1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. komot

Posts by komot

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• komot
    • March 23, 2020 at 3:20 PM

Podravka ne dijeli dividendu ove godine, tako će biti i s velikom većinom ostalih dionica.

Uprava Podravke d.d. je Nadzornom odboru prezentirala Prijedlog odluke o upotrebi dobiti Podravked.d. za 2019. godinu kojim se utvrđuje da neto dobit Društvaza 2019. godinuiznosi 145.189.103,67kuna te predlaže da se rasporedi za unos u zakonske rezerve iznos od 7.259.455,18kuna, za unos uostale rezerveiznos od 73.849.621,49te u zadržanu (neraspoređenu) dobit iznos od 64.080.027,00 kuna.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• komot
    • March 20, 2020 at 8:34 PM

Kako god bilo, mislim da je Adplastik previše pao u odnosu na turističke dionice. Sjećam se kad su Rusi ulazili, dokapitalizirali su s cijenom od preko 240 kn, a odonda je puno kapitala i ugovora stvoreno. Ljetovanje koje se ne odradi ove godine je izgubljeno, ali nekupovanjem automobila ove godine se samo povećava nužnost kupovine iduće jer vozni park stari. A da ne pričam o tome da su u cijenu turističkih dionica bila uključena i velika očekivanja od budućnosti dok je ADPL i na cijeni od 200 kn bio ispod booka i na P/E 8. Znam da je na burzi sve moguće, ali ova cijena je i sad bagatelna.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• komot
    • March 18, 2020 at 9:13 PM

Mislim da je kaj se tiće dividende ovih 4 kn sve kaj možemo od ove godine očekivat. Srećom kapnulo je 20 milijuna kuna od prodaje nekretnine i Rusija radi normalno za sad. Čini mi se da bi trebala sjest i dividenda od joint ventura ako se ne varam 40 milijuna kn. Vlada će pomoći oko plaće za radnike tako da po mom skromnom mišljenju firma propast neće. Dionica je pala više od turista, ko pogodi pravi ulaz mogao bi si osigurat mirnu starost. Ja nažalost nisam prodao na vrijeme, a sad neću ni da me ušicom sjekire mlate po glavi. Jedino mogu dokupit.

• Best buy

• komot
    • March 14, 2020 at 3:50 PM

Da je dobro, nije. Ali ako uzmemo hipotetički da ovaj virus potraje 6 mj. ili dulje. Što će se desiti? Ljudi će unatoč opasnosti morati izaći iz mišje rupe i vratiti se na posao jer zalihe nisu beskonačne, ni robne ni novčane. Izrael živi pod stalnim općim opasnostima pa stvari nekako funkcioniraju. Za turizam se slažem, ali ostale grane ekonomije moraju funkcionirati pa i u najgorem slučaju da i bolesni ljudi rade. Onda će više biti svejedno, raditi se mora, tako će govoriti.

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• komot
    • March 13, 2020 at 10:31 AM

Nemaju zasad problema i ne očekuju negativne posljedice u poslovanju.

https://zse.hr/default.aspx?id=96914

• MDKA (Medika d.d.)

• komot
    • March 13, 2020 at 6:43 AM

https://www.24sata.hr/news/hrvati-ma…-nabavci-680790

Čini se da neće svi proći loše u ovoj histeriji.

• Što smo danas tržili

• komot
    • March 12, 2020 at 8:34 PM

I problem je što mirovinski fondovi ne koriste ovu situaciju u dovoljnoj mjeri, neće jedna podravka ili adris ili ht propasti niti će im kapital biti spaljen u ovoj mjeri koliko im je pala cijena na burzi. A poslovanje će se, ako i padne u dogledno vrijeme vratiti na staro, ovaj virus ne ubija u toj mjeri da bi izbrisao velik dio populacije, a time i korisnike proizvoda. Pretpostavljam da će preko vikenda fond menadžeri skupiti glave i izvijećati da je ovo trenutak za jaču kupnju.

• komot
    • March 10, 2020 at 11:13 AM

Inaće s vremenom virusi mutiraju, odnosno na neki način oslabe jer se žele prilagoditi domaćinu. Nije im cilj ubiti domaćina već trajno parazitirati na njemu. Ako ga ubiju, ubijaju i sebe.

• komot
    • March 9, 2020 at 10:02 PM

Ovo danas je bilo brutalno, skoro da je nevjerojatno tolko past s tolko male visine. Amerikanci su manje pali od nas koji stvarno imaju od kud past. Baš gledam svoj portfelj, očekujem preko 6.5 % dy, a imam i dionice u portfelju koje ništa ne isplaćuju poput sapn i lkpc. Prodao sam nešto Saponije po 320 i Adrisa po 502, s tom lovom sam kupio danas nešto Medike i ADPlastika (očito prerano). Ne prodajem više ništa pa kako ispadne, jedino još mogu malo u dokup. I u ljekarnu u dokup normabela, srećom žena ima visoki tlak.

