Ajde, dosta. Možda je to najveće s..nje, kao da je jedino. Još se nismo naučili?
Pa ja sam štene naučio za mjesec dana da ne smije pišati po stanu. Bez naredbi, obećanja nagrada.
Ajde, dosta. Možda je to najveće s..nje, kao da je jedino. Još se nismo naučili?
Pa ja sam štene naučio za mjesec dana da ne smije pišati po stanu. Bez naredbi, obećanja nagrada.
Sviđa mi se tvoj minimalizam sa onim "Plinković".
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…stetiti-1340707
' No, sada ponovno kreće afera svih afera u kojoj gotovo nema načina kako da se Andrej Plenković odvoji od onih koji će biti upleteni u nju. To je afera Agrokor. Pad optužnice i vještačenja u toj aferi nije samo problem USKOK-a, nego i vladajuće garniture koja je vodila proces do izvlaštenja Ivice Todorića“, napominje. '
Ne, ne, nikada.
Nekako vjerujem da će se to na neki način vlasnicima to isplatiti, ali da su tu došli da nas usreće, to ne vjerujem.
Je li to dobro ili loše za:
1. one koji su ulagatelji?
2. one koji imaju uzete kredite?
kolega ovo vam je vec drugi post na istoj strani gdje se mjesate u poso administratora.
sto obveznice il fondovi ne spadaju u temu trgovanje na burzi?
Fondovi sa ulazno/izlaznom naknadom NE!
A ni trezorcima/obveznicama baš ne trguju retail investitori.
Ali kako ovdje svatko može pisat gluposti, evo i ja ću ....
Joj Zlatek, kuda u ozbiljne rasprave. Isprike, ne čitam baš previše, pa niti ne komuniciram.
Svaka cast ministru sto je to napravio prema građanima, nesto sto je trebalo pred 20 godina napraviti. Pa tko voli nek izvoli.
Valjda su ti tvoji građani vazniji od banaka, pa bi prvo trebalo njima ponuditi trezorce i obveznice, a tek onda institucionalnim ulagacima ako nema interesa kod stanovnistva.Jedino to treba raditi sa pomakom od nekoliko mjeseci, kvartala, tako da ekipa moze si poslozit u vise transi, da svako toliko ima kapital na raspolaganju. Pa dal ce dalje vratit u obveznice, trezorce, orociti ili potrosit…. Da lakse mogu upravljati kapitalom.
Kažu na konto narodne obveznice i trezorca 80 milijuna eura kamate na godišnjoj razini ostaje u RH, tj. hrvatskim fizičkim osobama, a ne ide strancima ili domaćim bankama u stranom vlasništvu, kao do sada...
Šta to do sada nije otišlo strancima?
Dobro, tu su se domaći dečki jedva nekako snašli.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…ravila-15394288
https://www.novilist.hr/novosti/crna-k…u-i-nije-nesto/
Ima li stegovnih mjera na poslu za takve ?
Ima! Kazna je da ne smije držati upozoravajuče mjere na službenom automobilu RH ako ide na duže od 24 sdata slučaju da ide od: punice, ljubavnice, sestre, brata, tate, mame, susjeda sa kojim je dobar, itd, itd..... A šta onda može ministar?
Ma kakva Amerika, tu je više uzbuđenja, ne moraš se drogirati, adrenalin stalno radi.
Ne ide to tako nažalost. Spor Ivice Todorića u Washingtonu i mali dioničari su pravno potpuno nepovezani slučajevi. Samo oni koji su tužili mogu iskoristiti Ivičinu pobjedu u Washingtonu kao dodatni argument da ni oni nisu smjeli biti nulovani, najbolje pred ESLJP.
Eventualna Ivičina pobjeda mijenja sentiment javnosti, također i sudaca. Ivičina pobjeda bi uzdrmala kontrolu Plenkija, čak i nad sudstvom.
Vjerujem da si u pravu što se tiče dioničara. Samo me zanima, onako teoretski, kada se i nakon koliko vremena prestaje biti sudionik u suvlasništvu, a bez obzira tužio ili ne, a formalno si i dalje dioničar? Hvala.
Tko zna, svi koji su se trebali naplatiti, to je riješeno i jedino bitno.
jeste se uclanili u Udrugu malih dioničara?
Nisam, ali to me ne boli, moja odluka kakva god bila. Bitno je da su ogromna sredstva uložena u svašta (lijepi izraz).
HDZ-u je dosta da otegne tu arbitražu dok ne prođu izbori, kakvo je sada stanje stvari samo će se učvrstiti na vladajućoj poziciji. S druge strane, ako bi RH izgubila ovu arbitražu prije izbora, politički utjecaj bi bio enorman... Najveće ruganje bi bilo pak da se Todorić naplati od države, a da obićni građani ostanu bez gaća.
Najviše me brine zadnja rečenica da će se Todorić naplatit a mi mali ne! Pogotovo mi koji nismo tužili.
Tko zna, svi koji su se trebali naplatiti, to je riješeno i jedino bitno.
A malo je nedostajalo da otkupimo taj dio od Mađara, dok je još povoljno.
Dobro, možemo i po višoj cijeni (prodavati maglu građanima). A naš je narod takav, kad voli, on voli.
Gledajte, malo znam o politici, ali.
Pretpostavljam da se moralo povinovati "međunarodnoj zajednici" za njihovu dobru volju što su nam dozvolili da imamo pravo na svoj teritorij.
To su velike igre, možda nismo baš tu mogli bolje. Ali nismo niti morali dobrovoljno skidati gaće pa sve izjednačavati. Štitimo srbe na sve strane, ne treba ih maltretirati, ali baš ih dovesti na vlast i izjednačavati? Pa tako i tamo, u RS. Možda će Hrvati u Srbiji zato imati povoljniji status? Ma nemamo mi niti unutarnju politiku, a ne vanjsku.
Sve mi se čini "Sve za vlast, vlast ni za što".
Baš tako. Novac na računu je približno 5,11 % aktive što je prema drugim uspješnim poduzećima jako malo.
Nije bas ni usporedivo s drugim kompanijama dok god se ne anulira cros iz usporedbe, jer banke i osiguranja imaju puno likvidne imovine koja nije novac na racunu da bi ih se uporedjivalo s drugim kompanijama koje ne funkcioniraju kao oni, nezgodno je holding drustva usporedjivat, nema ih puno pogotovo u regiji
Ako razumijem, novac na računu je nešto dobro, jer novac na računu nešto poželjno umjesto da je u nekoj funkciji? Znači li to pod madrac?
Zadržana dobit je knjigovodstveni podatak i nije isto što i novac na računu. Što se dividende bez poreza tiče iskorišteno je već mnogo godina i bliži se kraj tome.
P/E Adrisa je uvijek najbolji poslije Q3 jer je jako sezonska kompanija, isti treba gledati nakon cijele godine. U Q4 jako često iskažu gubitak.
Istina, ali što to sve nije knjigovodstveni podatak?
Malo se razumijem u knjigovodstvo, ali ako na mom brokerskom računu imam određena sredstva, računam to kao imovinu, pa ih hitno trebam prodati, naravno, cijena može biti i malo niža, ali liči na to na mogući pad od tridesetak posto samo tako u kratkom vremenskom roku? U odnosu na zadržanu dobit?
Ma šta Slovenija, danas na HRT1 kažu da nam se situacija međusobnih ekonomskih odnosa popravlja, jer Slovenija sve više ulaže u HR!!!
Danas Dnevnik HRT.
Zanimljivo od objave Fi ni CO , a ni Nuklearni, nisu prodavali dionice...hmmm
To je pitanje statusa u samoj Banci.
ide samo u jednom smjeru ..nizbrdo 🙄
a lijepo mi govoraše da je ADRS sr@nje od dionice 😪
Još kada se uračuna trošak toalet papira, onda je to več dizenterija.
Yieldchaser ili tako nešto, ispričavam se ako nisam točno napisao.
Predsjednik Milanović je bio u posjetu.
Dobro, ali bio je obučen u crno odijelo, šta bi to moglo značiti?
Nisam ja baš puno protiv Milanovića, ali jesam protiv načina. A sada, kako smo ostali malobrojni ovdje, što ti misliš?
Ne bojim se ja!