1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Hrx84

Posts by Hrx84

• Utjecaj uvođenja eura na tržište kapitala

• Hrx84
    • March 19, 2022 at 6:42 PM

Ja bi radije da prijeđemo na paladij.

1oz paladija=100oz srebra=10000 malih novčića bakar/nikal.

Novčić od paladija bi predstavljao 20000kn, novčić od srebra 200 kn, a ovaj sitni 2kn.

Naravno, mogli bi imati one od pola unce, bio bi 10000kn, odnosno 100 kn.

A za sitno mogli bi napraviti aluminijske, kao one od lipe ili dvije.

I nek se zovu kune radi nostalgije.

Ovaj novčić od paladija bi bio kvadratnog oblika jer predstavlja približnu vrijednost kvadrata stana.

Bio bi ovo bolji izbor od eura, a i kune.

A i imali bi najpopularniju valutu na svijetu. A i ugodnije bi se osjećao u njima nego u chf-u ili usd.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Hrx84
    • March 19, 2022 at 9:06 AM
    Quote from Backdraft

Sto kazete na shortanje zima, sigurno ide dolje nakon dividende?

Ni čut, Zim je trenutno najjača mašina na svijetu. Prije druge polovice 2023. ni pod razno.

• Hrx84
    • March 17, 2022 at 8:00 PM

Taman sam kupio call opciju s dospjećem Jan24, strike 70 za ZIM po cijeni od 17$.

ZIM je danas 86$, tako da sam dobio call da mogu po 87$ kupit ZIM do početka 24.

Iako će sad trznut dividendu, pa će past za iznos mega dividende, skupiti će se za sljedeću naknadno.

Izgleda mi prejeftino na prvu dobit takvu opciju po 17$,a do dospijeća skoro 2 godine.

• DRY BULK

• Hrx84
    • March 17, 2022 at 3:03 PM

PANL danas -12%, svi ostali ok

Ima neka vijest?

• Hrx84
    • March 16, 2022 at 9:19 PM

Opet, da će Kinezi u jedan dan rasti 30% je stvarno jedinstven događaj u povijesti. Najjači odbijanac ikad viđen.

• Tankerasi strani i domaci

• Hrx84
    • March 16, 2022 at 5:04 PM
    Quote from mitkko
    Quote from havi

Kako su to spot MR vozarine na rutama 37 i 38 7-8 tisuća dolara, a TPNG ugovara dugoročne po 16.000 USD?

Opet neki znalci mute vodu. Brate, ako ćeš kupovati kupuj. Ne filozofiraj i ne manipuliraj podacima.

U izračun BCTI-a ulaže TCE vozarine za više ruta, sve kako je prikazano na slici. Te objavljene vozarine za MR, 37 i MR, 38 rute su TC2 i TC14 rute, njihov prosjek se najčešće gleda kao reprezentativan za Atlantic košaricu ruta. U Pacifik košaricu ulaze rute TC11 i TC12. Vozarine za pojedine rute se mogu razlikovati i po nekoliko puta.

Rute koje ulaze u sastav BCTI indeksa:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Te oznake 37 i 38 označavaju tonažu/nosivost broda, odnosno dwt. TPNG ima veće brodove, 50-52.000 dwt, dakle sigurno voze po većim vozarinama od ovih etalonskih. 4 od 6 brodova su im eco dizajn, svi brodovi su i mlađi od 15 godina (koliko je star taj etalonski brod za koji se spot vozarine preračunavaju u TCE vozarine) što sve također povećava postignuti TCE (manja je potrošnja goriva od tog etalonskog broda pa je i TCE efektivno veći).

Inače, ovo je nekakva kategorizacija tankera:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Prema ovome, TPNG ima MR2 tankere, a vidimo da se MR vozarine objavljuju za etalonski brod nosivosti 37-40.000 dwt (dakle, za taj u prosjeku 25% manji MR1 tanker).

Vidim da su mnogi ovdje osjetljivi na kretanje cijene TPNG pa moje pisanje ispada kao drukanje. Ovdje se uopće ne radi o TPNG, ne tvrdim da TPNG vozi po ovako niskim vozarinama koje su trenutno aktualne na spotu na ovim objavljenim rutama... TPNG trenutno uopće nije tema, o TPNG možemo pisati na TPNG temi.

Sve što sam htio je pojasniti od čega se BCTI indeks sastoji i da nije uputno promatrati isključivo njega, bez uvida u vozarine pojedinih tipova brodova od kojih se BCTI sastoji.

Toliko o tome.

EDIT: Vidim da kolegica Ivana7 opet ima "one dane u mjesecu", danas sam dobio 12 dislajkova (do sada :S )... dnevni rekord, ne sjećam se da mi je do sada kliknula na doslovno svaki post od tog dana, neovisno o temi... Danas udara čak i po jučerašnjim:D.

Kolegice, ako te to zabavlja, samo naprijed, ali moram priznati da sam pomalo razočaran, mislio sam da si ti ipak ozbiljna gospođa. Ovo ti je pak jako djetinjasto 🤷.

Display More

I meni isto povremeno lupa dislajkove, tko će je znat, možda ustala jutros na lijevu nogu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Hrx84
    • March 16, 2022 at 3:46 PM

Ovo je jako rizičan i volatilan sektor. 2008. su to rijetki znali.
    Danas znamo više i teško da će ovo tako lako gore.

Svi koji smo ovo kupovali po 3000 kn tamo 2008. jednostavno nismo znali u što se uvaljujemo.

Vjerojatno takve cijene ne budemo nikada više vidjeli.

• Hrx84
    • March 16, 2022 at 3:22 PM

Možemo je napucati mi sami, i hoćemo ako bude stvarno vrijedila. Ali ima i vani drugih brodara koliko hoćeš.

Pitam se samo iz kog bi razloga netko ovo danas kupovao po 1000 kn

• Hrx84
    • March 16, 2022 at 10:01 AM

Nema više ni jeftine Alibabe

• Hrx84
    • March 16, 2022 at 9:57 AM
    Quote from NaBiduAsku

Hang Seng +8%, Šangaj +3,5%, fjućersi u plusu.. smiruje se sve ovo oko rata čini se. Iznenađenja i dalje moguća naravno.

Čim nema nuklearnog rata, ne samo to, nema ni prestanka opskrbe naftom i plinom, a vrijeme ide, odmah market reagira

• Hrx84
    • March 15, 2022 at 8:38 AM

Najviše se čudim velikim brodovlasnicima. Zamisli, imaš kompaniju sa 70 kontejneraša i još nešto duga, znači čovjek ima ogromnu izloženost brodarima, ajde, vjerojatno ima nekretnina, nešto i po bankama, i štogod zlata u u ormaru. Umjesto da smanji buduću rizičnost, ne da mu vrag mira pa mora naručivat nove brodove koji će tek 2025 izać iz brodogradilišta. Samo do tada će svjetska flota biti 25% veća, a vjerojatno ćemo imati globalnu recesiju pa bude i ovo potrošačko ludilo popustilo. Neki nikako naučit da obnavljati flotu treba kad nitko drugi neće.

A mi se ovdje tresemo zbog 5-10% izloženosti brodarima.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Hrx84
    • March 14, 2022 at 12:37 PM

Market kaže da je rat gotov, čak je i paladijum pao 10% od petka

• Hrx84
    • March 11, 2022 at 8:07 PM
    Quote from zlocesti

Indija raketirala Pakistan.

Slucano.

Nisam vidio tu vijest, kada

• Hrx84
    • March 11, 2022 at 1:04 PM
    Quote from Milo

Ovo je Ruska proba, da vide spremnost NATO-a i njegovih zemalja...More nas sravnit sa zemljom kad god hoće i bez nuklearne...Dokaza je da nemamo ni radara, ni protuzračne obrane...

Može biti to, može biti greška, a može biti i da Ukri pokušavaju isprovocirat svjetski rat, tko će ga znati.

Možda padne još koji projetil i na Varšavu, Prag ili Bukurešt, a ni Berlin nije daleko.

I jako je interesantno da je doletio u kasne sate te pogodio lokaciju gdje nema nikoga

• Hrx84
    • March 11, 2022 at 12:46 PM

Je li došla neka vijest u 12:20

DAX je odletio naglo i Euro ojačao

• Hrx84
    • March 10, 2022 at 8:06 PM
    Quote from accountant

što je to s kineskim ADR-ovima na US tržištu danas?

kinezi konačno povlače sve i stvaraju blok s rusima?

BABA, JD, XPEV, LI, NIO, PDD, IQ, JKS, FUTU

svi u minusu kolektivno 10-20%

dakle ni štapom nemojte dirati, grize i otrovno je :(

Odavno nisam gledao Kineske

Ne mogu vjerovat da je alibabu na 90 srušilo. Očito ništa što nije iz zapadnog bloka ne smijemo dirati

• Hrx84
    • March 10, 2022 at 3:13 PM

Treba reagirati hitno i dignit kamate odmah na 2%, bez ikakva oklijevanja i čekanja. Nema nikakva razloga da kamate budu niže nego 2019.

Trebali su to raditi postupno, odmah nakon otkrića cjepiva za kovid tamo na kraju 2020. dizati po 0,25% svakih mjesec-dva, te smanjivati poticaje.

Ali badava, neće učinit ništa, sad im je ovaj rat dobro došao kao izlika za nedjelovanje...

• Hrx84
    • March 10, 2022 at 2:54 PM
    Quote from toluen

Kako mladi doživljavaju sve ovo

'Kaj još više?' uzviknula je maturantica iz okolice Zagreba na pitanje o tome je li njihova generacija zakinuta za neke važne stvari u životu. 'U srednjoj se nismo praktički ni upoznali. Onda ova usrana korona i sve oko toga. Potres. Bog te mazo… potres. I sad još rat...', nastavljala je, uz odobravanje svojih vršnjaka. 'I to ne običan rat. O ne, frende! Za nas mora biti nuklearni. Fakat peh.' Link

Kad ovo vidim nevjerojatno mi je kako su naši preci preživjeli dva svjetska rata i komuniste nakon njih, pa onda domovinski, i sve skoro bez stresa.

Uz to potresa je bilo i gladi također, pa Ustaše, pa Goli otok, kubanska kriza, pa naftni šokovi, pa bio je i Černobil i hiperinflacija...svašta je bilo pa se zaboravilo. Ne daj nam Bože dvadesetog stoljeća, ne ponovilo se.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Hrx84
    • March 10, 2022 at 1:07 AM

2008. Je stvarno bio velik strah. Ovih dana pa i početkom korone je bilo straha, ali ništa nije usporedivo s jeseni 2008.

Msft, Aapl, Amzn i slične bi mogao dobiti povoljno samo u slučaju stvarne kataklizme a tada nas ne bi zanimali, nego kako spasit živu glavu.

• Hrx84
    • March 9, 2022 at 8:49 PM

Market kaže da je za koji dan rat gotov, da sankcije za EU sutra neće biti strašne, te da EU neće ostat bez energije a i euro bi mogao zadržati neku vrijednost. Time bi isključili i onu minimalnu mogućnost nuklearnog rata.

Nadam se da bude tako.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt