1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Hrx84

Posts by Hrx84

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Hrx84
    • December 12, 2022 at 12:13 PM
    Quote from zlocesti

DAC

Downtrend. Još nema preokreta

Al nije beznadno :)

Imaš firmu košta 1B$.

Firma ima brodove koji vrijede više od 3B$, keša 0.5B$ i obveza 1B$.

Čak i kad ozbiljno padne cijena brodovima i isteknu im ugovori te ako želiš starije prodaš u staro željezo a ostale prodaš u pola cijene i tu bi se dalo skupiti dosta za tih 70 kanti.

Po ugovorenim poslovima će stvoriti još 1B$ profita do kraja 2025.g.

Nakon toga velika neizvjesnost, možda će iza gubiti novce, a možda budu radili i s nekakvom dobiti.

Do 2025. sigurno ne budu imali nikakvih problema a iza situacija vjerojatno ne bude bajna...

Jedini problem kojeg ovdje vidim je što market mrzi ovaj sektor u kojem DAC posluje.

Pad vozarina ne radi njima probleme, jer im je skoro sve ugovoreno, loše djeluje samo na neke njihove konkurente.

Ja bi ovdje najradije povećao poziciju. Nećkam se samo zbog ostatka marketa koji ako potone mogao bi čak i ovdje srušiti cijenu dodatno.

Zapravo ne bojim se za DAC, nego se bojim DAC-a po ovoj cijeni zbog mogućeg nastavka bear marketa za Nasdaq, SP&500 i ostalih stvari.

• Birtija

• Hrx84
    • December 10, 2022 at 5:49 PM

Stanje je takvo da u najcrnjem scenariju igraju za medalju s Marokom. Odlično

• Birtija

• Hrx84
    • December 9, 2022 at 10:13 PM

Sjećam se kad je 2018 kad su naši pobijedili Rusiju u četvrtfinalu neki lik rekao: "Povijest se ponavlja, sve je isto kao i prije 100 godina. Pobijedili smo carsku Rusiju, preostale sile Antante nas čekaju. Nadam se da će ishod ovog puta biti bolji, te ćemo ih pobijediti."

U kom filmu neki likovi žive...

• Birtija

• Hrx84
    • December 9, 2022 at 3:52 PM

Jutros upalio radio, glazba i atmosfera kao da je u tijeku vojno redarstvena operacija Oluja a ne da je tamo neka utakmica. Volim pogledat utakmicu, ali rade od tog veliki cirkus.

• Hrx84
    • December 7, 2022 at 9:34 PM

Gledam Zim i opet se mislim da nešto pokušam. Mcap je sada malo više od 2b$.

Vozarine su se urušile. Nesretnici koji su ostali unutra dobiti će dividendu za koji dan. Možda neki i reinvestiraju. A opet i mali buyback na ovoj razini bi dosta pomogao.

Vjerojatno budu znatno smanjili onu dividendu koja se očekuje početkom proljeća. Ovdje bi bio za očekivati nekakav barem mali odbijanac ako imalo mrdnu vozarine za kontejnere.

• Nafta

• Hrx84
    • December 6, 2022 at 6:39 PM

Eto, wti je pao na 74$, nevjerojatna cijena u doba ove čudnovate "energetske krize"

• Birtija

• Hrx84
    • December 6, 2022 at 1:02 PM

Da je reprezentacija iz 2006. ili 2008. imala sreće kao ova današnja bili bi tada i europski i svjetski prvaci. Na strani ovih su Bog, Gospa, a možda i Allah i Buda.

• Birtija

• Hrx84
    • December 5, 2022 at 8:42 PM

S ovim brazilcima je nemoguće igrati, pa ove male žute su nakatali za pola sata, a naši takve dobiju na penale.

• Birtija

• Hrx84
    • December 5, 2022 at 4:34 PM

Od naših u Kataru me najviše oduševila Ivana Knoll. Što se tiče nogometa tu su gdje jesu zahvaljujući nizu sretnih okolnosti te možda tako danas odu u četvrtfinale.

