1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Hrx84

Posts by Hrx84

• DRY BULK

• Hrx84
    • October 12, 2021 at 6:09 PM

Vidio sam ovaj detalj:

Quote from StatusQuo

Nazalost kasno sam vidio dio je vec prosao ali jos traje tko hoce

Capital Link’s 13th Annual Digital New York Maritime Forum - "Shipping - Is it all Glitter and Gold?" will take place on Tuesday - Thursday, October 12 -14, 2021, digitally.

Continuing the tradition, the event is held in partnership with DNB, and in cooperation with Nasdaq and NYSE, NYCEDC and The Port Authority of NY & NJ.

The New York Maritime Forum (NYMF) is both an investment and an industry conference with a double objective:

• To provide an interactive platform for investors, financiers, cargo owners and shipowners to discuss the latest developments in the global shipping, energy and commodity markets, as well as in the financial and capital markets. Also, to address critical topics of the industry such as regulation, technology, innovation and more.

• To showcase and promote the role of New York as a hub for the global maritime community and attract more business to New York targeting a global industry audience.

http://forums.capitallink.com/shipping/2021NYmaritime/

Display More

1x1 meetings with Executives of Shipping Companies are available upon request for institutional investors.

Mogao bi netko dobiti insajderske informacije za ATCO i NMM slijedeća dva dana.

• DRY BULK

• Hrx84
    • October 9, 2021 at 5:33 PM

Vidim da neki bukiraju na 3 godine capesize po samo 22.5k $ godišnje. Koja li je tu računica? Propuštaju ovaj hype vozarina, propuštaju mogući super ciklus, a i pitanje je koliko će za 3 godine vrijediti ti dolari.

Uz to kad usporedimo današnje 22.5k$ je negdje kao 14k$ iz 2008 možda i manje.

• DRY BULK

• Hrx84
    • October 5, 2021 at 12:49 AM

Sad smo u novom normalnom. Što ne bi pogonili elektrane s kripto ćumurom ili digitalnim ćumurom.

• Prilike koje sam propustio na ZSE

• Hrx84
    • October 3, 2021 at 6:13 PM

Zaboravio sam dodati 2020.godinu

Ona mi je najveći propust, najveći životni promašaj. Tada sam morao bolje odraditi posao. Nisam odradio gotovo ništa. Tek sam u listopadu došao k sebi

• Prilike koje sam propustio na ZSE

• Hrx84
    • October 3, 2021 at 6:07 PM

Što se tiče zse žalim što sam tamo 2009-11 puno čamio u Franku i Adrisu, te nekim tamo Chag, Bcin, Elkp, pikr i sličnim biserima a nisam se dovoljno orijentirao na turiste. Jesam kasnije krajem 13, početkom 14. Posebno žalim zbog Korf, vlho, arnt, plag, tuho te sličnih. Realno od 14 do danas više žalim zbog toga što nisam dovoljno pratio inozemstvo tj. SP500 ili Nasdaq nego zse. U kasnijim vremenima previše čamio u kešu, Hpb, Zabi, alfabetima, jdos, kotr-p-a.

Zbog dosta opreznog pristupa svemu osim 2008. nisam ozbiljno stradao ni na kojem minskom polju a njih je bilo koliko hoćeš. Rezultat je ok, samo je puno godina otišlo u vjetar. Kažem da istinski žalim samo zbog Amerike.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Hrx84
    • October 2, 2021 at 9:23 AM
    Quote from looserst
    Quote from Hrx84

Zanimljivo mi je da ovdje kod nas svi gledaju i znaju samo drybulk, containership nitko nije gledao. Nitko ni da spomene Cmre, Dac, Zim, Gsl, Atco... Ovi su imali jaču 2021 od drybulka.

Gledao zim prije par mjeseci, izgledalo mi preveliko i komplicirano za proučit, pa imaju preko sto brodova na upravljanju, nisam našao detalje vezane uz flotu. Uglavnom napravili su čudo u par mjeseci

Prosla baba sa kolacima :sleeping:

ZIm nema flotu. Nema mozda 1-2 broda svoja,sluzbeno 0. Nedavno je naruceno nekih 12 fensi brodova sa seaspanom sa lng pogonom. Zim je malo drugacija prica od svih ostalih brodara, linera itd.

Moj generalni komentar je svima koji sada gledaju kontejnere da se prebace na drugo ?( proslo je to vrijeme

Slažem se, orderbook im je dosta velik, ako se ovo ludilo ispuše prije očekivanja moglo bi biti opasno tu.

Promatrao sam gsl na 16-17, i Atco na 12-13 ali propustio priliku. Kupio samo njihove preferrede da berem 8% dividende, a nema im što biti sljedećih 5-6 godina

• Hrx84
    • October 1, 2021 at 10:56 PM

Zanimljivo mi je da ovdje kod nas svi gledaju i znaju samo drybulk, containership nitko nije gledao. Nitko ni da spomene Cmre, Dac, Zim, Gsl, Atco... Ovi su imali jaču 2021 od drybulka.

Gledao zim prije par mjeseci, izgledalo mi preveliko i komplicirano za proučit, pa imaju preko sto brodova na upravljanju, nisam našao detalje vezane uz flotu. Uglavnom napravili su čudo u par mjeseci.

• DRY BULK

• Hrx84
    • September 29, 2021 at 8:38 PM

Bitno bi bilo proučiti tko ima koliko brodova na spotu pa koristi ove lude vozarine, a tko će propustiti zaraditi na ovom hypeu.

Gledam DSX je zadnjih mjesec dana uglavnom ugovarao panamaxe na godinu-godinu ipo po samo 25-28k što je vjerojatno razočaralo špekulante.

PANL navodno na spotu ima oko 30% flote, negdje pročitao, za njih ne mogu naći podatke za pojedini brod.

NMM containershipovi su uglavnom ugovoreni do 2023-4 tako da propuštaju hype, osim par nekih sitnih do 3000teu. Drybulk voze po indexu, za product tankere iz Nna vidim da im brzo ističu ugovori.

Ajde malo pišite, volio bi da imam mjesec-dva dana slobodno da sve istražim, nemam vremena za išta osim površno

• Hrx84
    • September 28, 2021 at 11:56 AM

Jako slično vrijeme kao proljeće 2008. samo uz niže kamate

• Razotkrivamo portfelje

• Hrx84
    • September 28, 2021 at 8:52 AM

Vani:

10% ATCO-PD preferred

10% GSL-PB preferred

7% NMM

5% ZVTG u Sloveniji

3% PANL

2% INSW-PA preferred

Domaće:

6% HPB
    2% DLKV-O-302A

4% HMDN-R-A, VIDU-R-A, HDUZ-R-A

Keš 51%

Rješio se rudara na vrijeme, nažalost prerano izašao iz Gaz, dodao brodare i hpb, pojačao preferede, izašao iz nlb što također nisam trebao.

Uvijek sam previše defanzivan, što mi je velika mana, keša uvijek držim previše. Netko bi rekao da sam izvrsno zaradio, ali ako ubrojimo ovu strašnu inflaciju te tolike propuštene prilike, slabo je to.

Zasada ostaje samo žaljenje za propuštenim milijunima koje je trebalo zaraditi od kovida do danas jer tko nije plašljiv kao ja sigurno ih je zaradio.

Nekako stalno mi se čini da medo izlazi iz pećine...

• DRY BULK

• Hrx84
    • September 26, 2021 at 11:11 PM

Koliko sam gledao containership, gotovo nitko nema nekakav veliki brod cca 12000 teu a da nije ugovoren na više pa čak i 10ak godina. Na kraći rok ugovaraju ove sitnije brodove do 3000 teu. Tu i tamo nekome istekne ugovor pa dobije na dva-tri mjeseca ove lude vozarine.

• Dionice za dugoročno ulaganje

• Hrx84
    • September 26, 2021 at 4:12 PM

Kako se stvari odvijaju, mogli bi za par godina godišnje imati po nekoliko bull i bear marketa. Ne bi me ni to više iznenadilo. Trebat će naučiti dobro manevrirati.

