1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Sheki

Posts by Sheki

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Sheki
    • May 28, 2025 at 3:47 PM
    Quote from umalo
    Quote from Sheki

Jel vi stvarno mislite da u ovako tromoj situaciji netko postavljanjem 17 000 kom. može pokrenuti efekt krda? Znači jedva netko nešto prodaje i kupuje i onda odjednom kad netko stavi 17 000 kom. na prodaju krene ludilo. Kad ste to zadnji put vidjeli na našoj burzi?

Veoma je velika razlika između misliti ili razmišljati .....

Jučer je situacija bila kad je cjena pala sa 5.9 na 5,7 da smo imali u postotcima 12% naloga na bay i 88% na ask , a trgovanje je stajalo bez prometa 3 sata , da bi nakon tog u nekih 1000 do 2000 protrgovanih dionica cjena sa 5.7 ponovo vraćena na 5,9 a u tih 10min je povučeno 40% naloga

Jel to bilo slučajno ili namjerno , daj mi neki svoj zaključak

I da dodam omjer ponude i potražnje uvijek je bila na strani potražnje tj Aska u ovih nekoliko mjeseci osim jučer kad je bilo drastično odstupanje od prosjeka

Nisam shvatio ovu veliku razliku između misliti ili razmišljati i tri točkice. Slažem se s vama da je velika razlika između razmišljanja i tri točkice.

Ovo što ste kasnije napisali i je rezultat analitičkog uma (jer kako ste naveli volite analizirati) koji se voli igrati a on je rijetko u pravu, pa čak i kada je u pravu ne zna da je u pravu nego misli da je u pravu. Nije problem u relativnim istinama nego kad se one nameću kao apsolutne. Vi vidite stvari iz svog kuta i to je u redu, al su vam postovi obojani popovanjem gdje namećete svoju istinu kao apsolutnu, pa tako nestaje jazavac sa 17 000 kom.
    Ja bi recimo postavio nalog od 17 000 kom. radi dosade i da vidim kakve sve pogrešne komentare može proizvesti postavljanje takvog naloga. Ovo vam ozbiljno govorim. Pisalo se ovdje svašta o nekim mojim nalozima (ne na DLKV) i sve je bilo pogrešno.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Sheki
    • May 28, 2025 at 1:45 PM
    Quote from umalo

Opet se ovaj fantom pojavljuje sa 17 tisuća komada , i tako pokušava prouzročiti EFEKT KRDA , kako bi krdo počelo iskrcavati po bidu i time rušiti cjenu

, jučer je bila slična situacija samo je nastavljen rast cijene umjesto pad , pa je ovaj umjesto krda ustuknuo pred rastu cijene te je povukao sa prodaje sličnu količinu ponuđenog "materijala"

, a sad ga izgleda opet izlaže ali opet će on nju povući pred "plimu" , čini mi se da će se na čekati kad će "oseka "

......nestao jazavac sa 17 000 kom

Jel vi stvarno mislite da u ovako tromoj situaciji netko postavljanjem 17 000 kom. može pokrenuti efekt krda? Znači jedva netko nešto prodaje i kupuje i onda odjednom kad netko stavi 17 000 kom. na prodaju krene ludilo. Kad ste to zadnji put vidjeli na našoj burzi?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Sheki
    • May 23, 2025 at 1:56 PM
    Quote from All
    Quote from mesetar

Pa baš da bi trebalo biti stampeda po ovim cijenama ne znam.

Da dobit odmah skoči duplo, PE bi još bio preko 20.

A uduplati će je jako teško dugo vremena, tako da tu ne treba očekivati previše da ne kažem godinama.

O tome i pričam. Nakon jos 5-6 FI i kad bude cifra najvjerojatnije dvoznamenkasta, a fundamenti na strani za tada cemo traziti novu investiciju i polako kratiti poziciju u dlkv. Zar nismo slično napravili vec nekoliko puta i ovo zadnje sa kodt je bio top pogodak. I nikad fundamenti nisu bili za, a kada to postanu i nastane stampedo onda polako trazimo novu zlatnu koku. Ako trazis fundamente i vrhunske FI onda imas kodt. Sve je za i jako dobro znamo da ce sljedecih godina biti slično. Dakle ziherica i stampedo. Eto al ja radije pikam kotr2, dlkv, ig ..... Ako me shvacas.:)

Fundamenti su bili za na KODT i nije bilo dubioza za one koji su gledali fundamente

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Sheki
    • May 23, 2025 at 12:43 PM
    Quote from All
    Quote from misterno

ovaj put je li zbilja iracionalno?

Mislim da je iskren odgovor u izvješću, prošlom izvješću i izvješću za drugi kvartal. sve sastavnice su u plusu i imaju puno poslova. Raste jako istina,a koliko će rasti nakon polugodišnjeg? Što ako nakon pola godine dobit ne bude 8 nego više ?

Ako vidis da ti logika ne funkcionira mijenjaj taktiku. Burza ide svojim tokom zadnjih 25 godina koliko pratim i otprilike je predvidljiva ugrubo. Tko se povodi za stampedom ne moze pretjerano zaraditi, treba biti korak ispred. To funkcionira. Ja se drzim one stare Warrenove koja ide nesto tipa kada vlada euforija budi oprezan, kad vlada strah budi pohlepan. Ionako sam covjek po razmisljanju izvan 90% populacije i ono za čim svi pate nije po mojem ukusu tako da mi nije tesko držati se toga :). Kad nitko ne voli kupujem, kad svi zavole prodajem. ^^

Obzirom da je euforijia oko DLKV i KODT znači sad ne treba kupovati?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Sheki
    • May 23, 2025 at 9:50 AM

Na ovoj burzi nikad nije nedostajalo iracionalnosti, kod nas je sve moguće, i da se kupuje na P/E 100,a da nitko neće kupit na P/E 4. I da je firma za ugasit pa da uskrsne (iako je to rijetkost, prije se gase ove dobre jer nekom treba zemljište ili mu smeta).

• PODR (Podravka d.d.)

• Sheki
    • May 22, 2025 at 3:30 PM

Jel prati netko knjigu dioničara. Ovdje kao i na Areni muk. Jel moguće da nitko ništa ne zna?

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Sheki
    • May 22, 2025 at 11:53 AM

Dok ne bude opet 65 000 kn ne ulazim :) (i to u kunama)

Quote from Sheki

Dok ne bude opet 65 000 kn ne ulazim :) (i to u kunama)

Molim admina da obriše, krivo napisano

• PODR (Podravka d.d.)

• Sheki
    • May 22, 2025 at 11:51 AM

Jel to Pivac opet kupio ili je samo okupio svoje?

• Best buy

• Sheki
    • May 14, 2025 at 9:49 AM
    Quote from Goran

u šta uložiti sad ?

pojedinačne dionice su uvijek veći rizik nego fondovi ili etf-ovi.

kad ulažete u pojedinačnu dionicu znaći da ulažete u menadžment firmi, a kakve će poslovne odluke oni donositi ne zna niko živ.

Bar znamo kakvi su fond manageri, prema prinosima zadnjih godina, pa znamo kome ne treba davati novac na ulaganje :)

• MDKA (Medika d.d.)

• Sheki
    • May 9, 2025 at 1:44 PM
    Quote from darac11
    Quote from Sheki

Ne spava, budno prati da ne uđe u ekipu netko novi

Ne kužim?

Da budem blag pa da postavim pitanje kad je išta regulator ozbiljno neregularno otkrio na našoj burzi i reagirao, osim formalnih stvari? I da ga nema bilo bi isto. Tamo gdje ne smije dirati ne dira ili će se opravdati da to nije njegov posao. Investitora i nema jer se nema što tu tražiti; ako je firma loša nećeš ulagati, ako bi moglo biti dobro već je sumnjiva ekipa unutra koja već ima dogovore među sobom, ako je dobra privlače pažnju sumnjivih koji planiraju kako bi se očešale o nju. Regulator je tu samo da bi legitimizirao ovo o čemu pričam.

• MDKA (Medika d.d.)

• Sheki
    • May 9, 2025 at 8:21 AM
    Quote from darac11
    Quote from Skribi

I izbjegavati društva u koja ova ekipa uplivava u sirokom krugu, jer je ovo postala j..... Kockarnica..

Kriv je regulator koji spava!

Ne spava, budno prati da ne uđe u ekipu netko novi

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Sheki
    • May 9, 2025 at 8:20 AM
    Quote from Vule

Od koga su kupili 400k+ dionica

PBZ CO OMF

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • April 30, 2025 at 12:34 PM
    Quote from Zlatek
    Quote from Sheki

.... A ADPL je inače poznat po netransparentnosti i muljaži, pogotovo prema dioničarima.

Imaš neki dokaz za ovu tvrdnju?

Ili bar razmišljanje, nagađanje...?

Ne znam da li se vi zezate ili ozbiljno pitate, jer je moje bilo ironično upravo zato što ako je netko uvijek bio transparentan i ozbiljan prema dioničarima onda je to ADPL. I onda netko dođe i bubne ovakvu blago rečeno glupost (jer ne vjerujem da je zlonamjerno), nemam ništa protiv Kitolovaca, al ovako se ne lovi ni sitna riba.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • April 30, 2025 at 10:47 AM

Nisu to teorije zavjere nego je čovjek pitao računovođu jer mu nije bilo jasno. Imam i ja računovođu u firmi pa sam mu refinancirao stambeni kredit jer mi je tvrdio da to nije moguće u njegovom slučaju. Sad plaća 100 eura mjesečno manju ratu. A ADPL je inače poznat po netransparentnosti i muljaži, pogotovo prema dioničarima.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Sheki
    • April 15, 2025 at 3:59 PM

Nitko ni da zucne o prijedlogu dividende i povlačenju vlastitih dionica

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Sheki
    • April 10, 2025 at 10:08 AM
    Quote from darac11

Rast Crobexsa od 5% u jednom danu!😲 pa to nisam vidio nikad. Pad od 5% sam vidio ( pad od 10% u jednom danu sam vidio)ali rast ne.

Ima još vremena do kraja dana

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Sheki
    • April 3, 2025 at 11:33 AM

Ako su odustali, jel to znači da su planirali? Po koliko su to planirali, pa su odustali da im se ne isplati ili im se uopće ne isplati bez obzira na cijenu?

• SPAN (SPAN d.d.)

• Sheki
    • March 20, 2025 at 9:23 AM

Treba pričekat par godina, šta ste navalili

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Sheki
    • March 14, 2025 at 3:34 PM
    Quote from Manu

Tako to ide. Najprije raketa pa onda skakaonica.

Zanimljivo nije bilo nikakvog očitovanja u dvoznamenkastom zelenilu a u crvenilu su odmah reagirali.

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/59812

Možda su oni kupovali pa im je bilo jasno kad je raslo :)

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Sheki
    • March 14, 2025 at 9:37 AM

Kad će poziv na skupštinu i prijedlog dividende?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt