A kad pogledaš gdje su bili HT i Ernt prije 15 godina a gdje su sada. Onda pogledaš Us tech kompanije gdje su bile tada a gdje sada. Ovdje imaš dividendu koja je odlična i to je jedini plus.
Posts by Hrx84
-
-
A šta se sprema? Nikad od njih ništa posebno. Jedino dobro je solidna dividenda svake godine. A za HR kompanije je i to ok.
Koja je "solidnija" dividenda?
Imaš ih globalno koliko hoćeš. Da je 15% na cijenu razumio bi komentar
-
A šta se sprema? Nikad od njih ništa posebno. Jedino dobro je solidna dividenda svake godine. A za HR kompanije je i to ok.
-
Vidi tamo 2015-2019 recimo.
-
Bid je naglo omršavio na brojnim dionica koje pratim, toliko da ga gotovo i nema...ne znam što da mislim...
misli lokalno
već par dana nailazim na ovakve članke,
ajde ovima se i ne čudim da ga stavljaju na svoju stranicu
Jesi vidio da je to reklama za Centar zlata. Oni žele zaraditi na prodaji zlata.
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/54383
Izvještaj za 1. kvartal:
Neto imovina Fonda po dionici iznosi 14,00€ (porast 8,08% u odnosu na 31.12.2023.), dok je trenutna tržišna cijena 11,60€.
Diskont iznosi 14,29%.
Lp
Slab diskont, nekad je bio 50-60%
-
Uvijek rade na način da štediše i vlasnici obveznica popuše, a kockari i veliki dužnici profitiraju na dug rok. Protiv inflacije se bore ako baš moraju i to tek s namjernim zakašnjenjem od par mjeseci do godine dana.
-
Gle. Da nisam i ja crnjačio u zadnjih 10 godina vjerojatno bi već bio bogataš. Sva ta međedovanja, od recesija, Us debt clocka, covida, virusa, ratova, dugova, milioni-trilioni, avioni, šampioni rekao bi Mile Kitić... Samo ih je trebalo staviti na ignore.
Jedino je 2008 bila ozbiljna.
-
pokušat ću pojasniti zašto smo jučer 'izgubili tlo' pod nogama na US marketu, s početnim gapom dolje
PMI podaci od prošlog petka plus neki pokazatelji zaposlenosti pokazuju da US ekonomija 'gura' sasvim dobro i po ovim stopama zaduženja, pa prevladava narativ da od očekivana tri FEDova rezanja kamatnjaka neće biti ništa, bar ne skoro
to je dovelo do ponovnog rasta prinosa na US obveznice (yield), tome je prethodila rotacija, koja traje već nekih dva tjedna, iz tehnološkog u druge sektore (vidljivo i IWM-u), te osobito jučer snažnog skoka commodity-ja i posljedično su onako tehnički, kako to već indeksi znaju, odradili pad uz dobar pritisak na prodaji
dakle, ništa strašno - recesija je 'otkazana' i iskoristite priliku za pozicioniranje u ono što vam je po volji, jer ako ekonomiji dobro ide nema razloga za strah i sve je samo stvar dobre pripreme: par grafova, ucrtane linije potpore i otpora, VWAP, tjedne svjećice za širu sliku i - udri!
Ovo je dio slike, a s druge strane idu gore zlato i srebro koji bi po toj logici trebali padati jer ćemo imati bolje kamate na obveznicama
-
evo i najnovijih brojkica za one koji još razmišljaju gdje "ljetovati"
https://hr.bloombergadria.com/ostalo/opce/55…jezi-rast/news/
Europljani kao i građani RH će se razbacivati novcem na ljetovanja možda čak i više nego prethodnih godina. To je sve u skladu s očekivanjima
-
Tko god od stranaca hoće raditi trebao bi biti dobrodošao. I tako nema tko više raditi mnoge poslove. Problem bi bio da dolaze likovi samo koristiti socijalu i parazitirati a toga je puna EU. Da ih nema vozače Bolta i Glova bi plaćali skoro kao inženjere. A tko bi bauštelu radio? Pretvaramo se pomalo u veliki starački dom. Problem bi ipak nastao da ih previše dođe. Onda bi imao dojam da smo postali Indija ili Bliski istok.
-
Jedino što me zanima od "politike" je da barem za nas male ukinu porez na dividendu i kapitalnu dobit. Što se tiče izbora idem prekrižiti listić jer mi je svejedno tko će od ove dvojice dobiti. Iako se nadam što većem broju nevažećih listića jer bi time poručili da nas njihove političke zabave ne zanimaju mislim da ih ne bude puno. Imamo sreću da su globalne okolnosti takve da se u Rh relativno dobro živi. Volio bi da nekakvi likovi koji se zalažu za što manju i jeftiniji državu te uz to nisu skloni lopovluku mogu dobiti barem više od 5% na razini Hrvatske, ali to nikada neće biti moguće, narod je takav.
-
naišao sam jako zanimljiv inflation tracker koji se sve više spominje od strane ljudi koji stvarno razumiju kako fiskalno-monetarni sustav funkcionira
https://truflation.com/dashboard
i što dodatno potvrđuje moju tezu da su zlato i BTC, pa čak i dionice, zaštita od DEFLACIJE, a ne od inflacije 💡
Puno više od deflacije ako do nje dođe bojim se reakcije na nju te borbe protiv deflacije i nekakvoga helikopter moneya ili tko zna kakve novotarije po tom pogledu.
Kad treba opljačkati štediše i ziheraše e tu će sigurno biti kreativni.
-
Čini mi se da ćemo na današnji datum imati najviši Cape od 2008 godine, znači 16 godina. E sad piviest ništa ne znači osim kada nas na nešto podsjeća i naravno navodi na određena razmišljanja
I evo komparacije, ipak je sve još daleko od 2008, ali ko će ga znati. ..2
01.03.2007. 79.956 $
01.03.2008. 122.876 $
O1.03.2009 30.079 $
01.03.2010 28.281 $
01.03.2024 32.985 $ (cca ±5$)
Ajmo promatrat
Ne možeš uspoređivati dolare iz 2007-10 i današnje. Tadašnji dolar ravan je današnja barem dva i pol. Tako da su one bile zastrašujuće visoke. Sjećam se tih vremena. Dryships je bio popularniji nego danas Nvidia.
-
2008 je isto bila izborna godina u Usa. Pa je sve otišlo u 3pm na jesen a onda Obama pobijedio. Ništa to ne znači
-
Evo jednog osvrta našeg Gojka Drljače. Vrijedi pročitati.
Postoji jedna velika razlika od danas i balona iz prošlosti. Danas je ekipe na marketu puno više ibarataju s puno složenijim i opasnijim derivatima nego ikada u prije.
-
2000 nije bilo ni dovoljno informacija ni znanja kao danas. Danas svaki seljak prodaje out of money 0DTE opcije, ima pitaj Boga kakve derivate u portfelju. Drugačije je i puno složenije vrijeme nego tada. A i gomila bogatije srednje klase trpa u indexe ogromne pare.
-
da li su te kontaktirali ovi iz black rock-a? oni takvim stručnjacima odma daju početnu plaću milju dolarosa godišnje.
To je moguć rezultat koji se mogao ostvariti u protekle 3 godine vani za nekog tko nije podlegao crnjačenju kao dosta nas uključujući i mene. Naravno uz malo sreće što je očito Shogun imao. Svoje rezultate zadnje tri godine smatram debaklom. A prošao sam dosta bolje od "eurskih štediša"
-
Meni je najbolje bilo od 2009-14. Bilo je jeftinih hotela koliko hoćeš. Jeftine Zabe, jeftinog Tuho, Excelse... Samo je trebalo mudro izbjeći građevinu ili razne Đure i Petrice. Nažalost tada nismo imali znanja i iskustva kao danas. Čak već 2016/17 je bilo gotovo. A realno od kad sam vidio što se vani može, zse ovakva nema smisla. Već tada je trebalo potpuno seliti vani.
-
lkri valjda nikome normalnom ne trebam objašnjavati njen strateški položaj, bivše, trenutne i eventualne kapacitete u budućnosti. luka je sasvim realna stvar. nije nikakva imaginarna financijska konstrukcija.
igh. nadam se da je prošao katarzu. tržišta na kojima je prisutan (tipa gruzija i td.) su na koridoru sjever jug gdje su već započeti ogromni infrastrukturni projekti o kojima se ovdje malo zna. cifre su basnoslovne.
Ali ako bude glad neće biti ni velika interesa za Mag7, ni zse bluechipove, a zašto bi bilo za neki igh koji ni u dobra vremena ne cvate. Ili za Lkri. Možda bude EU od Kineza primala humanitarnu pomoć kroz nju.