Ocito nam je to nekakav okvirni target za jesen. Optimistican ili ne.
Posts by LodeRunner
-
-
I sad ta blok transakcija, bez obzira sto sluzbeno ne prolazi u redovnom trgovanju nema nikakvog utjecaja na index.
Malo čudna pravila.
Blok transakcije ocito idu "ispod stola."
-
Preslagivanje na ADPL
Prošla je transakcija od 105.379 komada, po 115 kn
Gledam i ja sad. Zapravo 105 349. Dvajspet komada proslo prije. Bid i ask ne mrda.
-
Oil & gas Bejbe, drill baby drill!!!
Treba ipak primjetiti da Buffy nije kupio plin, kupio je cijevi i cilindre. Bez obzira na cijenu plina, prodaje istog bez cijevi nebu bilo. Kao ni elektricnih auta bez elektrana na jedino cisto fosilno gorivo.
-
Zaba trader je u onoj rijeci na k vec par dana. Zvao ih jucer tri puta i danas vec jednom. Da se ne ponavljam gdje bi ih poslao.
Studentarija razvija aplikacije gdje se vrti velika lova a ne razumiju ni osnove programiranja.
BTW, izgleda da je proradilo.
-
Ocito da ovdje nitko nema ovo no onda eto razonode radi. "Razmisljaju" o istiskivanju malih dionicara.
-
Nije da puno propustam no imam neki osjecaj da je ZB Trejder odustao od trejdanja danas na ZSE.
-
pa tu ste kolega i uboli u srž problema.
svi ugovori o radu bi trebali biti u bruto 2 iznosu ugovoreni.
u tome i je ključ nerazumijevanja između radnika i poslodavaca i nedostatak solidarnosti, pogotovo kad se radi o manjim firmama.
ljudi jednostavno nekad ne razumiju zašto im poslodavac ne može isplatiti veću plaću.
to što pričate o individualnim odnosima je priča koja funkcionira kad vi imate nekakva izrazito rijetka znanja, pa poslodavac mora skinuti gaće, al tu pričamo o 0,1% zaposlenih.
ova priča ugovorima o radu na bruto 2 je najpravednija (barem za fiksni dio plaće), jer poslodavci često unutra ubace nekakav potpuno nerazumljiv način obračuna plaće, da radnik često nema pojma ni koliki mu je neto.
a da ne pričam kakvu bi to Pandorinu kutiju otvorilo kad bi radnici skužili koliko im od plaće ode na penzije i zdravstvo, a kakvu uslugu za to dobiju, a ovako se to na perfidan način od većine ljudi sakriva.
zato i je toliko neshvaćanje između radnika i poslodavaca, a političari i sindikati parazitiraju na tim glupim podjelama kojih zapravo i nema.
Apsolutno je jasno da 90% posloprimaca u HR uopce ne razumije od kuda dolazi lova koju primaju svaki mjesec, a kamoli da jos na to razumiju koliko kostaju poslodavca i kuda je ta spomenuta lova otisla prije nego se umanjena magicno pojavila na takucem. No bojim se da takvim ljudima spominjati brutto2 u ugovorima ili mahati istim pred nosom bi samo pogorsalo stvari. Cak i neki koji znaju zbrojiti 2 i 2^2 ne zele znati - to su im tudji problemi.
Iako je potpuno slazem da je to dugorocno jedino pravedno i produktivno.
Osobno ja trenutni sustav vidim kao upravljanje rizikom. Ukoliko potpisem brutto2 rizici i dobitak su na meni, a ukoliko netto rizici promjene zakona i poreza na poslodavcu. Ovisno o okolnostima i poslu, osobno sam trazio i potpisivao i jedno i drugo.
-
Brajo, to spada u domenu ugovora o radu kojeg si potpisao. Ukoliko si potpisao ugovor o radu sa netto iznosom ne moze onda Maric promijeniti tvoj iznos, samo dobra volja poslodavca. Jedino da se zakonom propise da svi ugovori o radu moraju biti na Brutto2, no nisam siguran da je to zakonski moguce a niti potrebno.
Tu se ne bi slozio s tobom da to uopce drzava treba regulirati. To su individualni odnosi izmedju poslodavca i posloprimca. Drzava se tako i tako vec mijesa u previse stvari.
-
Šta je ovo jutros, svi utihnuli, niko ništa da napiše?!
Pa kaj ne vidis da su svi mamurni od jucerasnjeg slavlja sa HDZetom..
Tolke transakcija na burzi da to ni HFT kompjuter nemere pratit.
-
Razlika izmedju nase banana drzave i Njemacke arbeit macht frei je u sitnom detalju da nijemci imaju alternativu u punom pogonu odmah.
-
Živi se vani normalnim dion ičaraskim životom: oko 15% Boeing u zeleno, oko isto toliko Facebook u crveno.....
U Ajmerici je upravo u tijeku masovni eksodus reklamiranja s Facerbooka. Nakon niza povecih kompanija - CocaCola, Hershey's, Starbucks, Unilever, Verizon - istim putem krenuo je i Microsoft. Prica se da ce isti potrajati skoro sigurno kroz srpanj.
Osobno ne mislim da se nece vratiti, no iako je prica krenula politicki uvrijedjenim osjecajima, na kraju mora zavrsiti manjim cijenama reklamiranja na FBu.
Kud ce cijena FBa ovih dana nije tesko za predpostaviti.
-
bome ga ovi rokaju gadno, nešto kao naš Uljanik
Fintech stecajusa prve klase. Samo kaj malo ljudi shvaca da kad si fintech tesko je primjetiti koju nulu vise ili manje u excelu tj. na CRM platformi. Tko uopce danas gleda sto i kak upisuje u telefon. A bas su si fino nadodavali nepostojece klijente i promet po njima.
-
kod švabe se radi, oni iz jedan minus u jedan plus, a mi ni makac, valjda se želi ovih 1600 natempirati točno u bobu, sada je 1600,24
Danke Deutschland bi mogla ipak na kraju dana zavrsiti oko nule jerbo Wirecard ide u bescjenje. Sa valuacije od cca 28 milijardi u jednom trenutku kompletan bankrot u par tjedana. Potres poprilicno velike magnitude.
Ispalo da 2 milijarde na papiru u knjigama nisu ni postojale. Vidi se da i nijemci imaju talenta za kreativno racunovodstvo.
-
A kako se to HT može dogovoriti s nekim ako postoji još neki ponuđač?
Ukoliko je Adris ili neki drugi proxy fond dao ponudu koja je veca od austrijanaca onda jako tesko, jer je tu Zaba s osjetno vecim komadom torte. Ukoliko te druge ponude nema, sve onda ukazuje na dogovor oko trenutne cijene. Trgovanje opet navedenih austrijanaca i prije daljnjih padova radi korone, a i trenutno, vrti se na istom nivou.
Osobno ne bi razumio kupiti bezicno a ne kupiti zice kad vec imam love i ulazim na trziste, samo opet kad imas takvu lovu radis i takticke poteze, a ne samo strateske.
-
e sad, kad već otprilike znamo što Grubišić gleda i kako razmišlja, postavlja se pitanje koliko je vjerojatno da HT proda Optimu direktnom konkurentu ISPOD realne evaluacije?
Sve tocno i lijepo napisano. Mene brine samo navedena recenica.
Jerbo Aeinz nije konkurent u doslovnom smislu i prijatelji iz Österreich i dalje odrzavaju 6kn. Naravno, to nam govori da necemo puno ispod navedene cijene, no isto tako nam govori da u dogovoru sa navedenim "konkurentom" realna evaluacija je potpuno nebitna. Svi znamo zasto.
-
Mislilm da sam malo prije primjetio selidbu iz TPNG u OPTE.
Zanimljivo.
-
Nece tu biti velikog pomaka vise dok se ne makne cep na 60kn, ili ne stigne izvjestaj za Q2. To naslagano na 60kn stoji gdje stoji ocito s nekom svrhom. Ne bi znao kojom, ali zanimljivo je da se nije puno promijenilo od odbijanca na 59.5kn.
Kako vec znamo, tako se ne prodaje. Tako se samo pokazuje - vidi me, kolke imam.
-
Malo prije neki optimist opalio jednu dionicu. Zbilja bi volio znati jel se to neko dijete igra s tatinim ipadom ili su to pipci necijeg sustava za "AI" trgovinu. Prije toga je prosao neki normalni blok od cca 1300 pa nije ni radi gledalice.
-
Iskreno se nadam kompletnoj integraciji svih Xetra trzista kad uvedemo euro. Tehnicki bi to trebalo biti pitanje samo neke konfiguracijske datoteke i koji stupac u tablicama za oznaku trzista. Legislativno se nadam takodjer da ce biti rjesivo, iako nisam pravnik.
Za sve ostalo, obzirom na trenutni broj aktivnih hrvatskih sudionika burze, postojeci sustavi koje vec imamo su i vise nego dovoljni. Zaba radi, Hita radi, a kazu forumasi da i Revolut radi za mikro investitore.
Nisam bas pametan sto bi se moglo bolje napraviti osim manjih provizija, no one su pitanje prometa koji je obzirom na 20000 aktivnih HR ulagaca takav kakav je.