1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. LodeRunner

Posts by LodeRunner

• Investiranje u vrijeme krize

• LodeRunner
    • September 12, 2020 at 2:17 PM
    Quote from BudFox

kaže guverner Vujčić očekujući 6-postotni rast BDP-a u idućoj godini te dosezanje razine ekonomske aktivnosti iz 2015. godinu nakon toga.

Znaci 2022 se vracamo u 2015!

Jel ovo samo meni upalo u oci ili netko lupa po tipkovnici pa kaj ispadne?

I on je optimist sa tim velevrijednim projekcijama?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• LodeRunner
    • September 10, 2020 at 12:41 PM
    Quote from maga

Kolektiv ovdje u velikoj mjeri nehotice ali ipak konstantno sam sebi puca u noge, spomenuti u svojoj cjelini nije homogen sto je i logicno, a obzirom da svaki clan ima svoju strategiju iza svega stoji i bihevioralna komponentna.

Obzirom da tu volimo davati nevazne metke za pucanje u noge, evo dva metka od mene.

UG je objavio dva oglasa za posao. Citiram po jednu recenicu iz svakoga. Bez komentara.

Poznavanje retail data modela

lskustvo u retail procesima

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• LodeRunner
    • September 9, 2020 at 10:42 AM

Nekakva greska na gledalici. Crobec mi je pozelenio. Ima li tko rjesenje za ovaj problem?

• LodeRunner
    • September 9, 2020 at 10:00 AM

Footsie je vec preko 1%. Budemo se i mi sinhronizirali s njima cim oni krenu prema dolje. Znamo mi kako se prati.

• Birtija

• LodeRunner
    • September 8, 2020 at 3:39 PM
    Quote from hugh

Aha, o ovi imaju love za kupovinu zato što su prvoklasne bud.le i samo ispisuju bianco čekove?

Veliki Hughe, znam da gubis lovu danas (kao i ja) al opusti se malo. Ako smo prezivjeli 45., ovaj 2008. onda cemo i ovo.

• OPTE prodaja - kladionica

• LodeRunner
    • September 8, 2020 at 2:35 PM
    Quote from Batka

Ja sam najprije čuo Rusima, pa Adrisu... Arapi su već treći :)

Pa tak se i prodaje. Kazes drugima da su prvi zainteresirani.

Uprava Valamara je ocito prvoklasna. Govore trecima da su vec dvoje u igri.

• LodeRunner
    • September 7, 2020 at 8:46 PM
    Quote from naim

5G će značajno poskupjeti razvoj i održavanje mobilne infrastrukture.

Hoce i nece. Inicijalni "rollout", kao i placanja koncesija ce naravno imati svoju cijenu. No u eksploataciji, opet racunajuci po korisniku, tj. uredjaju sa SIM ili eSIM karticom trosak ce biti manji.

Sto se tice nasih telefona i koristenja istih, 5G ne mijenja nista. Najveca razlika je u broju mogucih istovremenih korisnika po km2, sto ce omoguciti koristenje 5G mreze na osjetno vise uredjaja po manjoj individualnoj cijeni.

Tu nisu samo auti i kontejneri koji ce se moci pratiti. Tu se kroz nekoliko godina ocekuje i pracenje individualnih postanskih paketa kao i vaseg tostera.

• LodeRunner
    • September 7, 2020 at 8:26 PM

Decki, mijesate neke stvari. Jedna je cijena za polaganje novih kabela i izgradnju DTK mreza, a druga je cijena za provuci opticku nit kroz postojeci DTK kanal.

Izgradnja potpuno nove DTK mreze po korisniku kosta danas vise nego izgradnja mobilne pristupne mreze, no opet spajanje korisnika po postojecoj DTK mrezi kosta manje nego izgradnja mobilne pristupne mreze.

Jos jedna vazna cinjenica je da gledajuci zadnjih dvadesetak godina cijena polaganja kabela je, cak i bez inflacije, porasla dok je cijena izgradnje mobillne mreze i radio opreme pala kada racunamo po korisniku.

• LodeRunner
    • September 7, 2020 at 1:45 PM
    Quote from naim

Prodaja ide dalje, zivot ide dalje i to je otprilike to.

Mora da je gadno kad je i @naim krenuo sa postovima samopodrske :)

• LodeRunner
    • September 6, 2020 at 7:14 PM

Vidim da vas opet trta hvata i pisu se postovi samopodrske. Nije to tako lose samo nema potrebe. Cijena je tu gdje je i doci ce tamo gdje treba u momentu kad ce trebati. Osim za one koji se zele rjesiti Optime, a takvi nam i ne trebaju, cijena je i dalje dobra za dokup.

Ne primjecujem da se puno prati sto se desava u telco biznisu oko nas. Jer preslagivanja u blizoj Europi i dalje ne staju. Početkom mjeseca vlada Giuseppea Contea zaustavila je prodaju manjinskog udjela u Telecom Italia američkoj investicijskoj kompaniji KKR. Naoko nevazno, samo sto je taj Kohlberg Kravis Roberts 2019. godine prodao kontrolni udio u United Groupi investicijskoj firmi BC partners koji su i trenutni vecinski vlasnici UGa. Takodjer, taj isti KKR sa partnerima je u lipnju ove godine dao ponudu za kupnju spanjolskog operatera MasMovil Ibercom SA. Ponudili su €22.50 po dionici, sto je na dan ponude bilo 20% premije na zavrsnu cijenu.

U medjuvremenu, o cemu smo vec pisali, je UG priveo kraju kupnju 36% udjela u grckom operateru Forthnet. To je proslo i kroz EU komisiju, iako su uspjeli izbjeci davanje javne ponude za kupnju udjela malih dionicara.

Za Optimu, iako sad vec stare vijesti, stoji i dalje da prodaja ide sa ocekivanim datumom zavrsetka u 2021. To je navedeno i u godisnjem izvjestaju HTa. Mozda je bilo previse ocekivanja oko prodaje ove godine no tesko da ce taj rok biti moguc. Optima ostaje za dugorocne investitore i dnevna igranja spekulanata.

Preslagivanja portfelja i okrupnjavanje operatera u ovom sektoru su svakodnevna dogadanja kao i potezi u sahu - ako ne igras nema sanse da ces pobijediti. Tko jednom udje u telekom sektor iz njega ne izlazi. Ostalo su samo takticki potezi. Optima je mozda mala i opsluzuje ograniceno trziste, no da ce je netko ostaviti na stolu ili ici graditi novu opticku mrezu mimo iste je glupost. Nije pitanje ima li ponuda, samo nam ostaje pitanje kolike ce biti.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• LodeRunner
    • September 5, 2020 at 5:15 PM

Mittko, vrati se brzo, skuvao sam ti paštašutu!

• SUKC (Sunce hoteli d.d.)

• LodeRunner
    • September 4, 2020 at 8:10 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from Moller

ovo bi valjalo provjeriti, zanimljiva teza

https://zse.hr/default.aspx?id=98942

Ovaj clanak je jucer izasao:

https://lider.media/poslovna-scena…i-biznis-132592

Prema informacijama s turističkog tržišta, dugogodišnji hotelijer Jako Andabak priprema prodaju svog turističkog portfelja, Bluesun hotele koji unazad godinu dana posluju pod objedinjenim imenom Sunce hoteli. Sva dokumentacija bila je, kako saznajemo, pripremljena i prije koronakrize, tako da slabiji turistički rezultati hotelskog sektora zbog koronakrize nisu razlog njegove namjere o prodaji.

Cini mi se da nismo otvorili SUKC temu. Da ne otvaram nove prazne teme radi jednog ili dva posta, vezem se na ovo.

Neki dan ide, danas opet nejde. Ti novinari, nikako da se dogovore. To znaci da slijedeci put skoro sigurno ipak ide.

Možete li komentirati natpise o promjeni vlasničke strukture Sunce Hotela? - Nezahvalno je komentirati navode medija koji nisu utemeljeni na provjerenim informacijama, niti nas je za provjeru istih itko službenim putem kontaktirao. Hoće li se nakon ove sezone ubrzati proces preuzimanja, a možda i dogoditi spajanja turističkih kompanija? - Možemo govoriti samo u vlastito ime i trenutno nismo u procesu akvizicije ili spajanja. Nemamo uvid u slične aktivnosti drugih turističkih kompanija.

• LodeRunner
    • September 4, 2020 at 7:30 PM

Razmisao sam dal da idem pisati velike storije sto pada vani i zasto al kome se to da citati. Nego, glete ovu slicicu od malko prije.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Sve navedene firme su zapravo "tech" sektor. Osim jedne. Jedna proizvodi strample i trenirke.

Tko pogodi zasto je uopce tu dobije srceko. I da, slobodno kasnije ovo u birtiju.

• LodeRunner
    • September 4, 2020 at 10:49 AM
    Quote from Marielena

Na nasoj burzi nema investitora..

Pa kak ne? Eto, samo pogledat malo vijesti pa iskoci jedan.

U tebe su eto dionice Valmara, Adrisa, Elektroprojekta, Granolioa, Koestlina, Luke Ploče, Lure, Maistre, Tekstilprometa, Varteksa, Prehrambeno industrijskog kombinata, Centar banke, Validusa, Leda, Belja i Slatinske banke, u tekućoj vrijednosti nešto manjoj od četiri milijuna kuna.

• LodeRunner
    • September 4, 2020 at 10:18 AM
    Quote from Moller

dugoročni tjedni ulagači

Tesko je reci jel ovo za smijat se ili plakat. Jerbo je sve opisano zasto smo tu gdje jesmo.

• LodeRunner
    • September 4, 2020 at 9:39 AM

Sto je sad? Rasprodaja gotova a tek uzeo kolica za shopping.

Inace, DAX je vec pozelenio od muke.

• LodeRunner
    • September 3, 2020 at 9:05 PM
    Quote from zlocesti

Da li je itko pogledao trgovanje vani ?

Nasdaq zaronio malo. Mislim da Zoom i Tesla predvode. Nisu se vratili ni dva tjedna nazad a vec se polako stabiliziraju.

No da, sutra je petak.

• LodeRunner
    • September 3, 2020 at 11:32 AM
    Quote from toluen

Eto prilike za programere - napravite aplikaciju koja ovaj probljem rješava. Kako je moguće da danas kraj ove silne mehanizacije i elektrifikacije to još nije riješeno? Neshvatljivo i krajnje neposlovno od strane poduzetnih programera. :)

Nije problem to izstrikat. Problem je koliko ces ti to platiti.

Jer, stvar treba i odrzavati.

• Što smo danas tržili

• LodeRunner
    • September 2, 2020 at 3:31 PM
    Quote from Sinner99

VIRO jučer ga nitko nije htio po 56, šta se dogodilo a?

Mozda je HITA proradila.

• Birtija

• LodeRunner
    • September 2, 2020 at 12:44 PM

Joj, Zlocesta, ovaj forum bi bio prazan i suhoparan bez tebe, ali imas li ti ili nemas Viro je ocito pitanje za Schrödingerovu macku.

Quote from zlocesti

Za početak, nemam Viro.

Quote from zlocesti

I ja sam kupila Viro.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt