1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. komot

Posts by komot

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• komot
    • April 5, 2020 at 10:02 PM
    Quote from my moon

Ja bi samo za početak dioničkog , radnog tjedna , nadometnuo citat.

OPTIMIZAM!

Odavno ga nismo imali. No znate kako je kada su optimizam i euforija u masama. Može biti svašta. Može biti Lex Corona, no moglo bi se i nešto euforične štednje sliti u fondove/dionice, jer se događa stvarni i mentalni reset.

"

I za kraj: veliki obrat koji je zabilježen u pogledu ispitanika na smjer kretanja države. Koliko god ovo izgledalo paradoksalno, golemi skok društvenog optimizma dogodio se upravo od ožujka do travnja - dakle u jeku krize zbog koronavirusa.

Proteklih godinu dana otprilike 20-ak posto ispitanika smjer države ocjenjivali su dobrim, a sada je takvih više od 50 posto (51,2 posto)! Istodobno je gotovo prepolovljen broj ispitanika koji su prethodnih mjeseci vidjeli pogrešan smjer Hrvatske (36,8 posto).

"

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…dnika/10174363/

Display More

Da država ide u pravom smjeru je samo percepcija, smjer je daleko od pravog. Samo je i takav kakav je daleko bolji od smjera kojim bi nas vodili klaunovi poput bernardića, škore, banditića, živog zida, radničke fronte itd. Slušam danas beru, kaže ovako: Treba dati i minimalno 4000 kn i onima koji su ostali bez posla zbog korone. Pa u tome i je bit da se daje potpora onima koji ne otpuštaju, a ne da je isto otpustiš ili ne. Škoro je u mišjoj rupi, ekonomist s doktoratom. Ni glasa od njega a treća snaga je s preko 10 posto podrške. Jedini suvisli političari iz oporbe mi izgledaju marginalci poput ovih iz stranke Pametno, Hrebaka iz bjelovara, Posavca iz međimurske županije, Budimira kojeg nema nigdje više i još par slabo poznatij. Malo koji bi od njih dobacio do mandata u saboru. Tako da i ovo što imamo, je daleko bolje od onog što bi mogli imati, to je ono što narod misli u ovoj anketi.

• Turističke dionice i perspektive

• komot
    • April 4, 2020 at 9:58 PM

Na burzi ništa nije sigurno, a u ovo vrijeme pogotovo sigurni nisu turisti. Ne bi nikoga nagovarao na kupnju ni jednog turista, to je velika lutrija trenutno.

• komot
    • April 4, 2020 at 6:37 PM
    Quote from calypso
    Quote from komot

Naravno da treba riješiti taj problem, samo to se ne može na brzinu, a i financijski učinci su dugoročni a nama treba financijska injekcija odmah. Zato mi se čini da je najlakše prodat dionice koje već kotiraju na burzi mirovincima. Država dobiva neophodni keš, vlasništvo ostaje u hrvatskim rukama.

Kojim tocno hrvatskim rukama? Kolko se sjecam, mirovinski fondovi su RBA (Austrija), Erste (Austrija), PBZ (Italija) i ZABA (Italija)... Nisam vidio da ijedna hrvatska banka drzi neki mirovinski fond...

Croatia osiguranje, ali nisam mislio na upravljanje nego vlasništvo. Hrvatski osiguranici su vlasnici udjela u fondu te posredno i vlasnici firmi te ubiru plodove rasta tih poduzeća i dividendi koje dijele.

• komot
    • April 4, 2020 at 1:42 PM
    Quote from zlocesti

Ovo nas ubija jednako kao i Covid

Koliko imamo općina- pet stotina ?

U zemlji sa 4 milijuna stanovnika

https://www.index.hr/vijesti/clanak…je/2155326.aspx

Naravno da treba riješiti taj problem, samo to se ne može na brzinu, a i financijski učinci su dugoročni a nama treba financijska injekcija odmah. Zato mi se čini da je najlakše prodat dionice koje već kotiraju na burzi mirovincima. Država dobiva neophodni keš, vlasništvo ostaje u hrvatskim rukama.

• komot
    • April 3, 2020 at 10:07 PM

Razmišljam malo kaj bi bilo najpametnije napravit da sam u vladi. Znam da to nije ni izbliza dovoljno, ali bi ipak relaksiralo situaciju. Naime, udio u INA-i do 25% +1 dionicu ponuditi molu, makar i s popustom, upravljačka prava bi im bila ista i s četvrtinom vlasništva kao i trenutno, a kapnulo bi nekoliko milijardi kuna. Također sve dionice koje nisu založene u podravci, končaru i ostalim poduzećima koja nisu monopol a država ima dionice prodati mirovincima. Čak i Janaf do 50% prodati mirovincima. To bi samo ta poduzeća učinila uspješnijim, a kreditni rejting države bi bio bolji zbog toga te bi bile manppje potrebe za zaduživanjem. Građani imaju ogromnu štednju koja im ne nosi nikakav prinos od kamata. Zašto ne pokušat za izdavanjem korona obveznica za građane s prinosom od recimo 3%. Plasirati vaučere za turističke usluge, ne znam kad je bolji trenutak od ovog da barem malo domaći turisti popune sezonu. Zaposlenicima u državnim firmama i ostalima na proračunu ukinuti božičnice, regres i ostale nagrade, ali plaću ne dirati da se ne ubije potrošnja do kraja. Zabraniti isplate dividendi svim poduzećima koja su koristila državnu pomoć. Raspustiti hazu jer od njih nikakve koristi već samo sišu proračun, o nijednom društvenom problemu se nikad nisu oglasili a kakti su krema nacije. Imam još ideja ali bi bio predugačak post za čitanje. Jel ima ko kaj za dodati? Da i mali dioničari izađu s nekim sugestijama.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• komot
    • April 3, 2020 at 10:22 AM

Baš da je svaka cijena ispod 32 predstečajna se ne bih složio, nikako.

• komot
    • April 2, 2020 at 9:37 PM

Pa nije tak strašno, bude dobro ak bu tak kak predviđaju.

• MDKA (Medika d.d.)

• komot
    • April 2, 2020 at 8:20 PM

Evo malo svježih informacija.

https://privredni.hr/opstojnost-ops…a-nije-ugrozena

• komot
    • April 2, 2020 at 7:18 PM
    Quote from StatusQuo

Vlada je napravila puno ali fiskalni deficit i dug i sve posljedice toga su dugorocne ovo je samo ublazavanje soka eno i holdingu je srezan rejting tako ce bit i svima ostalima sta znaci da zaduzivanje ce postat skuplje nije da se tako nije trebalo napravit drugacije nije bilo izbora potrebno je bilo napravit sve da do kolapsa ne dodje ali netko to mora platit, sta mislite da je vlada slucajno stavila 3+3 za naknadu i koliko ih moras zadrzat nakon toga pa to se taman poklapa sa zavrsetkom parlamentarnih izbora do 1.10, a nakon toga sljede bolni rezovi smanjenje troskova, porez na nekretnine itd jer stanje ce bit koma.

Zaduživanje jeftinije neće bit najvjerojatnije, ali nije baš sve tako jednostavno. Naime gleda se puno kakav je odnos rizika u odnosu na ostale zemlje. Kako će i ostale zemlje imat slično povečanje zaduženja, investitorima u obveznice će Hrvatska biti slično rizična kao i dosad. Bilo bi svakako bolje da smo u evrozoni. Najviše će trošak zaduženja ovisiti kolike će biti emisije novca, ako će ga bit i dalje na lopate, ne bi trebalo prejako porast kamate. Ja računam da bi moglo najviše do dva postotna boda porast prinos na naša izdanja, onako seljački odokativno.

• komot
    • April 2, 2020 at 10:36 AM
    Quote from goldfinger
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ze/2169912.aspx

Nadam se da ćemo teret krize rasporediti ravnomjerno, između javnog i realnog sektora

Svi smo u istom loncu.

Crobex u zelenom ???:)

Gospodarske mjere su dobre, zato je crobex zelen.

Sada Plenki mora pokazati muda i napraviti ono što svi već znamo godinama da se treba napraviti.

Životna prilika, kao i svima nama.

Display More

Izborna je godina i teško da će biti otpuštanja u javnom sektoru. A i pitanje je dal bi to i bila dobra mjera ovako nabrzinu izbacit ljude na ulicu u sred krize. Biti će vjerojatno linearno smanjivanje plaća, a to nije ono što nam dugoročno treba. Trebaju nam ljudi koji efikasno rade i da su za to pošteno plaćeni, znači otpuštanje ovih koji ne rade i povečanje plaće efikasnima po transparentnim kriterijima.

• MDKA (Medika d.d.)

• komot
    • April 2, 2020 at 10:30 AM

Ova vladina mjera o plaćanju PDV-a tek po naplati fakture je jako dobra stvar za novčani tok Medike,

• komot
    • April 2, 2020 at 10:09 AM
    Quote from barbosa
    Quote from harpun

Agencija Standard & Poor

Renomirana međunarodna kreditna agencija Standard & Poor's u srijedu, 1. travnja 2020., korigirala je izglede kreditnog rejtinga Zagrebačkog holdinga na 'B +' s negativnim izgledima na tekuću likvidnost.

zagreb srlja u bankrot, bandić ga toliko zadužio i isisao i onda se dogodila korona i potres,... veliko pitanje kako će sve ovo završiti... možda se na činovničkoj livadi napravi sajam na kojoj će rasprodavati fensi namještaj i adventske kučice:evil:

Po mojem skromnom mišljenju, Zagreb će doživjeti nešto poput bankrota. Za to je gotovo pa isključivi krivac Banditić i njegova klika te nakaradni sustav po babi i stričevima koji je stvorio. Sav njegov populizam, Potemkinova sela, dijeljenje javnog novca i kontinuirano izvlačenje novaca i preplačivanje poslova je došlo na naplatu. To će biti još jedan težak udarac za ovu napaćenu naciju. Samo ne znam kako će se skromni Slavonci i Međimurci solidarizirati s bahatim radnicima zagrebačkog holdinga gdje je jedan vozač tramvaja zarađivao kao obiteljski liječnik. Biti će tu jedan master reset i dekapitacija lopova na vrhu. Žalosno je što će među priprostim pukom vladati mišljenje da dok je bio Bandić na vlasti da je bilo svima dobro, a sad ovi koji su došli poslije njega samo uzimaju.

• komot
    • April 2, 2020 at 9:57 AM
    Quote from Roki
    Quote from PILAPILA

ADPl 25 % + u tijedan dana....:)

čemu takav skok ADPLa? I dalje im sve stoji. Ne znam koliko će ovih vladinih mjera uspjeti povući, samo minimalnu plaću?

To za ADPL znači da će im troškovi plaća biti u velikoj mjeri pokriveni. Radnici u proizvodnji ni nemaju puno više od tih 4000 kn koliko daje vlada. Netko je spomenuo da su radnici na prisilnom godišnjem tako da za sad rana ne krvari tako jako. I to je razlog porasta dionice jer se u ovom padu cijena prepolovila, a vladine mjere pokazuju da će pomoći da firma opstane i vrati se na prijašnje pozicije. Situacija je nešto relaksirana.

• komot
    • April 2, 2020 at 9:49 AM

Ova mjera o naplati PDV-a po naplačenoj fakturi je posebno veliko olakšanje. Palac gore za vladu i krizni stožer. Konačno da ne osječam susramlje zbog političara koji nas vode. Sada ministar Marić treba pripremit veliko vanjsko zaduženje da se ne stvori prevelilki unutarnji dug. Nadam se da će u ovoj krizi se isčistit raznorazni prodavači magle poput antivaksera, populističkih stranaka poput živog zida, ekstremista lijevog i desnog spektra i da će se počet slušat struka.

• komot
    • April 1, 2020 at 9:32 PM

Ta je ko proročica Pitija

• komot
    • April 1, 2020 at 7:31 PM

Ali ja ne bi bio tako pesimističan, bude to za dva mjeseca puno bolje. Najveći svjetski umovi i korporacije rade na rješenjima. Da se i ne nađe lijek, već ovi uređaji za brzo testiranje daju nadu za normalizaciju života.

• komot
    • April 1, 2020 at 7:26 PM

Pokušavam si zamisliti kakve bi bile frizure nakon 6 mjeseci ovakvog režima. Jasno je da ako ovo bude predugo trajalo da ćemo se vratit svi na posao pa kako ispadne. Izgledno je da će se polako popuštat, a ne odjednom sve, a sportska natjecanja, koncerti, kazališta i sl. su na čekanju do kraja.

• komot
    • April 1, 2020 at 3:36 PM
    Quote from calypso
    Quote from hugh

američki futuresi za danas sugeriraju solidan pad......no jedan dan ko nijedan reklo bi se.....mene nekako zanima mišljenje kolega ovdje, imaju li oni ikakvog razloga za optimizam ovaj i sljedeći tjedan budući da stižu izvješća o nezaposlenosti a broj zaraženih nezaustavljivo raste.....još će zarežene nekako i "proboljet" ali podatke koji dolaze?

1. Uskoro ce dovrsiti razvoj brzog test za Covid-19, spominje se kroz mjesec dana da bi trebao biti na trzistu... 5-15 minuta da se potvrdi virus... To bi trebalo poprilicno smanjiti potrebe za 2-tjednom samoizolacijom i pustiti ljude na posao da rade...

2. HCQ + Azitromicin kombinacija potvrdjeno djeluje (Francuzi su vec dva testiranja napravili, prvo na 19, a onda na 80 ljudi i rezultati su odlicni)... FDA je odobrila HCQ kao lijek za lijecenje Covid-19...

Dok se ne razvije cjepivo, postoji terapija koja djeluje, postoje lijekovi, uskoro i brzi test... Ekonomija moze nastaviti po starom...

S ovim brzim testom, ako to stvarno bude radilo bi se riješio dobar dio ekonomskih problema. To bi bila jako dobra vijest za sve, a pogotovo za ove koji proizvode taj uređaj.

• komot
    • April 1, 2020 at 12:52 PM
    Quote from zigass

Šuška se da će vlada otpisati obaveze za doprinose i poreze dok traje karantena, ako hoće isplatiti mirovine po meni nema drugog izlaza nego preusmjeriti novac koji ide u drugi stup u prvi to im sugerira i šefica isttituta za javne financije ako se ne varam, kad bi se to desilo mislim da je to pomor za našu burzu da nije mirovinaca RIVP bi vjerojatno bio na 10 kn adpl na 30, što vi mislite koliko je to realno da se desi? po meni je, neznam kako bi se drzava mogla izvuć inaće, ako donesu tu mjeru ne mislim da će biti nekih većih otpora,

Sve je moguće i to možda nebi ni bio loš potez ako bi se korona kriza produljila i ako bi izdavanje obveznica postalo preskupo. U ovom trenutku, kada se moguće zadužiti po vrlo povoljnim kamatama i kada je realno da je ova korona kratkog daha, glupo bi bilo sada rušiti sustav zbog nekoliko mjeseci disrupcije. Rivp nisam pratio, a koliko vidim ADPL je jedino kupovao Raiffeisen B i to dosta sramežljivo tako da u ovom trenutku teza da mirovinci nisu kupovali bi ADPL bio na 30 kn mi ne drži vodu.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• komot
    • March 31, 2020 at 1:57 PM
    Quote from Aruce

A onda ne moras ni voziti. Pun mi je k ovih koji smatraju da imaju sva i svakakva bogomdana prava ali nikak nikakvu obaveze. Sve bi im trebali drugi ili drzava rjesavati. Neces osigurati auto? Nema problema, napravi stetu, pa ide privatna tuzba i dobijem ti stan. Boli me kifla.

Što da sad stavim kamere u stan i pratimo da li 2 puta na dan peru zupe, po 2 minute, pravilnom tehnikom? Ako neces ne moras, a onda uzivaj u novom zublau od 30000 Eura.

Navikli se ljudi da nisu oni jadni za nis krivi ni odgovorni. Svima ce drzava sve, os sredjivanja penzije do auto osiguranja do zdravstva do.... Samo a tko ce to platit?

Nije li onda bolje da je autoosiguranje obvezno pa da se zbog nečije gluposti ne izbacuju cijele obitelji iz stanova. I ti socijalni slučajevi koji bi nastali bi opet bili na teret državi, a oštećenik bi se trebao godinama parničiti da popravi auto. Uz to je velika je šansa i da oboje obole na živce pa ti evo još dodatnih troškova za zdravstveni sustav.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt