1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Hrx84

Posts by Hrx84

• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 38
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Hrx84
    • October 13, 2022 at 6:37 AM

U uvjetima gdje je 10y treasury na 4%

rizični tech na p/e iznad 25 ima smisla samo ako kompaniji dobro rastu prihodi i dobit. Čim to pokaže najmanje znakove usporavanja, ode to dolje.

Što se tiče Aapl i Msft trebao bi ipak biti armagedon da to jako padne, a daleko smo još od takvog scenarija.

• Inflacija

• Hrx84
    • October 9, 2022 at 9:53 PM

U ovom trenutku smo jako daleko od jeftine nafte. Ona je oko 100$, nikad jačih dolara, ako to preračunamo u eure to je taman oko ATH. Mislim zašto bi danas netko rezao proizvodnju? Možda postoji neki drugi razlog a taj bi bio da je peak oil prošao a ne smije se javno reći? 2 milijuna barela manje dnevno je puno.

• Hrx84
    • October 7, 2022 at 6:21 PM

Jedino ne kužim zašto sada opec reže proizvodnju nafte te doljeva ulje na vatru dodatno u ovoj situaciji.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Hrx84
    • October 6, 2022 at 12:13 AM

Čemu onda silan trud oko zelene energije, održivosti, co2 certifikata, kad tamo netko baci taktičku i ne zanima ga ništa od gore navedenog. Ja i dalje ne vjerujem da će do toga doći. A i preblizu je Moskvi ako bude bilo što sa Zaporižjem ili bilo kakvo korištenje tog oružja u Ukrajini. Još mislim da je to kontrolirani ili dogovoreni rat.

• Hrx84
    • October 4, 2022 at 6:18 PM

Iznenadio me ovako jak povratak metala. Paladij, platina, srebro, nikal, svi su kao

ispaljeni iz praćke.

• Hrx84
    • October 3, 2022 at 9:07 PM

Youtube crnjačenje je prošli tjedan bilo zastrašujuće. Market nije ni puno pao koliko je crnjačenja. Imam dojam da je atmosfera u čet/petak bila na razini one iz jeseni 2008. Nevjerojatno mi je da ne mogu prihvatiti da je i bear market normalan dio života.

A što se tiče main streeta, na tv-u ništa ne spominju, iz nekog razloga baš ne straše narod.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Hrx84
    • September 27, 2022 at 11:47 PM

A da se vrati gospodin xy da opet pumpa Barcelonu kao u loša stara vremena

• Hrx84
    • September 27, 2022 at 7:57 PM

Sva dobra vremena se također događaju s razlogom. Najčešće da se sitnu raju navuče na tanak led.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Hrx84
    • September 27, 2022 at 9:11 AM

Nije recesija nikakav smak svijeta. I to je za ljude. Ne može ni gospodarstvo stalno rasti. Kad vidimo što se izdogađalo zadnjih par godina to jednostavno normalno za očekivati.

• Hrx84
    • September 26, 2022 at 8:24 PM
    Quote from Yieldchaser

Pad S&P 500 je sa skoro 4800 došao na ove razine. To nije ni punih 25% s vrha. Očekujem da će pasti još 20%, i to ako ne bude "hard landing". Ako bude hard landing, tko zna koliko može pasti?

Svi asseti prema dolaru padaju tjednima ko pokošeni, emerging market papirići i euri također. Ne mogu vjerovati da Ameri svoju inflaciju ne budu riješili u par tjedana. Ovim mjerama rješavaju inflaciju i usput gaze emerging markete, Kinu, Europu itd. Mislim da je ovo drugo bitnije

I svoje kockare tjera da se vrate poslu kao i one kojima je hobi quiet quiting.

• Hrx84
    • September 26, 2022 at 1:54 PM
    Quote from my moon

Povremeno sam strejdao i Marlboro i Kolu.

Reklamirajub

ih ko stamene blue chipove

Ja bi radije nego njih nekog prozvođača jeftinih alkoholnih pića ako bude krize. Pušit će Ameri škiju a ne Marlboro, a vodu ili rakiju umjesto kole.

• Birtija

• Hrx84
    • September 26, 2022 at 7:42 AM
    Quote from KultLicnosti

Došla tvrda braća i sestrica na vlast u susjeda. Iz govora se da naslutiti da Meloni nije nešto posebno fokusirana na ekonomiju?

Od nje su digli ruke, vjerojatno budu živjeli od talijanskog domoljublja i mahanja zastavama te podsjećanja ljudi na slavnu prošlost, antičku, renesansnu te 19.stoljeće kad su se ujedinili. Šta će kad im budućnost ne bude slavna.

Distancirati će se od bilo čega radikalnog da ne izazivaju dodatne probleme.

• Birtija

• Hrx84
    • September 24, 2022 at 10:17 PM

I također ako se pališ na starlete i voliš cajke također si zao i pokvaren te sigurno ideš u pakao.