• Hrx84
    • September 24, 2021 at 10:36 AM
    Quote from Jure

Da već mjesec dana najavljuju korekciju. ( dr doom doom) Kao rujan je najgori mjesec za burze, biće tmurno, uzburkano, japanska berza ljulja se kao mala lađa na okeanu , a bogami ne cveta cveće ni u naše preduzeće. Dolazi vrijeme transformacije, ...

Ne očekuje se samo korekcija, nego pravi bear market. U ranoj fazi ovog beara još se nadamo da ćemo prije potopa što skuplje prodati brodare.

Gotovo identična situacija kao proljeće-ljeto 2008. Skupi comoditiesi, dobre vozarine, biznis cvate, a iza ugla krenulo crnilo. Samo sada imamo niže kamate nego tada. Ovaj put nisu Ameri nego Kinezi.

• Hrx84
    • September 23, 2021 at 8:40 AM

Nije mi se nikad ovo dogodilo vani.

Nakon otvaranja jučer stavim nalog na PANL po 4.63, zakačim 2 komada po asku,

odmah promjenim nalog na 4.65 ne bi li kupio količinu, opet zakačim 2 komada po asku,

pa onda ponovo ista stvar na 4.68 opet zakačim samo 2 komada po asku.

I onda odustanem, samo derem provizije bezveze.

Naravno brzo je išlo uzbrdo. Je li stvarno moguće da je tu bilo samo 6 komada na asku ili me platforma zeza.

IB

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Hrx84
    • September 21, 2021 at 12:48 PM

A gdje je taj drevil

Sve je napravio dobro osim leda gdje se poskliznuo. Iza toga također bio ok do covida kad je nestao.

Da nije umro od covida?

• Hrx84
    • September 13, 2021 at 8:33 AM

Po priči ovdje kao da netko ima 200k, netko 500k, netko milijun-dva-tri-pet kuna u Atpl-u samom.

Ne vjerujem u tu priču. Ili ste svi totalni hazarderi ili zaj...

U mene izloženost brodarima 9%, a kod jednog kolege s foruma koji je mrvicu bogatiji od mene cca 7%. A oba uglavnom u NMM.

Strašim se ući u veći rizik od toga. Jer uvijek može krenuti nizbrdo koliko god trenutna situacija bila sjajna.

2008. na ljeto sam stvarno imao 60% sve imovine u Atlantskoj i Tankerskoj i veselo gledao kako mi brodovi zarađuju.

Samo je ta imovina bila sitna kao i moje znanje te iskustvo u to doba.

BDI je bio sjajan kao i BDTI i sve se raspalo za 2 mjeseca.

• Hrx84
    • September 11, 2021 at 10:43 PM

Moram detaljnije pregledati Impuy.

Koliko sam pratio najviše prihoda ostvaruju od Rhodiuma, pa Paladija i Platine. Te dalje sitno nikal i raznorazni metali. Nakon manije za rhodiumom gdje je cijena išla u balon na proljeće, sad se to ispuhuje, pada i platina i paladij

• Hrx84
    • September 11, 2021 at 3:04 PM

Zanimalo bi me koliki postotak svoje imovine držite u nečem toliko rizičnom kao drybulk/containership?

U ovom trenutku kod mene ukupno 9% ukupne fin imovine koju imam je NMM i PANL.

• DRY BULK

• Hrx84
    • September 7, 2021 at 7:01 PM

Meni dragi proizvodi poput GSL, CMRE, ATCO neće biti u ponudi po niskim cijenama u to sam siguran.

Ako nečeg ne bude na polici u dućanu proći ću Božić bez toga.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Hrx84
    • September 5, 2021 at 9:20 PM

Upadaju mi u oči jako veliki troškovi osoblja. (119 milijuna kuna u pandemijskoj 2020). Koliko vidim imaju cca 500 zaposlenih. Vjerojatno će to još povećati u 2021.

Kad bi imali normalne plaće biznis bi bio ok. Ako ćeš ljude plaćati ko hdz-ove ministre jednostavno teško je imati ikakvu dobit.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt