1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. DiAbLeRo

Posts by DiAbLeRo

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• DiAbLeRo
    • January 21, 2021 at 12:53 PM

Šteta što kaljate uspomenu na Stjepana Filipovića, ne treba vam to.

Ontopic: na slijedećem linku se nešto više govori o onome o čemu sam pisao u prethodnom postu. "In its latest weekly report, shipbroker Allied Shipbroking said that “this was another impressive week for the dry bulk newbuilding market, with buying appetite seemingly being refreshed, reflecting the enhanced sentiment and the improving fundamentals.... The rising momentum noted in freight rates, the healthier overall balance between demand and supply and the hope that a major part of the pandemic implications have now been passed, have all seemingly contributed to the revival in interest for new orders. We expect to see more activity take place in the coming weeks, given that we are still riding off the positive overall trend. On the tanker side, things were much quieter last week, following the subdued interest that has been noted of late. Here, things were slightly different, as buyers are not yet confident that demand will bounce back relatively soon, while prices are not yet attractive in the eyes of most”.

I ovo je odraz očekivanja u budućnosti, jedan segment up, drugi down.

https://www.hellenicshippingnews.com/ship-owners-lo…-bulk-carriers/

• DiAbLeRo
    • January 21, 2021 at 9:23 AM

Netočno. Ugovori s financijskim institucijama su većinom fiksni kroz period leasebacka, sav extraprofit (ili gubitak) snosi unajmitelj. A obzirom kako stvari stoje, ovdje je riječ o mudroj strategiji, rješavaju se starih brodova za koje se trenutno može dobiti solidna cijena, jačaju svoju financijsku poziciju koja im omogućava nastavak na projektu Batala i vjerovatno možemo uskoro očekivati i kupnju kakve novogradnje u periodu kada je povoljno naručiti novi brod.

Inače, ovo je model financiranja sve popularniji u posljednje vrijeme, potražite malo koliko je kompanija prošlih godinu dana na isti ili sličan način prodalo brodove i ponovno ih preuzelo u najam. U ovakvim prilikama kakva je bila 2020., to je i očekivan i jedini ispravan put. Kamo sreće da su cijene prijevoza bile kudikamo veće pa potrebe za ovakvim financiranjem ne bi bilo, ali nemojmo se lagati, zato cijena dionice i jest zakucana tu gdje jest. Da nije bilo krize s covidom, 2020. bi bila ono što će 2021. biti i to polako postaje jasnije i ovima kojima su oči još zatvorene a taština ih priječi da priznaju da su u krivu.

https://www.assetfinanceinbrief.com/2019/10/ship-s…o%20A%20for%20A's%20use.&text=B%20is%20typically%20a%20leasing,or%20non%2Dbank%20leasing%20company.

https://www.hellenicshippingnews.com/new-world-of-s…-and-leaseback/

https://www.bimco.org/news/priority-…e-and-leaseback

• DiAbLeRo
    • January 20, 2021 at 10:40 AM

A što bi drugo američki WSJ mogao pisati o Kini nego tlapnje o demokratizaciji i privatizaciji? Možda hvalospjeve? Jes, hau nou...

Meanwhile, mislim da je pametnije držati se prognoza iz samog sektora:

Dry bulk shipping revs up after ‘extraordinarily bad decade’

During a Capital Link forum on Tuesday, he commented, “The dry bulk market is usually very slow at this stage. It isn’t. We have the highest dry bulk rates for January in a decade. This is an indication that there is a lot of demand and that we’re not following the usual pattern.

“The dry bulk market is about to surprise a lot of people, something that is not priced in the futures and is not in the mind of most investors,” it argued in a report on Tuesday. “A lethargic decade for the industry is behind us.”

China has come out ahead of other countries amid the pandemic. China’s economy grew 2.3% in 2020, according to official numbers. In contrast, investment bank Jefferies estimates that America’s GDP declined 2.9% last year.

Chinese economic strength buoys dry bulk rates via demand for iron ore, coal, grains and other commodities.

“The Chinese economy overcame [the pandemic effect] very quickly,” said Pittas. “This has led to significant price rises in commodities, which is also seen in the price of steel. We think rising prices indicate that the demand is there. Rising iron-ore prices should push iron-ore producing countries to try to increase their volumes and ship an even greater volume. It should also lead to new investments in mines. So, we expect this to have a lasting effect going forward.”

https://www.freightwaves.com/news/dry-bulk-…rily-bad-decade

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• DiAbLeRo
    • January 18, 2021 at 7:49 PM

Eto na, Vaše Analitičarstvo, ne može čovjek ni učtivo i nadasve pristojno odgovoriti (RE: Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)) na djetinjasto vrijeđanje iz gornjeg posta i postaviti legitimno pitanje osobi koja je očigledno informirana o manipulacijama.

O sudbo kleta... || Olrajti den.

Quote from Marielena

Da, opaka dionica za zaraditi ali i izgubiti lovu.

Kolegice Marielena, to vam je špekulantski Circle of Life, da vi ne gubite lovu prodavajući analitičarima jeftino dionice, kako bi analitičari poslije mogli zaraditi od vas prodajući vam skuplje te iste dionice? Zato izvješća od par godina unazad s povećalom u ruke, pratite ugovore koji su dostupni na netu, pratite kretanje brodarskih indeksa, pratite usporedive kompanije, gledajte grafove i trendove i pokušajte anticipirati kretanja u budućem periodu koji je, nadam se, barem malo dulji od životnog ciklusa leptira, i najvažnije - ne vjerujte analitičarima ni kada darove nose!

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• DiAbLeRo
    • January 18, 2021 at 4:52 PM
    Quote from alias

...manipulacije tržištem i krivična djela...

Evo konačno ste napisali i nešto istinito na forumu. Respect. Vidite da možete pa makar i bilo nehotično. Predmnijevam da su do vas došli glasovi iz odvjetničkih ureda u kojima se prikuplja dokumentacija iz SKDD-a, povezane pravne i fizičke osobe i skrbnički računi, screenshotovi komunikacije na grupama te ostala inkriminirajuća dokumentacija? Inače, a pretpostavljam da i to dobro znate, ovo vam je priča o pregolemoj brokerskoj taštini i principu. A čim netko spomene princip, ja odmah znam da je riječ o lovi.

I ne znam čemu taj nipodaštavajući ton prema meni :(, ja sam kao i vi, samo mali, skrušeni borac protiv ljudske gluposti i zloće...

Jedino se razlikujemo po tome što je vama milijun kuna sitniš a meni milijun razloga za zatvor.

• DiAbLeRo
    • January 18, 2021 at 1:48 PM

Inače nemam običaj dopisivati se s trolovima, ali pročitajte još koji put moj post koji ste citirali i nemušto pokušali krivo interpretirati, siguran sam da ste dobro razumjeli što sam napisao, iako vam je kako kažete "razoren mozak". Ja sam napisao da bez obzira na to kakvo god izvješće izašlo, očekujem pokušaj rušenja cijene dionice kako bi i preostali Bilbijin margin pukao. Ne znam zašto vam je to problem otvoreno i napisati kada je već odavno svima jasno, te kada kažete da bez obzira na napisano na forumu, to neće utjecati na cijenu dionice na tržištu. E sad, ako izvješće bude loše efekat će biti kumulativan pa do pucanja možda i dođe, ali ako bude dobro onda će nastati problemi. Po iskazanoj nervozi u postovima i njihovoj učestalosti možda se čak može nazrijeti da je netko od analitičara već uzeo kalkulator u ruke, pomno pročitao posljednje izvješće ATPL, pronašao rute, tragove i ugovore diljem bespuća interneta, zbrojio dva i dva i dobio rezultat koji nije priželjkivao.

I nismo mi skupa ovce čuvali da smo na "TI".

• DiAbLeRo
    • January 18, 2021 at 11:12 AM

Analitičaru, molim vas nemojte se nervirati. Čudi me vaša nervoza jer kažete da nemate nikakav osobni interes u ovoj dionici iako je svaki drugi post na temi vaš. A opet, kako sami kažete, piskaranje po forumu nema nikakvog odraza na cijenu dionice na tržištu. U najmanju ruku - čudno!

No, nebitno, da vidimo što kažu tehnički indikatori na Investing.com.

Files

ATPL.jpg 126.79 kB – 0 Downloads

• DiAbLeRo
    • January 18, 2021 at 10:26 AM

Ovdje su stvari više nego jasne.

Čeka se izvještaj za Q4, i bez obzira kakav on bude, sve je spremno za bjesomučno udaranje po bidu ne bi li i preostali Bilbijin margin kredit pukao kao što su pukli oni na 215 i 145 kuna pa je bio prisiljen prodavati kako bi ih namirio. Obzirom da mu je još 22000 dionica pod marginom, očekujem pokušaj rušenja do nekih 120-115 kuna do kraja drugog mjeseca. Vremena je malo, a na ruku guračima ne ide ovaj nepredviđeni rast brodarina u prvom mjesecu. Poslije kineske Nove godine ide rast potaknut početkom novog super ciklusa commoditiesa i troškova prijevoza istih, te short squeeze kao u 10. mjesecu 2018. Za početak će se morati popuniti gapovi na 270 i 330 kuna.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt