1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. abc1

Posts by abc1

• BCIN (BC Institut d.d.)

• abc1
    • April 2, 2024 at 8:07 PM
    Quote from kukurijek
    Quote from abc1

Svakako da firma vrijedi više, ali nakon Franck-a mičem se od obiteljskih. Sigurno ima još dosta takvih primjera.

Molim vas listu tih “dosta” s ovakvim pokazateljima.

Podijelite i s nama, sljepcima 😎

Ne govorim o pokazateljima, govorim o obiteljskim firmama. Koliko god bili uvjereni u svoje mišljenje, ne treba se ljutiti:). Trebao sam napisati "dosta takvih primjera obiteljskih firmi kao što je Franck". Pozdrav.

• BCIN (BC Institut d.d.)

• abc1
    • April 2, 2024 at 5:18 PM

Svakako da firma vrijedi više, ali nakon Franck-a mičem se od obiteljskih. Sigurno ima još dosta takvih primjera.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• abc1
    • April 1, 2024 at 7:42 PM

Drago mi je da uplovljavaju u tolikom broju, ali kako će ovi unutra uspjeti isploviti od tolike gužve:)? bez ljutnje, molim.

• abc1
    • April 1, 2024 at 12:48 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from Ibro

Novi dolazak:

Ubuduce molim stavljati samo odlaske brodova da nam se abc1 ne ljuti previse.

:)

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• abc1
    • March 12, 2024 at 3:05 PM

Sve će to naša HANFA pozlatiti. Zašto pišem velikim slovom?

• abc1
    • March 11, 2024 at 2:42 PM

Ne znam o tome ništa, ali zar nije smješno da kada neki tamo brod uplovljava, odma je to biznis i zarada? Znači, gotovo, riješeno, naplaćeno, dobit.

• abc1
    • March 11, 2024 at 12:53 PM
    Quote from Damir1952

Bome se netko "poplašio" ovih objava.

A kao i uvjek. Nikada me ništa nije "istisnulo" niti slično, pa nemam loša iskustva. Pa hajde da probam i to. Ne idem van pod svaku cijenu.

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• abc1
    • March 11, 2024 at 11:49 AM
    Quote from Lynx

Pa i KODT je do nedavno koštao 5 puta manje, što je onda čudno ovdje. Slaba likvidnost, van fokusa. Mnoge dionice tako budu dok ih tržište ne prepozna.

Dobro, jasno je štošta. Sada na šalu, prepoznati, tko koga, pa nisu ovo maškare.:)

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• abc1
    • March 11, 2024 at 11:20 AM

Da pojednostavim, zašto taj KOTR2 slabo vrijedi? Povlaštena, pa Šta?

• abc1
    • March 10, 2024 at 8:55 PM
    Quote from KikiRiki

LodeRunner

ovaj nivo bezobzirnosti nitko nije mogao predvidjeti, Nadzorni odbor čine korporativni odvjetnik te 2 profesora ekonomije što implicira da su itekako svjesni svojih radnji i mogućih posljedica za ta djela.

Detaljno sam proučio materiju; Revizorska izvješća o primicima Uprave/Nadzora po godinama 2019-2020-2021-2022., staru Politiku primitaka te novu Politiku primitaka članova Uprave i Nadzora '05.2023.

1) u svim Revizorskom izvješćima o primicima za svaku pojedinu godinu, navedeno je sljedeće;

'Broj dionica i opcija dionica koje je društvo dalo iii se obavezalo dati članovima Uprave i članovima Nadzornog odbora;

U 2019-2020-2021-2022. godini ni članovi Uprave ni članovi Nadzornog odbora nisu stjecali dionice i/ili opcije na dionice Slatinska banka d.d., niti im se Banka obvezala na iste.'

Nigdje se ne spominje nikakva daljnja/neispunjena obveza prema Upravi.

2) u Politici primitaka iz '05.2023. je navedeno sljedeće;

- pod st. 3. navodi se 'Fiksni primici ne mogu biti manji od 2/3 ukupnih primitaka (fiksni+varijabilni)' ...što implicira da varijabilni primici nesmiju prelaziti 1/3 ukupnih primitaka

- pod st. 5. navodi se 'Bruto iznos godišnje nagrade, uključujući sve ostale varijabilne primitke člana Uprave iz prethodne godine ne može biti viši od ukupnih fiksnih primitaka dodjeljenih članu Uprave u prethodnoj poslovnoj godini.

- pod st. 6. navodi se 'Nadzorni odbor može donijeti odluku da se godišnja nagrada isplati u obliku financijskih instrumenata.'

- pod st. 7. navodi se 'Varijabilni primici se mogu isplatiti jedino u slučaju ako je financijski položaj Banke održiv i ako je varijabilni primitak opravdan. Odluka o isplati godišnje nagrade za članove Uprave donosi se nakon što se; 1) usvoje i potvrde revizorska izvješća pa prethodnu poslovnu godinu, .... itd..'

Znači da je taj prijenos dionica je očito napravljen kao varijabilni iznos godišnje nagrade za proteklu 2023. ...i to prije usvojenog revizorskog izvješća za 2023. koje se prihvaća na Glavnoj skupštini društva ...

Definitivno nemaju nikakvo branjivo uporište za tu odluku o dodjeli dionica i svi mi zainteresirani tj. oštećeni trebamo nešto poduzeti.

To je sigurno za kaznenu prijavu svih članova Nadzornog i Upravnog odbora.

Display More

Ja se ne predajem.

Meni osobno je jedna zgodna anegdota od prije dvadesetak godina, za novije ne znam, na moj upit prema nekom, možda relevantnom ministarstvu, a imao sam pravo na takav upit, odgovor je bio NADZORNI ODBOR MOŽE I NE MORA ZNATI ŠTO RADI UPRAVA. Izgubio sam taj mail, možda i bolje. Ali nekako i dalje sam tu.

Znači, ako mi se hoće raditi i izvršavati svoje obveze to nema nikakove veze da nisam obvezan primati naknadu za to.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• abc1
    • March 7, 2024 at 10:08 PM
    Quote from borsa

Uz dužno poštovanje teta je kao Modrić

Kao ocvala ruža ili još uvjek udavača?:)

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• abc1
    • March 7, 2024 at 4:48 PM

Koga će usrećiti sa tako malo vrijednom dionicom? Kazna ili nagrada?

• abc1
    • March 7, 2024 at 10:01 AM

Ne znam. Pošto smo mi pravno uređena država, sve je moguće.

Ali "dodjeljeno po cijeni" ja ne znam što to znači. Ako je dodjeljeno, onda nije cijena bitna, ako je dozvoljena kupnja po toj cijeni, to je nešto drugo. Idemo dalje, a drugi član uprave, ništa za njega? To je moguće? Rekli bi srbi, to je neka "igranka". Nešto se događa. Ja ostajem unutra, pa makar me ulove in flagranti.

• Best buy

• abc1
    • March 5, 2024 at 12:18 PM

Ništa više ne znam, taj neki tamo bitcoin, nitko više ne cijeni domaće proizvode! A barem domaća jaja?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• abc1
    • March 4, 2024 at 12:02 PM
    Quote from Philidor
    Quote from abc1

Počela "igranka" na KOTR2.

To mislite na ove dvije transakcije od ukupno tri dionice i vrijednosti manje od 700 eura? Ja bih prije rekao da netko kupuje polovni skuter za sezonu prije nego što se poveća potražnja...

Da.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• abc1
    • March 4, 2024 at 11:39 AM

Počela "igranka" na KOTR2.

• Razotkrivamo portfelje

• abc1
    • March 4, 2024 at 11:26 AM

Potpuno otvoreno. Odavno sam počeo, svega je bilo, sada još samo malo ostalo ponešto "klasika", a uz to spada i "...sono je t'aime..." Let 3 , a ja ERO.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• abc1
    • February 23, 2024 at 2:27 PM

A šta reći, to nam je naša borba dala. Ja ostajem unutra. Da, ima raznih tehnika u sexu, ali meni ga se još ne vadi. Nisam imao velika očekivanja, ali niti ništa loše. E pa sada raznorazni prodavači imovine napaćene Hrvatske mirno gledajte kako se stranci sa nama loptaju. Baš vas briga, naplate vaših usluga ionako nisu tu. Slobodno me obrišite! Ne bojim se ničega i nimalo nisam pretjerao.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• abc1
    • February 23, 2024 at 9:47 AM

Sada nam danas opet slijedi neki pad, jer ovi koji su zakasnili na raznim KO.... sada sve rasprodaju za juriš.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• abc1
    • February 22, 2024 at 6:13 PM

Bez velike mudrosti, a kao i sve banke, sve je to rezultat povišenja cijena usluga i raspona kamatnih stopa na aktivu i pasivu. Tako je to. Ali poneki se već dugi niz godina nadaju da bi mogla u prodaju. Ako vladajućima, koji god to bili, bude potrebno ili AP za useljenje u Evropu, nije nemoguće, ali to bi naljutilo glasače. Spas od prodaje je to što bi tada prije toga morali ući malo drugačiji revizori, jer, hm hm, ipak je to državna firma.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt