1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. LodeRunner

Posts by LodeRunner

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• LodeRunner
    • January 10, 2023 at 9:31 PM
    Quote from Junius

Vidim zadnje vrijeme se piše o stranom kapitalu koji kupuje na ZSE, razlog uvođenje eura. Sad mene zanima od ovih domaćih brokera koji imaju dopuštenje trgovati na ZSE, koliko je od njih sklopilo ugovore sa vanjskim brokerskim kućama da posredno preko domaćih brokera mogu kupovati dionice na ZSE?? Mislim možda ovo već postoji ,ali ja nisam upoznat.

Nazovi Zabu i pitaj ih da ti otvore skrbnicki. Pa nam javi sto su ti rekli.

Quote from Moller

crobi napušta zonu sumraka, pa ako još ima slobodnog keša, može se još pokupiti kakvog jeftinog turista prije dolaska euro(se)zone

Nisam bas siguran da su stranci navalili na nas tocno na kraju godisnjeg odmora, ali je ocito da se dio svjetskog kapitala preljeva u EU. Koliko dugo ce to trajati je vec pitanje za neke iznad mojeg platnog razreda. A danas je, nakog mjeseci plasenja, stigla i jedna interesantna vijest iz energetski opustosene Njemacke.

Gross trading flow increased for a 2nd straight week, which resulted in modest net selling (-0.6 SDs) driven by short sales outpacing long buys ~2 to 1. Single Stocks saw the largest net selling in 7 weeks, while Macro Products were modestly net bought. North America was by far the most notionally net sold region, driven by short sales, while EM Asia and Europe were the most net bought, both driven by long buys. 8 of 11 global sectors were net sold on the week, led in notional terms by Info Tech, Health Care, Comm Svcs, and Energy, while Financials, Real Estate, and Materials were net bought.

Hedge Fund Shorting Of Tech Stocks Hits Record High, Goldman Prime Finds | ZeroHedge

• LodeRunner
    • January 9, 2023 at 12:26 PM
    Quote from darac11

WTF! Crobex je u plusu 2 posto😯. Tko je umro? 🤣🤣🤣🤣🤣

Gadna inflacija danas! Ako ovako nastavi tko zna tko ce si vise od nas uopce moci priustiti dionice.

• Električni automobili - prilika za investiciju?

• LodeRunner
    • January 8, 2023 at 3:40 PM
    Quote from D_artagnan

Al punis ga na solare?

Image

• DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• LodeRunner
    • January 8, 2023 at 1:38 PM

Kad me netko pita kako funkcioniraju trzista samo mu posaljem ovaj video. Objasnjava sve, cak i pozicioniranje kad muzika stane.

• Čudna vremena

• LodeRunner
    • January 6, 2023 at 5:54 PM
    Quote from BudFox

Dobro je, već sam se bio uplašio da to samo meni iskače ^^ ^^ ^^

Meni iskace ova pa takodjer nemam pojma sto je autor planirao reci.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• LodeRunner
    • January 6, 2023 at 5:38 PM
    Quote from harpun

i ako zadovoljiš fifo i ako je dionica likvidna

Zato je najbolje kupovati one nelikvidne. Nikad nemas dovoljno kupaca za prodaju, pa nikad ne mozes ni u minus s njima.

• LodeRunner
    • January 4, 2023 at 11:35 AM
    Quote from borsa

da neće dividenda na Zabi

Pa po lojtrici gor, pa po lojtrici dol.

• Brokeri i brokerske naknade

• LodeRunner
    • January 3, 2023 at 4:22 PM
    Quote from Moller

onda je ok, ali je ta ova naloga vidim na 0,55 a jedan je očito na 0,545

Tocno to.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Koliko je meni poznato niti jedan maloprodajni broker u HR osim HITE ne nudi zadavanje naloga ispod nominalne valute. Sigurno nije islo sa pola lipe na kunama, pa pretpostavljam da nece ici ni sa pola centa na eurima.

To nije problem sa Xetrom jer ona podrzava i frakcije centa. Problem je samo sa implementacijom korisnickog sucelja izmedju krajnjeg korisnika i Xetrinog APIa koji je u domeni brokera. A njih boli ona stvar.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• LodeRunner
    • January 2, 2023 at 12:02 PM

Na sapunima imamo solidnu potporu. Tko hoce van sada je pravo vrijeme..

• LodeRunner
    • January 2, 2023 at 11:10 AM
    Quote from Parica

A sad popratimo trgovanje....sretno svima i nek trziste razvali ove godine!!!

Pari, jos sam mamuran od nove godine, gledam ove brojke na ZSE i bez kalkulatora u ruci mi nista nije jasno, a ti ovako rano (ahem) ujutro ides sa dubokim raspravama.

To si sigurno napisao jos prosle godine dok si bio trijezan..

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• LodeRunner
    • January 2, 2023 at 11:04 AM

Neki jos nisu zaboravili kune..

• LodeRunner
    • January 2, 2023 at 10:09 AM

DAX raste kao raketa jer je Hrvatska uvela euro..

• LodeRunner
    • January 2, 2023 at 8:47 AM
    Quote from Barikb

na stranici http://www.zse.hr piše da 02.01.2023. Indeks je 1.979,88 ali su navedeni podatci sa kašnjenjem od 15 minuta.

Da proradi Zagrebačka burza i koji dan poslije Božića po julijanskom kalendaru, ja sam sa time više nego zadovoljan.

Mozda je tebi i pisalo 2023 ali sad vidim neku drugu godinu. Ocito se fino partijalo na novogodisnjem partiju s puno alkohola, pa koja godina gore dolje nije igrala ulogu.

• LodeRunner
    • January 2, 2023 at 8:39 AM

Zaba mi ukrala 5 kuna iz portfelja!

Zapravo nije lose.. Ocekivao sam osjetno vecu kradju.

• Kolike prinose ostvarujemo

• LodeRunner
    • December 29, 2022 at 4:29 PM
    Quote from Goran

Pa vi ste bolji od s&p500 koji je reper za svaki portfolio i u minusu je 20% ove godine.

Ako netko misli da je u gadnom minusu neka samo procita slijedece. Odmah ce mu biti osjetno lakse u zivotu.

The company led by Michael Saylor now holds 132,500 BTC, acquired for about $4.03 billion at an average price of $30,397 per bitcoin. As a result, the Virginia-based firm currently faces an unrealized loss of over $1.8 billion

MicroStrategy Adds 2,500 Bitcoin To Holdings Despite Tax-Loss Harvesting | ZeroHedge

• LodeRunner
    • December 28, 2022 at 10:57 AM

Naravno da ce se otkazati nalozi kada se iz Xetre brise postojeca valuta i dodaje potpuno nova za ZSE. Takodjer ce se promijeniti koraci trgovanja za pojedinacne dionice kao i limiti po istima. Trgovanje prvih par dana biti ce dlakavo jer vecina nas ovdje ima nekakve ideje potpora i otpora u glavi, no cak da te prevedemo direktno u eure ne znaci da ih nasa kolektivna svijest tako pamti.

Biti ce veselo gledati trgovinu.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• LodeRunner
    • December 24, 2022 at 8:33 AM
    Quote from PILAPILA

ZNA se tko je to dozvolio....premijer prvi...kako Paladina može biti ministar, 60 milijuna kuna vrijedi mu imovina...otkud???

Za prave poklone nikad nije kasno. Ako nam ministra zamotaju u sljedećih 15, 20 dana, bit će to na vrijeme
    Nedovoljno je jednoga urnebesnoga državnog činovnika ostaviti bez kotača pod nogama
    www.jutarnji.hr

Paladina je ministar bas iz razloga sto se zna otkuda mu imovina. Takvim ljudima vrlo je lako upravljati jer ne samo da imas aparat kojim ga drzis za j..a nego i tocno znas kako razmisljaju i sto im je jedino na pameti.

• Sretan Božić i Novu godinu žele vam Dionice.NET

• LodeRunner
    • December 24, 2022 at 8:09 AM

Svim forumasima, svim prijateljima i neprijateljima, svima koje sam uvrijedio kao i onima koje (jos) nisam zelim sretan i blagoslovljen Bozic kao i prekrasnu slijedecu godinu. Da nekima bude uspjesna kao i ova, a svim ostalima puno uspjesnija.

A jos vise, iz sveg srca, Vam zelim puno zdravlja i ljubavi. Lova je uvijek bila samo nesto sto curi kroz nase djepove.

• LodeRunner
    • December 23, 2022 at 5:59 PM
    Quote from Moller

nema ovdje danas ni bureka, valja ići puricu ganjati,

Ma kako nema?! Feniks zvan Iggy poletio po ko zna koji put, pa onda nesto pre(sera)tumbavanja na Muljaniku i zatim signalna raketa na Seceru. Je, u smijeru za jug ali tko to jos prati. Atlantida i dalje usidrena izmedju stjenovite obale i poluotoka zvanog "SmanjujemPKD".

To je ono sto sam spazio. Ne pratim previse plavicaste dionice ove godine dokle god mirovinci stede lovu za Plenkija.

Quote from D_artagnan

U svakom slučaju smo još koji dan milijunaši, pa uživajmo u zadnjem pogledu na milijunski portfelj, za 10 tak dana sve će se stopiti u parsto tisuca eura ^^ . Oni koji i poslje NG ostanu € milijunaši :thumbup: 💪

Nego, sto sa jadnim prosjacima koji nisu bili miljunasi ni u kunama? Vidim da burza za takve vise nije..

• Hrvatski ETF fondovi

• LodeRunner
    • December 22, 2022 at 12:52 PM
    Quote from Normani

Koliko su novaca izgubili domaći investicijski fonodovi:

https://hrportfolio.hr/vijesti/fondov…luji-8242-71907

Normi, hvala na linku, ali kriva tema. Za sada imamo samo dva ETF fonda.

A ovi iz linka nisu ti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt