Posts by vodoinstalater
-
-
Ovo što izvodi "ekipa" podsjeća na brojne slučajeve pljačke iz doba pretvorbe i privatizacije a koji nikada nisu bili sankcionirani. Odluka HANFE biti će pokazatelj da li smo kao društvo u stanju učiniti pozitivni pomak prema pravdi i poštenju.
-
Minimum što HANFA može odobriti je cijena dionice u javnoj ponudi od 5808 kn po dionici. Objavljena tablica je dokaz koji niti jedna institucija pravne države ne smije i ne može ignorirati.
-
Znali smo: čim je Tankerska u igri nema poštene igre. Vuk dlaku mijenja ali ćud...... sramota za Interkapital, da vidimo što će sada HANFA izvesti. SEC sa zanimanjem prati ovaj lov u mutnoj barici
-
I meni, ali navodno je nekih nešto više od 3000 komada trezorskih (prema investiramo.com)
-
Dakle, prema onome što piše Jutarnji - Tankerska je dala ponudu od cca 4600 kn po dionici odnosno 610 Eura. Bome su se požurili znatno prije isteka roka.
-
Taj lik iz Tankerske podsjeća na ekipu iz nekadašnje Jadranske banke a koja je osuđena na zatvorske kazne. Ne bi bilo loše da si ponovi gradivo i da uči na tuđim greškama
-
Šta je tu čudno? Pa morali su napisati cijenu u skladu s propisima. Parica svaka čast
. Poslao sam pritužbu na te i još neke adrese. Urodilo plodom
-
Mislim da je ovo što rade predstavnici mirovinskih fondova u Jadranu zrelo da istraže institucije kojima je to posao. Imam dojam da jeftino rasprodaju imovinu koju su prethodno nabavili puno skuplje a s druge strane od švercera preskupo nabavljaju novu imovinu. Na taj način obezvređuju i gube novac sadašnjih i budućih umirovljenika te malih dioničara. Neodoljivo podsjeća na aferu INA. Remetinec bi uskoro mogao postati premali
-
-
Stižu vozila za koja su se kupci prijavili i uspjeli u natječaju FZOEU za električna vozila. Ta vozila je potrebno sada u cijelosti platiti a subvencija se može očekivati tek mjesec dana nakon isporuke vozila kupcu. Kako je naše TK jako plitko uopće me ne čudi ovakva brzopleta i neinteligentna prodaja. Nešto slično moglo bi se narednih tjedana dogoditi i na drugim dionicama. Bez obzira na financijske rezultate, bili oni dobri ili loši svejedno.
-
Sprema se vlasničko preslagivanje u Turisthoteluwww.poslovni.hr
Dok je TUHO bio na 1400 kn a SLRS na 1200 kn, onaj NB se sprdavao sa TUHO - vidi gdje je sada TUHO a gdje SLRS
-
-
Ne treba neki poseban razlog. BVPS je 9900 kn. Tako da ima prostora. Pitaj članove obitelji Agram po koliko bi sada oni platili dionicu u međusobnom trgovanju
-
Ja sam stalno, dakle dugoročno, već 15 godina u KODT i TUHO. I nije mi žao.
-
-
-
rast premija osiguranja kod Jadranskog +24%
-
A Uprava u svom odgovoru navodi sljedeće:
"Ova transakcija izvršena je u skladu s Odlukom Glavne skupštine održane 30.06.2016. godine, koja je javno objavljena i dostupna na uvid" odluka
Iole ozbiljna tvrtka danas, ako drži do svog ugleda, neće suspendirati odredbe čl. 211 i 308 ZTD-a (vidi Ad.10 iz spomenute odluke).
Npr. Braća Pivac su otmjena gospoda naspram ovih kokošara iz Auctora koji kradu od sirotinje (čitaj: malih dioničara). Braća Pivac su u svojim namjerama jasna, akcije su im transparentne i na kraju pošteno isplate svakog dioničara.
Nadalje, zapisnik Medike o odlukama te GS je nepotpun i manjkav što opet ide na dušu Hanfe: nema izvješća o zastupljenosti dioničara na Glavnoj skupštini, nema obrazloženja (čak niti pokušaja) zbog kojih razloga se suspendiraju odredbe citiranih članaka ZTD.
Savjetujem Uskokoviću neka prouči lik i djelo pokojnog gospodina Anđelka Leka, način na koji je on vodio HUP Zagreb i konstantno podizao vrijednost tvrtke na zadovoljstvo i dobrobit većinskog i svih malih dioničara.
Neka pusti Upravu da se bavi poslovanjem tvrtke umjesto da mudruje o tome kako namagarčiti male dioničare.
-
Dobio sam odgovor od HANFE pa je red da ga objavim na forumu da budu upoznati svi oni koji prate tu temu. Citirat ću ono najvažnije:
"Hanfa ne nadzire cjelokupno poslovanje izdavatelja vrijednosnih papira uvrštenih na uređeno tržište već nadzire onaj segment njihovog poslovanja koji se odnosi na izvršavanje obaveza transparentnosti sukladno odredbama propisa koji reguliraju područje tržišta kapitala. Ukoliko smatrate da je postupanjem uprave društva koje je razlog vašeg obraćanja Hanfi došlo do štete za vas i/ili druge dioničare ili za samo društvo, imate mogućnost da svoja prava ostvarite sukladno odredbama propisa ZTD koji regulira tu materiju, a što uključuje i obraćanje nadležnom sudu. Hanfa nije nadležna za davanje mišljenja o odredbama Zakona o trgovačkim društvima niti za nadzor primjene odredbi tog propisa s obzirom da on regulira općenito poslovanje trgovačkih društava u RH a ne samo poslovanje izdavatelja vrijednosnih papira kojima se trguje na tržištima pod upravljanjem Zagrebačke burze.
Hanfa ne može prejudicirati daljnje aktivnosti društva Medika d.d. i Auctor d.o.o., no u slučaju da Hanfa tijekom obavljanja svojih aktivnosti utvrdi nezakonitosti i nepravilnosti u njihovom postupanju, Hanfa će postupiti u skladu sa svojim zakonskim ovlastima kao što to čini i inače."
Dakle moj zaključak istovjetan je onome što je Ivana7 u svom #310 napisala.
Blaženi Ante Samodol. Nije uopće čudno što su ga smijenili pokvareni političari a ulogu Hanfe sveli na činovnički posao koji se bavi jednostavnom statistikom.
Za kraj, zanimljiva koincidencija - potpisnica odgovora Hanfe iz Sektora za sistemske rizike i zaštitu potrošača, ima isto prezime kao i Predsjednik Uprave Medike