evo i nmvog weba.... hoće li objava skoro
Objava o cemu? Da su podigli cijene na bonove?
evo i nmvog weba.... hoće li objava skoro
Objava o cemu? Da su podigli cijene na bonove?
Pa pitanje i je vezano za lobiranje teleoperatera i njihove poslovne odnose. I na kraju, njihove odnose prema buducim potrosacima tj. nama.
Mozda skupim i koji palac dole, no laickim rjecnikom - povijesno gledano vertikalna integracija telekom operatera uvijek dugorocno doprinosi balkanizaciji trzista. Netko moze reci, sva sreca da smo na Balkanu, samo uglavnom znamo sto se pod tim misli.
Drugim rijecima, vertikalna integracija je kao bijesan pas.
Dobro kad je tvoj, no vrlo gadno kad je tudji.
Na kojoj infrastrukturi? Onoj koja (još) ne postoji?
Da. Mogucoj tj. buducoj.
QuoteTime se inače bavi HAKOM, regulacijom tog dijela price.
Ne bas, jer HAKOM niti jednim svojim pravilnikom ne uvjetuje spajanje ili brzinu interkonekcije putem CIXa ili peering partnera sa istog. Narocito ne uvjetuje ili propisuje segregaciju i nacin upravljanja prometom putem navedenog.
To ostaje na individualnim operaterima.
Ja se bas ne razmem previse u te telekome i dijonkice, pa imam kratko pitanje za znalce sa teme.
Sto se dogadja nakon izglasavanja zakona, a Telemakinjeta tehnickim sustavima pocne utjecati na brzinu i latenciju prenosa podataka drugih operatera u segmentu IPTV usluga na koje se spajaju korisnici na njihovoj sadasnjoj ili buducoj infrastrukturi?
Koji zakon regulira takav modus operandi?
Muljanik plovidba dobitnik dana.
Pa za ne vjerovat, dobitnik dana sa 7kkn prometa.
To je isto kak sam i ja dobitnik dana kad nadjem 2 kune na cesti.
Display Moremitko
CHZ -$ MENI GRAF VRIŠTIIIIIIII KA 1,50$
pogledaj malo ipak je 100% u igri
evo malo za ulagače u kripto
Ne znam cemu palcevi dolje, mozda sto je post u krivoj temu, ali covjek je u pravu. Vidjeli smo rastuci trokut na satnom grafu, cijena je do sada porasla 16%.
Palac dole je radi, po redoslijedu vaznosti:
1. Totalne nepismenosti
2. Spamiranja hrvatske teme
3. Upotrebe velikih slova i deranja
4. Krivo napisanog i netagiranog imena sugovornika.
Ako drugima to pase slobodno dajte palac gore autoru. Meni je to vrijedanje i nepostivanje ostalih sugovornika na temi.
Mozda ne letimo prema gore jerbo nema radnika da naulje krila..
Iako su plaće između 10 i 15 tisuća kuna, nitko ne želi raditi ovaj posao
QuoteNovi je nacionalni kolektivni ugovor za pomorce državljane trećih zemalja na brodovima u međunarodnoj plovidbi hrvatske državne pripadnosti, koji vrijedi do 31. prosinca 2022. godine, potpisan ove godine, 13. siječnja. No, prema riječima Sandra Vidasa, ravnatelja Hrvatske udruge brodara Mare Nostrum, za sada se na brodove koji plove pod hrvatskom zastavom nije ukrcao nitko od stranaca.
Možeš to gledati i ovako, banalizirati, HT i ZABA su se već isplatili, pa mogu darovati OPTE za nula kuna.
Ne ide to tako.
Samo sitna korekcija - HT se vec isplatio. ZaBa nije.
HTu je krajnja cijena svejedna, vaznije mu je trziste. ZaBi neke stvari ovise o postignutoj cijeni.
Dionki, daj mi malo povecaj slova, sitno ti je to previse.
Babo pa kad ćeš sa parama od tolike zarade ?
Bude kvart99 u Lenac. Tu nikad ne omane.
otkad Nokia polaže optiku?
molim pojašnjenje od onih koji se razumiju u problematiku
Nokia proizvodi i ugradjuje PON opremu, kao i telco opticke preklopnike potrebne za spajanje udaljenih telekomunikacijskih ormara, kakve vidite po cesti za olaksavanje pasa. No ovo je cisti unapred napisani u onda prepisani tekst izmisljen u marketingu Telemacha.
Ovih dana u guzvi pa ne stignem u detalje, ako to ikoga uopce i zanima.
po meni je puno bitniji podatak da UG planiraju izlistati na burzi.
Pa je, no nije li to logicno? Jer silnim akvizicijama rastu toliko da je pitanje mogucnosti daljnje kapitalizacije prodajom slijedecem fondu u nizu.
Izlaz putem listinga na burzi mi se cini najednostavnijim za koju godinu.
mjenjaju opremu.. hm.
Huawei je gotov u EU. I visinskom i nizinskom opremom - i antenama i telefonima. To oni i sami znaju. Jedino pitanje je sad na ciju opremu ce prelaziti niskotarifni operateri jer im je Nokia i Ericsson preskupa. No novi igraci sa SDR opremom se pojavljuju na trzistu.
Tehnologija je jeftina, ono sto dize cijene visestruko gore je licenciranje i patenti.
Uvatio jos kojeg optickog incuna!
A di je strašilo danas?
Izgleda da ga je Ane dobro prestrasila!
Obrisao mi se taj stari graf pa ga ne mogu ažurirati. Na ovoj novoj stranici Investiramo.hr ne vidim da ima mogućnost chartirati CROBEX Moram se snaći negdje drugdje.
Redovno gledam u grah Crobija na TeleTraderu. Naravno, mogu se spremiti postavke globalno kao i po pojedinom grahu pa kasnije ucitati. I ima lijepi Heikin Ashi.
Vjerojatno znas ali mozda drugima posluzi.
ja bi isto rekao da je prodala, jer je na datum transakcije cijena na burzi bila manja.
očito je bila kod nekog javnog bilježnika koji informacije ne dila okolo, jer je i na burzi cijena trenutno manja od ove 🤷
Ocito je bila kod sebe.
Ove obavijesti u pet do dvanaest - niti ujutro niti po kraju trgovanja - me uvijek odusevljavaju.
Galicka zbilja nema uopce koncept u glavi sto je to burza i sto je to trgovanje. Niti red, niti rad pa je ono trece i nebitno.
To je logično kad će se nova firma zvati "Optima telemach" pa da ne moraju čupat slova sa poslovnica.
Vidim opet da je tema osla na "Optimalnu telekvasinu". Cekamo Flight da udijeli koju utjesnu.