Inače, ima jedna stara investitorska uzrečica: trava nikad ne raste do neba.
Posts by LodeRunner
-
-
Fingira se promet, valjda da ostanemo u Crobexu.
Na burzi se ne moze biti u ista 100% siguran, no s obzirom da smo problem Crobija apsolvirali na slijedecih nekoliko mjeseci rekao bi ipak da nije to. Ovo zbilja izgleda kao prosjacenje na dionici. Moguce da smo na lokalnom dnu, pa izlaze samo oni sa mikro pozicijama a takodjer je moguce da smo u nekom medjuprostoru slabe likvidnosti. Iako smo od 17€-18€ imali vec nekoliko odbijanaca.
U jedno jesam 100% siguran, a to je da je silan druk ovdje postao vrlo kontraproduktivan. Dovodi dodatne trejdere u poziciju koja ih tako i tako ima previse u odnosu na promet.
Ispricavam se ako sad tipkam kao teta u vrticu, ali nije tu problem prodaja. Problem je da nitko od nas drukera ovdje ne kupuje, osim kojim sitnim nalogom na bidu. Cijena se nece pomaknuti prema gore bez kupnje po asku.
Na drugu stranu, ako uprava ne iskoristi ovu godinu za osjetno smanjenje dugova prodajom dijela imovine ili zakljucavanjem jedinog tankera na koju godinu, nebu dobro.
-
Statistika Hanke na Onlyfansu pokazuje, ah, krivi forum..
QuoteStatistika Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga pokazuje da je prošle godine neto uloženo u dioničke investicijske fondove čak 49 milijuna eura. Priličan je to zaokret s obzirom da je godinu ranije zabilježen neto odljev od 17,8 milijuna eura. Ipak, valja naglasiti kako je 2022. po tom pitanju bila specifična s obzirom na veliki bijeg kapitala iz rizičnijih ulaganja zbog napada Rusije na susjednu Ukrajinu. Samo u veljači te godine neto odljev iz dioničkih fondova iznosio je 13,6 milijuna eura.
Domaćim fondovima Apple draži od Nvidije, od hrvatskih dionica Končar i PodravkaDomaći dionički investicijski fondovi više vjeruju u Apple i Microsoft kada je riječ o američkim dionicama nego, primjerice, u globalni dionički hit Nvidiju.…lidermedia.hr -
Vidim ovdje na Muljaniku zadnjih par dana trgovinu prosim lepo - ispruzis ruku pa ti udjele koji cent, ovaj dijonicu dvije.
-
Novi dolazak:
Ubuduce molim stavljati samo odlaske brodova da nam se abc1 ne ljuti previse.
-
bid je junački uzmaknuo
Alane, bjež’mo, njih je dvojica, a mi smo sami!
Bolje kukavički pobjeći nego junački poginuti.
-
a inflacija, stajanje, čekanje? mogli su se potruditi bolje
To valjda samo za one odlikase koji prezive jos koju godinu u slatkoj dijonici.
-
Za sve one koji su zakasnili u Zupanju ono tmurno jutro prosle zime eto spasonosnog rjesenja.
VIRO TVORNICA ŠEĆERA d.d. – PONUDA ZA KUPNJU
-
Dok je ovako dobar dividendi prinos, moram se složiti s blogerom da je ovo bolje od narodnih obveznica
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Zagrebacka, karlovacka, osjecka pivovara se povuku, jednostavno prestanes kupovati njihove proizvode
Kupujem Garden pive. Garden je na burzi. I opet nista od toga.
ZSE uvijek nadje nacin da te zahebe.
-
Da,to je točno što se napisali, samo što država funkcionira ali "samo za podobne ". Nadam se da će izbori mnoge stvari promjeniti, a izbori su takoreći sutra.
Nazalost, izbori nece nista promijeniti. Ne zato jer se stvari ne mijenjaju na izborima. Ne ni zato jer su izbori zapravo ono mjesto gdje se protestira protiv vladajucih i zakona u drzavi.
Jedini razlog zasto se stvari i dalje ne mijenjaju na izborima je samo zato jer Hrvati i dalje ne razumiju cemu izbori sluze i kako se koriste. No sad sam vec predaleko otisao od teme.
Nego, jel itko bio na zadnjoj skupstini proslo ljeto? Jel itko slusao njihove odgovore kod rasprave o dividendi, dionicarima i opcenito odnosu uprave prema malim vlasnicima? Gledao njihova lica kod glasanja o tocci dnevnog reda.
Onaj tko je, bilo mu je potpuno jasno da su tipicno hrvatsko dionicko drustvo kojima su mali dionicari samo nesto sto smeta i sto im uopce nije jasno zasto su na skupstini i cemu trose njihovo vrijeme predlazuci ista kad oni misle samo na svoje guzice.
Ovo se vec onda znalo da ce napraviti. Samo se nije znalo kada ce napraviti
-
Jesmo li na kraju ostali u Crobexu ili ne?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Značajan porast vrijednosti brodova........ Od početka godine supre porasle 20%.....
