Izgleda da idemo jos malo dolje ili se koprcamo na ovoj razini, a onda nazad u Balticke visine.
Posts by LodeRunner
-
-
Generalno, loše su prošli pesimisti, ziheraši i fundamentalisti.
Mene zanima kud ce fondamentalisti!
-
Previše sam škrt bio danas da nešto uhvatim, opte,atpl,adpl,hpb,vlen. Mozda sutra
Takodjer. Neki dan me je Biblija poklopio sa osjetnom kolicinom ATPL po 213. Jos evaluiram jel to bilo dobro ili lose.
-
Znači kad odem u Pivac, kažem 30 deka parmilete, bajaderu i brod za rasute terete, može manji
.
A mozes traziti i 30k tona bajadere s okusom parmilete, rinfuzno pakirano u manji bulker.
-
Javi nam kad se Saranovic ubaci u igru. Da ne trošimo bezveze municiju i vrijeme...
Zbunjen sam kao i ostali. Mislim da su to morski razgovori nakon kasete pive.
-
Pivac. Ukoliko je to istina.
-
Kolega, firme sa fundamentima izgleda nisu u fokusu. Sada su moderni vlakici na stecajusama😂
Problem HPBa nije ni fokus ni silni vlakovi ovih dana radi kojih smo i imali remont pruge jucer. Problem HPBa je drzava i dividenda. Samo jedan od ta dva problema rjesenjem duplaju cijenu. Prije toga HBP ostaje na stanici zajedno s drugim vagonima za prijevoz novaca.
-
Vidim sad da mu sam bio dovoljno precizan. Mislim da je lako moguće da neki strani investitor uđe. Rusi imaju svoj veliki geostrateški interes ovdje.
Samo sto Atlanska nije lokalna kompanija kao Jadranka ili Valamar ili Petrokemija. Radi se o potpuno drugacijem biznisu. Isto im je kupiti Dianu ili Atlansku. Kako smo i spomenuli, brodarske kompanije se ne preuzimaju. Samo se brodovi preuzimaju.
-
"Na stradunu se prica da ruski milijarder želi atlantsku… Sudjelovat u razvoju.
Ali to su ipak price s ulice, stradun ulice…"
Ovo naravno zvuci vrlo glupavo, kao i prica o ruskim kupcima Valamara. Plasirane u isto vrijeme. Ruska invazija u niskom startu.
Samo kako objasniti onu signalizaciju zastavicama - nalozima - koja traje cijeli mjesec. Kako objasniti 5k na kupnji po 224 a nakon dimnih signala prodaja po 213. Zatim mahanje sa 10k komada na tih 5k. Pa bid od 14k na koji se nalog spusta u 16:00:00. Takticke operacije zavidne SEAL timova. Za takve kolicine ode se na rucak i dogovori posao, a ne salju dimni signali i ne pregovara se putem bida i aska sa Enigma kodovima.
Mozda ima nesto u prici Naima. To bi onda vrlo jasno objasnilo pregovaranje putem ZSE. Mozda se je IB samo htio rjesiti margin zaloga i pocistiti situaciju koju je imao spasavanjem cijene na cca. 130 - 160. Mozda kupac samo vjeruje u rast vozarina.
No sve ovo na hrpi izgleda kao da se pregovori vrte ipak iznad Igorove glave. Da je on samo figura na stolu. Osim ako ne trkeljam gluposti sto nije za zanemarit.
Interesantno vrijeme ispred nas.
-
Realno najbogatiji smo onda kad smo bez razloga zadovoljni i radosni bez obzira na okolnosti. Nije lako to skužiti u svijetu u kojem sada živimo.
Tole, ti si zbilja Eckhart Tolle ovog foruma. Svaka ti dala.
-
Netreba 55min, dosta je 45 ko jučer na opte.
Izgleda da je ipak 45 tempirano za OPTE. Cak i depesu nisu u stanju tocno napisati a igraju se sa milijardama.
-
Nastavak trgovanja
Otklonjene su poteškoće u radu trgovinskog sustava nastale na strani pružatelja usluge zbog kojih je trgovanje bilo privremeno obustavljeno.
Trgovanja će se nastaviti u 15 h u modalitetu pred-trgovanja te u 15.05 u modalitetu kontinuirane trgovine.
Tih 55 minuta ce nam sigurno puno pomoc u zivotu. Mogli su lijepo na pivo kad su popravili i ostavit se corava posla do sutra.
-
zna li ko kad ce burza proradit
Evo, sad ce. Cim se proda Optima.
-
Dobro nam je izdrzala prosla dva dana. Mora se malo i odmorit..
-
Izmjena na bidu i asku liči navideo igricu, i mislim da to nisu Pero i Marko sa svojih laptopa na ljetovanju
Znaci decki su se vatili sa godisnjeg i sjeli za prava racunala? Dobro da znam!
Inace, ovdje - Search results for optima - za sada nema nicega novog. Kao ni kod Tomicha. Neka svjeza vijest bi nam dobro dosla pa mozda, u nedostatku iste, izvadim neku staru.
-
Onaj rast od pred koji mjesec sa 4.5kn na 6kn se po svim indikatorima nije trebao ni dogoditi. Ono sto se desilo taj dan je da je nestalo aska. Xetra je programirano mijenjala pomak cijene i svi nalozi koji nisu ulazili u taj novi zadani pomak su obrisani pri pocetku trgovanja.
Pa smo svi skoro automatski, misleci da je nesto vazno izaslo, navalili na suplji ask. Reli je tako krenuo odmah ujutro . Samo se grickalo u puno manjim iznosima u odnosu na danas.
Danas nesto drugacija slika. Krenulo je u 15:16 sa ugrizom od 20k komada. Nakon toga su odmah doplivale barakude sve do kraja trgovanja. Glodalo se do kosti.
Sad, dal je to netko krenuo gristi jel mu je djed Djuro taj dan ostavio mirovinu ili mu je ujak Grubisic sapnuo vaznu vijest, ne bi znao. No ovaj rast je potpuno drugaciji od dosadasnjih cimanja. Nadam se i ja da nije ovo prvo. Samo mi je jos prerano za ovo drugo.
-
Kako misliš šta kupac planira? Ja bih rekao da planira zaraditi
Nije li to plan svakoga od nas? Samo jedno su planovi, a drugo je burza. Narocito ova nasa zvana insajder uber alles.
Jer ako kupac planira zaraditi, kako to da prodavatelj nije htio zaraditi prodajom na 224 nego je ipak odlucio dati jeftinije po 213? To je samo zadnje pitanje koje mi pliva po mutnoj vodi.
-
Da, tu je trenutno otegotna okolnost pretovar koji ne znamo koliko će trajati. Međutim, obzirom na ponovni rast vozarina za očekivati je da se tu prelije zarada sa građevinara.
Tocno to. Dok se se potvrdi kupac kao i ide li i po kojoj cijeni daljnji pretovar necemo se puno pomaknuti od trenutnih cijena bez obzira na vozarine. Najvazniji upitnik ostaje - sto kupac planira sa kupljenom kolicinom?
Bez tog odgovora mutna je voda atlanska.
-
5+14k to je skoro za ulazak u top 10
Pa ne bas - 1.36%. Zadnji je na 1.79%. Samo mi se cini da kupac vec je iz top 10.
-
Zanimljivo da je nesto isplivalo i do "sirokopojasnih" medija.
QuoteU posljednje dvije godine, što se može vidjeti i iz objava na Zagrebačkoj burzi, sastav Uprave mijenjan je nekoliko puta. U rujnu 2018. objavljeno je da u Upravu Adrisa s mandatom od 1. studenog 2018. ulaze Stipanka Ivandić Štefanek i Marko Remenar. No, već u siječnju 2019. najavljuje se odlazak Ivandić Štefanek, što je i realizirano krajem travnja ove godine.
Što se događa u Adrisu? Dioničari optužuju za nezakonito poslovanje, krenule i prve tužbe