"Single global order". Pozitivac?
Posts by etoimene
-
-
“We need a single global order,” - kaže Macron.
Emmanuel Macron Comes Clean: "We Need A Single Global Order" | ZeroHedge
Baš zanimljivo.
-
Kud mi idemo?
Nogomet u školi?!?!?!
Fuchs odobrio gledanje nogometa učenicima: 'Propušteno gradivo morat će se nadoknaditi'Utakmice će moći pratiti i naši saborski zastupnici. Jer predsjednik Sabora odlučio je da će u srijedu, za vrijeme utakmice Hrvatska-Maroko, imati pauzu. A…www.tportal.hrSva sreća, još ima normalnih ...
Pedagog pokopao ideju o utakmicama umjesto nastave: 'Ministar je školu poistovjetio s lokalnom birtijom!'I dalje se ne stišavaju reakcije na ideju koju je prije nekoliko dana iznio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs o tome da učenici u školama mogu…www.tportal.hr -
Istina. Zato sam napisao da ne znam da li je iznos OK. Treba uzet u obzir i zezanciju s obračunom (nekad je paušal OK, nekad nije).
-
Evo, netko se sjetio zagrabit u bazen.
"Split drastično diže paušalni porez za iznajmljivače"
Split drastično diže paušalni porez za iznajmljivače. Hoće li i drugi gradovi slijediti taj primjer?Umjesto 350 kuna po krevetu, maksimalni iznos je od 1.500 kuna. Toliko će, izgleda, stajati paušalni porez na dohodak splitske iznajmljivače koje čekaju…www.tportal.hrTo mi se čak čini i OK jer je porez na aktivnost a ne imanje nekretnine (ne znam da li je iznos primjeren), za razliku od poreza na imovinu koji se ranije na ovoj temi spominjao.
-
"Fiskalizacijom radnih sati država želi zaustaviti rad na crno, poduzetnici to smatraju nepotrebnim"
Fiskalizacijom radnih sati država želi zaustaviti rad na crno, poduzetnici to smatraju nepotrebnimOd 1. siječnja 2023., osim što Hrvatska ulazi u eurozonu, na snagu bi trebao stupiti i Zakon o suzbijanju neprijavljenog rada, koji je nedavno prošao prvo…lidermedia.hrNe mogu vjerovat da je netko ovo uspio smislit.
Edit: da ne piše pod naslovom 16. Studeni 2022., mislio bih da je prvi april.
-
Nije nikom do mira?
Na ovo sam mislio u prethodnom postu.
"Iako i Amerikanci tvrde da projektil nije iz Rusije, aktiviran članak 4."
[UŽIVO] Uzbuna u NATO-u: Iako i Amerikanci tvrde da projektil nije iz Rusije, aktiviran članak 4.Zapadni saveznici zabrinuti su, ali i oprezni nakon vijesti da su ruski projektili pali na selo na istoku Poljske pri čemu su poginule dvije osobe. Poljska je…www.tportal.hrKao da ima ekipe koja se želi igrat s svim tim "igračkama" za ratovanje.
-
@nik07aos, od kud si došao do tih zaključaka?
"Biden: Projektili vjerojatno nisu ispaljeni iz Rusije"
Biden: Projektili vjerojatno nisu ispaljeni iz RusijePrve informacije govore da je moguće kako projektili nisu ispaljeni iz Rusije, izjavio je američki predsjednik Joe Biden povodom eksplozije koja se dogodila u…www.tportal.hrBTW, meni futures u US uopće ne izgledaju prestrašeno.
-
...ako se Kina (iz ekonomskih interesa) prikloni SAD-u ...
Lijepa želja, i svi zaključci koji idu oko toga, ali bojim sa da tu neće bit nekog dugoročnog prijateljstva.
-
"20-godišnja savjetnica šefa UN-a za klimu"
Za jedne 'šminkerska Greta Thunberg', a za druge glas generacije Z: Tko je Sophia Kianni, 20-godišnja savjetnica šefa UN-a za klimu'Prestanite lagati', čulo se prošlog tjedna s govorničkog pulta u Šarm el Šeiku, domaćinu ovogodišnje klimatske konferencije COP27, dok je u auditoriju sjedila…www.tportal.hrTu netko nekog .ebe.
-
Rusi nisu potukli infrastrukturu samo zato sto su se mislili prosetat ukrajinom i zauzet je.
....
Kako bi tebi bilo da ti susjed prvo zauzme pola kuce- pa ...
Dosta olako donosiš ovakav zaključak. Ja se još u stvarnom životu nisam sreo s jednadžbom sa jednom nepoznanicom.
Npr. https://en.wikipedia.org/wiki/Kievan_Rus%27
Meni se čini da Putin brije na neku veličinu Ruskog carstva pa je bi malo obzirniji prema nekim njihovim vrijednostima iz prošlosti. I tko zna što još.
Što se tiče susjeda, nemam što dodat na logiku i zaključak.
Samo bih pitao, da nisam ja prije sa slijedećim susjedom baš na međi napravio smrdljivi kokošinjac ili nešto takvo, pa se ovom to malo zamjerilo.
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…i-kinu-20221113Ponavljam, nisam još vidio šaku da leti bez prethodne zabave.
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…_procitaj_jos_d
etoiovog kad vec nije etoimene
Hvala na linku emile!
Taj lik je jasteb. "he made it clear that in case of a world war, Russia would bomb London before Warsaw, Paris or Berlin" https://en.wikipedia.org/wiki/Andrey_Gurulyov
Vojnik. Njemu je posao bio da se sprema za borbu i očito ga to pali. Takvih ima svugdje.
Po meni, iznošenje nečijeg ekstremnog stava nije baš neki dokaz onog što se stvarno sprema.
Normalna raspodjela – Wikipedijahr.wikipedia.orgMeni se čini da Putin nije niti blizu toj ideji ali je sigurno pod velikim pritiskom takvih (ovaj sigurno nije jedini)
Da je to inicijalno htio, još bi u 3.mjesecu potaracao infrastrukturu (kao što sad rade kad puše).
Osobno mi je https://en.wikipedia.org/wiki/Ukraine_on_Fire prilično promijenio stav.
Ja do sada još nisam vidio šoru da je odmah poletjela šaka. Uvijek je bilo neko natezanje prije.
Poanta mog posta je bilo da ne vidim neke tonove koji vode smirivanju, nego, čak obrnuto, eskalaciji.
-
Iza kulisa ‘velikodušne‘ ponude Kremlja: Zašto Rusi najednom tvrde da bi pregovarali bez uvjetaRusi stalno tvrde da ne odustaju od ciljeva "specijalne operacije", a zna se da je cilj - ruska kontrola cijele Ukrajinewww.jutarnji.hr
"zna se da je cilj - ruska kontrola cijele Ukrajine, smjena sadašnje vlasti i instaliranje proruskog režima"
Može me netko uputit, kako se to zna? I tko to zna?
Ruska varijanta - https://tass.com/politics/1506055 "Moscow had no plans of occupying Ukrainian territories"Ako Rusi stvarno misle "spremni smo na dijalog bez prethodnog uvjetovanja", zašto se ta ponuda kvalificira kao kukavičje jaje, ‘velikodušna‘ ponuda (s navodnicima, "rašomonske" izjave?
Nije nikom do mira?
-
Ima li netko da trguje na ftx platformi?
Izgleda da više nema.
-
Solidan volumen zadnja dva dana. Čini se na dobrom mjestu za ući za jedan val gore.
-
Šteta što u članku nije odgovoreno na
"Hoćemo li se već sutra svi morati voziti električnim automobilima koje nećemo imati gdje puniti?"
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…a-foto-20221106Jel' gledao netko?
-
Jadni Ukrajinci!
Što im ovi rade!
Prvo ih uvaljaju pa onda ...
Veliki preokret u ratu: Amerikanci privatno nagovaraju Ukrajince na pregovore zbog straha od nuklearnog rata, ali i umoraBidenova administracija privatno potiče ukrajinske čelnike da signaliziraju otvorenost za pregovore s Rusijom i odustanu od javnog odbijanja sudjelovanja u…www.tportal.hr -
Strava kako je danas sve poskupilo.
Nije sve poskupilo nego je dolar rokn'o.
-
Gospođica Greta se otela kontroli.
Greta Thunberg: ‘Vrijeme je za rušenje opresivnog i rasističkog kapitalističkog sustava Zapada‘
"Thunberg je također je opisala nadolazeći Cop27 kao forum za ‘greenwashing‘"
Greta Thunberg: ‘Vrijeme je za rušenje opresivnog i rasističkog kapitalističkog sustava Zapada‘‘Ono što nazivamo normalnim je ekstremni sistem izgrađen na eksploataciji ljudi i planete‘, rekla je Thunbergwww.jutarnji.hr -
Kako se može kupit te energije po tim cijenama za 10 godina unaprijed?