Ma gotovo je:
Jim Cramer has just said that Deutsche Bank, $DB, is fine.
Jimbo u pohodu.
Ma gotovo je:
Jim Cramer has just said that Deutsche Bank, $DB, is fine.
Jimbo u pohodu.
witholding tax za americke dividende za hrvate je 30%, za irce 15%, za amerikance je od 0% do 37%, u hrvatskoj ako si obveznik poreza na dobit, prihod od dividendi ti idu u bilancu prihoda, zavisno od rashoda, visina poreza ti se moze razlikovati od 10%, a mozes ga uopce ne platiti, takodjer, prirez je od 0% do 18%, itd, itd...
porezni tretman je raznolik, zato se sve i gleda prije poreza, jer inace usporedjujes kruske i jabuke
Ne znam kakve veze imaju Amerikanci ili Irci sa HR porezom, mora da su to neki naturalizirani rvati pa ih zato spominjes. Pa pitam opet - kako da mali ulagatelj u grobex izbegne ili prebaci placanje konacnog poreza?
Da prebacim u bilancu rashoda, pa onda zovem HT da mi ga ne oduzme prije placanja dividende? Pokupim ga u kesu sa Hiluxom? Kako?
ne mozes to tako gledat ni racunat, dividenda je kolko je
porez je dodatno i svatko moze placat drugaciji ili ne placat uopce
Daj nam molim te objasni na koji nacin se konacan porez (withholding tax) moze ne platiti ili platiti drugaciji?
Siguran sam da bi ti poveca grupa forumasa masno platila za takav "prorezni" savjet.
Zar gubitak novca kroz inflaciju nije rizik.
Je. Samo sto velika vecina ljudi, ukljucujuci i nas na forumu, skoro uvijek racuna rizik u relativnim odnosima. Rizik u apsolutnim iznosima je osjetno tezi za izracunati i razumjeti.
Zato vecina investicijskih banaka ima odjele za rizik, koji unatoc vrsnim matematicarima znaju cesto krivo zbrojiti koji broj.
Tako da je kod ljudi kalkulacija - banka bez rizika, obveznice mali rizik, inflacija mali rizik. Burza naravno ogroman rizik. Poimanje vremena u tu racunicu i ukamacivanje inflacije ili malog prinosa na burzi kroz godine nam je skoro nedostizno izracunati.
evo pišu da je pad marketa jučer izazvala sekretarica Yellen a ne J. Pow
Yellenica jucer rasturila. Zna ona kako se krati trziste.
Tko je ovaj koji slika selfie? Sudeći po osmijehu, netko tko se nakrcao put opcijama.
Zar ga nisi prepoznao?
Pa to je nas Dr.Kalica
za sada loša reakcija -1,6 sßp 500
Kladim se da će ove još minimalno 0.5 a iduće 0.5-1%
Mensecini da je jedini koji druka ovdje gospon DruKalica..
Mišovi digli za 0,25 uz najavu da je kraj blizu..mogli bi ameri nastaviti rast,
Mogli bi, ali je na QQQ 1D RSI prekupljen, kao i sto je SPY 4H RSI prekupljen. Moze to jos potegnuti, samo nisam siguran da bi bas sad krenuo trcati.
I da, ocekuje se jos jedno povecanje.
Racunajte na povecanu volatilnost jos u ovom mjesecu sa laganim konfuznim pritiskom na prodaji. Travanj je statisticki uvijek manje volatilan i ocekujem generalni blagi rast kroz navedeni. FED ima tri opcije - 0, 25 i 50 punti. Za trziste je najbolje da ostanu na 25 punti, i u tom slucaju ocekujem najmanji pad i nekakvu konsolidaciju. Osjetno veci pad i rasprodaja bi mogla nastati cak i ukoliko ne dignu uopce, jer ce brzo krenuti pitanja sto to FED zna a da trziste nije jos uracunalo.
Takodjer treba imati u vidu da je Nasdaq trenutno u prekupljemom podrucju i da se nekoliko kapitalaca nalazi pri vrhu kanala. Kakve to sve ima veze sa nasim Crobijem iskreno nemam pojma.
sreća pa financijski analitičari razumiju, ova zadnja valjda se kuži u ta jaja
tako da je sve fine and dandy sve dok i na burzama netko ne stisne big red button pa se odjednom sve od fine and dandy dođe do banane na sve strane .......
Ja jos cekam da muzika prestane svirati..
Htio sam u šoping na petak ali neki su rekli isto ko i ja. Pušiona.
Imas dan velikih popusta na dugmicima.
Ne znam što izvodi ovaj Stepić. Malo kupuje, malo prodaje. Jel zna netko ko je taj lik?
Ne znam kako se to zove na hrvatskom.
Osobno to zovem MF - Market fejker. Na Hrvatskom i na Engleskom.
evo ovaj FRC, znaci pala dole, pa se pocela dizati, onda se dogovorili da ce je spasit, i sada u after hoursu ponovno 20% dole
nek mi netko objasni
Ako imas likvidnosti, i ako imas povece kratke pozicije na navedenoj dionici, onda ti je osjetno jeftinije izaci iz kratkih pozicija tako da:
Naravno, operacija nije bez rizika te zahtijeva i dionice i likvidnost.
kada na medu naletiš, najbolje se praviti mrtav
Ima i drugih metoda, iako nisu za svakoga..
Ovi što su puni keša, gdje drže taj keš?
na brokerskom računu banke, jer isti ne ulazi u stečajnu masu banke...ili doma u 2-3 sefa ili u zlatu i umjetninama.
Toyota Hilux kod prijatelja!
Meni i pbz bloka, vidim cijenu, ali ne i naloge i obavljene transakcije
Cini mi se da je problem kod austrianaca sa Xetrom. I meni sad Zaba nije primila dva naloga - zapravo je sve proslo bez greske ali se nalozi nisu pojavili na listi niti se bid promijenio. Tek treci put je proslo.
Rekao bi da su vani posluzitelji nesto optereceniji pa se koji nalog ispusti.
kako su naši forumski gurui udarali psihijatriju cijeli vikend radi propasti te spac, meme, kripto, startup i bogtepito koje još kockarnice SVB banke u us, očekivao sam više od ove mlohave korekcije po vani
Kaj su zbilja riješili SVB?
Za sada sve rjeseno. Vozimo dalje po rasporedu do sutrasnjeg CPIa ili opcija cetvrtak petak.