A to je tako sa besplatnim prognozama. Ko bi davao novce tim kućama za informacije kad bi ih besplatno dijelile.
Posts by komot
-
-
Meni je sve nekako jeftino od kad imamo evro. Nažalost i portfelj mi izgleda sićušan
-
Meni se čini da bi moglo biti ko zadnji magarac od ovih koji grade trenutno ili se tek spremaju graditi.
Sve smo to već prošli mi koji malo dulje pamtimo.
-
Ne znam iskreno. Ja uvijek očekujem manje pa sam onda sretan ako bude više. 4 i više posto od cijene me uglavnom zadovolji.
-
zakon o nekretninama mora biti jednostavan. dok živiš npr. u centu zagreba zarađuješ puno i nije ti problem da odvojiš neku kintu za porez. kad ti kapacitet opadne vratiš se u pušću bistru gdje si se i rodio i tražiš subvenciju jer održavaš ruralnu sredinu. ovako pun grad penzića koji se natrpaju u tramvaj kad je najveća gužva, idu na izbore i traže više nego što su zaslužili i sve to otimaju od svoje djece i unučadi. u švicarskoj je sasvim normalno kad je mirovina nema više ciriha. pokupiš stvari šta možeš i ideš na selo. ja sam malo radikalniji i da me se bilo šta pita svima preko 75. g, oduzimao bi vozačke i pravo glasa. nemaš pojma šta je AI i ne možeš odlučivati o ničemu jer si podkapacitiran. na žalost ali tako je.
Gospodine Verdi, često se ne slažem s Vašim pisanjima, ali ovaj post je sam vrh i pogađa srž. Jezgrovito i zažeto i iznad svega istinito. Daleko najbolje od Vas što sam pročitao. Samo, koja bi vlast u Hrvatskoj mogla to provesti. Ja bih još dodao nešto: Čak i pod uvjetom da si mentalno u redu, samim time što nemaš još puno godina života si u sukobu interesa jer nemaš vremena čekati, želiš sve i odmah. Po meni, čim si u penziji, a penzija mora biti za dostojan život, isključi se od odlučivanja. Svoje si odradio i uživaj u njoj. A budućnost ostavi mladima da odlučuju kakva će biti jer će oni i snositi posljedice svoje odluke na izborima. Hipotetski bi stranka umirovljenika mogla dobiti izbore s obzirom na njihov postotak, to bi vjerojatno bilo ekonomsko. samoubojstvo. A tu se postavlja i pitanje trebaju li uopće interesne skupine ili lokalne stranke uopće postojati na izborima.
-
Ja sam ovdje isto namamljen, sad mi je žao kaj nisam nekaj drugo kupil. Firma vrijedi sigurno puno više, samo pitanje jel možemo očekivati ovakve marže kad se sve stabilizira. No što je tu je, veselimo se dividendi ako je bude.
-
Ne znam što izvodi ovaj Stepić. Malo kupuje, malo prodaje. Jel zna netko ko je taj lik?
-
Ne razumijem poantu. Kupuje indeksni fond, Adpl je u indeksu. Sava teče ispod savskog mosta. Krave i dalje sijeno jedu.
-
Članak 57. (NN 106/18, 151/22)
(1) Kod dohotka od imovine na temelju najma ili zakupa pokretnina i nekretnina priznaju se izdaci u visini 30% od ostvarene najamnine ili zakupnine.
(2) Iznimno od članka 56. ovoga Zakona i stavka 1. ovoga članka, poreznom obvezniku koji ostvaruje dohodak od iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima i organiziranja kampova porez na dohodak po osnovi obavljanja te djelatnosti utvrđuje se u paušalnom iznosu pod uvjetima i na način propisan člancima 61. i 82. ovoga Zakona.
(3) Za slučaj iz stavka 2. ovoga članka, predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave obvezno je donijeti odluku kojom će propisati visine paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu, a koje ne mogu biti manje od 19,91 euro niti veće od 199,08 eura.
Iz važećeg Zakona o porezu na dohodak
paušalni porez na dohodak od iznajmljivanja turistima i porez na dohodak od imovine na temelju najma ili zakupa su dva različita poreza, prvi se paušalno određuje po posteljama a drugi poreznim rješenjem na temelju ugovora o zakupu koji se obračinava 12% + prirez na osnovicu koja se pak računa mj. vrijednost zakupa minus 30% amortizacije
u svakom slučaju, nakon 300k kn prihoda nastaje obveza ulaska u sustav pdv-a i gubi se pravo paušalnog plaćanja poreza na dohodak po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu te također nakon što prihod od iznajmljivanja stana ili pp. premaši 300k kuna, od prvoga dana sljedećeg mjeseca obvezan je porez na dohodak utvrđivati na temelju stvarnih prihoda i rashoda
Samo mali ispravak. Nije 12 nego 10 posto.
-
Veliko priznanje vinarije Kutjevo na ocjenjivanju Mundus Vini Spring TastingVelika nagrada za Ledenu berbu vinarije Kutjevonet.hr
Evo malo lijepih vijesti.
-
Danas u Jutarnjem, između ostalog piše da dvoje interesenata radi dubinsko snimanje.
-
Jeli moguće da su u pitanju kosturi iz ormara još iz afere Agrokor?
-
Ja sam bio ovdje dosta dugo. Dugo je stajala na mjestu. Ima neki joint venture u Kini s tamošnjim lopovima. Stalno sam se nadao da bude kruha od toga, a godinama samo minusi. Pobrali tehnologiju, a ne daju niti mrvice. A imao sam i kodt koji mi je porastao 50 posto. Pošto mi je trebala lova za nešto, prodao sam ovu na kojoj sam zaradio. I gadno pogriješio jer je još porasla za duplo. A kotr je još i pao. Onda je izbacila jedno dobro izvješće i cijena je porasla solidno. Međutim, ako se dobro sjećam, prvih šest mjeseci prošle godine isto nije bilo za pamćenje pa sam prodao. U međuvremenu je bila ona rasprodaja kodt pa sam brzim kreditom po 2040 kn povratio dio prodanog da ublažim tugu. E sad, vrag će ga znat kakvo će bit godišnje izvješće kotr. Hoće li iz Kine konačno kapnut nešto? Zašto se desilo ovo iskrcavanje? Koliko imaju ugovorenih poslova? Kad bi netko imao kakav inside bilo bi lakše.
-
Ja imam problem u tome kaj sam kupovao na oko 1 evro. I sad mi nekako skupo podebljavat. Psiha je zajebana stvar.
-
Posramili ste me sad. Mislim da neko vrijeme neću pisati.
-
Planiranje solarne elektrane na krovu - lekcija 8 - solarno netPlaniranje solarne elektrane na krovu savjeti stručnjaka kako pravilno planirati i montirati solarnu elektranu na krovu.solarno.net
Ovdje sam to pročitao. Možda sam u krivu. Svašta se može pročitati.
-
To je ok isto, ko ima inverter klime, uključi njih i manje potroši plina. Samo za panele nije baš zdravo da po najvećem suncu rade s na prazno. S ugašenim inverterom.
-
103 000 kn je ispalo s poticajima. Žena na posel putuje svaki dan. A i koristimo ga kad god možemo umjesto benzinca.
-
Ljudi prodaju i kukaju, a INA je u rukama onih koji nam još od smrti Dmitra Zvonimira upravljaju. Strateške kompanije se ne predaju u ruke fukari da ona odlučuje. Odgovorna vlast se ne ponaša tako da pred izbore dijeli poklone biračima.
-
Evo dacia prevalila 5000 km u manje od dva mjeseca. Auto zadovoljava potrebe, a pogotovo je divan za gradsku vožnju, parkiranje, izlaske iz podzemnih garaža. U ove dane kad su bili veći minusi je autonomija oko 160 km, čim je zatoplilo povećala se na oko 200. Ne bih se žalio da sve to izgleda malo čvršće i robusnije, ali takva je i cijena.