Odkad je fed donio odluku koju je donio commoditiesi su kao pušteni s lanca. Opet divljaju uzbrdo nafta i metali. Crno nam se piše budu li čekali rujan za novi hike.
Posts by Hrx84
-
-
Samo 500 eura za gore naveden jelovnik je pristojno. On stvarno misli da su ga "oderali". Pa tamo ima oborite ribe za skoro 7-8 ljudi plus ostalo.
-
https://www.zerohedge.com/markets/here-w…our-covid-cases
Milijun vamo, milijun tamo
Kod mene doma isto kao u Wuhanu, točno 4 kovid slučaja. Pa ni ulazna vrata od kuće ne zaključavamo
-
Nisam mogao zamisliti ovako jaku reakciju ni u slučaju dizanja za 0.50%. Šta su ovako veseli. Pa sve je bilo očekivano.
-
Zim tih 22$/share zaradi do sredine iduće godine, možda i prije ako ne krenu brzo padati vozarine. A i vratio bi ti ih kroz dividendu do 2024
-
Hoćeš reć da smo je skoro iscrpili, samo nam lažu u službenim statistikama i pitanje godine je kada više neće biti benzina na crpkama za obične civile. A od kud ti info
-
Pa eto im ideja ako žele promete, nek uvedu šortanje i opcije te bi i s ovako lošim i osrednjim papirima prometi bili veći
-
Ovdje na zse je šteta da nisu uveli opcije.
Kako nije dovoljno volatilna, ovdje kod nas bi bilo super raditi Iron condor strategiju skoro na svim bluechipovima.
-
Otvorio sam temu za strani Best buy. Pa dajte neke ideje
-
eu ti je gora od onoga crnog komunizma. kvote su bile podešene da pogoduju starim članicama. država je prije pristupa dijelila sadnice vinove loze i maslina ali mi ni u jednom segmentu poljoprivrede nismo ni na 30% proizvodnje prije ww2. i sad na jednom histerija oko gladi jer npr. ukrainskih 20mt od sveukupne svijetske proizvodnje od 800mt neće naći put do tržišta !? dovoljno je pogledati kinesku i indijsku proizvodnju pšenice i zabranu izvoza pa je sve jasno. tako postupaju suverene države. neće njima davos određivati kvote a stanovništvo će gladovati. to je ekipa totalnih luđaka koji imenuju ove smiješne izvršioce na nižim političkim razinama. oni su demokraciju doveli do totalnog apsurda. od tri kandidata sva tri su njihova pa ti biraj. što je lakše kandidata ucijeniti to je podobniji za neku funkciju.
Danas je nama cijena pšenice 822,25 US¢/bu. U pretcovid periodu je bila od 500-600. U vrijeme histerije oko Ukrajine dosegla je vrh od 1300.
Glavno je pitanje šta da mi radimo. Je li onda ovih 822 buy? A gladovat barem ovdje nećemo. Kruh od 10kn možemo priuštiti, a moći ćemo i u slučaju da bude 20-30kn. Ako ode toliko onda će poljoprivreda u Slavoniji procvjetati. A nekako ne vjerujem u bitno skuplje osim ako se klima ozbiljno ne poremeti do te mjere da na planeti Zemlji ne budu uspjevale žitarice kao danas.
-
Morao je jednom doći odbijanac.
Pa padalo je skoro pravocrtno tjednima. Ako izuzmemo onaj oštri pad od covida, nije bilo ovakvih padova godinama.
Ne mislim da je kraj beara, možda predah od mjesec-dva.
Razvoj događaja od početka godine izgleda kao 2008. I tada je bio predah od svibnja do srpnja. I 2008 su izvješća bila dobra za 2q. Dobro, jesen iza je nešto najbrutalnije što smo ikad vidjeli.
-
Koliko oko sebe vidim nekretnina je 1.klasa imovine. Gotovina i kratkoročne obveznice 2.klasa a iza sve ostalo.
-
Evo što kaže J. ususret Q2 reportu DAC-a:
Per the Q1 report, the company had $2.7B in contracted revenues with an average charter duration of 3.7 years, which should result in EBITDA generation of close to $2.1B. DAC’s total gross debt position amounted to nearly $1.3B as of Q1 end; however, the company had cash and cash equivalents of $198.7M, was expected to receive net proceeds from the ZIM dividend of $110M and sold 1.5M ZIM shares for $85.3M, for a pro forma cash position of closer to $394M (to which we need to add the $130M in proceeds from forward sales). Additionally, the company continued to hold 5.7M shares in ZIM, with a current market value of $258M. Therefore, DAC’s equity had a total (undiscounted) value of around $1,580M as of Q1 end assuming all the company’s vessels were to be scrapped at $400/ldt at the end of their current contracts (we have excluded the newbuilds from the equation).
Danaos has approximately 20.6M shares outstanding, for a market cap of around $1.25B.
Dakle, to je neko stanje za Q1, s tim da se brodove broje po scrap-tonama, an e po nadrealno visokim trenutnim cijenama. Da se NAV računa na taj način, vrijednost bi bila neusporedivo veća.
A da se ta računica sruši, vozarine bi trebale jako, jako pasti, u tolikoj mjeri da se trenutni ugovori raskinu. A da vozarine jako, jako padnu, trebali bi se riješiti congestioni i to. Sve je moguće, samo je pitanje vjerojatnosti. Po trenutnoj cijeni taj rizik je u velikoj mjeri već uračunat.Sve ovo što pišeš znamo, ali ipak je pao na ovu razinu. Možda zato što gotovo svi uračunavaju da ćemo imati recesiju od 22-23, a iza 2024. veliku vjerojatnost za novu veliku depresiju što će uz znatno veću količinu novih brodova stvoriti novo izgubljeno desetljeće za DAC kad im postojeći izvrsni ugovori isteknu tamo 24/25 a ZIM bi tada trebao bankrotirati tamo krajem dvadesetih.
Malo sam išao daleko u crnu budućnost ali
drugog objašnjenja za cijene oko ili ispod 60$ jednostavno nema.
A opet možda budućnost ne bude crna, nego samo siva?
-
2011 još nije kripto bio u modi.
Mediji su dosta pumpali priču da "treba ulagat u zlato" jer će sve ostalo propast. Očekivao narod propast dolara i eura te hiperinflaciju 2011 pa ništa nije bilo. Čak nakon što je USA izgubio rejting AAA to ljeto krenuo je gadan pad svega, pa i zlata.
-
Danas sam kupio skoro 10kg digitalnog srebra. Pa da imam i toga nešto, treba diverzificirat.
Wisdomtree physical silver PHAG.L, ovo je baš fizičko srebro pohranjeno u trezoru, sad koliko im je vjerovati.
Oborili su Ag ispod 19$, ok mi je ulaz na ovoj razini pa nek stoji. Nikad ne znaš kad će se ovo pokrenuti. Mislim da prostor za nizbrdo nije velik a ne bi bilo čudo da ovo ode nazad na razine 30-35$.
-
Vidim da su na srebro svi zaboravili.
Eto ga na 18$.
-
Ide preuzimanje TGA od strane EGY (VAALCO Energy, Inc)
za 1 TGA dobit ćemo 0.6727 EGY
-
Za sada ne kupuju baš ni papiriće iz SP500, pa di će naš škart.
-
Pa dollar je najtraženija stvar na planeti, kod njih inflacija 9%. Ne mogu vjerovati.
-
Očito u lipnju još nije bila počela padat.
Koji grafovi kao da ih je netko nožem prerezao