Umjesto da hitno dižu kamate oni će lajati na Mjesec do ožujka.
Posts by Hrx84
-
-
When the shit hits the fan.............
Mislim da to leti posvuda i po svima
Nisam nikada mislila da ću ovo misliti, al' došlo i dotle
Treba se prestati baviti koronom, i stvarno je svesti na razinu gripe..
Tko se cijepio, cijepio se... tko nije ni neće
Tko se razbolio u krevet i krunicu u ruke, ili šalicu čaja, pod ključ tjedan dana...
Pa tko živ tko ne bude, oko tog bavljenja kojem ne vidim ishoda , effort result porazni, izrodila se čitava industrija, a svi mi uposleni ko hrčak trčimo u istom kavezu čitav dan, i tako već dvije godine
Ako bolnički sustav ne izdrži vojsku u pomoć, Britanija to već učinila, i do proljeća smo se kuge novog doba riješili
Zagovornica poštivanja mjera, cijepljenja itd... proglasila je dakle potpunu predaju
Vodimo izgubljenu bitku. Rat ćemo dobiti, jednom
Taman prebolio taj Covid omikron.
Najlakša bolest koju sam u životu imao. Navečer malo temperature, sutradan se ohladio do popodneva. Te neka lagana glavobolja. Ono bez i jedne tablete.
Ili je JNJ cjepivo dobro odradilo posao ili mi je dobar imunitet. Ili su mediji od muhe napravili slona.
-
A šta su toliko strašno napravili?
Držali ersteove obveznice i imali 6% umjesto 4% koliko bi imali na banci u to doba. "Znali su" za razliku od ostale raje da Erste banka neće propasti te 2012.
Možda su neki okrenuli par postotaka godišnje na Zabi i uhvatili koju dividendu.
-
I veliki volumeni svugdje u zadnjih pola sata
-
Opet je nafta i metalurgija krenula s rastom.
-
Da se mene pita , sjedili bi svi u lockdownu barem do proljeća
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Daytrade je vrlo zaj.. posao
-
Ne znam stvarno kakve to velike prilike vidite na zse pitam se. Jedino ako odluče fondovi pumpati cijene.
U ovom trenutku na domaćem marketu ne vidim ništa što bi me interesiralo.
Dobro, možda jedino Kodt ili da se vratim u turiste.
Radije bi koka kolu nego ove domaće prehrambene ako baš moram
Radije bi Nlb banku ili neku od velikih američkih nego Zabu
Radije bi strane osiguravatelje ili Slovenske nego Jadransko
Radije bi strane brodare nego Atpl ili Tpng.
Još vani možeš raditi covered call strategiju
-
Za Energy imaš Gazprom ako se ne plašiš 3.svjetskog rata kojeg svi mediji uskoro očekuju
-
Pitam se tko je od vas konkretno bogatiji danas nego 31.12.2020. Ja sam tu negdje, možda sitni plus iako sam osim aktivnosti špekulacije još i radio everyday job.
Znam da svi težite više u kunama ili eurima nego tada kao i ja.
Na tržištu kapitala više manje svi smo ostvarili rezultate dosta bolje od realne inflacije. Recimo da je porast cijene nekretnine u kojoj živimo pokrio inflaciju što je upitno ako ne živiš u ZG ili ST. A keš ili obveznice su bili teška pušiona. Nekako mi je nevjerojatno da nitko osim mene nije držao značajnu količinu imovine u kešu te popušio na njemu skoro koliko sam na drugim pozicijama zaradio.
Teško mi je izračunati koliko je realno keš pao, ali po osjećaju je ta brojka između minus 10 i minus 20%.
-
Vjerujem da će Zemlja za tristo godina nakon svih klimatskih katastrofa koje se na njoj dogode biti neusporedivo bolje mjesto za život od Muskovog Marsa. Bude čak i Antarktika bolje mjesto za život od njegova Marsa. Ne znam kog vraga tamo traži.
-
Uvijek sam za slobodu pisanja. Ne znam zašto bi bio problem ako se i netko posvađa na forumu. Pa ne bi meni ni bilo kome pala kruna s glave da mi tu i tamo netko nešto ružno napiše.
Iz godine u godinu vidimo da se sloboda pisanja polako smanjuje. Prije 15-20 godina mogao si pisati što si htio.
-
Ciljano se radi na destrukciji globalizacije, poremećajima u lancima opskrbe, poremećajima u industriji, namjernom smanjenju proizvodnje električne enerergije. Namjernom izazvanim poremećajima u dotoku plina... možete nabrajati do mile volje...
Ovdje na forumu vidim samo veselje likova koji imaju par postotaka imovine u kakvim brodarima. U medijima standardno samo zezancije oko kovida.
A narod samo luduje za nekretninama.
-
Ako računam u euro-kunama 2021. bi mi bila najbolja u životu. Ako ubrojimo stvarnu inflaciju koja je bila dvoznamenkasta rezultati su prilično tanki ali ipak pozitivni. Imam lošu naviku da uvijek držim previše keša umjesto da sve štedim u dionicama, commoditiesima ili nekretninama pa onda grdno stradavam u ovakvim okolnostima a dobro se držim u bear marketima.
-
Na drugim domaćim forumima svaka tema završi na ustašama i partizanima, a na ovome na podcjenjenosti brodara i nezainteresiranosti špekulanata i ulagača van Hrvatske za brodare. Jednostavno je to tako. Premali su i nevidljivi u medijima.
Što nema mcap bar 20-30 milijardi $ vani prolazi ispod radara. Uz to 10 loših godina je iza njih. Imam i ja gomilu DAC i sitno NMM. I ne mislim iz njih bježati navrat nanos na prvi crveni dan
-
Otvaram ovu temu da raspravimo što se u stvari zbiva zadnje dvije godine.
Do kovida živjeli smo u stabilnom okruženju bez velikih oscilacija, iako je i tada puno toga bilo nepredvidivo, ipak je čovjek mogao lakše procijeniti budućnost nego danas.
Od početka 2020. ušli smo u doba velike volatilnosti svih vrsta imovine. Oštri padovi, oštri spikovi, sve potraje koji mjesec pa se ispuše, ogromna neizvjesnost.
Neke stvari i pojave koje smo uvijek uzimali zdravo za gotovo danas više ne vrijede.
Kako uopće danas netko može započeti nekakvu veliku proizvodnju bilo čega kad ne može procijeniti hoće li mu se doslovno u godinu-dvije a da ne kažem dugoročnije bilo koja ili ulazna sirovina ili gotov prizvod utrostručiti ili prepoloviti u cijeni. Na stranu sad "teorije zavjera", ali netko stvarno želi demolirati svijet na kojeg smo navikli do 2020. Uz sve mane to je bio najbolji period u povijesti.
Imali smo stabilnost, sad ulazimo u nestabilnost. Sje**t će nas sve ovaj novi svijet co2 certifikata, "zelene transformacije", kripta, zakrčenih luka, ljudi koji mjenjaju poslove svako malo, stalne ekstremne volatilnosti svega i svačega... Jest da će tu i tamo poneki brzi špekulant postati milijarder ali za veliku većinu masa ovo je katastrofa.
Još je tu kovid sam po sebi najmanji problem kad vidimo sve ostalo.
-
Nadam se da nikome žena ne ulaže na burzi u Istanbulu ili da špekulira turskim lirama. Ostalo se ok drži još uvijek
-
Nešto lakša situacija kao kod generala usred rata prije neke ključne bitke. I oni su imali ženu i djecu, kao i oni na fronti.
Ovdje može poginuti naša imovina, tamo ginu ljudi. Ovo je naš imovinski rat. Ako ga izgubimo krepat ćemo u blijedi, ako ga dobijemo postati ćemo bogati
-
Lokalno, u vremenima kad je kod nas gotovo sve bilo podcijenjeno.
I puno je vremena trebalo. Vani tek nešto ozbiljnije pokušavam zadnje dvije-tri godine.
-
Volatilan je kao i sve ostalo, naravno da pada, možda otrese 30% dolje ako padne market ozbiljnije. Samo kažem čega vani ima.
Zašto se držati Atpl i tpng ko pijan plota kad ima boljeg izbora vani od njih koliko hoćeš.
-
Samo ako odeš u dućan i kupiš zalihe hrane spasio si par tisuća kuna od inflacije. Naravno, sve treba pojesti na vrijeme jer ode rok trajanja. Ne mogu kupiti finih stvari za jesti i čekati s njima 5 godina...
Ne znam, ne pada mi na pamet da kupim tisuće konzervi sardina u ulju ili tisuće tegli meda pa to skladištim, dulji im je rok trajanja. Valjda se Ljubo štiti na takav način 😁.
Ako ne to, ići na preskupu nekretninu pred početak turbulentnih vremena i očekivati da na njoj ne popušim je vrlo zeznuta strategija