Aktivirao se opet skrbnički PBZ-a danas prodao 2557 dionica. Da se nije danas prosuo po bidu, TPNG bi zatvorila dan sa 48-49kn po dionici.
Da nije bilo njega ne bi ni palo ispod 54
Aktivirao se opet skrbnički PBZ-a danas prodao 2557 dionica. Da se nije danas prosuo po bidu, TPNG bi zatvorila dan sa 48-49kn po dionici.
Da nije bilo njega ne bi ni palo ispod 54
Zašto mislite da će se moći kupiti po ovoj cijeni kad vozarine pokažu pomak na gore, i što mislite koje količine ćete tada moći kupiti? Nije provokacija, ozbiljno pitam.
Možda jer je i ATPL čamila na 180 dok je BDI skakao?
Ne kažem da će bit ista stvar na TPNG, drugačija je i vlasnička struktura ali pretpostavljam da se zato misli na nekakav delay od rasta vozarina do rasta dionice. Bumo videli
Moguće. Ja samo kažem ono što vidim, a to je da je veću količinu teško kupit bez snažnog dizanja cijene. Osim toga, samo sam reagirao na tvrdnju da ljudi kupuju brodare ne znajući tko što prevozi. Moguća je i ta inercija, al to ovdje zadnjih dana nije bio slučaj, bar u većini kupljenih dionica
Da bi kupovalo treblo bi se imati neke osnove. Vozarine su takve kakve jesu, dok se iste ne pokažu pomak na gore trguje se po principu ja tebi ti meni.
Zašto mislite da će se moći kupiti po ovoj cijeni kad vozarine pokažu pomak na gore, i što mislite koje količine ćete tada moći kupiti? Nije provokacija, ozbiljno pitam.
Moje skromno misljenje je da puno njih ni ne razumi brodare, koji vozi koje terete, indexe, ali vide da svi brodari potezu po 5-10-20 posto pa kupe tankersku jer racunaju da ce i ona povuci tako sa odgodom dana dva. Sve u svemu nama je to dobro, nek zadrzi ovu cijenu do Q3 pa ce i veci rast odraditi kad indexi pocmu ludovati.
Ne kupuje puno njih Tankersku
Ako se nastave dobri rezultati, i još koji novi posa do dividende, mislim da ce se odlučili na veću divku nego mi mislimo, po meni još 8kn.Ja sam odlučio još uć, pa šta bude...
Do koje dividende?
u najlepšim danima išla je do 240 kn...
tržište je neprivedivo...
sve joj ide u prilog ,i lnflacija ,što pita forumš "-ohladi"
Ja sam pitanje forumaša Ohladi shvatio drugačije.
On se pita, ako dobro razumijem, koliko inflacija poskupljuje input.
Teško da će sav taj povećani trošak moći prebaciti na kupca.
Moći će, bez problema.
narucio wirex mastercard, uskoro stize
sad lagano prebacujem crypto na wirex i jos laganije peglam
moze li bolje ?
Kako to funkcionira može pojašnjenje sa mene laika ? Nadalje, čuo sam da se sa binancea ne mora prebacivat na HR PBZ Iban preko bitroin mjenjačnica hr nego je moguće Direkt na karticu PBZa tekućeg deviznog .? Jesam li u pravu ?
Izgleda da može i direktno na devizni i na karticu. To je i mene mučilo pa sam postavio to pitanje (vidi prijašnje postove). Uglavnom, na binanceu u wallet/spot odabereš eur i klikneš withdraw i onda ti ponudi dvije opcije; Sepa transfer ili na Visa karticu (1% je veći fee ali piše da odmah sjedne). Napominjem da još nisam probao.
Inače imam od Binancea visu i normalno se koristi svugdje.
Dajtenajte, ovo da se proda za 90 centi značilo bi samo da je netko gadnu paru zguro u pđe ispod stola.
I da je dotična znala cijenu. Čudilo bi me da u ovoj našoj selendri s kokošarima bude drukčije. Život proveden u sitnim zadovoljstvima uz krmetinu i finu robicu. Ipak, nada umire posljednja, pa se nadam da uvijek postoji prvi put da ne bude tako.
Display MoreNe muči me porezna, jer sam u kriptu duže od dvije godine i sve imam dokumentirano. Problem je u ovom "stisni povlačenje novca i isplati si novce". S Binancea koliko vidim ne mogu direktno isplatiti eure na devizni račun. Do sada sam samo uplaćivao s deviznog na Binance (eure) i na Bitstamp u početku jer te opcije nije bilo na Binanceu. Onda sam na Bitstampu kupovao btc i prebacivao ga na Binance. E sad, nisam probao prebaciti s Binancea na Bitstamp i sa Bitstampa na devizni i to namjeravam napraviti, al pitam ovdje da li netko ima ISKUSTVO (jer je kod uplata novac išao sa deviznog na posrednu banku u Sloveniji pa na banku u Londonu od bitstampa, nekon brexita itd. ne znam kakve su naknade). Ne pitam za mišljenje. Znači da li je netko probao, gdje je probao i gdje mu je bilo najjeftinije. Jer, kao što sam napisao zanima me najpouzdanije (znači probao si i kažeš ja radim tako i tako i to meni bez problema sjedne u roku dva, tri, pet, sedam... dana) i najjeftinije (što manji fee, jer ako sam u nekim altovima i prodam ih na Binanceu za eure i povučem direktno na devizni kada bi to mogao nije isto kao i da prodam u btc pa platim naknadu, pa prebacim na bitstamp pa platim naknadu, pa prodam u eure pa platim naknadu pa povučem na banku pa platim naknadu). Evo, ne znam jel sad jasno.
uff..
Mogu ti samo rec kako to ide sa Coinbasa.
Nemam devizni pa i tu nemogu sa sigurnoscu rec al za kartice vec da..
Coinbase salje bez problema na Revolut - VISA ili MC i to Sepa nalogom koji kosta 0.15€.
Novac na Revolut sjedne za par sekundi mada pise da ce sjest za 1-3 dana
Limit podizanja je 250.000€ dnevno.
Problem conbase je u malom broju altova.
to ces ocito i dalje morat rjesavat na Binance i onda nac najjeftiniju varijantu prebacivanja na Coinbase. Ja za takve stvari koristim LTC . Brz i jeftin. gubis na spreadu i fee pri prodaji. Coinbase ima LTC-EURO par. trenutni fee na prodaju 10LTC(1746€) je trenutno 8.71€.
Sto se deviznog tice.. u opcijama u banking Coinbase ima opciju ADD bank Acount i dal tu umjesto kartice mozes upisat devizni neznam.
Trazi slijedece.
Ime banke:
IBAN:
BIC:
Nevidim razlog da tu umjesto revolut kartice ti upises svoj devizni i da je daljnja procedura identicna ovoj koju sam opisao.
Super, hvala. Imam račun i na Coinbaseu pa ću probat s manjim iznosima na taj način i na onaj preko bitstampa. Ako netko ima još neko iskustvo nek napiše. Hvala još jednom.
Ivane, jel može neki savjet vezano uz vraćanje na devizni račun. Već sam postavio to pitanje ali nitko nije odgovorio. Jel ima netko iskustvo da je prodao btc ili alt u fiat i vratio si novce na devizni. Zanima me jeftin i pouzdan način za veće vrijednosti. Na Binanceu sam i nisam imao problema sa uplatama na njega i prebacivanjem na druge mjenjačnice. No, to nije bitno.
Pa tvoje pitanje je komplekso. Kakakv savjet? oko cega? dal te muci porezna. ili te muci fee. ili te brine dal ce ti binance isplatit ili nece?
ako te nista ne muci od gore navedenog stisni povlacenje novca i isplati si novce. gdje je tu ikakav problem?
malo prelistaj forum o problemimam izlaska u fiat radi poreza fee-eva. Ovdje je vec dosta napisano o tome al u drugim temama pa cak i u ovoj.
Ne muči me porezna, jer sam u kriptu duže od dvije godine i sve imam dokumentirano. Problem je u ovom "stisni povlačenje novca i isplati si novce". S Binancea koliko vidim ne mogu direktno isplatiti eure na devizni račun. Do sada sam samo uplaćivao s deviznog na Binance (eure) i na Bitstamp u početku jer te opcije nije bilo na Binanceu. Onda sam na Bitstampu kupovao btc i prebacivao ga na Binance. E sad, nisam probao prebaciti s Binancea na Bitstamp i sa Bitstampa na devizni i to namjeravam napraviti, al pitam ovdje da li netko ima ISKUSTVO (jer je kod uplata novac išao sa deviznog na posrednu banku u Sloveniji pa na banku u Londonu od bitstampa, nekon brexita itd. ne znam kakve su naknade). Ne pitam za mišljenje. Znači da li je netko probao, gdje je probao i gdje mu je bilo najjeftinije. Jer, kao što sam napisao zanima me najpouzdanije (znači probao si i kažeš ja radim tako i tako i to meni bez problema sjedne u roku dva, tri, pet, sedam... dana) i najjeftinije (što manji fee, jer ako sam u nekim altovima i prodam ih na Binanceu za eure i povučem direktno na devizni kada bi to mogao nije isto kao i da prodam u btc pa platim naknadu, pa prebacim na bitstamp pa platim naknadu, pa prodam u eure pa platim naknadu pa povučem na banku pa platim naknadu). Evo, ne znam jel sad jasno.
Display MoreDYOR se kaže svima za sve. O ovima ne znam ništa, npr.
Trenutno banke traže ulaz, ali neće oni OTC, niti pojedinačno kupovati, u 10 dana bi trebao COINBASE napraviti IPO, tu će banke uletit ozbiljno i kupit mjenjačnicu, najjaču na najjačem tržištu, ide bitco i preko projekcija kolegice žločešte.. ne žafrkavam
Ima super projekata, DOT, LINK, UNI, najpodcjenjeniji je ROSE koji je riješio pitanje privatnosti u kriptu, partneri sa BMWom, GOOGLE cloudom, čekaju se objave suradnje, među ostalima jedine F500 društvene mreže, to je bigg jer znamo koja je..
Ima ih koji nenormalno rastu i to su najvećim dijelom CZevi projekti i to vama starog kova ne može nikako sjesti, punica mi je ekonomistica starog kova i nije išlo nikako, začepila su se usta svima u široj i užoj obitelji jednim buntom love.. to je bio gušt stavit pred ženu, a znao sam da će do ujutro svi znati haha npr uzeo KAVA na 4,5$ prodao na 6,84$ +50% profit i ponovo kupio na 4.37 i 4,40 i opet je preko 6$, sve u roku mjesec dana i nisam još prodao, kad su ispali gratis na koncu hehe..
Dobri projekti.. KUSAMA, SWIPE, OCEAN, MATIC, AVA (Travala) ce biti interesantna Hrvatima jer živimo od turizma a to je token upravo za turizam i da kupio sam ga na 1,68 sad je preko 5 i njega držim još..
Pratite jutubera chico cripto-a i vidite što je istraživačko novinarstvo, trebat će vam vremena da polovite sve i sam sam to prošao, ma ima tu puno toga više od fundamenata, jer postoje i pumpamenti koji remete logiku i razum volatilnošću, al kako je neko ovdje reko, treba znati surfati na valovima
Ivane, jel može neki savjet vezano uz vraćanje na devizni račun. Već sam postavio to pitanje ali nitko nije odgovorio. Jel ima netko iskustvo da je prodao btc ili alt u fiat i vratio si novce na devizni. Zanima me jeftin i pouzdan način za veće vrijednosti. Na Binanceu sam i nisam imao problema sa uplatama na njega i prebacivanjem na druge mjenjačnice. No, to nije bitno.
Ako širiš ovakvu negativu nije ni čudo da oko tebe obolijevaju.
Tin, sjećaš se ovog 12.05.:
"Pa čini se da se jučerašnji prodavač nije baš usrećio....a i dionica se samo pravila da spava ...nešto se naglo probudila....no još uvijek čini se ima nevjernih Toma koji ne vjeruju da dionica vrijedi znatno više od sadašnjih 55 kn....ali očigledno ima sve više onih kojima je ovo povoljna kupovina i koji znaju što nas čeka nakon Q2."
I mog pitanja oko kupovine kad si rekao da ne možeš postati stanje iz knjige al da imaš novaca da bi sve pokupovao ovom koji prodaje. A ima i tvoj post u kojem govoriš da si na ovim razinama prodao 9000 kom.
Hm. Bez ljutnje, al neke stvari su kontradikotrne.
Zezaš ili?
Datum utvrđivanja potpisa je 23.
ali prodaja traje da se preknjizi u skdd... tako da sam mislio ako se proda 22. Ili 23. da to jos nece bit proknjizeno u skdd pa ce se i tada moc ubrati dividenda
Bez ljutnje, al Parica stavi link u kojem sve piše i ti ponovo pitaš, pa gledam jel zezaš ili imaš neke druge namjere. Evo jednostavnije:
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/36216
hvala svima, znaci moze se prodati 22. u ponedjeljak i pokupiti dividendu jer ce u skdd biti vidljivo vlasnistvo jos
Zezaš ili?
Jel ima netko odgovor kako je najbolje eure vratiti na devizni (najsigurnije i najjeftinije)? I da li je netko probao vraćanje sa bitstampa?
Mogucnosti su razne, kupili ste na bankomatu prije xy godina i niste sacuvali racun, dao Vam je neko bitcoin davnih dana i te osobe ni nema vise niti imate bilo kakav ugovor. Nisu samo exchangevi put do bitcoina, a kamoli da je tada nekada davno iko razmisljao o porezima i slicno.
Mislila sam posto ste ovdje vec dugo i profesionalci ste
, da bas necu morati u detalje, jer stvarno nacini za doci do bitcoina su razni i situacije su razne i sada a kamoli nekada, kad su se pice placale sa njim. Uglavnom imas ga i ne mozes dokazati pa evo znaci jedino sto sam ovdje procitala je da je porez na imovinu kojoj ne mozes dokazati porijeklo 60%. Porezna nije odgovorila na milijun situacija koje su moguce pri trgovini kripto valutama. Ali niko nije lud da plati 60% poreza na nesto sto tada nekada nije ni trebalo biti oporezovano i nije tada bio duzan niti imati dokaz o kupnji. To je isto kao da sam 2012 kupila par dolara u mjenjacnici i bacila sam racun jer who cares. i sad cuvala ja te dolare do danas, a danas je druga situacija. Tada nisam bila duzna nista, zasto danas nesto moram. Kao da je ovo nemoguca situacija i kao da nema ljudi koji imaju ovakve situacije.
Prebaci na neku mjenjačnicu koja ima visu, naruči karticu i u shopping
Nego, jel ima netko savjet za najbolji (najjeftiniji) put za vraćanje eura na račun. Inače sam išao Sepom na bitstamp ili na Binance direktno i tamo mijenjao u btc. Mogao bi nazad sa bitstampa al do sada nisam probao pa me zanima da li netko ima iskustva. Koliko znam sa Binance-a se ne može direktno euro poslati na devizni (nisam još pokušavao).
nema onog danas sa nalogom?!
zaspao je danas
Bio je na pregledu kod doktora jutros
Možda je nekad znao čitat pa je zaboravio i treba ga potaknut da se sjeti. Ova metoda mailom očito ne funkcionira. Treba vremena da se usvoje nove metode komunikacije
Ne znaju ljudi čitat, čovjek postavio dva pitanja a ovi odgovaraju na ono što nije uopće bilo pitano. Zato je jedino ispravno da čovjeka pitaš oči u oči i provjeriš da li zna čitat , tako jedino možeš dobiti odgovor. Jer što ako čovjek stvarno nikad nije naučio čitati? Zapravo ne vidi pitanja. Prvo to moraš provjerit.