• Birtija

• Hrx84
    • December 4, 2022 at 10:36 PM
    Quote from verdi

šarić je priča za sebe. ne znam da li se od vjere može toliko skrenuti. liči mi na nekadašnje jugoslovene. ja u principu izbjegavam sve vjerske teme jer je opća poplava istih. proroka ima na svakom koraku. svi predviđaju da će neke radikalno pozitivne promjene krenuti sa ovih prostora dok svijet zapravo vode židovi, hazari, ateisti i pitaj ti boga tko sve još. jedva da imamo kapacitet da se sami efikasno organiziramo kamo li da budemo predvodnici u bilo čemu.

Lik je stvarno neobičan. Ima mix Jugoslavena antikomuniste, srbskog nacionaliste, vjernika katolika, te sljedbenika teorija Osmanagića, anti zapadnjaka, antiimperjaliste, te čovjeka koji idealizira Ilire te pripadnike kulture drevne Vinče. Tko bi to sve povezao više... Previše je čovjek gledao svašta na Youtube.

Siguran sam što više podcasta to više laži o svijetu oko nas. Dakako da nitko ne vjeruje u main steam priču, ali ovi škart s youtube je još gori. Isto kao što mislim da je Hdz ili Sdp manje zlo od nekih živih zidova i anarhista te kojekakvih čarobnjaka.

• Nafta

• Hrx84
    • December 1, 2022 at 8:40 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from LodeRunner

UCO, USO, GRUŠ I DRIP.

Odgovorim ti na američku temu čime uhvatim vremena. ZABA mi je zabranila trgovanje UVIXom i UVXYnom sad ni sam ne znam kuda ću.

Ne mogu općenito trgovati tim instrumentima, preko kojeg brokera si ti, kad odem na kid informacije ne daje mi nista zna li netko o čemu se ovdje radi, a valjda bez te kid (Key Information Document) informacije ne mogu mi dopustiti trgovanje

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Jadni mi iz EU, puno nam je toga ograničeno. Te razne američke etf-ove ne možemo kupiti.

za naftaše držim Shell i Omv i solidno guraju. Ali me strah više se izložiti.

Ovi USO i slični drže futurese nafte pa ih rolaju na mjesečnoj razini i imaju svoje troškove pa to i nije baš nešto. Vidi backwardation i contango. Tako je svugdje s energentima i baznim metalima. Ako bas želim držati neke sirovine kupim od WisdomTree. Imaju velik izbor toga. Npr imam PHAG.L koji je fizičko srebro u trezoru.

• Hrx84
    • November 29, 2022 at 5:19 PM
    Quote from accountant

LodeRunner

slično razmišljamo... s tim da ja gledam kotu 3.900 i hoće li pasti

a mišljenja sam da hoće jer smo skočili na nju (gap)

ako ju održe, lako moguće 4.100 do Božića

ako ne, moguće novo godišnje dno

AAPL će tu biti ključan i razvoj oko njega

fun fact: Bakić kupio nešto METAe.. Čini mi se po $113

Display More

A zaboravio je na Barcelonu

• Birtija

• Hrx84
    • November 26, 2022 at 2:57 PM

Ne mogu vjerovat ovi su 10 minuta produžili prvo poluvrijeme. Koja čudna pravila

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Hrx84
    • November 25, 2022 at 8:08 PM
    Quote from Yieldchaser

Danas, na Black Friday, Croby odlučio rasti.

Ali nama je ionako uvijek sve na popustu na ZSE pa je svaki drugi dan "Crni petak".

A jaka ti popusta. Pa praktično na prste možeš nabrojati bluechipove s div yieldom većim od 5%. A rizici skoro na razini trećeg svijeta. Zadnji popust je bio dan iza potresa u Zagrebu. A prije toga tamo davne 2012-14. Nekad si imao Zapi s 20% dividende ili Ero s p/e 3, to su bili popusti. Samo sam tada bio klinac

• Hrx84
    • November 25, 2022 at 12:59 AM

Pa i meni zadnji mjesec na zse djeluje anemičnije nego inače. Pogotovo na "bluechipovima".

• Hrx84
    • November 23, 2022 at 1:46 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from accountant

jedini problem je mogu li kinezi naštampati toliko toga što nama amerima treba

kako se grdno prevario...

Specifičnost ove "krize" jest što novca ima u izobilju, ali fali valjda svega ostaloga.

Pa ovo su jedna od najboljih vremena u kojima sam živio. Svatko tko želi može naći posao, svatko ima solidan životni standard. Mislim nazivat ovo krizom je uvreda za prave krize. Ne znam sijeća li se itko više 90-ih ili čak perioda 2009-12. Pa tada je luksuz bio ići na kave a da ne govorim u restorane. Tko je tada konzumirao putovanja, neki "turizam". Bilo je sjedi kući i ne troši ništa. Pa sestra ili ja nismo imali igračku skuplju od 50 kn tamo 1994., a danas mi kćer nema šta nema. Tko se tada usudio kupovat nekakve stanove? A narod se plašio otkaza a sad se poslodavac plaši da će radnik dat otkaz.

• Birtija

• Hrx84
    • November 23, 2022 at 12:08 PM

Na ovakvim prvenstvima jedino ima smisla odigrati kombinirane listiće recimo 4/10:

iznenađenja sa zbroj golova 0-2 (tri-četiri utakmice od 6.00-8.00)

te suprotnu stvar tipa favorit daje 4+ golova na utakmici (isto tri-četiri utakmice)

te recimo poluvrijeme/kraj X/X-pogotovo prva utakmica gdje mnogi čuvaju 0:0 ili (isto 2-3 utakmice)

Zapravo bi svi koeficijenti bili od 5,00 na više. Te odigrati desetak takvih listića. Da prvenstvo nije dosadno.

• Porez na ekstraprofit i utjecaj na tržište kapitala

• Hrx84
    • November 18, 2022 at 10:57 PM

Je ih pljačkalo, ne mogu vjerovati. Jedino period do 1929 bio koliko toliko normalan, te ovo od Regana do danas.

• Porez na ekstraprofit i utjecaj na tržište kapitala

• Hrx84
    • November 18, 2022 at 8:56 PM
    Quote from 5. Element

Najgore je to sto je ovo tek pocetak.

Ako im ovo prodje, a nadam se da ce firme dignuti frku i razgaziti ih u medijima pa ce ipak povuci, onda je to otvorena sezona lova na novac. Porez na dividendu 30%, zasto ne? Sjajna ideja. Porez na gotovinu na banci 3% godisnje, jos bolje. Porez na vrijednosne papire isto tako. A i zdravstvo grca u dugovima, ajmo dignuti doprinos na 18%, ili zaokruzimo na 20%, necemo sitnicariti, a i lakse je to nego reformirati zdravstvo i svesti troskove i prava pacijenata u realne okvire. I mirovine su male, a pemzica je puno, puno je to glasova, taj drugi stup, ima tamo love, sigurno bi podrzali da to uzmemo i podijelimo. I sto je najbolje, glasaci koji za njih glasaju, a vecina su, ce to sve podrzati. Hrvatska je drzava u kojoj je vecina odlucila zivjeti na racun manjine. Najdemokratskije i najsocijalnije sto moze biti.

Na ovo gore se jednostavno moramo naviknuti. To je u skladu s duhom vremena u kojem živimo. Od 2000-2012/13 bi ovo gore bilo nezamislivo. Kod Amera je porez na dividendu 30%.

A 1945. bi ti sve odnijeli, ajde uvijek može gore. A sličnu ideologiju ti imaju sve velike stranke tako da ni izborima ne možemo ništa promijeniti.

• Hrx84
    • November 18, 2022 at 4:40 PM
    Quote from D_artagnan

Bit će zahebano, kako sada spustit cijene kad se dizel i benzin vrate na 9-10 kn :D ^^

Da vidimo šta bi sad mogli izmisliti kao razlog da dizel ode na 2 eura :/

Vjerojatno nas lažu grafovi. Pa i tako svi znamo da energenti i nekretnine mogu samo rasti. Eto nekidan neki pajdo na benzinskoj kaže da nikada više dizel a ni benzin neće biti ispod 12 kn. :D

1. Privacy Policy
  2. Kontakt