A palo je s 203 na 176 u trenutku kad sam napisao post. To je preko 13 posto. Nije to baš malo s obzirom na fundamente i rekordno izvješće i dividendu. Razlog zašto sam to napisao je to što sam htio pridonijeti forumu svojim razmišlljanjem da je dobro vrijeme za kupnju.
Posts by komot
-
-
Bogme je gadno palo, nadam se da će i odbijanac biti takav. Nažalost imam previše ove dionice, ne želim još podebljavati, ali ovo je sigurno dobar ulaz, možda još malo pričekati dok prestane biti padajući nož.
-
Ja sam čuo, njie provjereno, da je OS na tramvajima Windows. A i bili su na probi u Helsinkiju, u sklopu offseta za Patrije koje su se radile u Đuri pa su Finci odustali. A moraju pod mus nekaj kupit od nas pa opet odustali, možda je problem u hladnoj klimi i puno snijega, ne znam. Končar po meni ide previše u širinu, negdje sam pročitao davno da jedan Heinz ima svega 20 proizvoda, a ovi rade od igle do lokomotive. Puno je tu potencijala bez daljnjega, i stabilna je to firma dobre bilance, ali malo meda daju već godinama.
-
Ppd polako skuplja, kad mu uleti. Izvješće nije iznenadilo, dividende vjerojatno još ne bude jer se nije dosta skupilo. Izraelci nisu još odustali od Aluminija. Možda bude nešt od toga. Nema neke vijesti koja bi pogurala dionicu gore, a svi znamo da ispod 400 neće jer tolko ima keša na računu a i ppd pokupi sve na toj cijeni. Ja strpljivo čekam otključavanje, bilo bi mi lakše čekati da barem neku crkavicu udijele dividende.
-
Meni Medika izgleda zicer na ovim cijenama. P/E ispod 8, stabilni i rastući biznis, a ovaj virus sigurno neće naštetiti poslovanju, može biti samo benefita od njega.
-
Izašlo izvješće. 57 milijuna neto dobit, dvocifreni rast kapitala i prihoda. Dobit po dionici preko 2000 kn. P/E ispod 8. Na brzinu pregledano. Očekivao sam bliže 60 milijuna dobiti ali i ovo je bonbon. Siguran i rastući biznis, čak je i ovaj korona virus za poslovanje za nas dobar.
Hvala prodavaču na 16100 danas.
-
+ mdka 1 kom
-
Ispada da je Maistrina dobit prije oporezivanja veća svega milijun kuna nego prošle godine i to s povećanjem cijena i novim hotelom kakvog nema na hrvatskoj strani Jadrana i isto takvim cijenama. Ne mogu biti zadovoljan s izvješćem.
-
Pa dobro, gdi natuku 200 milijuna kuna. Znam da nije sezona i da košta i osoblje i režije i održavanje a prihod je slab. Ali opet 200 milijuna gubitka u zadnjem kvartalu koji je po prihodima jači od prvog kvartala 2019.,gdje je gubitak svega 50 miljuna.
-
Za mene razočarenje. Očekivao sam više, ne kužim od kud natuku toliki gubitak u zadnjem kvartalu.
-
Treba se sramiti jer je kao bivši političar uvalio na IPO-u naivnoj raji dionice koje sad ne vrijede ništa. On je za sebe dobro napravio, a ljude čiji je bio ministar je namagarčio.
-
Peuveličavanje koronavirusa stvarno nema smisla. Vidim sve burze su se više-manje potopile.
Pogledajte, smrtnost od virusa je kao od gripe i na žalost opet najstarije i najslabije su žrtve.
Kad se epidemija zaustavi ostale burze će buknuti, a naša?
Ne kužim zakaj je nažalost da su najstariji žrtve, pa i najslabiji. Bilo bi gore da su ljudi u punoj snazi i djeca žrtve.
-
Sve pada samo ono kaj vrebam na kupnji neće. A to je Medika. Inaće mogu se pohvalit da mi je čak jedna dionica iz porfelja naraska 3.33 %.
-
20 kn bi bilo realno i okruglo
-
I ja tako mislim.
-
Vlahović je otkupio veću količinu povlaštenih nedavno po ne puno manjoj cijeni od današnje. Kada kupuje trezor, a pogotovo menadžment i vlasnici, to je povoljan signal za kupnju ili ostanak u predmetnoj dionici. To je općepoznata stvar.
-
Moja preporuka adpl, lkpc i mdka. I adrs kao dugoročna. Rizične ne preporučujem na forumu.
-
Moglo bi bar 1000 kn kapnut.