1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Sheki

Posts by Sheki

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Sheki
    • September 15, 2023 at 8:23 AM
    Quote from BudFox
    Quote from Junius

Da ne pričam napamet, znači nekih 2300kn...kolega ja vam trošim novac u stvarnom životu, kako kupujem i na burzi, da bude željeni proizvod što povoljniji. Naravno da imam ženu kraj sebe , koja stalno nešto i odmah zahtjeva, troškovi bi eksplodirali....ali sve ima svoje pluseve i minuse...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Junius ti si mi legenda, definitivno najsimpatičniji forumaš, za sve vodiš evidenciju, kako za transakcije na berzanu, tako i

za potrošnju na potrepštine, wc papir i slično..Jedino mi tvoja računica nije jasna, ako mjesečno trošiš 2000kn na hranu i

1000kn na gorivo i to ti je 10% prihoda, šta onda zarađuješ 30 000kn (4000€) mjesečno? Pa gdje ti radiš, ako se smije znati

i da li ti je Kolinda našla posao prije nego su joj Rusi oduzeli predsjednikovanje?

P.S. Admin, dugo nisam pisao, ali vratija sam se rehabilitiran, obećajem bit ću dobar :thumbup: :saint:

Display More

Ako ima 4000 eura mjesečno sigurno ne radi, jer da radi ne bi stigao toliko zaradit :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Sheki
    • September 14, 2023 at 3:52 PM

Ma ja mislim da je to granatiranje Dubrovnika, to su neke zavjere sigurno...to treba poništit

• SPAN (SPAN d.d.)

• Sheki
    • September 14, 2023 at 3:42 PM

Jel može jedno prosipanje do 51 i nalog na asku na 51,20? Navikao sam se na taj tip trgovanja, pa me već počela hvatat panika.

• Sheki
    • September 14, 2023 at 3:18 PM

Ma bacaj Vlaho teret u more, ima ekipe s brzim gliserima koji će to pokupit, samo treba bacit preko palube. Šta je tebi sto, dvesto iljada više manje. Rokaj, ne razmišljaj previše, život je kratak :)

• Sheki
    • September 14, 2023 at 12:23 PM
    Quote from Junius
    Quote from Sheki

Dobili po duhu svetom. Čemu čuđenje, pa firma uspješno radi preko 2000 g. (gdje još imate firmu "Since 0.g.", nikad gubitak, nikad prenošenje gubitka u iduću godinu) :)

Pa baš i nije tako, ovi pod nazivom SPC, posluju od 1920 godine...

Šalimo se malo dok nam burza ne živne, al ako baš hoćete točno onda nije kako sam napisao "Since 0 g.", al je neuobičajeno brzo došlo do otvaranja firme, u izvornom obliku nije trajalo ni 200g., al to je neka druga tema (da ne spamam)...a nazivi su nazivi...

• Sheki
    • September 14, 2023 at 11:50 AM
    Quote from josip100
    Quote from Moller

očito da misli jer je u dometu, izgleda je dobio ponudu od popova ili sve ili ništa, sada ćemo vidjeti da li će se realizirati nalog

Otkud popovima tolika lova?

Dobili po duhu svetom. Čemu čuđenje, pa firma uspješno radi preko 2000 g. (gdje još imate firmu "Since 0.g.", nikad gubitak, nikad prenošenje gubitka u iduću godinu) :)

• Sheki
    • September 13, 2023 at 2:17 PM
    Quote from KikiRiki

koji usran dan, sve pozicije mi rone :(

Dobar dan za smanjenje plaćanja poreza.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Sheki
    • September 12, 2023 at 11:40 AM

U svakom slučaju, ako se pokaže da se radi o nekom ozbiljnom razlogu za rast gđa. Hanfa treba privesti sve sudionike današnjeg trgovanja i utvrditi tko je imao povlaštene info, a tko nije ništa znao i bio zaveden i kupovao/prodavao pod impulsom dotičnih znalaca. Kako će odvojiti ove koji su znali od ovih labilnih i nevinih/zavedenih?

Predlažem srednjovjekovne metode jer se ostale do sada nisu pokazale učinkovitima.

• Sheki
    • September 12, 2023 at 11:20 AM
    Quote from Junius
    Quote from Paulie

Smatram da nije neki bitan razlog skoka, volumen je iznimno malen. Vjerojatno se samo radi o plitkoj ponudi na redovnoj dionici. ADRS je skočio 36% na prometu manjem od 80.000 eura, smiješno.

Nitko nije primijetio da i MAIS-a raste. Nešto se događa...

Ja sam primjetio i baš si mislim da potrošim 95,6 eura pa da preskoči MAIS LPLH.

• Sheki
    • September 12, 2023 at 11:14 AM
    Quote from Paulie
    Quote from TwinSpark18

Što se događa s Adrisom?

Ne znam, ali ne pada mi napamet dokupiti po ovoj cijeni. +36% skok ADRS, fundamentalno ne može tako skočit, pogotovo čudno što je dionica inače mrtvilo. Da nisu kupili Savu ili nešto, čekamo obavijest...

Čekamo obavijest da se netko napio, a kad se cijena vrati natrag da se otrijeznio :) .
    To su najčešći motivi ovakvog trgovanja na našoj burzi (kad su skok cijene i promet ovakvi). Ostalo bi trebalo bit kažnjivo.

• Sheki
    • September 12, 2023 at 11:09 AM

Možda majstor sa dvije dionice diže cijenu na ADRS a prodaje ADRS2? Mislim, kad već nagađamo :) .

• SPAN (SPAN d.d.)

• Sheki
    • September 11, 2023 at 2:48 PM
    Quote from Damir1952
    Quote from Damir1952

Vidite ćemu služi MM. Pogubio se kad ga je na 54€ poklopilo na bidu a, nema ga ni na asku bome se 15 min razmišljao

Još kad mu po "tamburi" netko opali na 53€ onda bude frka! :D

Stresan je to posao, nikad ne znaš odakle vreba opasnost. Najbolje da sam tuče po ask-u i bid-u, onda nema iznenađenja :)

• Sheki
    • September 11, 2023 at 11:22 AM
    Quote from Moller
    Quote from tenchi0110

Kaj ovaj radi sa 4.280 kom na 50,40?

čeka popove

A mogli bi to oni maznut, ni oni ne kupuju svojim novcem :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • September 5, 2023 at 12:53 PM
    Quote from barbosa 2.0

ma ne postoji nikakav "ali" niti nekakva šira slika u smislu "ali", postoje samo fundamentalni indikatori i svi upučuju na oporavak i rast...da je dionica 30+eur onda bi još možda mogli razgovarati o "ali" ali na 16eur i 0,6bv te nakon uspješnog okončanja svih ovih poremečaja zadnjih par god., restrukturiranja i modernizacije koji su još u tijeku te ugovorenih narudžbi kojiih će biti sve više, što se mene tiće nema tu "ali" niti nekih horoskopa, samo fundamenti i matematika...1+1=2 :|

Normalizacija opskrbe poluvodičima pozitivno utječe na popunjenost kapaciteta i bolju prodaju vozila u Europi. U našoj su industriji apsolutni trendovi lakša i ekološki prihvatljivija vozila pa su sve razvojne aktivnosti unutar industrije usmjerene u tom pravcu. Polimerne komponente koje mi proizvodimo su laganije, samim time poželjnije, tako da trendovi idu nama na ruku. To je prilika za naše poslovanje i intenzivno radimo na razvoju materijala i komponenti kako bismo zadovoljili potrebe tržišta i svojih kupaca.

Realizacija postojećih projekata i ugovaranje novih poslova naši su glavni izazovi i ključni ciljevi, uz troškovnu racionalizaciju koja je nužna.

Imamo 380 milijuna eura ugovorenih projekata koji se pripremaju za serijsku proizvodnju i naši su najveći izazovi njihova uspješna realizacija, kao i razvoj alata s našim inozemnim partnerima.

Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika

a pr. tjedan ut. i sr., 4. je prodao tek 812kom ukupno, u četvrtak ništa stoga, o kojoj prodaji OMF-a pričamo ?( ?

Display More

Znači, postoji samo jedan smjer, nikakav "ali", nikave sumnje nema (više liči na vjerski nego na matematički pristup), al dobro, svakom njegovo. Možete i pažljivije pročitati pa ćete vidjeti da nigdje nisam napisao da oporavka NEMA.

Što se matematike tiče;

- OMF; 1022 kom., slažem se da nije neka količina

- 07. mj. 2020 - 1 072 799 komada novo reg., 2023. 851 156 kom., možete pogledati i 2019. (i 2020. i 2021. naravno).

Ja sam samo rekao što me brine. Obzirom da vas ne brine ništa, smjer znate, svaka čast. Jedino ste preemocionalni za jednog matematičara. Drugo neću komentirat jer u vašem postu je sve izvjesno, dok predsjednik uprave ima ciljeve, izazove itd.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • September 5, 2023 at 8:24 AM
    Quote from barbosa 2.0

eto ti ga na sad ?(

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ji/2492688.aspx

U HRVATSKOJ je u prvih osam mjeseci ove godine prodano 42.485 novih putničkih vozila, što je 31.7 posto više nego u istom razdoblju prošle godine,.

Najviše je novih vozila u dosadašnjem dijelu godine prodao Volkswagen, njih 5132, pa VW drži 12 posto udjela u ukupnom broju prodanih auta.

Drugi je Renault s 4782 prodanih vozila i udjelom od 11.2 posto, treća je Škoda (4593 prodanih i udjel od 10.8 posto). Slijedi Kia s 3083 prodana nova auta i udjelom od 7.2 posto, peta je Dacia s ukupnom prodajom od 2749 vozila i udjelom od 6.4 posto.Dacia ujedno ima i najprodavaniji model u kolovozu - Duster, koji je prodan u 172 primjerka.

:|

Hr je malo tržište. Bez obzira na to, ako uzmemo i značajnije tržište imamo rast:

New car registrations: +15.2% in July, battery electric 13.6% market share
    In July 2023, the EU car market continued its growth trajectory, expanding by 15.2% – the twelfth consecutive month of growth. New car registrations reached…
    www.acea.auto

ipak postoji "ali" jer treba uzeti širu sliku u obzir. Ovdje u linku imate odnos 2023. naspram 2022., ali potražite na stranici parametre od 2019. na ovamo pa ćete vidjeti kako ide oporavak. Čini mi se da je u tome najveći problem. OMF prodaje, a ima 120 tis. komada. Ne kažem da će sve prodati, al treba uzeti u obzir.

Uglavnom, vrlo pojednostavljeno i općenito, oporavak ide ali nije u skladu s očekivanjima i dosta je neizvjesnosti. Da ne bude zabune, imam dosta ovih papirića i nemam ih namjeru prodavati, ali mislim da ćemo morati malo pričekati na više razine.

• Sheki
    • September 1, 2023 at 2:11 PM
    Quote from calypso

Kakav je ovo nalog bio u 13:42?! 6794 kom po 48EUR? Netko je prodao, ali netko je to i kupio, ovo mi izgleda kao blok transakcija, mislim da nije islo niti preko burze.

Jedino mirovinci trguju preko burze :)

• PLAG (PLAVA LAGUNA d. d.)

• Sheki
    • August 31, 2023 at 2:48 PM
    Quote from Lynx
    Quote from KikiRiki

i zašto OMF krati poziciju?

Nije jedina dionica i jedini mirovinac koji čini mi se baš to radi: prodaju ono što im je puno raslo u zadnje vrijeme.

Nadam se da nije “samo zato što je puno raslo“, da imaju neke modele, procjene vrijednosti, mada mi to sve mahom izgleda kao neki primitivni volatility/momentum trading. Mirovinci bi ipak trebali biti ozbiljni dugoročni investitori a ne trejderi i špekulanti.

Čudno je ovo, pogledajte ARNT i ADPL, to nije raslo, i sad se počelo kratit. Nužno se čovjek zapita znaju li ovi nešto što ja ne znam.

Obzirom da to ne možemo znati savjetujem da se okrenemo fundamentima i da se ulaže samo višak novaca. A bogami ga ima, kao nikad prije.

• Sheki
    • August 30, 2023 at 11:34 AM
    Quote from Moller
    Quote from accountant

jedino je pitanje po kojoj cijeni?

pazi! ako je inflacija svega i svačega, recimo skuplja je kava i sladoled, zašto misliš da će 'božićni ukrasi' biti jeftiniji da ne kažem džabe?

čisto kažem onako... da ne bi sa slinom u kutevima usana gledao u te izloge :)

cijena ponekada nije bitna, a cijenim da je pred nama upravo to vrijeme,

po meni neizvjesnosti, možda i griješim, ali "gliser" je spreman i pun goriva ;)

Još samo treba znat dobre pošte i da ne prođe netko prije tebe.

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• Sheki
    • August 30, 2023 at 11:18 AM
    Quote from calypso

Borislav Brnelic otpustio 100 kom JDGT jucer. Zato je cijena roknula do 256.

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/51289

Uvijek tako prodaje, po sto komada, po bid-u pa dokle spusti, nije čovjeku bitno.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Sheki
    • August 29, 2023 at 1:08 PM
    Quote from stockzgzg
    Quote from Sheki

Ja to vidim kao priliku da kupite 500 kom. po 58. Dobročinitelj nudi, a vi kukate.

Sorry prijatelju, ali ja sam kupovao po 191kn i 211kn, što ne znači da, usprkos dobroj zaradi, neću komentirati očite manipulacije vas "dobročinitelja ".

Brzo smo postali prijatelji, a do kraja rečenice i neprijatelji da meni pripisujete manipulaciju.

Nit kupujem nit prodajem, nit postavljam naloge.

Ovdje se radi samo o jednoj stvari a to je da, kao što je netko jučer napisao ovo nije mjesto za takve postove. Sad će, neće, manipulira se...

Svako toliko takav post s kojim ne možemo ništa osim da pokupiš to s aska ako misliš da se pritišće cijena. Ili prodaj pa kupi niže. Ili šta ja znam...

Inače, ovakvih postavljanja naloga ima i na drugim dionicama, a ne samo na dvije navedene.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt