O, joj, Porezna uprava je objavila novu listu dužnika.
I? jel SPAN na njoj?
Ne znam, nemam snage to gledati, htio sam samo odgovoriti na:
"Država ne voli kad im netko izbjegne porezne škare, još kad ih pritom izigra ko mlade majmune".
I? jel SPAN na njoj?
Ne znam, nemam snage to gledati, htio sam samo odgovoriti na:
"Država ne voli kad im netko izbjegne porezne škare, još kad ih pritom izigra ko mlade majmune".
Zasto su u SPAN inspekcije ?
Ha zašto... Država ne voli kad im netko izbjegne porezne škare, još kad ih pritom izigra ko mlade majmune
PostRE: SPAN (SPAN d.d.)
[…]
SPAN ne plaća porez na 'ekstraprofit'. Iz FI:
"Člankom 15. istog Zakona detaljnije su pojašnjeni obveznici dodatnog poreza na dobit a koji su stekli status korisnika poticajnih mjera u skladu s propisom
o poticanju ulaganja. Prema tom članku obveznik dodatnog poreza na dobit svoju obavezu umanjuje primjenom stope kojom se umanjuje i obveza poreza na dobit prema propisu o poticanju ulaganja u istom poreznom razdoblju.
Društvu je navedenim potporama omogućeno oslobađanje poreza na dobit dva…LeoNTFebruary 28, 2023 at 2:55 PM PostRE: SPAN (SPAN d.d.)
[…]
U početku. Onda je to nekako palo u drugi plan i nije se više povlačilo po medijma, vjerojatno nakon što je Spanov prijedlog usvojen
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Mcvily77February 28, 2023 at 3:18 PM
Od Spana su očekivali par milki, a dobili kiflu, jer nisu shvatili što je u pozadini prijedloga. Čudi me da nisu i prije uletili
Display MoreStiglo, uff nije dobrooo
Ne razumijem, kako nije dobro?
22mil eura kvartal, 3x vise nego prosle godine.
Neusporedivo bolja prva 3 kvartala u odnosu na proslogodisnja 3kvartala.
EPS 33 eura po dionici, bez 4q.
Bez 4q PE je 5.5 na ovu cijenu od 180e.
Ovde je pravo pita je, zasto HPB vec nije 300 eura?
Zato jer je ajvar blagi.
Nikako da izroni.
Moja unuka je sa godinu i pol pokušavala roniti i uspjevala. Kod nje mi je ronjenje bilo jako drago, ali ovdje ne. Curica je napredovala, a i tu je negdje i ERO.
A volim i h obadvoje.
ako je cijeli američki dug višestruko veći od sve njihove imovine i ako razni financijski derivati isto tako veći od kompletne svjetske imovine da li je recesija nešto najgore što nas može snaći?
Da, ali nemoj više.
Gažić: Ima prostora da se porez na kapitalnu dobit ukine https://hr.bloombergadria.com/ekonomija/hrva…bit-ukine/news/
Ono, koji portal, samo reklame a nis konkretno.. a od teksta…
Predsjednica uprave Zagrebačke burze (ZSE) Ivana Gažić se za Bloomberg Adriju osvrnula na poslovanje mirovinskih fondova u Hrvatskoj, kazavši kako su njihova ulaganja u nacionalne kompanije dala velike rezultate
??? Koji to mirovinski fondovi? U sto su ulozili da imaju velike 🤣🤣🤣 rezultate 🫣😅😅😅Ovo je bolje od stand up komicara i pricanja viceva 👏🤟😎
Ono, koji portal, samo reklame a nis konkretno.. a od teksta…
Predsjednica uprave Zagrebačke burze (ZSE) Ivana Gažić se za Bloomberg Adriju osvrnula na poslovanje mirovinskih fondova u Hrvatskoj, kazavši kako su njihova ulaganja u nacionalne kompanije dala velike rezultate
??? Koji to mirovinski fondovi? U sto su ulozili da imaju velike 🤣🤣🤣 rezultate 🫣😅😅😅Ovo je bolje od stand up komicara i pricanja viceva 👏🤟😎
kaže da nije njih možda ne bi sjedili u hotelu, pa jel to nije dovoljno veliki rezultat
pored toga uočio sam zanimljiv detalj i signal za ulaganje, moramo se svi prebaciti u zlato, precjednica okačila zlatnu medalju za spravljanje ajvara od makedonske paprike i poluGica na uvu
Ajde, ajde, mogao si biti i malo manje kritičan. Bespotrebno plašimo narod da iz kontejnera izađe na burzu.
