Nitko normalan od dioničara neće prihvatiti tu cijenu koja je još i niža od one iz ponude, i glasat će za delist. Dalje trgovanje će biti preko OTC platforme, ni prva, ni zadnja dionica kojom se tako trguje, nikakav problem.
Posts by DiAbLeRo
-
-
Ne, samo su konačno proknjižene dionice dodijeljene odlukom od 01.08.2024.
-
i jedna i druga čestica širine su 12 m. Kakav objekt je moguće izgraditi na toj širini čestice?
Profitabilan, nadam se.
-
Radi se o dvije čestice, 4479 i 4480 ukupne površine od oko 800 m kvadratnih.
-
Zagreb, Vrbik, a za projekt treba pitati njih u Ingri. Pretpostavljam da se radi o stambenoj zgradi..
-
Samo opušteno, sve ovo se radi da se onaj paket dionica od Tromonta pokupi na povoljnijoj razini.
Inače, radi se, gradi se...
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ATPL/FI-ATPL-283d8a2979d157e4ea82981f1a633cb0.pdf
I onda ljudi poklanjaju dionice za mizernih 53,6 eura...
-
Izašlo izvješće za Q1/2024.
Dobit kvartala je 11 PUTA veća od istog razdoblja prošle godine.
Što se ove nove, ishitrene ponude tiče, jasno je da im se žuri dok je ova cijena (a koja je potpuno nebitna) na burzi, jer su prosjeci vozarina za Q2/2024. još daleko bolji. Tko nije prihvatio inicijalnu ponudu, naravno da neće ni iduću, bila ona niža ili ista kao i prethodna, a sve ispod NAV-a plus premija je neprihvatljivo.
Ja osobno čekam delist.
-
Kakve emocije? Dovoljno je uključiti mozak i shvatiti da se za trenutnu cijenu dionice kupuje više nego dvostruka vrijednost. I to bez da uračunamo preuzimanje. A za mjesec dana kada izađe odličan izvještaj za Q1/24 i puno više od toga.
-
Ovako se trguje dionicom firme koja ide u preuzimanje: ZVCV +38,27%.
-
Evo tek danas gradski vijećnik Maro Kristić objavljiva pripćenje o preuzimanju Atlanske plovidbe. Da sve je korektno i dobro napisano, ali ovo je trebalo biti napisano i objavljeno prije 3-4 mjeseca a ne danas kada je stvar gotova. Da, "Sa ovim činom ponosni Dubrovnik je potpuno izgubio svoju gospodarsku snagu i suverenitet " a od moga Grada ostalo je samo " D ".
Kolega , ne želim se s nikim raspravljati,pa tako ni sa Vama, Ja sam samo iznio svoje mišljenje, a završetak će mo uskoro vidjeti.
Vidite gospodine DiAbleRo ono što sam ja pretpostavljao i lijepo napisao, na žalost " to se i dogodilo". Nemojte misliti da se Ja veselim ovim činom, dapače suprotno. Zato drugi put dobro promislite , prije nego prigovarate , a za to nemate pokrića.
E moj gosparu koji sebi tepa s velikim "Ja", umjesto da Vi, dubrovčani, prigovarate i svojim kapitalom pa i tijelima ako treba branite i obranite "svoju" kompaniju, opet očekujete u dobroj staroj dubrovačkoj maniri da netko drugi to odradi umjesto vas. Pa vaši su ljudi u odborima donijeli ove odluke, a ne ja. Uostalom, tko Vam brani da sada kupujete dionice na burzi i stanete i djelom iza Vaših šupljih riječi? Na trenutnu cijenu dionice imate zagarantiran prinos od 16%, možda Vam je malo? Ali jasno, lakše je sada trabunjati po tamo nekom forumu, tražiti krivce u svima osim sebi samima, izigravati žrtvu i zabijati glavu u pijesak.
Trenutne vozarine su izvanredne za ovaj period u godini, siječanj i veljača su bili odlični prosjeci, sve neknjižene stavke iz Q4 će biti vidljive u idućem tromjesečnom izvješću, i samo je pitanje dana koliko će se još sve ovo moći ignorirati i umjetno držati dionicu ovako nisko.
-
Tankerska sigurno ide na to da delistiraju Atpl, koliko znam nece ni zuriti u tom cinu, Bilbija i dalje nema namjeru prodati. Dividendu takoder sigurno vise nece isplacivati. Atlantska je ocito i bila loše vođena jer je Tankerska u par mjeseci od preuzimanja uštedila 1 milon eura na troškovima. Pisem ovo samo da znate da nece imati nikakvog sentimenta da vas izbace.
Pa ja iskreno jedva čekam delist, to je za cijenu dionice najbolja stvar koja se nama preostalim dioničarima može desiti, kad vidim tko je i kako rasprodavao dionicu posljednjih godinu dana.
Nego, obzirom da ste očigledno zaposleni u Tankerskoj jer imate taj insajd info, dajte i nama objasnite kako je to Tankerska već preuzela i upravljanje Atlantskom Plovidbom, iako osim dionica nema još uvijek ama baš ništa drugo i nikoga u upravi, a uspjeli su uštediti nemalih milijun eura na troškovima?
-
Trenutno stanje u prvih 10 dioničara:
RB Dioničar Broj %
1. INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI D.O.O./TANKERSKA PLO... 818.563 39,10%
2. TANKERSKA PLOVIDBA D.D. 523.534 25,01%
3. HITA-VRIJEDNOSNICE D.D./BILBIJA IGOR 178.452 8,53%
4. CERP/REPUBLIKA HRVATSKA 47.169 2,25%
5. PODRAVSKA BANKA D.D. 24.000 1,15%
6. SUČIĆ DANE 12.852 0,61%
7. PODRAVSKA BANKA D.D. 10.000 0,48%
8. OTP indeksni 9.903 0,47%
9. BOTICA IVAN 8.275 0,40%
10. BRAKUS SINIŠA 7.000 0,33%Podsjetimo se da je svaki daljnji 1% dionica približno 21.000 dionica koje Tankerska nema izbora nego kupovati na tržištu, a samo i isključivo o nama dioničarima ovisi po kojoj će to oni cijeni kupovati, a ne o njima kako se to ovdje na forumu pokušava progurati. Nisu oni ovdje ušli zato što kompanija ne vrijedi, a sasvim sigurno se neće zadovoljiti sa samo 64% vlasništva. Uskoro ide dobro izvješće za Q42023 i još bolje za Q12024, NAV će samo rasti u idućem periodu, pamet u glavu!
-
Kako je cilj ostvaren ako su skupili samo 64% kompanije u dokapu i javnoj ponudi? Ovo je katastrofa za njih a odlično za nas koji smo još unutra jer će sad morati kupovati na burzi!
-
CERP prodao 56.154 dionice.
Donesena je Odluka o prodaju 56.154 dionica prihvatom ponude u postupku preuzimanja društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., Dubrovnik.
21. redovna sjednica UV CERP-awww.cerp.hr -
Ne mislim prodati u ovoj sramotno niskoj ponudi jer očekujem sezonalni rast brodarina a s obzirom da su trenutne cijene brodarskog prijevoza puno više nego prosječne u ovo doba, za očekivati je da će i rast koji bi trebao uslijediti biti sličan onome iz 2021. godine. To bi trebalo potaknuti rast cijene dionice jer je i trenutno cca 45% ispod realne vrijednosti i NAV-a.
Druga ponuda će sasvim sigurno uslijediti, a onda i treća, četvrta... i tako dalje bude li pameti u dioničara ATPL.
Do delista sigurno neće doći jer su preduvjeti za to jaaaaaaaako teško ostvarivi, to je samo "wet dream" tankerske jer potrebnu količinu za delist neće ostvariti u ovoj sramotnoj ponudi, a onda će morati kupovati dionice na tržištu. Tlapnju da neće platiti više od 53,60 pričajte naivnoj djeci u vrtiću, naravno da hoće jer znaju koliko firma koju pokušavaju preuzeti vrijedi.
Premija prilikom preuzimanja kompanija se itekako plaća, normalno je 30% dodatno na NAV.
53,60 je sve samo ne FER cijena, ona je samo odraz najniže točke do koje su uspjeli srušiti cijenu dionica u pokušaju preuzimanja, koristeći obilato najniže prosjeke u proteklih par godina.
-
Slabo čitate i s potpunim ignoriranjem činjenica i trenutka u kojem se svjetsko brodarstvo nalazi.
Ali ja nešto drugo ne kužim, zar stvarno ima ljudi s toliko niskim porivima da u trenutku kada je moguće preuzimanje jedne velike hrvatske kompanije izlistane u visokom rangu na tržištu, savjetuju (pazi ovo - dobronamjerno ) dioničarima da se riješe dionica po ovoj sramotno niskoj ponudi i ne iskoriste trenutak za maksimizirati svoju zaradu na koju imaju potpuno pravo, barem za cijenu trenutnog NAV-a plus premija?
Ni na jednoj temi se ne pišu ovakve gadarije osim na ovoj, očigledno je tankerska odlučila ništa ne prepustiti slučaju.
-
Pod kojim nickom?
-
Odavno su ta dva detalja iz ponude komentirana, a ja ću samo dodati da su ikakvu barem približno fer cijenu ponudili, samo ta dva momenta iz ponude bi trebala biti dovoljan razlog da svi dioničari odbiju Tankersku pa nek si ________________ /upisati pojam po želji/ delistiraju.
-
Pa zar netko stvarno misli da neće platiti i puno više ukoliko ozbiljno misle preuzeti kompaniju? Ovo je kao cjenkanje na tržnici, a prva ponuda mušterije je po "ako prođe - prođe" principu, bezobrazno niska. Sad ide odjeb, odi šetaj malo pa vidi kakve su cijene slične robe, pa dođi s puno poštenijom ponudom.