Svakako da firma vrijedi više, ali nakon Franck-a mičem se od obiteljskih. Sigurno ima još dosta takvih primjera.
Posts by abc1
-
-
Drago mi je da uplovljavaju u tolikom broju, ali kako će ovi unutra uspjeti isploviti od tolike gužve? bez ljutnje, molim.
-
Novi dolazak:
Ubuduce molim stavljati samo odlaske brodova da nam se abc1 ne ljuti previse.
-
Sve će to naša HANFA pozlatiti. Zašto pišem velikim slovom?
-
Ne znam o tome ništa, ali zar nije smješno da kada neki tamo brod uplovljava, odma je to biznis i zarada? Znači, gotovo, riješeno, naplaćeno, dobit.
-
Bome se netko "poplašio" ovih objava.
A kao i uvjek. Nikada me ništa nije "istisnulo" niti slično, pa nemam loša iskustva. Pa hajde da probam i to. Ne idem van pod svaku cijenu.
-
Pa i KODT je do nedavno koštao 5 puta manje, što je onda čudno ovdje. Slaba likvidnost, van fokusa. Mnoge dionice tako budu dok ih tržište ne prepozna.
Dobro, jasno je štošta. Sada na šalu, prepoznati, tko koga, pa nisu ovo maškare.
-
Da pojednostavim, zašto taj KOTR2 slabo vrijedi? Povlaštena, pa Šta?
-
ovaj nivo bezobzirnosti nitko nije mogao predvidjeti, Nadzorni odbor čine korporativni odvjetnik te 2 profesora ekonomije što implicira da su itekako svjesni svojih radnji i mogućih posljedica za ta djela.
Detaljno sam proučio materiju; Revizorska izvješća o primicima Uprave/Nadzora po godinama 2019-2020-2021-2022., staru Politiku primitaka te novu Politiku primitaka članova Uprave i Nadzora '05.2023.
1) u svim Revizorskom izvješćima o primicima za svaku pojedinu godinu, navedeno je sljedeće;
'Broj dionica i opcija dionica koje je društvo dalo iii se obavezalo dati članovima Uprave i članovima Nadzornog odbora;
U 2019-2020-2021-2022. godini ni članovi Uprave ni članovi Nadzornog odbora nisu stjecali dionice i/ili opcije na dionice Slatinska banka d.d., niti im se Banka obvezala na iste.'
Nigdje se ne spominje nikakva daljnja/neispunjena obveza prema Upravi.
2) u Politici primitaka iz '05.2023. je navedeno sljedeće;
- pod st. 3. navodi se 'Fiksni primici ne mogu biti manji od 2/3 ukupnih primitaka (fiksni+varijabilni)' ...što implicira da varijabilni primici nesmiju prelaziti 1/3 ukupnih primitaka
- pod st. 5. navodi se 'Bruto iznos godišnje nagrade, uključujući sve ostale varijabilne primitke člana Uprave iz prethodne godine ne može biti viši od ukupnih fiksnih primitaka dodjeljenih članu Uprave u prethodnoj poslovnoj godini.
- pod st. 6. navodi se 'Nadzorni odbor može donijeti odluku da se godišnja nagrada isplati u obliku financijskih instrumenata.'
- pod st. 7. navodi se 'Varijabilni primici se mogu isplatiti jedino u slučaju ako je financijski položaj Banke održiv i ako je varijabilni primitak opravdan. Odluka o isplati godišnje nagrade za članove Uprave donosi se nakon što se; 1) usvoje i potvrde revizorska izvješća pa prethodnu poslovnu godinu, .... itd..'
Znači da je taj prijenos dionica je očito napravljen kao varijabilni iznos godišnje nagrade za proteklu 2023. ...i to prije usvojenog revizorskog izvješća za 2023. koje se prihvaća na Glavnoj skupštini društva ...
Definitivno nemaju nikakvo branjivo uporište za tu odluku o dodjeli dionica i svi mi zainteresirani tj. oštećeni trebamo nešto poduzeti.
To je sigurno za kaznenu prijavu svih članova Nadzornog i Upravnog odbora.
Ja se ne predajem.
Meni osobno je jedna zgodna anegdota od prije dvadesetak godina, za novije ne znam, na moj upit prema nekom, možda relevantnom ministarstvu, a imao sam pravo na takav upit, odgovor je bio NADZORNI ODBOR MOŽE I NE MORA ZNATI ŠTO RADI UPRAVA. Izgubio sam taj mail, možda i bolje. Ali nekako i dalje sam tu.
Znači, ako mi se hoće raditi i izvršavati svoje obveze to nema nikakove veze da nisam obvezan primati naknadu za to.
-
Uz dužno poštovanje teta je kao Modrić
Kao ocvala ruža ili još uvjek udavača?
-
Koga će usrećiti sa tako malo vrijednom dionicom? Kazna ili nagrada?
-
Ne znam. Pošto smo mi pravno uređena država, sve je moguće.
Ali "dodjeljeno po cijeni" ja ne znam što to znači. Ako je dodjeljeno, onda nije cijena bitna, ako je dozvoljena kupnja po toj cijeni, to je nešto drugo. Idemo dalje, a drugi član uprave, ništa za njega? To je moguće? Rekli bi srbi, to je neka "igranka". Nešto se događa. Ja ostajem unutra, pa makar me ulove in flagranti.
-
Ništa više ne znam, taj neki tamo bitcoin, nitko više ne cijeni domaće proizvode! A barem domaća jaja?
-
Počela "igranka" na KOTR2.
To mislite na ove dvije transakcije od ukupno tri dionice i vrijednosti manje od 700 eura? Ja bih prije rekao da netko kupuje polovni skuter za sezonu prije nego što se poveća potražnja...
Da.
-
Počela "igranka" na KOTR2.
-
Potpuno otvoreno. Odavno sam počeo, svega je bilo, sada još samo malo ostalo ponešto "klasika", a uz to spada i "...sono je t'aime..." Let 3 , a ja ERO.
-
A šta reći, to nam je naša borba dala. Ja ostajem unutra. Da, ima raznih tehnika u sexu, ali meni ga se još ne vadi. Nisam imao velika očekivanja, ali niti ništa loše. E pa sada raznorazni prodavači imovine napaćene Hrvatske mirno gledajte kako se stranci sa nama loptaju. Baš vas briga, naplate vaših usluga ionako nisu tu. Slobodno me obrišite! Ne bojim se ničega i nimalo nisam pretjerao.
-
Sada nam danas opet slijedi neki pad, jer ovi koji su zakasnili na raznim KO.... sada sve rasprodaju za juriš.
-
Bez velike mudrosti, a kao i sve banke, sve je to rezultat povišenja cijena usluga i raspona kamatnih stopa na aktivu i pasivu. Tako je to. Ali poneki se već dugi niz godina nadaju da bi mogla u prodaju. Ako vladajućima, koji god to bili, bude potrebno ili AP za useljenje u Evropu, nije nemoguće, ali to bi naljutilo glasače. Spas od prodaje je to što bi tada prije toga morali ući malo drugačiji revizori, jer, hm hm, ipak je to državna firma.
-
Ako je ta prodaja Erste koji više nije među prvih 10 može to još i juriti po prodaji.
Da se nisi usudio, BRIŠI taj post
A rekao sam, briši!!! Ali, ne! Ali, iza šale, ja sam i dalje uz ERU, samo je po stoti puta jasno, ne samo o dionicama, o svemu je tako, sve se zna unaprijed.