Čak se i Bakić hvali da je danas kupio ERNT. To je valjda on čistio do 200e.
Meni je to jasan SELL signal
Više od toga ti ne mogu dati.
Jeli to ode ERO u stečaj? Za nevjerovati.
A baš sam bio pred razvodom (da, da, he, he), samo nisam imao baruta za još, što kažu dalmatinci. Može biti tu još koječega, ali i dobroga.
Je li to blagi optimizam glede izvješća ili jugo pred buru?
Zašto toliko po tom SPAN?
mislim da je tu glavni problem.... bio sam i sam dugogodišnji dioničar, ali nakon one zadnje izvanredne divke sam izašao na ex div day i dosad nikad niti nisam razmišljao za povratak! sada je ta opcija vrlo izgledna!
ali mislim da ću svejedno još pričekati barem da q3!
Bolje pričekaj par godina
A što se ne može očekivati u bližoj budućnosti, a može u daljnoj?
Jeli to ode ERO u stečaj? Za nevjerovati.
I šta ako igdje dividenda bude 4,5 6, nedao Bog 7 , gdje to od inflacije.
I sam sam u dionicama.
sjela divka! hvala zaba!
koja banka?
meni kod zabe još nije sjelo
Dan je dug, ne ide sve u minuti. NKS traje do .....?
zaba je malo prebahata
dati 1 posto dok hpb ili kent daju 3+...
Sve ti je to strani čušpajz sa domaćim začinima.
Svoj na svojem.
Jako dobra banka.
Ne treba zaboraviti da su je mnoge druge banke pokušavale preuzeti već dvadesetak godina, pa ništa. Ali kako se vlasnička struktura mijenja, tko zna.
Oni su u hladu, ali na vlastitom suncu.
U našem crony kapitalizmu, gdje se posluje po babi i stričevima a ne ekonomski, burza je suvišna institucija...
Istina.
Ali ima nas još ovisnika. Srećom, ja sam mali ovisnik.
Display MoreUkratko:
Prihodi rast - 27 %
Dobit rast - 89 %
Rast BV - 10 %
Rast investicija - 92 %
Zarada po dionici dosada u ovoj godini 9,4 €
Vec zadnjih nekoliko godina postoje polugodišnji izvještaji, iako su ove godine malo uranili.
a, pomogni, dali je predznak - ili +
Drhtave ručice ipak prodavaju, mislo sam da je Fina sa Credos d.o.o. ipak čvršća.
Nikakve drhtave ručice, to se dečki malo nabacaju u dogovoru, a nešto im i upadne.
Što vjerujemo.
Samo još jednom, svi bi htjeli da taj čuveni ugovor sa Bjelorusijom, a toliiko vrijedan, nije imao klauzulu koja se zove "što ako"?
Jedan od glavnih razloga zbog kojeg je globalni Ericsson kupio tadašnju Teslu su bila tržišta Rusije i Bjelorusije koja su tradicionalno godinama bila njihova glavna izvozna tržišta, ali sada nažalost pušu neki drugi vjetrovi...
Da, to sam odavno već pisao, samo kažem da ne vjerujem da se toliko vrijedan ugovor nije sklopio bez neke varijante "što ako?".