1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. komot

Posts by komot

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• komot
    • November 9, 2022 at 7:53 PM
    Quote from Sheriff
    Quote from komot

Zahvaljujem na odgovoru. Ima tu puno visoke tehnologije i pametnih ljudi iza svega. Samo, čini mi se da je driver visokog rasta kriptovaluta bio obilje jeftinog novca. U svim propadima do sada novca je bilo u izobilju, ovaj put je situacija drugačija, pazite da se ne zaigrate s novcima koji vam trebaju za esencijalno, rizik je vrlo visok.

Tako je, rizik je sada 3x manji nego da kupujem btc na 60k. A i dalje rizik postoji i svjestan sam toga.

Čini se da je sada 4 x manji rizik za kupovinu btc, a na drugim kriptovalutama i 10 puta i više manji rizik za kupovinu.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• komot
    • November 3, 2022 at 6:15 PM

U ovom trenutku mi je drago da nemam ovih papira.

• Inflacija

• komot
    • November 2, 2022 at 6:31 PM

Drago mi je da je netko postao ovaj podatak. Malo se o tome priča i za mnoge nepoznat podatak. Zato se proračun tako dobro i puni.

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• komot
    • October 31, 2022 at 3:46 PM

Ništa ta novost ne znači. Stranci su i do sad mogli osnovat d.o.o. i kupovat zemlje koliko im drago. Male parcele za privatne kupce ionako ne znače ništa, a i pitanje je kome treba nekoliko hektara privatno. Za ozbiljnu proizvodnju trebaju velike parcele i za takvu ozbillniju kupnju nije ni dosad bilo problem osnovat firmu ili kupit već gotovi kombinat.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• komot
    • October 31, 2022 at 1:55 PM

Ja trenutno mrzim sebe što mi je vlen svega 5 posto portfelja.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• komot
    • October 31, 2022 at 11:41 AM

Zanemarimo li taj detalj, rast je opet skroman ako uzmemo u obzir da dolazi zima i uz povećane režijske troškove možemo očekivati priličan minus zadnjeg kvartala. Ti troškovi će se nastaviti i iduće godine, a teško da možemo očekivati ovakav raspašoj u turističkoj potrošnji.

• komot
    • October 30, 2022 at 9:47 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ADRS/FI-ADRS-acef27aa671cfe7169cb22a3e3122683.pdf

Evo izvješća, pa ko voli nek izvoli. Srećom je prilično likvidna.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• komot
    • October 28, 2022 at 11:07 PM
    Od 2035. prestaje prodaja novih benzinaca i dizelaša, kritičari upozoravaju: 'Na ulicama ćemo imati efekt Havane, a našu auto industriju će pregaziti Kinezi!'
    Nakon gotovo 150 godina motor s unutarnjim sagorijevanjem odlazi na otpad. Pregovarači Vijeća EU-a i Europskog parlamenta postigli su u četvrtak navečer…
    www.tportal.hr

Evo i tportal izgleda čita naš forum. 😁

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• komot
    • October 28, 2022 at 6:29 AM
    Quote from BudFox

Ja sam se uvijek vodio onom logikom da kupujem kada svi crnjače na dionici, a prodajem kada ju svi

hvale i do sada najčešće nisam fulao, čast iznimkama. Samo vi i dalje crnjačite sada kada je dionica

pala preko 60%, bit će lijepog dokupa, nešto kao ATPL na 200kn, a oporavak će se kad tad desiti, jer

neće ni ovaj rat u Ukrajini vječno trajati, a kada dođu naznake smirivanja sukoba, bit će zanimljivo

promatrati razvoj situacije ovdje. Dionica je pala zbog rata u Ukrajini i to je to, ma kakva kineska

autoindustrija, pa jel vi znate nekog (ikog) da je kupio kineski, ali ono original kineski auto? Ok, Tesla

se proizvodi u Kini, ali uglavnom za Kineze, ali mislim na ove druge SSang Yong i ostale egzotične marke.

Neće autoindustrija nikud iz Europe, a i gradit će se i tvornice čipova u Njemačkoj jer trenutno samo

dvije ili tri zemlje u svijetu proizvode čipove, a potražnja za njima je sve veća.

Display More

Evo ja sam kupio auto proizveden u Kini, treba bi stići idući tjedan.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• komot
    • October 27, 2022 at 10:20 PM

Nažalost, situacija po mom sudu nije zrela za ulazak iako je dionica strahovito pala. Svojedobno mi je adpl bio skoro pola portfelja i čvrsto sam vjerovao u tu firmu. Imali su sve. Sada trpe udarce sa svih strana. I Rusija i povećanje cijene energenata, sirovina i novca te kriza u autoidustriji zbog nedostataka ključnih dijelova, low profile radna snaga u Hrvatskoj koju adpl obilato koristi postaje sve skuplja. I ova agenda o elektrifikaciji europe je voda na mlin kineskim proizvođačima i tu vidim veliku prijetnju za autoindustriju europe. Čini mi se da ima puno boljih prilika na zse.

• MDKA (Medika d.d.)

• komot
    • October 27, 2022 at 7:49 PM

Mogu samo kazati da je ugodno biti dioničar ove firme.

• komot
    • October 26, 2022 at 12:59 PM
    Quote from chomli
    Quote from komot

Ma super je to sve kaj piše samo, kolika je ono neto dobit cromarisa? Piše u članku da je uloženo milijardu i pol kuna. Sve ispod 100 milijuna kuna neto dobiti bih ja rekao da je neuspjeh. A koliko se sjećam, daleko su oni od tih 100 milijuna, jako daleko. A i tih 100 je nekakav minimum.

To je zato što ne poznaješ industriju. U marikulturi neto dobit od oko 5-10% u odnosu na prihode je OK rezultat. Cromaris za 2021g je imao oko 2.1% što je naravno loše. Realno dobar rezultat bi bio neto dobit od 30-50 milijuna kuna uz primjer prihoda iz 2021g. Sve ostalo su nerealna očekivanja.

Ma ne pratite što pišem. Naveo sam da je ulaganje bilo milijardu i pol, a ne prihod. Znači gledano s pozicije adrisa kao ulagača, on je uložio milijardu i pol da bi imao 30 do 50 milijuna neto dobiti, a nema niti toliko. Pa kakav je to roi ili roa ili roe kako vam drago? Pa bolje uložiti u desetogodišnje državne obveznice i prst u uho. A slično se ponašaju i s hotelom Marjan i ostalim investicijama. Sve sami stručnjaci počevši od Vlahovića. Ko da su državno poduzeće prema rezultatima rada, što se na kraju vidi i po cijeni dionice. Da ne pričamo o pušioni na Agrokoru, svi su izvukli ponderirano više od Adrisa. A gubitak je bio koliko ono milijardu kn, cromaris treba 30 godina radit za to.

• komot
    • October 26, 2022 at 9:31 AM

Ma super je to sve kaj piše samo, kolika je ono neto dobit cromarisa? Piše u članku da je uloženo milijardu i pol kuna. Sve ispod 100 milijuna kuna neto dobiti bih ja rekao da je neuspjeh. A koliko se sjećam, daleko su oni od tih 100 milijuna, jako daleko. A i tih 100 je nekakav minimum.

• komot
    • October 25, 2022 at 11:27 PM
    Quote from Sheriff

Btc je pao, pa je 🤣

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Možda bi trebalo kredit uzet sad kad je jeftin btc.

• INGR (INGRA d.d.)

• komot
    • October 25, 2022 at 11:21 PM

Snimam ju još od 4 kn, ali nikako da skupim hrabrosti da ubodem malo. Kako cijena raste sve mi je rizičnija. A svašta tu može biti, i top i flop. Ponekad se sjetim onog ludila u Sanaderovo vrijeme kad je od 2000 otišla na 60 000 ili više. Ingra je bila prva violina, prima balerina tih ludih vremena.

• komot
    • October 25, 2022 at 12:42 PM

I mene malo kopka cijena koja nije loša za ulaz, ali. Poskupili su energenti i osoblje i unatoč značajnom rastu cijene usluga pitanje je hoće li dobit od turizma biti značajno veća. Druga još gora stvar je neizvjesnost kakva će biti iduća sezona ako se ostvare katastrofična predviđanja za Njemačku, Austriju, Italiju i ostale koji gravitiraju prema Istri. Ove godine se trošilo kao da nema sutra, vidjet ćemo što će biti u idućim godinama, mnogi možda kalkuliraju da izađu na valu dobrog izvješća.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• komot
    • October 24, 2022 at 8:16 PM

Uz dužno poštovanje, zvučite mi kao oporba u hrvatskom saboru. Samo da je kontra. I protiv LNG-a i protiv Evra i protiv toga da se Horvat zaposli, a ne da cica proračun 6+6 i protiv da Hrvatska školuje ukrajinske vojnike itd.

Pogledajte malo kako se zadužuju češki, poljski ili mađarski građani. Mislite li da smo stabilnija zemlja od Češke pa da su nam kamate toliko manje zbog toga?

Kuna ne vrijedi pišljiva boba u svijetu i ovo je najbolji poklon pod bor koji nam dolazi 01.01.2023.

• komot
    • October 23, 2022 at 10:42 PM
    Novi EU plan o energiji mogao bi naštetiti bitcoinu
    BRUXELLES - Europska unija će razviti oznaku energetske efikasnosti za kriptovalute poput bitcoina u pokušaju da obuzda rastuću potrošnju električne energije u…
    www.seebiz.eu

Nisu baš sretni kolko struje guta.

• komot
    • October 19, 2022 at 3:39 PM

Zahvaljujem na odgovoru. Ima tu puno visoke tehnologije i pametnih ljudi iza svega. Samo, čini mi se da je driver visokog rasta kriptovaluta bio obilje jeftinog novca. U svim propadima do sada novca je bilo u izobilju, ovaj put je situacija drugačija, pazite da se ne zaigrate s novcima koji vam trebaju za esencijalno, rizik je vrlo visok.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• komot
    • October 19, 2022 at 11:16 AM

Ne, ne kužim se.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt