Nazalost ovoga vise nemam od 600kn no interesantna slika od malo prije.
Posts by LodeRunner
-
-
po meni, trenutno je svaka banka koja se trži za više od 0,7 price / book value precijenjena
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Sav novac na svijetu kreirale su centralne banke. Nitko nema mogućnost kreirati novac osi CB.
Zlatek, radis u americkoj banci i jos te nisu naucili sto je to kredit i kako ga obicne banke daju. No dobro, za sve postoji Youtube.
-
bitno da se AMD, NVDA, OKTA, SNOW, UBER, WING, WOLF koji svi imaju PE(fw) > 50 drže dobro i trže puno
J. Pow, samo naprijed! uz našu punu podršku
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Nevjerojatno kako taj nazovi ga tehnoloski sektor drzi uspravno dok sve ostalo roni. SOXS (poluvodici) skoro pa raste manje nego sto sve pada.
-
Sto se dogodi s onima koji su u tom trenutku u shortu?
Nisam jos bio u slicnoj situaciji ali teoretski nisi duzan nikome nista ako su dionice bezvrijedne. Samo je problem da do ponistavanja dionica moze proci nedefinirana kolicina vremena a ti i dalje moras placati troskove posudbe, pa je osjetno bolje zatvoriti kratku prodaju dok su iste jos na trzistu.
Shorting the Stock of a Company That Goes BankruptLearn how an open short position for an investor is affected when a company gets delisted and declares bankruptcy.www.investopedia.com -
Dobre su sve dionice koje nemaju book i koje prodaju znanje ili trguju istim.
I to je jako dobro za vremena koja dolaze. Njemačka autoindustrija seli u SAD. Tehnološki se napušta Taiwan. Fuzija se razvija na obalama Atantika, U Francuskoj i Španjolskoj i USA. Istovremeno se zatvaraju sve atomske elektrane u u Njemačkoj. Japan se naoružava.
Sve to sluti na " godine i godine " koje dolaze....
Cek, nista ne razumijem. Jel sad atomska energija dobra ili losa? Jel to sto se Japan naoruzava dobro ili lose? Jel to sto se Europa osiromasuje dobro ili lose? Jel to sto elektronika postaje skuplja dobro ili lose?
Jedino sto sam shvatio da treba kupovati firme sa sto manjom knjigovodstvenom vrijednoscu. Valjda!?
-
Znači naši medicinski kartoni postati će dostupni ? Naše krvne grupe i ostali genestki podatci. Imate na stranicama hrvatske liječničke komore veliko predavanje o trgovini organima u svijetu. Takvi podatci će se morati početi štiti. I ne samo to.
Nasi medicinski podaci su vecinom vec dostupni. Ako imas vremena i znanja onda su besplatni, a ako ne platis i dobijes. Da uopce ne spominjem biometrijske podatke kojima svaka budala otkljucava telefon i daje slobodno na uvid marketinskim kompanijama i ostalima koji mozebitno slusaju na komunikacijskim kanalima. Jer, zasto placati u kesu kad je lakse ostaviti otisak prsta?
Tako da ti je taj vlak odavno odputovao niz brijeg. Vratit ga nazad mozes samo u djelovima.
-
Tko će štiti naše OIB, medicinske kartone, biometrijske putovnice, baze podataka ?
Nitko! Nista od toga nije ni dizajnirano da bi bilo sticeno.
-
inače...nisam mislio da ću
doživjeti da agrokor, ovaj fortenova dva
puta propadne..ali eto...očito je sve moguće...
Ako budes imao srece i mirovinci kupe od Vujnovca, mozda propadne i treci put.
-
Volio bi znati kakve veze imaju nesposobni brokeri iz Zabe sa petom generacijom cega vec god, no mora da sam laik pa vise nista ne razumijem.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Da baš. to crtanje je naučeno na Akademiji, a šta da radimo mi iz Hlebina?
Za Vas Hlebince ove godine organiziramo malu skolu osnova grafce na tafce. Evo prilazem pojednostavljenu sliku tehnicke analize iz materijala za prvi semestar. Nadam se da cemo Vas ovime potaknuti na daljnje ucenje.
Evo jedan zanimljiv graf za period od početka 2020. do danas.
Nije los grah, i znamo sto zelis reci sa njim, ali problem je da usporedjujes banane i svinjske polovice. Dvije tvrtke iz tvog grafa su bile u stecaju, a jedna nije. Takodjer, dvije tvrtke iz tvog grafa nisu cisti prijevoznici rasutog tereta nego imaju i prijevoz ostalih vrsta tekucih i ukapljenih tereta, a jedna je.
Tocno je da su se sve tri u pojedinom momentu prodavale za bagatelu, ali ova jedna ipak nije, bez obzira na blokadu racuna, isla za toliku bagatelu koliko su druge dvije bile na diskontu.
Bilo bi zanimljivije vidjeti koliko svaka u prosjeku reagira na pomake BDIa, kod rasta kao i pada navedenog indeksa.
-
Ljudi nisu naučili osnove, ne prodaje se na crvene dane, pogotovo kad je ovakav fi izašao. Iako je ovo klasično ponašanje na HPB-u poslije izlaska FI-a, prvo se proda, pa se onda čita Fi.
To su decki naucili iz vesterna.
Prvo pucaju, pa onda pitaju tko ide!
-
učim ja crtati
al' to što nacrtam se često ne odigra tako
dragi Lastane, jel problem u meni?
Ma to ti je jerbo nisi jos naucio dovoljno dobro crtati. Mene recimo ovaj grah jos do sada nikada nije iznevjerio.
ajmo brzo neku sliku broda sa morem u pozadini da nam popravi raspoloženje pred izvješć.....
Jel ova dovoljno dobra?
mooji odu nam panoge u papar! Sto cemo sad jadni kad krene prolom iz oblaka?
QuoteFor both companies, cracks are starting to appear. In the first three months of 2023, growth for Microsoft's Azure unit and Amazon Web Services is expected to fall to 31% and 14%, respectively, excluding currency fluctuations, according to the average of analyst estimates compiled by Bloomberg. A year ago, Azure sales expanded 49% and Amazon Web Services 37%.
-
Vani secer raste, a meni secer pao. Dr.Kalica ima li lijeka za mene?
-
BBBY otisao baj baj. Nadam se da nitko nije zapeo unutra.
Bed Bath & Beyond files for bankruptcy protectionBed Bath & Beyond has filed for bankruptcy after a series of last-ditch efforts to raise enough equity to keep the business alive failed at the eleventh hour.www.cnbc.comBed Bath & Beyond files for bankruptcyBed Bath & Beyond announced on Sunday it has filed for Chapter 11 bankruptcy protection after failing to raise enough cash to keep its business going, noting…www.baha.com -
Sva sreca da su kupili po multipli od 5 jerbo skoro da nisu nista zaradili prodajuci po 20..
QuoteViktoriya Boklag, izvršna direktorica United Groupe kaže da je oduševljena što su uspjeli tako kvalitetno reorganizirati TowerCo dio poslovanja. Navodi se da je prodajom TowerCo ostvarila multiplu od 20,1x (EV/EBITDAI) za vrijednost od 1,22 milijarde eura.
Vlasnik N1, Nove TV i Telemacha prodao tornjeve za 1,22 milijarde eura, doznali smo tko su kupci!Tornjeve su prodali za 20 puta veću cijenu od operativne dobitinovac.jutarnji.hr -
Japanski je mala beba za razumijeti spram ovog
Evo onda slikica da malo pojasni..
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.