1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Hrx84

Posts by Hrx84

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Hrx84
    • February 7, 2022 at 12:33 PM

Čudno mi je da je metalurgija toliko skupa i ne trza nizbrdo ni na kakvo crvenilo na marketima.

Unatoč hlađenju na željezu, bakar je i dalje na rekordnim razinama, kao i nikal, kositar je skoro 2.5X od početka 2021.

Razmišljam povremeno da dodam kakvog rudara u portfelj, ono 4-5% imovine u metalurgiju.

Najvjerojatnije Vale, Norilsk nickel, KGH ili možda neki sitniji koji kopa bakar, nikal, cink i sl. kao npr CAML.L.

Idealan bi bio KAZ minerals da nije delistiran, vjerojatno bi bio povoljniji izbor.

Onda opet prestanem razmišljat o njima, pa me opet počne kopkati

• Hrx84
    • February 6, 2022 at 10:14 PM

Ne pada se tako lako u depresiju.

Ne očekujem da će nasdaq pasti koliko u periodu 2000-2002, ali neko hlađenje bi bilo za očekivati. A ni 2002 nije bio smak svijeta. Valuacije su visoke i malo smanjenje previsokih očekivanja na dosta papira djeluje snažno.

Na jednu stranu bi stavio banke, rudare, energiju i Zim/Dac/Nmm gdje ne očekujem pad, ali one čudne tech poletuše bi mogle nastaviti s padom.

• Hrx84
    • February 4, 2022 at 8:38 PM

Definitivno će ova godina za ZIM biti rekordna.

• Što smo danas tržili

• Hrx84
    • February 4, 2022 at 10:11 AM
    Quote from havi
    Quote from Moller

predlažem zatvaranje danas i da se odlukom Burze u kalendar unese kao neradni dan, barem produženi vikend da iskoristimo

Koliko sokova dozivimo ovdje , mogla bi nam drzava i benificirani staz uplacivat .

Nezgodno je što čovjek ne može raditi normalno svoj "posao" na kojem realno dobije parsto kuna dnevno u volatilna vremena kad je svjestan da iz dana u dan jedna njegova dobra odluka može stvoriti pola godine plaće, također i jedna loša odnijeti pola godine plaće ili možda i bitno više. A bear market je vrijeme kad se donosi puno odluka koje će realno odlučiti hoćemo li odnijeti gaće na štapu ili uspjeti. Nekada je bilo ok ostati u kešu. Danas kad keš gubi 1% vrijednosti mjesečno nije ni to ugodno.

Tko god išta ima u takvoj je situaciji, tko nema ništa može "normalno" raditi. Naravno da je najbitnije sačuvati zdravlje, a u bear marketu sa inflacijom ni to nije lako.

• Što smo danas tržili

• Hrx84
    • February 2, 2022 at 11:01 AM
    Quote from Moller

odoh sebi kupiti burek, nema ovdje kruha :)

Možda bolje otvorit pekaru. Ode ti uskoro burek na 25 kn, a kruh na 18kn kako se čini.

• Hrx84
    • February 1, 2022 at 10:17 PM
    Quote from looserst
    Quote from mitkko

Mintzmyer kaze da je prodao DAC i ZIM pola pozicije.

To samo mi ovdje drzimo brodare do sudnjeg dana.

Both DAC and ZIM have been wonderful stocks! Will always try to be as transparent as possible, I have recently taken some trading profits after the momentous run.

I still have a long position in ZIM, just seemed wise to take some profits here. Since 90%+ of my Tweets are bullish, I wanted to remind folks that profits are good, and to keep a balanced tone. It’s easy to get caught up in the rah rah rah and forget to be smart.

Evo mi kolektivno pozatvarali prije njega, sve je lukavija ova nasa mala zajednica, a? 8)

Stvarno ne boli profit taking, ko nije probao toplo preporucujem 8o

Display More

Napravio i ja profit taking na Dac, pa požalio danas kad je nastavilo rasti. Kontejneraši su prebrzo otišli gore. Sve vijesti koje imamo na Dac bile su poznate i nekidan kad se tržio malo iznad 70. Danas ode na 96. Neobično mi je da je Mintzmyer već prodao, nekidan sam čitao njegov intervju s gazdom od Dac. Kompanija je super, nadam se povratku po nižoj cijeni kad izvješća prođu i nadam se nekom hlađenju harpexa, barem na proljeće.

• Hrx84
    • February 1, 2022 at 9:50 PM

Vjerojatno je drybulk išao gore zbog brzog dolaska izvješća za 4q i skupe metalurgije koja ne pada ni kad zaredaju crveni dani pa se očekuje rast bdi s ovih niskih razina.

Pa eto zaboravljena Pangea se vraća.

• Što smo danas tržili

• Hrx84
    • February 1, 2022 at 5:49 PM

Povukao se iz Dac, vidim prerano, ali nema veze.

• DRY BULK

• Hrx84
    • January 28, 2022 at 9:14 PM

S druge strane kontejneraši rasturaju.

• Hrx84
    • January 27, 2022 at 9:42 PM

Koja kataklizma?

Samo je počeo malo izlazit zrak iz prenapuhanih balona.

• Hrx84
    • January 27, 2022 at 6:34 PM

Djedica ima iskustva, on je u ovome 70 godina. Svatko ima svoju strategiju. Čudno mi je gledati vas kako ulazite-izlazite svako 3 minute, a opet držati papir 10 godina u svijetu koji se iz dana u dan mijenja čini se nemoguće.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Hrx84
    • January 27, 2022 at 1:40 PM
    Quote from zlocesti

Moram priznati da sam blago uvrijeđena.. nakon što ste me neki dan , u predskazanju pada burze namazali katranom i perjem :S

Uvijek isto pitanje.

Kupujemo li dip ili kupujemo pad ?

Ne znam, a ne zna nitko, jer je vani market ko' pijanac. Posrne pa se digne na noge

Al' pohlepu na stranu, meni ovo liči na pad kojeg preduuugo očekujemo.

Priča o dječaku koji je vidio vuka.

Nemam papira osim Medike, to mi je pozicija.. rok držanja dok me izvješća ne razuvjere, al' svejedno mi ništa ne izgleda privlačnog za kupnju. Još.

Što god da učiniš na marketu uvijek si ili u krivu, ili si mogao i bolje.

Optimistiiiiiiiiii... gdje ste ? Na bidu ? :S

Display More

Po sijećanju meni sve izgleda kao da smo na kraju siječnja 2008.

Samo zamijenimo tech balon sa hidrama,ingrama,tehnikama ipkk i sl. Recimo da je Gamestonk tada bio CRAL.

U siječnju je dobro otreslo sve, prvo 15. pa 22. iza šuć muć sve do rujna, bilo je dip-ova, pa zelenila... Tek je u rujnu postalo grdo.

Tko je držao HT tek je ozbiljnije počeo padati u rujnu. Nafta je rasla, metali isto, inflacija je pomalo rasla, fed je pomalo dizao kamate.

• Hrx84
    • January 27, 2022 at 9:29 AM
    Quote from zlocesti

Kolega Hrx, preko kojeg brokera trgujete ?

Osim što ne vidim preko 5- minutnog intervala, a to ste vi krivi, ne vidim ni dalje od svog nosa, a to pak nije pjesnički izrečeno.

Pa šmrcko.

Pogledala jutros S&P, ne stoji bajno

Ovo je već minus od koliko, 12% ?

Nismo daleko do 4000, zvanični Bear

Display More

Optimtrader za vani

Fima za Slo

• Hrx84
    • January 27, 2022 at 9:01 AM

Planiram ostati u DAC i prodavati call-ove i skupljati dividende, eventualno ulaziti-izlaziti po potrebi. Koštaju 80$, ove godine i iduće će imati 25$ earningsa, povećavaju dividendu, imaju dobro ugovorene brodove cijelu 22. i 23. te nešto od 24-28. Većinu sam osigurao Put opcijom koja ističe 2024. Znači može harpex i bdi otići na nulu, oni to neće početi osjećati prije jeseni 2023, i budu poslovali dobro još godinu iza toga

Od drugih većih pozicija tu su mi samo NLB i POSR u Slo koje namjeravam držati.

To je kao da imaš Zabu na 45 kn ili Jdos samo puno veći i likvidniji Jdos na 4000 kn.

Preferredi od ATCO (ATCO-PD) će mi donositi 8% dividende što god bude.

Od zse papira nemam ništa, ostao mi samo Dlkv-o-302A koju mogu prodati u bescjenje ili čekati da se pomalo isplaćuju kamate i dio glavnice do 2030.

Osim par sitnica koje su ostaci prošlih vremena i ne mogu ih riješiti.

Ostalo je keš za koji se nadam da će se ok držati iako je i to upitno.

Generalno očekujem bear market dugoročno. Dobro je da se baloni pomalo ispuhuju.

• Hrx84
    • January 26, 2022 at 6:08 PM
    Quote from plavi05

U mom gradu niču novi kvartovi bez stanovnika, kažu to su stanovi za najam i turizam, bojim se pomisliti što će se desiti kad se normaliziraju putovanja po svijetu i ojača turistička konkurencija.

Biti će super još par godina a onda će toga biti previše. Niču nove kuće za odmor i na kontinentu. Svugdje se može graditi kuća s bazenom.

• Hrx84
    • January 26, 2022 at 6:03 PM

Danas se sve računa u stanovima.

Euri su još bitni, za sada su na poziciji br2 ali polako im važnost pada.

Zlato, srebro, dionice, kripto, umjetnine, ploče od investicijskih rare earths ili platine itd, sve je to daleko daleko iza. Zapravo teška egzotika za neke geekove i čudake.

• Hrx84
    • January 26, 2022 at 3:27 PM

Dizanje kamata od 0.25% je gluma od borbe protiv inflacije. Još ne namjeravaju djelovati odmah, nego tek u ožujku.

Možda je natjeraju do 0.75%-1% kroz godinu dana.

• Hrx84
    • January 26, 2022 at 1:11 PM

Preselit će se u stanove i kuće za odmor, to je tako jasno.

Paše sitnoj građevini, bankama, državi zbog pdv-a itd.

• Hrx84
    • January 25, 2022 at 8:13 PM

Imate li link gdje se može uživo gledati fed meeting

• Hrx84
    • January 24, 2022 at 10:18 PM

Sve je bilo lijepo do 18h, a iza nam je kartušina opet počela ubrzano gubiti vrijednost po starom dobrom običaju.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt