Sinoć kasno prošao pored Lenca, blješti Lenac ko božićno drvce. Da nije danas opet netko prodao, a htio je kupiti ?
Posts by Sheki
-
-
Izašao izvještaj, na brzinu izgleda lijepo.
-
Super, bitno je da su vrli menadžeri iz naših mirovinskih fondova prepoznali priliku i prodali to budzašto s kumulativnim 5-godišnjim nominalnim povratom od možda 10%.
Tko će njih ikada pitati zašto su godinama kreditirali firmu besplatno i na kraju uzeli vjerojatno nagaradu za sebe ispod stola.
Otkaz i oduzimanje cjelokupne imovine, dat im posao koji im može pokriti najam garsonjere i nek se dokažu.
-
Dirnite u ask i dirnuli ste u osinjak.
-
Vjerovatno još nije ni JOPPD obrazac za porez napravljen, vjerovatno tokom dana će proći sve...
Žene nikako dočekati divku za šoping, a
.
Kako smo rekli četvrtinu popijemo, četvrtinu pojedemo, četvrtinu žena za šoping, i zadnju četvrtinu u ATPL
.
Tih 5-6 mil. kn bit će dosta za 12-15k komada dionica, a možda i više ako bude dodatni popust
.
A trebao biti neki popust, bliže se blagdani, nećemo valjda kupovat po punoj cijeni.
-
za upravu
sve se vidi iz novčanog toka:
- 261 mln kn iz neto novčanog toka iz poslovnih aktivnosti (dakle umanjeno za kamate i porez na dobit),
- od toga, 197,5 mln kn dalje uloženo kroz investicije u razvoj i obnovu,
- financijski novčani tok zanemariv, dakle nije bilo daljnjeg značajnog zaduživanja
jedan od boljih izvještaja na ZSE svakako
Ovde valja pričekati sljedeću godinu i završetak uređenja hotela u Budimpešti, Austriji, Zagrebu te dovršetak kampa Ostoja, tek tada će se viditi puni potencijal grupe..., vrlo podcijenjen turist, koji je krenio sa otkupom dionica 15.9(ovo treba uzeti u obzir).
Uspjeli su skupiti preko 20 000 kom. u tom periodu. Pratim već duže vrijeme, čudan je bio pad cijene.
-
Pa kud baš sad izvještaj, taman je krenulo, sad će kapitalac opet morat jeftinije prodavat
-
Pa ne mislim..., samo gledam da su od ožujka prodali 70 000 kom. Dal prodaju ili dijele babi i stričevima to ne znam. Zato kažem staviti na 80 kn ili 75 kn veću količinu na kupnju pa nek biraju. Što bi se nama žurilo a fondovima ne
. Mislim da je vrijeme da mali dioničari pokupuju ono što vrijedi za sitne novce. Tamo gdje se može treba istjerati fondove, tamo gdje se ne može ignore, pa ćemo se sami igrati
.
Ako su od ožujka prodali 70 000 komada, to je stvarno jako puno za ovo plitko tržište,
pa onda nije ni čudo da je od početka godine cijena dionice ADPL pala sa 170-180 kn
na sadašnjih 75-85 kn, bez obzira na rat u Ukrajini i njihove dvije tvornice u Rusiji.
Od ožujka 70 000, od 10.08. 15 000. Kao što već napisah, valjda ne mogu naći nikog za blok, al znam da mene nisu pitali. Možda da stave ponudu na forum ako ne mogu drukčije pa ćemo riješit. Vidjeli smo na ATPL koliko mali mogu kupit i skupit.
-
Čemu ovo guranje po bidu, naslažite 30 000 kom. na bid na 80 kn i nek vam kapitalni proda ili nek cmrlji dalje još godinu dana.
Mislite da oni namjeravaju prodavati?
Pa ne mislim..., samo gledam da su od ožujka prodali 70 000 kom. Dal prodaju ili dijele babi i stričevima to ne znam. Zato kažem staviti na 80 kn ili 75 kn veću količinu na kupnju pa nek biraju. Što bi se nama žurilo a fondovima ne
. Mislim da je vrijeme da mali dioničari pokupuju ono što vrijedi za sitne novce. Tamo gdje se može treba istjerati fondove, tamo gdje se ne može ignore, pa ćemo se sami igrati
.
-
Čemu ovo guranje po bidu, naslažite 30 000 kom. na bid na 80 kn i nek vam kapitalni proda ili nek cmrlji dalje još godinu dana.
-
Ambiciozni projekti dobro napreduju, a Vlada je dala punu potporu planu razvoja tvrtke. Strategija “Jadroplova” se promijenila i ide u tri segmenta. Prvo, servisirati domaće gospodarstvo, sve potencijalne tvrtke koje imaju potrebe za prijevozom tereta brodovima iz Hrvatske i za Hrvatsku (Cezar, Dalmacijacement, Cementara Koromač, HEP itd.), Drugo, da svi novi brodovi budu tzv. zeleni brodovi s pogonom na metanol, LPG, LNG, amonijak i, treće, narudžba trajekta na baterije, na električni pogon.
– Svi planovi su prodiskutirani i usuglašeni s naputcima Ministarstva mora, osobito ministra Olega Butkovića i državnog tajnika za more i EU fondove Josipa Bilavera, koji su bitno pridonijeli oporavku “Jadroplova”. Najprije odobravanjem jamstava RH za podizanje kredita koje su davali ranije a nakon mog dolaska, usuglašavanjem i punom potporom planiranom prelasku na green ship strategiju u budućem poslovanju. Cilj je “Jadroplov” pretvoriti u green kompaniju, znači jedno od goriva mora biti zeleno, LPG, LNG, metanol... i to će biti osnova za buduće djelovanje – naglašava kap. Pavlović i dodaje kako su posebno angažirani na ideji da, uz podršku EU fondova, “Jadroplov” gradi takve brodove u hrvatskim brodogradilištima.
Postignuti su svi preduvjeti da netko omasti brk...kako to već biva...
-
Svi koji kupuju, kupuju po cijeni na Asku. Mene više zanima tko kupuje, nego tko prodaje. I koliko namjerava kupiti?
Po nalozima je kupovao veći broj pojedinaca, a prodavao samo jedan. Pa se i ja pitam da li je bolje uradio taj jedan ili većina koje je kupila dionice. Znade li taj jedan što većina ne zna ili je ipak većina u pravu zbog kupnje? Meni ostaje da čekam sa svojim dionicama izvješće na odgovor.
Mogao bi biti Elvio. Mislim da nas za kupnju ima vise kandidata. Dobro je sto nije morao rusit cijenu.
-
Živnula trgovina, nije loše
-
Zapošljavanje ovakvih stručnjaka koji su proveli mjesec dana u istražnom zatvoru daje vjeru u ovu kompaniju.
Pitam se kad je dotični zadnji put radio na polju elektrotehnike i kako mu je provjereno tehničko znanje prilikom selekcijskog postupka.
Također je li dotični priložio potvrdu o nekažnjavanju, ne stariju od 6 mjeseci ?
Još malo pa će biti potrebna potvrda o kažnjavanju u zadnjih 6 mjeseci jer to znači da si bio aktivan i poduzetan, a to što se kod nas tako radi to je naša specifičnost, pa ne može poduzetništvo biti svugdje isto.
-
Ne.
Nadnevak je 20.09
Promjena u knjizi dionicara iza 01.10
Nije ne, nego je da. Došen dobio. Ako se ne prate obavijesti onda bar čitati forum redovno. E Zloćka, zloćka...
-
Jel vidite gdje nam ode tema kad se ništa ne kupuje?
-
Jeli kapitalni prestao prodavati pa je cijena malo zivnula, a likvidnost nije neka?
Ne želi prodavat ispod 80 kn, a indeksni ne želi kupovat iznad, a mi ostali polako, čemu žurba? A kapitalac je toliko sposoban da ne može nikog nać za prodat paket.
-
Blago onima do grla zaduženima u stambenim kreditima s fiksnom kamatnom stopom 2-3 posto.
Od ove godine 1,91 na 27 godina + APN
. Ima se koja godina, al do sada mi je bilo isplativije biti podstanar.
-
Pravo vrijeme bi bilo pred Božić, a to je i moj prijedlog upravi, još barem tričavih 30 Kn/dionici!
Uprava se grči od smijeha na ovaj prijedlog. Mislim da ćemo se morat ipak okupit i izglasat vanrednu pa da se i mi malo grčimo.
Ma zašto izvanrednu, redovnu kvartalnu i bok...
-
Vidjet ćemo sve uskoro... Podcijenjena jest, ali takva može biti iduće tri godine, bez da se ikad korigira na pravu vrijednost. Dobra je stvar da kompanija nema dug pa je rizik vrlo malen. Najgore što mi se može dogoditi je da ne zaradim.
Ja mislim da je najgore što se može desiti je da ne platimo porez. U zaradu ne sumnjam.