Što se tiče same burze i ulaganja u dionice u ovom vremenu, ima tu i dobrih stvari. Neki sektori će nenadano postati dobri za ulaganje a neki koji su do sada donosili stabilne prihode i bili perjanice postat će loši. Slijedi nova preraspodjela bogatstva, kolo sreće se okreće, tko bi gori sad je doli. I obratno. U svakom slučaju po meni samo držanje keša na računu ovaj puta nije najbolja solucija. Keša sada ima na milijarde za razliku od 2008 godine. Tada ste mogli samo držanjem keša u banci ostvariti i do 5% prinosa na glavnicu, a vjerujte da ovaj put držanjem keša možete samo izgubiti dio glavnice. Sada treba smoći hrabrosti i to zavrtjeti a ne gledati i čekati povoljnu priliku jer povoljna prilika neće dugo trajati. To je povijest pokazala.
Posts by karamelinda
-
-
Pošto hrvatski narod do sada nije uspio napraviti velike reforme u državi, smanjiti državni aparat na normalnu mjeru, učinit će to korona virus. Tako da je to jedina dobra stvar koja nam se desila zadnjih 10 godina.
Već sada je očito da će zbog pada prihoda od turizma i smanjene ekonomske aktivnosti, te stoga i smanjenog dotoka novca u državnu blagajnu država biti primorana posegnuti i za nepopularnim mjerama. Na prihodovnoj strani se nema više kome što uzeti jer ljudi već sada teško žive i bježe iz države ali na rashodovnoj strani se itekako ima načina da se uštedi.
Nema više zavaravanja, problem neće sam od sebe nestati za mjesec, dva. Padat će i vlade, velik tektonski poremećaj nas čeka i napokon slijedi reset sustava, ne zato što tako hoće ovi na vlasti, nego zato što moraju. Korona je naš "spasitelj" koliko god to ironično zvučalo.
Mi živimo na dnu već godinama a zavaravamo se kako nam "cvjeta cvjeće". E pa sada će svi napokon progledati i postati svjesniji gdje se nalazimo. A ovi na moru što već sada kukaju za neostvarenim profitom znat će u budućnosti više cijeniti svakog gosta i kune koje su im ostavljali.
-
Na ZSE-u će ovaj puta izgubiti oni koji su prodali zbog straha od pandemije. Većinom mali ulagači od kojih su fondovi preuzeli njihove udjele. Kada krene trgovanje po asku upravo oni koji su prodavali u strahu od pada u strahu od rasta će i dizati cijenu po asku. Fondovi će se samo laganice postavljati na bih hinjeći kupnju i jak bid će prouzročiti kupnju po asku. Očekujem taj scenarij poslije Uskrsa kada bi se većina nepoznanica trebala raščistiti. Ekonomija ima svoju logiku i neće je zaustaviti nikakav virusčić. Kad je novac u pitanju nitko ne voli gubiti na duge staze a naročito ne komunjare u Kini.
-
Ameri su nepredvidljivi. Smatram da će danas do kraja dana smanjiti minus a ne bi me iznenadilo ni da završe u plusu. Tamo se vrte milijarde u sekundi!
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ti/2161552.aspx
O najvećem jučerašnjem rastu Amera rijetki pišu.
-
Badava sve priče ovdje oko vozarina kada ATPL već godinama i na daleko većim vozarinama nije imala godišnje dobiti. Jedino što je ovdje sigurno je topljenje kapitala iz godine u godinu.
-
Sve što se uplati od najma Arene ova ekipa izjede, popije i razdijeli među sobom. 8 milijuna Eura svake godine uprihode samo od najma Arene a na kraju posluju sa minusom. Prava hobotnica!
-
https://zse.hr/UserDocsImages…NotREV-K-HR.pdf
Sve lijepo piše! Nema kostura, ima dobiti.
-
Gdje ga nađe? Na ZSE-u još nije objavljeno.
Ja sam očekivala neku dobit na godišnjoj razini. Kakav će im tek biti prvi i drugi kvartali 2020 uz ovakve vozarine? Preloše je to za ovu trenutnu cijenu.
-
Kako mogu u godini dana natući gubitak od 23 milijuna kuna a ne rade ništa? Zamislite samo koliki bi gubitak bio da nešto rade. Izgleda da prihod od najma Arene ne može pokriti ni rashod za plaće. Pa kolike to oni imaju plaće, a pod milim Bogom ništa ne delaju?
https://zse.hr/UserDocsImages…NotREV-K-HR.pdf
A neki dan sam se postavljala na bid na 3,20 misleći kako bi bilo lijepo da nešto ubodem. Bože sačuvaj!
-
https://www.seebiz.eu/tvrtke/gubitak…sam-puta/226206
Teško da će ovaj "mrtvac" do kraja godine uskrsnuti. Ne znam da li njih uopće više itko može spasiti. Prije dva tri dana sam prognozirala gubitak od 70-tak milijuna, ali evo uspjeli su me nadmašiti za cijelih 42 milijuna.
-
Ovaj pad burzi nikako se ne može upoređivati sa padom 2008 godine. To su dvije potpuno različite situacije. Tada su bankrotirale mnoge svjetske banke a cijene nekretnina u cijelom svijetu bile napuhane kao baloni.
Kod nas je nedugo zatim krenulo propadanje firmi, nestašica keša, kamate na oročene depozite su bile i do 5 - 6%.
A trenutno je sasvim druga situacija. Većina FI za 2019 raznih firmi nikad bolja, keša kao u priči, pune banke i čarape. Kamata na oročenja nikakva, negdje čak i negativna.
Nitko više ni na forumu ne analizira godišnja financijska izvješća koja su sva redom više nego odlična.
Što se tiče korone i straha od širenja i to će se uskoro stabilizirati. Utrka je između mnogih farmaceutskih tvrtki koja će prva izbaciti djelotvorno cjepivo ili lijek. Tu je velik novac u pitanju, i ne bi me začudilo da i nekoliko farmaceuta u isto vrijeme izbaci svoja cjepiva.
Novac ne da spavati, pa mislim da mnogi liječnici koji rade na tome doslovno ni ne spavaju.
Sve u svemu za sada ne vidim neke veće razloge za pad domaće burze jer mi smo ionako svjetlosnim godinama zaostajali za stranim burzama koje su istini za volju zadnjih mjeseci rasle na nerealnim osnovama pa se sada korigiraju. Tu korekciju je dodatno ubrzala i ova histerija oko virusa. Doći će to ubrzo na svoje zdrave temelje.
-
-
Po 3 kune! Zato da prodam na 3,70!
-
Ovdje nikad ne znaš. Moguće da ove godine Evropljani u većem broju navale na Jadran i to kao "last minute" gosti. Negdje se mora malo provesti i protegnuti pa baš smatram da se neće ići u neke egzotične destinacije van Evrope nego unutar granica Evrope. Opet bi Hrvatska mogla čak i profitirati od ove situacije. A opet nikad ne znaš što se iza brda valja!
-
Kolega sweex kada dođe stvarna kriza nećete moći prodati ni po bidu ni po asku, nažalost izgleda da ste Vi ovaj puta prodali po bidu pa sada ne znate kud bi s lovom. Povratak će Vam biti skuplji od izlaska a teško je sam sebi priznati da ste opet pogriješili.
Slažem se da je neka izdanja trebalo prodati bez obzira na epidemiju, njihov pad je strah od epidemije samo ubrzao a neka uopće ne prodavati jer njihovo vrijeme tek dolazi.
-
Eto gledam jutros ovu Ingru koja je stvarno "smeće" i svejedno sam se cijelo jutro postavljala na bid nakon što ju je netko strmoglavio na prihvatljivu razinu za kupnju. Al ne ide, jer je jutros izgleda netko samo onako ovlaš pustio 120 komada po 3,08 i potopio.
Ako je to bila stvarna transakcija a ne namještena onda ne znam više što bih rekla za takve ulagače. Pa i svako smeće ima cijenu ispod koje vrijedi kupiti. Svašta na ZSE-u!
-
Slušajte ljude iz struke! Svako svoj posao nek radi i sve OK! Eto ja sam sponzoruša, to mi je struka i mogu Vam reći da sam stručna u tome!
-
Petrica je jedini imun na koronu, valjda zbog jeftinog plina lože pa je temperatura previsoka za virus.
-
Ljudi širom svijeta će se morati naučiti u budućnosti živjeti sa ovakvim virusnim epidemijama. Čuvajte zdravlje, jačajte imunitet, živite zdravo koliko je u vašoj moći, prestanite pušiti i drogirati se i sve su Vam šanse da se nađete među onima koji će preživjeti.
Život mora ići dalje, tko umre - mrtav je, i njemu je svejedno kako će te Vi živjeti. Neće svijet stati zbog ovakvih epidemija nego će to postati sastavni dio svakodnevnog života. Svaka histerija ima svoj početak i kraj. U biti sve se ovo najviše dešava u glavama samih ljudi.