Ako nastave ovim tempom rasti eto nas ubrzo i na 15 jura.
-
3.9 milijuna dobiti😎🍺
Ako mozete pojasniti za nas laike jel to znaci da sutra kupujemo ili prodajemo?
-
Huti i Avari pripremaju spanjolsku inkviziciju:
Zbilja nemam pojma koliko ovi planiraju odrzavati svoj lukavi plan ala Baldrick, no nisam siguran da to vise pase niti Kini niti Egiptu. A ta Kina ima pomorsku bazu koju milju dalje od Bab-el-Mandeb raketnog koridora.
Verige je ocito odabrao pravo vrijeme za paradnu plovidbu.
-
Zbog čega rasprodaja danas?
Biraj jedan od ponudjenih odgovora:
A) Danas je kineska nova godina - godina pecene prepelice. Zna se da je to najbolje vrijeme za prodaju,
B) Puno se raslo zadnih dana na osnovu BDIa pa sad malo trgovci krate.
C) Izvjestaj ce pokazati da Huti i Avari raketiraju samo brodove Muljanika.
Ili mozda samo:
Z) Svi koji su htjeli kupiti su kupili.
Eto ovaj zadnji prebacio odmah u Atlantsku..
-
Vidim nema nama pomoći dok neka umjetna inteligencija ne bude sve to pratila i blinkala na sve strane čim se povežu veze
Probaj s ovom umjetnom inteligencijom. Cuo sam da je jos bolja od hrvatske.
-
ako se netko sjeća osnove krize zvane dot-com (ja tad nisam bio aktivan na burzi ali sam površno to pratio i poslije post festum malo proučio) ona je izbila jer je naduvana balončina oko podmorskih internet kablova i td. da bi se tadašnje ulaganje na burzi ispatilo internet promet bi bio pretjerano skup pa ga nebi ni bilo.
Nema me tu vec duze vremena jer je tesko biti politicki korektan na politicki prekorektnom forumu, samo vidim neku euforiju ovih dana pa budem kratak. Rijecima, ne prodajom.
Verdi kao i obicno pise o necemu sto nit razumije niti je shvatio, iako je od toga sad proslo vec i previse godina, pa je tesko sve zapamtiti. Cijeli dot.com boom je zapravo bio samo radi jedne recenice, jedne parole - radimo ono sto smo radili i prije samo sad na Internetu. U to doba bilo je to dovoljno za burzu i stratosferske balone koji su poletili. Ili nam mozda danas samo tako izgleda?
Kako se povijest ponavlja za sve koji ju nisu proucili, tako i danas burza raste samo radi jedne parole - radimo ono sto smo radili i prije samo sad putem "AIa". Koji zapravo uopce ne postoji no neke stvari su poprilicno tesko objasnjive ljudima koji smatraju da je sklizavi ekran izmislio Stevica Poslovni dok Interneta nije bilo prije Billi Bob Vratnog treceg.
No sad dosta zahebancije pa idemo ozbiljno.
Zar netko zbilja misli da je ova euforija vani radi AIa? Da je SPY odfrljio sa 410$ na 510$ (25% za nematematicare) u manje od cetiri mjeseca radi maloprodajnih trgovaca? Mislim, znam da tu vecina ipak nije toliko ravnozemljaski raspolozena no morao sam pitati.
Ah, zaboravio sam na ozbiljno. Dvije stvari, gledajuci unatrag vrlo jednostavne, kao i obicno na burzama. Propast banaka u trecem mjesecu koja je zaustavila QT i punom parom pokrenula QE kreativno bankovno racunovodstvo kao i ovogodisnji izbori. Da banke nisu okrenule QT u QE ne bi nam trziste tad krenulo gore. Da nisu izbori ove godine ne bi recesija bila odgodjena do daljnjega. No americki FED nije nista manje politiziran od naseg HPBa. Ne treba ni smetnuti s uma ogromnu polugu 0dte opcija kojom se, radi tehnickog ponasanja MMova kod trgovanja, likvidnost pocela prebacivati brzinom lavine (ili brzinom gama skvizca) u najtrgovanija izdanja. Bez 0dte opcija ne bi ni NVDA bila gdje je danas.
No tu smo gdje jesmo i, osim kojeg ljetnog pljuska, ovaj padavina tijekom slijedeceg mjeseca, ostajemo gdje jesmo sigurno do izbora. Americkih, naravno.
Eh da, onih dana dot.com bumeranga najvise je profitirao prodavac lopata za dot.com - Cisco. Ovih dana AI raketiranja najvise profitiraju prodavaci lopata. Zanimljiva je ta povijest.
-
Radnička fronta: 1.7 posto najbogatijih drži više od 43 posto štednje na računima - Index.hr
evo ih neradnici koji zele drugima uzimat pare jer imaju vise nego oni koji ne rade nista
nepojmljivo mi je da takvi ljudi postoje
Onda ubaci sve pare u kripto pa te Peovicka nece moc uvatit.
-
Sto je 9 jura cijena u preoduzimanju?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.