Imate sve u objavljenim izvješćima, lako je provjeriti kolika je ostvarena dobit u posljednje dvije godine, tako da ta Vaša tvrdnja da nemaju novaca lako pada u vodu.
Posts by DiAbLeRo
-
-
Ove godine najveći dividendni prinos očekujem na ATPL. Prošle godine je dionica bila 4. najbolja sa 5,25%, a ove godine očekujem između 8 i 10% dividende u odnosu na trenutnu cijenu dionice.
-
Crnjaci i dežurni katastrofičari će opet kmečati po svom...
US economic growth tops estimates, GDP up 2.9% in Q3The United States economy grew at a faster-than-expected annual rate of 2.9% in the third quarter of 2022, according to the second estimate published by the…www.teletrader.com -
Koliko je u tom razdoblju ista firma uprihodila i koliko je ostalo čiste dobiti? Koliku je dividendu isplatila dioničarima? Koliko je dugova otplatila te koliko je nepovoljnih kredita refinancirala povoljnijima? Koliko je brodova naručila i koliko je uplatila akontacije?
Fun fact, niti jedna druga dionica ne generira ovoliku količinu hejta na forumu.
-
Euro area Q3 GDP up by 0.2%The gross domestic product (GDP) of the Eurozone increased by 0.2% in the third quarter compared to the second quarter, according to the second preliminary…www.teletrader.com
The gross domestic product (GDP) of the Eurozone increased by 0.2% in the third quarter compared to the second quarter, according to the second preliminary report by Eurostat on Tuesday. The figure was in line with expectations and confirmed the previous estimate issued at the end of October.
The European Union's GDP also rose by 0.2% quarter-on-quarter. On a yearly basis, the euro area GDP was up by 2.1%, while the EU saw its economy grow by 2.4%.
Meanwhile, the number of employed people both in the Eurozone and the EU increased by 0.2% quarter-over-quarter. Employment rose 1.7% and 1.5% respectively on a yearly basis.
Manje kmečanja i crnjačenja pa bi se možda pronašla i kakva prilika za investiranje.
-
-
S obzirom na 15%tni pad od objave zadnjeg izvješća, ispada da je u trenutnoj cijeni dionica anticipiran gubitak od barem 60 milijuna kuna u Q3.
-
Meni kao investitoru je dividenda svakako interesantna, a trebala bi biti i institucionalnim ulagačima. S otkupom dionica vidimo kako je to išlo, dioničarima ništa a upravi svašta. Moja šestocifrena dividenda svakako ide nazad u dionicu, po daleko povoljnijoj cijeni nego što sam se mogao nadati, sve zahvaljujući wannabe trejderima koji obilato puše kupujući i prodajući jeftinije čime ruše cijenu, meni na mlin.
-
Credit Suisse expects the Federal Reserve to pause interest rate hikes sooner than widely expected due to tumbling inflation.
According to the firm’s chief U.S. equity strategist, it will launch a powerful market breakout.
Inflation 'collapse' will launch powerful market rally, Credit Suisse predictsCredit Suisse expects the Federal Reserve to pause interest rate hikes in four to six months due to tumbling inflation.www.cnbc.comRally je već počeo, za cash na brokerskom računu se svaki dan može sve manje dionica kupiti.
-
Jednostavno mi je nepojmljivo da netko u svojoj zemlji i svojoj burzi zlurado želi "pošteni" pad. Fuj.
Peti kvartal zaredom: BDP porastao za 7,7 postoDržavni zavod za statistiku (DZS) objavio je danas prvu procjenu hrvatskog BDP-a za drugo ovogodišnje tromjesečjewww.tportal.hr -
Krivac za sudar u kojem je oštećen AP Revelin je nizozemski brod Damgracht koji je ostao bez sustava upravljanja. Svi gubici uzrokovani ovim događajem će biti pokriveni osiguranjem.
Incident Photos: Cargo Ship and Bulker Damaged in Sabine Pass CollisionA cargo ship and bulk carrier sustained damage following a collision in Sabine Pass ship channel over the weekend after one of the vessels suffered a loss of…gcaptain.com -
Opa, nervoza je prevelika...
Za to vrijeme nema recesije u Evropi:
According to a preliminary report released by the European Commission's Eurostat on Friday, Eurozone's gross domestic product (GDP) rose 0.7% in the second quarter of 2022 when compared to the previous three-month period. The figure went up by 0.6% in the European Union over the same time period.
Year over year, GDP saw a rise of 4% in both the euro area and the EU. Compared to the previous trimester, the highest growth was recorded in Sweden with 1.4%, Spain with 1.1% and Italy with 1%. On the other hand, the largest falls in GDP were observed in Latvia with negative 1.4%, Lithuania with negative 0.4% and Portugal with negative 0.2%.
-
Ne znam čemu čuđenje, sve ovo se radi još tamo od listopada prošle godine, isti uzorci i ponašanje. Ništa novo i neviđeno. Očekivano izvrsno izvješće i očekivana opstrukcija zdravom i opravdanom rastu cijene.
Heav'n has no rage, like love to hatred turn'd,
Nor hell a fury, like a broker scorn'd...
-
Problem je što je to u ovoj temi offtopic i ne znam zašto se to tolerira kad postoji za to pripadajuća tema. Jedini razlog zašto se na ovoj temi bacaju jedni te isti opetovani crnjaci je taj da čučite na bidu na pojedinim dionicama na ZSE, ali previše nisko. A nervoza sve veća koliko se da iščitati iz sve brojnijih ponavljajućih ispraznih postova.
-
Admin, može brisanje ovog silnog offtopica iz ove teme? Tema je Tržište kapitala - Hrvatska - Dionice - Komentari trgovanja na burzi - LIVE. Za naricanje i crnjačenje nad američkom burzom postoji za to pripadajuća tema.
Čini mi se da će mnogi nakon pada od 30-35% i ovaj put ostati na suhom s rukama u gaćama i k... ešom u ruci.
-
Trenutno najbolju i najprofitabilniju firmu izlistanu na ZSE kupujem po cijeni koliko iznosi neto dobit u 5 kvartala.
Vidim da je ekipa nasjela na ove jeftine drukove ali dok god sam na bidu, ne bunim se.
-
Obzirom da je cijena dionice srušena na ove razine nakon objave posljednja tri najprofitabilnija kvartala i dividende nakon dugo godina, ja se nadam gubitku.
-
Za one koji žele znati više: prolistajte temu unazad do prošlog većeg dna, tamo negdje oko kraja ožujka 2020. Skoro pa u dlaku isti protagonisti, isto crnjačenje i isti crni gloom&doom scenariji. Pattern se ponavlja.
Dno pada burzi izaziva i najgore dno dna pisanja na forumu.
-
Na ovoj cijeni, pri P/E 1, ATPL je upravo najmanje rizična dionica za ulaganje i u ovu cijenu je uračunat i III. svjetski rat, i iduće tri recesije, i propast vlade RH, a i uvijek vjerovatni napad marsovaca na Zemlju. Tako da je teza da je rizik velik potpuno promašena, ali jasno mi je odakle dolazi, neznanje i zavist su najveći pokretači crnjačenja na ovoj temi. Po meni je veći problem na ZSE to što se turisti trže na P/E 80, a ostale sastavnice Crobexa10 na P/E između 15 i 20.
Kada svi ekonomisti spominju nadolazeću recesiju, onda je ona već uračunata u padove na burzama, tako je bilo do sada, tako će biti i ovaj put, to je jasno.
Izvještaji su dostupni, brojke govore za sebe, činjenice su jasne, a tek smo prvu godinu u uzlaznom ciklusu.
-
Najbolja firma na ZSE - najgora dionica. I još gori dioničari.
U međuvremenu, brodovi plove i brutalno zarađuju.