I gdje je sada ona panika od nekidan. Ništa se nije dogodilo, a sad se sve zeleni.
Sipalo se crnilo dva-tri tjedna i odjednom mirovanje
I gdje je sada ona panika od nekidan. Ništa se nije dogodilo, a sad se sve zeleni.
Sipalo se crnilo dva-tri tjedna i odjednom mirovanje
Vrhunski Q1, a drugi će biti još jači prema ugovorenim vozarinama.
Nema do DAC, najveća mi je pozicija u portfelju. Jedino još trebaju povećati dividendu.
Trebaš ići u normalnije kafiće na kavu. Ovi su podigli kuhanje kave na razinu doktorata. To je postala vrhunska znanost.
Kupio X (US Steel) po 24.90$. I shortao call opcije
Namjeravam držati par tjedana do par mjeseci.
Na vijestima za mase nisam nigdje čuo da itko spominje ove padove na marketu koji se događaju zadnjih par mjeseci. Od Ukrajine i poskupljenja kao prije od Kovida ni jedna tema se ne probija do medija.
I nakon tolikog pada taj Shopify vrijedi 30 puta više od našeg DAC.
Polako nam se zbilja mijenja. nastaju čitavi ekosistemi, napr biofarma.... Tko li se još sjeća svih tih molekula, faza IIa na III, rijetkih bolesti i egzotičnih firmica..... Tko se sjeća da je My moon izjavio da se "nove molekule i lijekovi izmišljaju zbog burze a ne zbog bolesti". Nitko. Slično je i sa čudima digitalnog svijeta , auta koji ne idu na ništa, aplikacija koje miču šum sa reklama i pretvaraju ga u pijev slavuja....
mni je bolo oke jer sam zanat na CROBEX u ispečen na Drukexu, Hyterixu i promoćurixu mogo i tu upotrijebiti ( dok je forum živahan uspješno sintetizira i proslijeđuje, možemo reći prevdene, navedene, indexe).
Vraćamo se krampu i motiki. Zdravim seljačkim firmama koije imaju dobre pokazatelje, zdrav upravni odbor i dividendu, koje imaju čak i tržište.
Tako, došlo je vrijeme za preslagivanje Poglednih plahti ( Wachlista)
Sve je ovo bilo jasno, samo dugo je trajalo to ludilo pa se većina navikla da je to normalno.
Razumio bi da je toliki pad ono da se Nasdaq srokao 10% u danu ili tako nešto. A market nije strašno crveno, samo 2-3%
Ne mogu vjerovat. Na Zimu mi katastrofa, Dac malo manje loše. Nisam mogao zamisliti da će ići ovako loše.
Indexi su skromno pali. A naše plovidbe skršilo. Moj najveći dnevni pad od vremena kovida
Baš gledam kako sam zaglavio. Vidim da nisam jedini.
2014. sam kao samac mogao dividendom pokrivati sve životne troškove. Još sam uz to kupio Bmw i sredio izgled i život mi je bio super.
Danas moram uzdržavati kćer i ženu koja ima malu plaću te plaćati stambeni kredit za St nekretninu pa su mi se životni troškovi skoro utrostručili.
Postao privatnik, ali od početka kovida mi se posao polako kvari.
Uglavnom sam propustio protekli bull market zbog predefanzivne strategije.
A iza me inflacija udesila.
Eto došla 2022 i realno sam u lošijoj poziciji nego 2014.
Malo gledam i pitam se zbog čega da paničarim
Imam puno DAC, NLB banku u Slo i preferrede ATCO-PD i GSL-PB u značajnijim količinama.
Osim ovog veliku količinu Eura/Hrk gdje sam već stradao, valjda ne bude tečaj otišao na 0.80-0.90 pa da još gore stradam, te nešto zelembaća.
Ostalu siću i ostatke koje ne mogu prodati na otc tržištu ne brojim.
Spušili smo svi jer živimo u truloj Europi i primamo šugave eure i kune za naš rad.
A EU birokrate i ECB za to zaboli đon i neće da dižu kamate. Oni će samo sebi povećati plaće u tim eurima i riješili su problem.
A što se tiče benzina nije on skup, samo mi nemamo službena kola.
Market je napuhan a rizici veliki. Samo je mindset kockara još uvijek u 2021.
A 2021.je završila.
Na tom Dalekovodu jedini sam "u plusu" ako zanemarimo inflaciju
Imam DLKV-O-302A već 4 godine i ne mogu ga se riješiti.
Bilo bi normalno da kontejnerske vozarine ozbiljno padnu. Ali cijene kontejneraša su takve kao da je taj pad uračunat. Ovo mi izgleda kao jedini sektor koji ne bi trebao nizbrdo zbog preniske valuacije.
Naravno osim nekretnina kojima cijena može samo rasti jer njih pogoni gore sva lova ovog svijeta. Vjerojatno do jednog dana
Šta su ovi mislili, pa ne propadne se za dva mjeseca. Pravi problemi krenu tek godinu-dvije od početka bear marketa.
Nije ni 1929 nitko propao osim hazardera i kockara. Problemi su krenuli tek 1931., a najgore je bilo 32-33 pa i do rata.
Ma morao se pregrijani market kad tad početi hladiti, to je normalno.
Ja se samo nadam jednoj stvari a to je da će uprave brodara kontejneraša koje imam shvatiti ozbiljno dolazeću recesiju i ugovoriti preostale brodove na dugoročno dok je još harpex visoko i neće sada opijeni gomilom keša koja im dolazi navaliti na novogradnje. Osim tog sektora zapravo mi se ništa drugo ne sviđa. A što se tiče Nasdaqa trebao bi dobro otresti da bude atraktivan za kupnju, a opet shortanja bilo čega se plašim.
Koji su konkurenti Koei i kodt u proizvodnji transformatora u EU?
Pitam, jer možda nisu puno u fokusu, pa su možda jeftini, a ako su ovi naši toliko dobro odradili 1q i imaju tolike narudžbe, možda i ovi iznenade kako imamo cirkus oko energetike.
Radije bi u kazino ili kladionicu stavio pare nego u ARKK ili bilo što iz ARKK-a
Cra$h is king!
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Ne bilo koji cash, samo $ je pravi keš