• Birtija

• Hrx84
    • September 24, 2022 at 10:09 PM
    Quote from KultLicnosti

Eno ga na nekidan.

Toni Milun iz paštete u Čeljuske.

Čovika cijenim jer je jedan rijedak slučaj entuzijazma al kaže on -motiv mu nije novac.

Koliko sam ja primjetio, gotovo nikome u HR motiv nije novac. Verbalno.

Jel sramota reć da želiš bit bogat ili "dobrostojeći" ??

Kod nas čovjeka koji želi postati bogat odmah definiraju kao zlog i iskvarenog. Ako imaš imalo mentaliteta greed is good odmah si zreo za pakao nakon smrti.

• Hrx84
    • September 23, 2022 at 10:59 AM

Eto ga, dolar je opet postao kralj. Samo je trebalo malo dignit kamatu.

Ništa coini, metali, naftaplin, brodovi, nekretnine te kojekakvi šareni papirići...

• Što smo danas tržili

• Hrx84
    • September 19, 2022 at 11:12 AM

U petak kupio veću količinu VNA.DE po 24,04 eur

te opciju Put VNA Dec 15 2023 30eur strike po 8,35 eur

Potrošio cca 32,39 eur+ provizija=cca 32,5 eura

U najcrnjem scenariju uz pretpostavku držanja do dospijeća imati ću

30 eura+neka dividenda+namjeravam prodavati mjesečne call opcije po dva/tri mjeseca dospijeće= minimum 32-34 eura na rok od godinu dana

Istina upitna je vrijednost tog eura iz jeseni 2023. A dođe te na isto kao euri na banci.

U nekom svjetlom scenariju bi VNA.DE trebala natrag na 35 eura u roku od par mjeseci pa bi imao

35 eura+dividendu+opciju kojoj bi do dospijeća bilo još godinu dana i mogao bi je prodati po 3-4 eura+nešto sitno premija od prodanih callova=42-43 eura.

Je li mi bolje ovo ili držati eure na banci za 0% kamata što možda ode na 1% kad dignu kamate?

U crnom scenariju sam oko nule, u svjetlom je to 25-30% u godinu dana

Zašto nitko ne radi ovakve stvari? Ili krivo računam nešto.

• Hrx84
    • September 19, 2022 at 10:51 AM
    Quote from havi

Moller

Ne znam kaj ce bit , al i analiticara ima svakakvih .

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…ionica-20211115

ddog u godini izgubio cca 36%

snpo u godini izgubio cca 33%

znga se vise ni ne trguje na nasdaqu, valjda prek njuskala ili koga vec .

nio u godini izgubio cca 43 %

mndy u godini izgubio cca 62 %

Nadam se da nitko nije slusao savjete ovih gore analiticara .

Display More

Super si ih našao. Ispostavilo se kao dobra lista za šortanje.

• Hrx84
    • September 16, 2022 at 11:11 PM

Teško je procijeniti što su svjetski vladari iz sjene odlučili slijedeće. Štediše i vlasnici obveznica su nadrljali zadnjih par godina,

Možda napraviti probleme nekretninskom sektoru. Njima se pogodovalo zadnjih par godina da ih se dovede na tanak led i skrši. A to bi dalje napravilo probleme financijskom sektoru.

• Utjecaj uvođenja eura na tržište kapitala

• Hrx84
    • September 15, 2022 at 10:55 PM
    Quote from D_artagnan

A vidit cemo dal je greska ili super stvar. Glavno je zaradit i imat €€€, kn, $£¥..cega god. Ako nemas onda ti badava koja god valuta. I tako se sve racuna u eurima i stedi u eurima.

Meni je jedino ovo na ZSE u kn i to mi je uvijek bilo onako upitnik jel pametno..

Računamo u eurima jer nam gubici tako nisu veliki, neki su čak u eurskom plusu. Ako bi računali u Usd ili nekakvoj potrošačkoj košarici onda bi tek vidjeli koliki su gubici. Nekako ste mi svi još previše kešcentrični ili eurocentrični. Ja smatram da sam realno ove godine izgubio oko 15% stvarne vrijednosti imovine u odnosu na 1.1.22.

Izgubio na nekretninama cca 10%, na dolarima skoro ništa, na eurokunama 15%, na ostalim klasama imovine malo više nego na eurima. Kad bi gledao eurski bio bi čak u plusu.

• Porez na nekretnine

• Hrx84
    • September 14, 2022 at 12:15 PM

Njemački REIT-ovi su pali na razine iz 2015/16 godine. Prepolovili se od vrha balona koji je bio na jesen 2021.

Čini se da će me u listopadu izvršiti po put opciji -po 25 eura ću dobiti Vonoviu. Nisam to očekivao.

Kod nas u Dalmaciju još nisu došle vijesti da nekretnine mogu padati. Zadnji put su ozbiljnije pale valjda tamo od 1939-45

• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 38
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt