1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. komot

Posts by komot

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• komot
    • February 24, 2021 at 5:02 PM
    Quote from fond300
    Quote from harpun

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…c1da140b11d.pdf

KONČAR, d.d. - Financijski izvještaj - 2020, Četvrti kvartal, Nerevidirano, Konsolidirano

Bruuuuuutttaaalllaaaa :thumbup: :thumbup: :thumbup:

EBITDA marža 6%, ja tu ne vidim nikakvu brutalu. Postoci u odnosu na prošlu godinu su impresivni kad je baza nikakva. Ali dobro, radi se.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• komot
    • February 23, 2021 at 12:34 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Moller

evo izvješća izlaze, pa opet ništa, ako na ZABA i ERNT nema reakcije, onda opet ostaje ono pitanje, što se čeka ?

ZABA vrijedi nekih 20% manje nego u isto vrijeme lani...ja bi rekao da je to srazmjeno sa padom dobiti.

Oni koji posjeduju te dionice šute, a ovi drugi se ne usude jer se ovi prvi ljute što pojedinci komentiraju dionice koje nemaju u portfelju.

• komot
    • February 18, 2021 at 7:51 PM

Meni je izgledalo jeftino ali nisam htio uzet radi mogućnosti istiskivanja. Ovi francuzi su čini se ipak poštenija ekipa od nas rvatina.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• komot
    • February 17, 2021 at 4:25 PM

4,3 posto. Nije ni to loše, ali na ovoj cijeni bi se reklo da dionica nije nešto jeftina. Uostalom kao ni cijeli crobex, kreće se oko fer vrijednosti za naše tržište. Mišljenja sam da su fondovi vratili svoje sastavnice u podnošljivo područje da se ne crvene previše.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• komot
    • February 12, 2021 at 10:56 AM
    Quote from Sinner99

Mislim da ovo na HPB je bilo čisto nekome hitnoća, nikakva TA ovo nije mogla predvidjet.

Ima ljudi koji dođu u svoju banku gdje imaju dogovorene brokerske usluge i vele djelatnici na šalteru koja nema pojma da žele prodat dionice. I onda ona proda sve po cijeni koja je na bidu. To je tako jer imaju jako malo klijenata koji uopće imaju dionice i onda je to problem za njih jer o tome ne znaju ništa.

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• komot
    • February 10, 2021 at 9:06 PM

Baš si nešto razmišljam. Taj indeksni bi mogao kontinuiranom prodajom vratiti ptkm u crobex. I onda bi opet trebao krenut s kupnjom.

• komot
    • February 10, 2021 at 8:22 PM

Slažem s kolegom zm1, treba ustrajati na zanimanju za koje si se prvotno školovao pa makar pao na prosjački štap. Ponos treba bit na prvom mjestu.

• komot
    • February 5, 2021 at 9:27 PM
    Quote from BudFox

Ne znam, ja sam pricao sa 10-tak ljudi u zadnje vrijeme i svi kazu da je ZSE bez veze i da su samo culi price da su ljudi izgubili pare, a od nikog da se obogatio ili bar nesto zaradio. Znam da nije reprezentativni uzorak, ali price o brzom bogacenju se brzo sire usmenom predajom, a bez toga spekuliranje nema smisla i jako su bitne za nove ulagace na burzi, kojih nema.

Uglavnom, neki s kojima sam pricao ulazu u strane dionice, a neki u Crypto. Da ne kazem da su se neki i obogatili na Crypto-u, kupili stanove itd, sto se ne moze reci za dionice na ZSE.

Zlatno vrijeme hrv dionica 2004 -2007. je proslo i nece se vise ponoviti, cisto jednostavno jer je vecina starih ulagaca spusila pare i pokusavaju spasiti sto se spasiti da, a novi ulagaci imaju neke nove igracke kao Crypto valute i dionice poput Tesle i Gamestop i uopce ni ne pomisljaju na kupovinu hrvatskih dionica.

A sada ide moje iskustvo, dakle na ZSE ima 10-tak dionica koje imaju podrsku fondova i koje je moguce kupiti i prodati u dostatnoj kolicini za male ulagace poput nas sa par desetaka, stotina do milijun kuna. Ostale dionice su b klasa koje mozes uvijek kupiti, ali ih prodati mozes na posebne dane u godini kada vlada pojacan interes i ako tada ne uskocis mozes ostati dugo zarobljen unutra, sto nije ni lose ako je firma dobra i isplacuje dividendu, ali je obicno rijec o problematicnim firmama, gubitasima i vjecitim "sada ce biti bolje" firmama, gdje se samo sto nije desio turnover ili iskorak u pozitivu, samo sto se to uglavnom nikad ne desi ili jako rijetko 1/100.

Ne kazem da se ne moze nesto zaraditi na valovima, ali trebas imati znanje, iskustvo na ZSE i osjecaj za feeling kada kupiti i kada prodati, sto je vec malo teze steci, pogotovo za nove ulagace.

Ja bih još dodao da tih desetak likvidnih nije ni nešto podcijenjeno kao u uostalom ni cijeli crobex. Slovenski index daleko jeftinije izgleda, a usudio bih se reći i da im je država malo manje banana država. Mi smo mutna voda i za nas domicilne, strancima pogotovo.

• PODR (Podravka d.d.)

• komot
    • February 5, 2021 at 9:20 PM

Rasprodajte sve, kad cijena padne na 300 kn ja ću pokupovat i uz dalićku pa kud puklo.

• Cjelokupna povijest trgovanja - SKDD

• komot
    • February 5, 2021 at 10:12 AM

Evo našao sam odmah.

Klikne se: e-ulagatelj pa računi pa pregled promjena.

• Švicarac krediti

• komot
    • February 4, 2021 at 8:03 PM

Onda si ti jedan od rijetkih koji nije kalkulirao već je izabrao stan i otišao u banku i uzeo kredit kakav su ti ponudili. Zavarala me ova tvoja rečenica: "

i jesam, pogledao sam fluktuaciju tečaja CHF u zadnjem desetljeću ili više i zaključio da ću moći podnijeti cca 5%-6% uvećanje anuiteta ako dođe do deprecijacije kn prema CHF".

Tko nije imao za stan od 100 000 evra kreditnu sposobnost mogao je uzet onaj od 90 000. Kod mene na selu je i za 70 000 mogao uzet 200 kvadrata kuće s okučnicom i garažom, na 30 km od Zagreba. Ako nemaš za pasata uzmeš škodu oktaviu, a ne pasata s kreditom u švicarcima.

• komot
    • February 4, 2021 at 7:54 PM
    Quote from tollway

imaš povijest trgovanja ili tako nešto. klikaj redom, nisam siguran. neki dan sam se i sam iznenadio kad sam je slučajno otvorio! sve od prve kupnje 1999., svaka promjena, namira registracija.....sve do posljednje od neki dan. stvarno sam se ugodno iznenadio.

Hvala na odgovoru. Ak znaš da to postoji onda je lakše dat si truda.

• komot
    • February 4, 2021 at 7:03 PM

Prodao bih nešto dionica, a ne znam jel prošlo više od dvije godine od prve kupnje. To mi je bitno s obzirom da se porez obračunava po fifo metodi. Jel zna ko kako vidjeti taj podatak u skdd? Ja sam uspio pronać samo datum zadnje kupnje.

• Švicarac krediti

• komot
    • February 4, 2021 at 1:20 PM
    Quote from mikromakrto

Ne ulazeći u pojedinačnu problematiku svakog klijenta, volio bih da mi bilo tko uspije objasniti kako je netko tko:

- živi i radi u RH

- prima plaću od xy tisuća kn u RH

- traži kredit za kupnju nekretnine u RH

kreditno (bio) sposoban u francima, a nije u eurima ili kunama.

Stvar je u tome da su na franke bile niže kamate, a s time i mjesečna rata. Znači da si bio kreditno sposobniji u švicarcima. Samo kad se kukalo mantralo se da bi oni uzeli kredit u evrima ali im banka nije htjela dati nego u švicarcima. Dala bi im banka ali nešto manji. Znači banka je kriva, potrošaći su bili jadni i naivni. Ja kad sam uzimao kredit za auto bilo su tri opcije: kunski 8 %, eurski 7% i u švicarcima 6%. Kasnije su ovima u koji su imali u švicarcima konvertirali u eurske sa 7%, a ja sam nastavio plaćat 8% i gledat magareće uši kako mi rastu. Malo je ljudi koji nisu špekulirali, svakom iole inteligentnom je bilo jasno da je najveći rizik dići u švicarcima, a najmanji u kunama. Ali se išlo na rizik jer su kamate bile osjetno manje. I dok je franak padao bili su sretni i smijali se kako su pametno odlučili. Sječam se tih priča, "koja budala uzima u kunama, a rata mu je 500 kn manja u švicarcima". Na kraju je bio plač i škrgut zuba i svi su bili krivi. Da je kojim slučajem država izgubila tužbu, plačali bi taj gubitak iz proračuna svi, i ja koji sam iz opreza plačao 2 postotna boda veću kamatu i ovi koji uopće nisu dizali nikave kredite. Evo i kolega accountant priznaje da je špekulirao, da je gledao u grafove i procijenio da mu se isplati riskirat. Nije bio naivan i mislio da je isti rizik u švicarcima i eurima nego je špekulirao i velika većina isto tako.

• Što smo danas tržili

• komot
    • February 1, 2021 at 6:51 PM

sapn po 280, s 200 na 280 rekoh si nije loše, a evo je sad na 440

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• komot
    • January 31, 2021 at 5:25 PM

Evo izašlo izvješće u rekordnom roku, podaci sa seebiza su malo fulali, ali i dalje je jako dobro.

Grupa je u izvještajnom razdoblju ostvarilaneto dobit u iznosu od 70.322.677kn, te je odnosu na isto razdoblje 2019. godine zabilježeno povećanje neto dobiti za 15,87%

Grupa ostvaruje najznačajniji prihod od premije, te je zaračunata bruto premija u razdoblju od 01.01.2020.do 31.12.2020. godinepovećana33,10%u odnosu na isto razdoblje prethodne godine

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/35291

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• komot
    • January 29, 2021 at 7:41 PM

Kolega Ardwark se pretpostavljam ne bi složio. Dobro je prošao ko ga slušao i slijedio.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• komot
    • January 27, 2021 at 8:18 PM

I ctks se danas isto tržil. :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• komot
    • January 27, 2021 at 8:16 PM

Evo ti jedan like od mene da te utješim.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• komot
    • January 27, 2021 at 6:23 PM

Ako je tako opalite po asku, još uvijek se isplati. Prvo polugodište je bilo izvanredno, vidjet ćemo mogu lu u tom tonu nastaviti do kraja. Mene onaj joint venture u kini intrigira, red bi bio da i on konačno doprinese u dobiti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt