1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Nitko

Posts by Nitko

• THNK (Tehnika d.d.)

• Nitko
    • May 19, 2026 at 9:06 PM

A nego dašta če biti tišina ovdje. ta firma je propala tamo 2008 kao i druge građevinarske firme.Neznači da nema izbora za one koji vole građevinu ING Grad je preuzeo štafetu i rade odlično super dividenda. Ima još dobrih firmi tipa Radnik ali oni nisu na burzi

• INGR (INGRA d.d.)

• Nitko
    • May 19, 2026 at 9:03 PM
    Quote from SILVIO2024

"Sposobnost stvaranja vrijednosti za dioničare ključna je mjera uspjeha strategije.";)

Kolega Silvio ali ta ingra obečaje već desetljećima isto. Treba biti realan i reći bobu bob a popu pop. smisao te firme jes da se podobni namire :uprava nadzorni odbor i zato stalno nek vratolomije i občanja a na kraju sve se svodi na kupoprodaju položaja u firmi i raspodijeli plijena.uostalom tako vam je bilo i još tamo prije sloma 2008.

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• Nitko
    • May 19, 2026 at 8:54 PM
    Quote from jo5

Pa nebi se baš složio da je koei samo brand i da se nešto posebno valja iza brda što ima veliki utjecaj na cijenu dionice..koei je većinski vlasnik kodt i odlučuje o svemu vezano za kodt (od biranja uprave,isplate dobiti,investicija,svega..).ako rezultate prvog kvartala koei i kodt projiciramo na cijelu 2026.godinu ( dobit prvog kvartala puta 4) dobijemo da je koei podcijenjeni od kodt po jucerasnjim cijenama( p/e 12,78 i 11,6).uzevši u obzir da je koei ( uglavnom preko ovisnih društava ili društava u kojima ima sudjelujuci interes )već pokrenuo veliki investicijski ciklus smatram da je bolja opcija od kodt..hvala hawk tuach na ovoj informaciji,ali i prethodnim komentarima iz kojih se moglo nešto novo naučit

Valja se iza brda. jer nitko nije bedast da plaća dionicu 900 eura a dividenda 0,4% Kodt i Kotr isplaćuju bolju dividendu i to značajno. Ja govorim o investitorima a ne kokošarima i zato navodim ovu dividendu. Ovo što vi navodite da koei odlučuje o svemu u redu ali ja i dalje vidim da koei mora posuđivati novce od kodt a i najnoviji protuprijedlog Kapitalnog fonda (DRŽAVA) govori jasno o tome da nije baš onako kako pričate. https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/66981 Uostalom i dalje je cinjenica da transformatori donose dobit a ne neki motori i tramvaji. Za digital imamo samo pompozne rijeci g. Kolaka

napominjem nemam ni koei t ni koei dakle moj interes ovodje ne postoji, ali treba realno sagledati situaciju i ne bajati bajke o KOEI i neperspektivnom KODT. Ova naša mala rasprava ionako nije bitna su na KOEI navalili kupci i ne pitaju za cijenu.Dokle to je pitanje ne za mene nego dionicare KOEI. Sretno.

• Nitko
    • May 16, 2026 at 3:07 PM

Hvala. jasno mi je da te analize ne idu dalje, nije to birokratski razlog u pitanju ako je neko platio analizu naravno da ne zeli da svi drugi parazitiraju na tome . Ipak moja je sugestija da koliko mozete objasnite od kuda vam taj podatak jer danas zivimo u svijetu prepunom fake AI videa a kamoli informacija.

Šta se tiče percepcije ZSE kao neperspektivne pa je nažalost činjenica. Umjesto da mirovinci sa tim milijunima eura koje dobijaju od prodaje KOEI ulažu u druge hrvatske dionice koje imaju perspektivu oni te novce iznose vani. Gdje smo vidjeli da te novce ulažu natrag u hr burzu? Samo jedan jedini primjer a to je PBZ mirovinac i IG gdje su kupovali ali u zanemarivim količinama u odnosu što su dobili na KOEI. Pa što bi građani RH ulagali na dioničko tržište RH kad mirovnici izvlaće novce iz istok???

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Nitko
    • May 16, 2026 at 2:28 PM

Čoeka treba respektirati vodio je otvaranje pogona u Zagrebu (Jankomir) sudjelovao je u ESOP programu po meni jedna od poštenijih priča privatizacija. bio je uključen i u JV sa EAPS u Rumunjskoj te povezivanjem sa Rusima tamo prije dvadesetak godina.

opet činjenica je da je i cijena dionice od tada rasla ali to je samo tržište a tržište je uvijek u pravu: dok nije.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Nitko
    • May 16, 2026 at 2:17 PM

U tom ADPL uvijek neke drame. Marinka Došena su smijenili dok je on davao intervju o velikim planovima firme. Pričalo se svašta da je to sve zakuhao Rus (djelomični vlasnik) jer je Došen htio krenuti u proizvodnju dronova za NATO ili takonešto. Ivica Tolić (časno prezime Imotske krajine ) nije bio po volji ekipi koja je gurala svoju priču (Katja Klepo) Čoek se bori za firmu na način koji misli da je najispravnije i ne misli prodati dionice. Uostalom proguglaj malo na tu temu siguran sam da ima mnoštvo informacija da ja sad tu ne zastupam nečiju stranu jer ne mogu igorirati činjenicu da je cijena dionice ADPL valjda na ATH unatoč svemu.

Ali ništa čudno kad gledaš tržište kapitala u RH. Što veći jad to veći rast: VLEN; JDPL, HEFA

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Nitko
    • May 16, 2026 at 1:44 PM
    Quote from gcoxNew
    Quote from Tale2

Može neka prognoza daljnjeg kretanja dionice ako netko slučajno ima kristalnu kuglu pri ruci?

Ja bi rekao da ce lagano nastaviti curiti prema 18 eur, tj. P/E=10 ukoliko ecb ne bude morao dizati bazne kamate...

A ako bude agresivnog dizanja, ide feshta :)

Nemam zabu, imam maticu.

PE tu nije toliko bitan koliko je dividendni prinos. a on je TTM odličan. Dizanje kamatnih stopa je dvosjekli mač u ovoj situaciji sa iranom gdje je trump pobjedio već 14 puta ali nafta i dalje ostaje preko 100 dolara. Visoke cijene nafte zakočit će gospodarstvo (transport, turizam i tako dalje), dolazi do sekundarne reakcije /strah običnih ljudi koji počinju rezati na putovanjima, kupovini/ i pada gospodarska aktivnost odnosno ulazimo u recesiju a cijene i dalje divljaju zbog visoke cijene nafte. Scenario kojeg se svi užasavaju STAGFLACIJA.

Dizanjem kamatnih stopa ECB bi u tom slučaju samo još prigušio gospodarstvo i pospješio stagflaciju ja mislim

Quote from Tale2
    Quote from gcoxNew

Ja bi rekao da ce lagano nastaviti curiti prema 18 eur, tj. P/E=10 ukoliko ecb ne bude morao dizati bazne kamate...

A ako bude agresivnog dizanja, ide feshta :)

Nemam zabu, imam maticu.

Ovak nes?

aj jesnašao izvor. u gornjem tekstu sam objasnio zašto ECB je u nezavidnoj situaciji. Dok god je cijena nafte tako visoka europa je najveći gubitnik.

• BSQR (BOSQAR d.d.)

• Nitko
    • May 16, 2026 at 1:35 PM

ja ču polako planirati izlaznu strategiju treba im novaca razumljivo ali mislim da će se ionako mala likvidnost pogoršati nakon ovoga.

Zaba financira Bosqarov SPO i preuzimanje PIK Vrbovca
    Zaba će preuzeti ulogu ključnog partnera u procesu planiranja, koordinacije i realizacije procesa javne ponude novih dionica Bosqar Investa
    lidermedia.hr

• Nitko
    • May 16, 2026 at 1:32 PM

Bilo bi dobro da Hawk odgovori na ovo pitanje moguče je da ta analiza i postoji ali je namijenjena samo institucionalnim klijentima Ali ono što je vidljivo iz aviona jest da kupnja ne posustaje i ne pita za cijenu. Što se valja iza brda znaju samo upučeni jer takav interes za KOEI je vrlo zanimljiv kad se zna da valjda polovicu dobiti KOEI nosi končar distributivni transformatori. Dodaje se tu još i 50 posto dobiti KPT nekih 40 milijuna i na kraju ispadne da je KOEI zapravo samo brand.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Nitko
    • May 16, 2026 at 1:24 PM

pa neznam ono što nije dobro u toj firmi jesu neujednačena izvješča taman bude jedno dobro da se ponadaš i onda dva za redom loša i to izuzetno loša. Po meni su izgubili ono što su prodavali još od IPO a to je dobra priča. rezultati ih jednostavno ne prate.

• IG (ING-GRAD d.d.)

• Nitko
    • May 12, 2026 at 8:26 PM

ova informacija kupnje za trezor mi je promaknula. Gdje je to objavljeno? Inače odlični fundamenti uprava odlična ali pretpostavljam da je izvan fokusa jer se ljudi boje "cikličke prirode" građevinarstva. Iako su gotovo sve grane gospodarstva cikličke danas jesi sutra nisi

• TOK (Tokić d.d.)

• Nitko
    • May 12, 2026 at 8:20 PM

To je tolika prevara da je to strašno. Sam gazda se pozivao/prije IPO/ na poštenje, krvav rad da bi ovako zavaljao poslovne partnere.

1. izdvojio nekretnine iz firme i onda krenuo u IPO (a TOK plaća najam i cucla lovu izvan firme)
    2. Odustao od gradnje LDC

Nije problem što je on to napravio nego je narušio povjerenje u iduće IPO. Sumnjam da će neko vrijeme biti uspješnih ponuda na ZSE.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Nitko
    • May 12, 2026 at 7:59 PM

Dujmović je prodao priču odlično. Međutim treba biti svjestan da već par godina SPAN obećava jako puno a rezultati su razočaravajući. PE i dalje veliki, nedavno prodali firmu koju su kupili. Ne znam Buffet kaze ako nemaš povjerenja u upravu move on.

• MDKA (Medika d.d.)

• Nitko
    • May 12, 2026 at 7:53 PM

Kakve vijesti? Znalo se godinama koja je to ekipa i da se sprema ono što se sprema. Priča je gotova. Svi koji su ostali imaju zarobljena sredstva i nadu da će sada početi isplačivati dobru dividendu. Što je moguče

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Nitko
    • May 12, 2026 at 7:50 PM

Dionica ZABA je u dugoročnom silaznom trendu. Nikakvo čudo jer je na 30 eura bila precjenjena do boli. Uspoređujući je sa ostalim bankama na likvidnijim tržištima (USA, Europa) je i dalje dosta skupa. Dividendni prinos bio je odličanali je već isplaćen. Bit će i druge godine izvrstan ali. Moj savjet je ne ulaziti još bit će prilike treba i vidjeti i rezultate 2Q. Očito imaju dosta likvidnosti i zato već mjesecima nude gotovinske kredite po 5,7% EKS i produžuju akcije. Rekao bih da su prevelika banka za Hrvatsku ali s obzirom da imaju stranog vlasnika to je ograničavajuči faktor jer nemaju tu likvidnost gdje preliti izvan Hrvatske.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Nitko
    • April 8, 2026 at 9:53 AM

danas ce biti dobro ako zavrsimo plus 3 mnogi ce vjerojatno pozeljeti realizirati dobit jer ovo jos nista nije gotovo, cini mi se.

• BSQR (BOSQAR d.d.)

• Nitko
    • April 8, 2026 at 8:06 AM

Imam nesto ovih papira zna li se cijena preuzimanja?

U medijima barataju sa 100 milijuna.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt