Ne znam što ste navalili na taj Lenac, to je jedna obična mala uvala pretrpana limom. To ne može biti dobro.
Posts by Sheki
-
-
Liči na TPNG, samo što su ovdje mirovinci iz nekog razloga nezadovoljni. Evo pusa fondićima
. Nikad nisam mislio da ću ovo napravit
-
Kolega emil , trgujem ja i na dva velika strana tržišta, doduše moje dionice ne padaju / rastu 20% na dnevnoj bazi, jednostavno klonim se takvih,a ove oscilacije na slabo likvidnoj dionici Ckml malo me živciraju jer pretopostavljam tko i zašto razvlači tu žvakaču gumu, a uskoro ćete i vi saznati.
jer rijeć o slatkoj ili gorkoj žvakaći?.....
Morate probat da bi znali
-
Zanimljivo trgovanje danas na Vlen i Ckml, cijene se navlače gore ili dolje ko žvakače gume, eto što rade insajd info.
Za Ciklamu ne znam, al za Lenac baš i nisu potrebne insajd info.
-
Je li ZSE jedina burza na svijetu koja ne radi na radni dan ? Danas nije državni praznik nego najobičniji radni dan.
Ni većina ljudi u firmama koje su izlistane na ZSE ne radi, pa što bi burza radila
?
-
Prava sam konzerva 🙂
Nekako se svi propuštamo zapitati pitanje reda velereda.
I kada tvrtka dobro posluje, što ja imam od toga ?
Ovdje, čini se, ništa.
Osim očekivanja da ću negdje putem nekome uvaliti papir
Ili makar dijelom očuvati vrijednost novca erodiranu inflacijom, makar zbog samog djelovanja inflacije na cijene.
Tko god mi ne da pinku svog profita Out je za ulaganje.
Trejd, e to je nešto drugo
Od sad vas zovem ministrice i to samo zbog ovoga:
"I kada tvrtka dobro posluje, što ja imam od toga ?"
"Tko god mi ne da pinku svog profita Out je za ulaganje"
-
Dakle, brodograđevni biznis je po svojoj naravi ciklican biznis.
Lenac je dio sire grupe koja ne kotira na burzi i ima većinskog vlasnika koji drži kontrolu i to potpunu kontrolu nad firmom sto znaci da uprava ima limitirani doseg odlučivanja jer je zaduzena samo za jednu operaciju sire grupe. Očito je da ima posla za sve clanice grupe i pitanje je sto će biti kad ciklus posustane ako posustane. Lenac trenutno ima vise posla, vecu maržu i ostvaruje u dugom roku gledano natprosječan rast. No, ako i kada se jednom situacija u ovom dijelu svijeta izbalansira i smiri, Lenac će izgubiti trenutne kompetitivne prednosti. Osim ako geopolitička situacija ne ostane dugo vremena ovakva. Drugim riječima, pitanje je koliko je trenutan rast poslovanja i dobrih fundamenata održiv na duge staze i kakav to utjecaj ima na vrednovanje. Americki brodovi možda nikad neće na remont na u Crno more, al Lenac ne može živjet samo od popravaka i remonta vojnih brodova. Nitko ne spori da je danas Lenac u daleko boljem stanju nego prije 20 godina, ali i prije 20 i koju godinu Lenac nije bio u tako lošem stanju, već naprotiv, pa su ga ipak tadašnja recesija, pogrešno upravljanje i financiranje doka, skupo stajali.
havi, jesi li se javio upravi za mjesto savjetnika
Ne može sjedit na dvije stolice, za sada samo nas savjetuje
-
Nemam ovo čudo, al na stečaj više ni ne trepćem. Na ovoj našoj ZSE je samo pitanje vremena kad ćete biti ranjeni, a ako se održite dovoljno dugo onda ćete doći do toga da nećete moći pronaći mjesto koje nije ranjeno. Ne znam što me više boli, ono što sam sve vidio ovdje ili što sam sve osjetio na svojoj koži.
-
Rekao bih da to nije jedan, već više njih.
Nitko nema sam toliko dionica.
I baš svi na 56,50Eur?
Ima dioničar br 1.
To je jedan ili dva dioničara koji su u top 10.
Da se svi izvan top10 naslažu na ask, ne bi imali toliko dionica.
Mislim da nije jedan al su iz istog "legla", a cijena je referentna točka, samo za što? A moglo bi se pogađat. A i falit.
-
Najjači je onaj na 56,50. Preko 700.000 dionica
Šta je, je, najjači je
-
znam da je teško povjerovati ali svakog cvijeća ima u evropskom vrtu tako da ovi iz "džungle" ostanu šokirani.
Ima se, može se
-
Pohlepa pokreće kapitalizam. Da nema pohlepe ne bi bilo ni burze🙃
Naravno da će bilo koja kriza prvo srušiti male.
Što je drugo nego neracionalna pohlepa ovo divljanje cijena nekretnina kod nas? I to će bolno završiti. Pogotovo za korisnike APN kredita.
Ma, kao i u svemu, neki će nastradat, a neki ne. To prvenstveno ovisi koliko je iracionalan pristup bio pri dizanju kredita.
Bilo bi dobro vidjeti koliko ljudi je dizalo APN kredite po uvjetima koje su nudile banke, a koliko ih je pregovaralo s bankom oko boljih uvjeta. Kladim se da je manje od 10% pregovaralo o boljim uvjetima. I kakve su nekretnine kupovali tim kreditom (koliko su plaćali kvadrat). -
Vani je potop.
Uspio sam shortati i zaraditi.
Nažalost kod nas nema shorta. A ne da mi se prodavati po bidu kad mogu pričekati da me netko od forumskih genijalaca kupi na asku.
Čekam samo ove kojima je sve u redu i nema straha. Ali nikako da kupe. Samo pametuju po forumu. Nitko nije 5 EUR ubacio i pogurao ZSE.
Kad kupuju ovi kojima ništa nije u redu i koji su stalno u strahu?
I pitanje za Lastana; Kako stavim na ask dionice koje nemam? -
Ja imam problem u tome kaj sam kupovao na oko 1 evro. I sad mi nekako skupo podebljavat. Psiha je zajebana stvar.
U tom slučaju pokušati jednom dnevno pogledati fotku popunjenosti Lenca i pročitati izvještaje. Ako se psiha ne smiri i simptomi nastave pojačati na tri puta dnevno. Ako vam i to ne pomogne onda ne znam da li će i prodaja pomoći
.
P.S. Ako vam treba fotka mogu fotkati.
-
Jeli se to i kod Arene očekuje neka visoka dividenda? Najavili jesu isplatu ali nisu rekli koliko.
Očito cure informacije kad neko ovako skida sa aska…
Ne, nego je medo poginuo.
-
Iša san kod popa se ispoviditi i rekoh mu da sam zgriješio prodavši dio SPAN-a na 262kn.
Sve po dogovoru izmolia 5 Zdravomarija ali mi se još nisu vratile dionice.
Kome da se dalje obratim, negdi je zapelo?
🤗😁
Vjerojatno su ti dionice kod popa, otpustio ti je grijehe i preuzeo teret na sebe,a ti se žališ.
-
Morat ću stavit jednu količinu na prodaju na 5 eura, da mi savjest bude čista da ne ispadne da nisam htio prodat
, da imam bar neko opravdanje.
-
Smanjite malo doživljaj, počeo sam imat fobije da porezna kupuje da bi me natjerali da prodam i platim porez.
-
https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/4-kantun…razloga-1263464
MOZDA IH MALO PROČEŠLJAJU,JER KAD POMISLIŠ DA SI SVEMOGUĆ ONDA PADNEŠ NA POČETNOM ZBRAJANJU IZ I. RAZREDA 1+1
Ovome je izgleda najbolje išlo oduzimanje
Po fizionomiji ne izgleda kao nobelovac, uvijek postoji bolji matematičar
-
Danas sam pratija trgovanje i uglavnom se skidalo sa aska.Fantastičan promet i porast od 7%.Mislim da je došlo vrime da se dionica otključa.Bila je taoc nelikvidne burze.Biti će ujutro intetesantno na otvaranju.Gospodo forumaši volija bi čuti vaša očekivanja?
Malo neobično je to otključavanje , nadam se da ključar nije isti onaj koji je neki dan otključavao Span. Imam solidan broj tih dionica pa me ovaj rast cijene veseli, ali istovremeno bedira jer već nekoliko dana imam naloge mrvicu prenisko.Danas se ipak nisam usudila uključiti u utrku, dobra ili losa odluka, vrijeme će pokazati.
Sretno svim imateljima Vlena.
Slažem se, ne treba žurit. Na ovakvim dionicama (s ovakvim poslovanjem) je sve dobro (ako već postoji neka zaliha istih); ako ode cijena gore super, a ako krene spuštanje, pomoć ćemo Elviu da uloži u pivo. Ja osobno gledam da ne platim porez, velik mi je to izdatak