Vidim zadnje vrijeme se piše o stranom kapitalu koji kupuje na ZSE, razlog uvođenje eura. Sad mene zanima od ovih domaćih brokera koji imaju dopuštenje trgovati na ZSE, koliko je od njih sklopilo ugovore sa vanjskim brokerskim kućama da posredno preko domaćih brokera mogu kupovati dionice na ZSE?? Mislim možda ovo već postoji ,ali ja nisam upoznat.
Nazovi Zabu i pitaj ih da ti otvore skrbnicki. Pa nam javi sto su ti rekli.
crobi napušta zonu sumraka, pa ako još ima slobodnog keša, može se još pokupiti kakvog jeftinog turista prije dolaska euro(se)zone
Nisam bas siguran da su stranci navalili na nas tocno na kraju godisnjeg odmora, ali je ocito da se dio svjetskog kapitala preljeva u EU. Koliko dugo ce to trajati je vec pitanje za neke iznad mojeg platnog razreda. A danas je, nakog mjeseci plasenja, stigla i jedna interesantna vijest iz energetski opustosene Njemacke.
QuoteGross trading flow increased for a 2nd straight week, which resulted in modest net selling (-0.6 SDs) driven by short sales outpacing long buys ~2 to 1. Single Stocks saw the largest net selling in 7 weeks, while Macro Products were modestly net bought. North America was by far the most notionally net sold region, driven by short sales, while EM Asia and Europe were the most net bought, both driven by long buys. 8 of 11 global sectors were net sold on the week, led in notional terms by Info Tech, Health Care, Comm Svcs, and Energy, while Financials, Real Estate, and Materials were net bought.
Hedge Fund Shorting Of Tech Stocks Hits Record High, Goldman Prime Finds | ZeroHedge