• komot
    • March 9, 2020 at 3:43 PM

A kod njih je ENI roknul 19 posto, da je naša INA tolko pala valjda bi se probili svi rekordi. A da smo barem precijenjeni nebi niš rekel.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• komot
    • March 9, 2020 at 3:12 PM

Prerano sam kupio, ovo ludilo je nadmašilo moje najcrnje slutnje. Ni ova dividendica kaj uskoro sjeda bojim se da me neće oraspložit previše.

• Što smo danas tržili

• komot
    • March 9, 2020 at 12:15 PM

+ adpl

+ mdka

• komot
    • March 9, 2020 at 11:18 AM

A tema best buy miruje. Nikome ništa nije best buy.

• komot
    • March 8, 2020 at 9:13 PM
    Quote from karamelinda

Pošto hrvatski narod do sada nije uspio napraviti velike reforme u državi, smanjiti državni aparat na normalnu mjeru, učinit će to korona virus. Tako da je to jedina dobra stvar koja nam se desila zadnjih 10 godina.

Već sada je očito da će zbog pada prihoda od turizma i smanjene ekonomske aktivnosti, te stoga i smanjenog dotoka novca u državnu blagajnu država biti primorana posegnuti i za nepopularnim mjerama. Na prihodovnoj strani se nema više kome što uzeti jer ljudi već sada teško žive i bježe iz države ali na rashodovnoj strani se itekako ima načina da se uštedi.

Nema više zavaravanja, problem neće sam od sebe nestati za mjesec, dva. Padat će i vlade, velik tektonski poremećaj nas čeka i napokon slijedi reset sustava, ne zato što tako hoće ovi na vlasti, nego zato što moraju. Korona je naš "spasitelj" koliko god to ironično zvučalo.

Mi živimo na dnu već godinama a zavaravamo se kako nam "cvjeta cvjeće". E pa sada će svi napokon progledati i postati svjesniji gdje se nalazimo. A ovi na moru što već sada kukaju za neostvarenim profitom znat će u budućnosti više cijeniti svakog gosta i kune koje su im ostavljali.

Nikakve mi nećemo reforme provest zbog koronavirusa. Do recesije u Hrvatskoj ako i dođe, ona neće biti toliko intenzivna i dugotrajna kao 2008, a kad onda nismo ništa reformirali, teško da ćemo to i sada napravit. Još će reći da nije pravo vrijeme za reforme jer će otpuštanja samo pojačat nezaposlenost i recesiju. Što se tiće dionica, one kod nas nisu napuhane već su relativno jeftine povijesno i globalno gledano. Naravno da mogu postat i jeftinije i to značajno, ali treba prvo vidjet što će se dešavati s ovom virozom. U ovom trenutku to nitko pouzdano ne zna.

• PBZ (Privredna Banka Zagreb d.d.)

• komot
    • March 8, 2020 at 8:45 PM

Znamo kako se na našem plitkom tržištu lako sruši cijena, pogotovo na slabo likvidnim dionicama poput pbz-a.

• PBZ (Privredna Banka Zagreb d.d.)

• komot
    • March 8, 2020 at 12:31 PM

Mene osobno od ove dionice odbija mogućnost istiskivanja, u takve ne ulažem. Mada je za pretpostavit kad se već dosad nije desila, valjda ni neće. Možda neko ima druge razloge, moj je ovaj.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• komot
    • March 7, 2020 at 8:29 PM

Hotel je inaće za 4 zvjezdice, malo na knap. Osoblje nije na razini, to je postao problem u turizmu. Uređenje ništa spektakularno, osim toga neke stvari koje su se raspale se ne popravljaju, valjda će riješit do sezone. Na sezonskim cijenama bi me takve stvari smetale. Najbitnije je da gostiju ima, veli konobar da je to zbog lijepog vremena i niskih cijena.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• komot
    • March 7, 2020 at 7:48 PM

Nemam rivp, ali upravo sam završio s večerom u rapcu, hotel sanfior, čekali smo više od pol sata da se oslobodi stol, sve je puno, barem u ovom hotelu. Nijemci i domaći uglavnom.

• komot
    • March 6, 2020 at 8:29 PM

S današnjim danom se istopio sav plus od početka godine i evo me 1 posto u minusu. Dobro je neko komentirao kako mi kao da smo ukleti. Taman kad pomisliš da je konačno krenulo, neki v rag iskoči i vrati sve na početak. Ima malo mazohizma u svima nama.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• komot
    • March 6, 2020 at 3:44 PM

I još stigne ovakva vijest o 20 milijuna kuna kojih je kapnulo i od ionako neaktivne imovine koja je bila samo trošak. P/E iz redovnog poslovanja 7,5 i tendencija rasta poslovanja uslijed potpisanih ugovora. Po meni je ovo jako dobra prilika za kupnju. Za 5 mjeseci dolazi ostatak dividende, pod prepostavkom da će biti isplaćeno 10 kn to je preko 13 % povrata anualizirano.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt