jesu li bar predstavili transparentno izvore onih silnih garancija?
Nisu,
oko toga je bilo najviše neslaganja, upita, primjedbi, zahtjeva za odgodom.
Uprava tvrdi da je sve u najboljem redu, dapače da su garancije smanjili za 3% u odnosu na 2020.
jesu li bar predstavili transparentno izvore onih silnih garancija?
Nisu,
oko toga je bilo najviše neslaganja, upita, primjedbi, zahtjeva za odgodom.
Uprava tvrdi da je sve u najboljem redu, dapače da su garancije smanjili za 3% u odnosu na 2020.
Dividenda nije izglasana...
Uskoro je skupština pa ćemo biti pametniji...
Ja se nadam dividendi.
.....ali isto tako kažu da se utjecaj rata i gubitka poslova u Bjelorusiji ne vidi u ovom kvartalu,
već u idućem tako da je za očekivati slabiji idući kvartal, ali i dalje ako se rat nastavi
Ma kakva Bjelorusija...pa tamo ostvaruju 4% prihoda i zaposljavaju 25 djelatnika (0,7% ukupno zaposlenih)...
Nadam se i ja da će biti tako, međutim taj dio su posebno naglasili u izvještaju:
"Premda rezultati ostvareni u prvom tromjesečju 2022. godine pokazuju značajan porast gotovo svih parametara poslovanja, treba naglasiti da rat u Ukrajini bitno utječe na realizaciju ugovorenih poslova, kao i na nove poslovne prilike u Bjelorusiji i okolnim tržištima."
.....ali isto tako kažu da se utjecaj rata i gubitka poslova u Bjelorusiji ne vidi u ovom kvartalu,
već u idućem tako da je za očekivati slabiji idući kvartal, ali i dalje ako se rat nastavi
sve je to stvar ukusa i osobnih preferencija. osobno, prestatičan i dosadan portfelj (nisam rekao da nije ok), a adpl mi se trenutno nikako ne uklapa u njega.
ADPL sam prodao jednu trećinu kad je počela Ukrajina, trebao sam sve, a sad mi se ne prodaje s minusom, imam ga nekoliko godina već…
Nemam dovoljno znanja za trejdanje, ulaze i izlaze, pokušavao sam nekoliko puta, ali češće sam gubio novac, nego ga zaradio.
Ovako se osjećam relativno sigurno, kapne solidna dividenda, a i cijena dionica je porasla.
Moj portelj,
Što mislite o njemu, možda kakva sugestija, prijedlog ili sl. ?
Zadnje sam dokupljivao ADRS2 i kupio ERNT (onaj pad kad je rat počeo)...
Što biste preporučili kao trenutno bolju opciju za kupiti ADRS2 ili ERNT ?
Obje su ok, isplaćuju dividendu, fondovske su dionice....
Koja po vama ima veći potencijal rasta ?
Vas novac, vasa odluka, ja recimo imam obadvije i nemam pojma koja ce vise odradit i dali ce uopce odradit , a na zse sam xx godina.
Imam i ja obje, cca 12% adrisa, cca 6 %, imam nešto slobodnog novca s kojim sam podebljati jednu od ove dvije...
Naginjem prema ERNT kojeg imam manje, ali mi se čini "skuplji"......
Što biste preporučili kao trenutno bolju opciju za kupiti ADRS2 ili ERNT ?
Obje su ok, isplaćuju dividendu, fondovske su dionice....
Koja po vama ima veći potencijal rasta ?
Koji je razlog ovolikog današnjeg pada ?
Ima li neki opravdani razlog za to?
bit će i puno više od -5%
: (
Je li moguće da su ovi povečani prometi znak da su stranci krenuli ulagat na zse?
To se i ja pitam, prometi su veći, očito je da neka nova lova pristiže. E sad, jesu li to stranci ili možda naznaka da se pomalo štednja iz banaka počela prelijevati na burzu obzirom na sve veću inflaciju…
Sretan Božić i sve najbolje u Novoj🥂
Po kojoj bi cijeni prodali dionicu, odnosno na koju ponudu bi pristali prodati ?
Naravno, pitanje je za one koji dionicu imaju...
Sjela dividenda na racun upravo. :-)🤠
Koliko vidim, na veći dio iznosa je obračunat porez, samo nekih 50 kn po dionici je bez poreza...
2020 nije bilo dividende
Pitanje za bolje poznavaoce,
postoji li mogućnost da se u skoroj budućnosti provede povećanje temeljnog kapitala iz vlastitih sredstava pa da analogno od prije tri godine, cijena dionice se smanji, a za svaku koju ima, imatelj dobije još jednu, nešto kao dividenda u dionicama ?
Samo 4 milijuna ljudi ima sreću da živi u Hrvatskoj.
Ostatak svijeta nema tu sreću.
Ali ima sve ostalo
Kao i uvijek,
tko je “unutra” hvali,
a tko nije, naravno da kudi
😁
Akcija je pun pogodak, to govorim i kao kupac i kao dioničar, danas u Jankomiru oko 11 sati nije bilo slobodnog parkinga, masa ljudi u shopingu, zadovoljni kupci i jako uslužni djelatnici, sve pohvale...
osim toga, istu su stvar proveli i prosle godine i ak se dobro sjećam, vikend popusta na sve je bio i na proljeće i na jesen....