Jbt pa baš smo skupi
Posts by Roki
-
-
RIVP se kreće uvis. Promet intenzivan.
Skinuto 19.000 komada RIVP s aska na 4.42 eura te se pojavio odmah potom prodajni nalog od 25.000 komada na 4.43 eura.Nije čudo što raste. Zapravo cijena još nije blizu razina od prije korone, ali nije ni dobit
Najava za sezonu je vrlo dobra, u kombinaciji sa inflacijom to bi trebalo značiti vrlo visoke prihode. Pitanje je koliko će narasti rashodi i kolika će biti dobit.
-
Samo je prvi put potrebno poslati. Poslije ste u njihovom sustavu kako ste i sami naveli.
Užasno sam zaboravna osoba. Hvala Vam za info.
Ja sam danas malo podebljao poziciju. Što se tiče Maistre sezona bi mogla biti dobra, prihodi bi trebali u kombinaciji s inflacijom otići u nebo, pitanje je samo koliko će se povećati troškovi i kolika će dobit na kraju ostati. Ja se nadam osjetno većoj dobiti od 2022. a onda valjda i nešto boljoj dividendi. Čudi me da cijena nije otišla još gore. ADRS2 P/E je na 16,5%, RIVP je na 30,6. Imam obje dionice. Kad povučem paralelu Rivp mi je skup a Adrs2 čak i jeftin.
-
Obavijest dioničarima Adris grupe o dostavi podataka za potrebe isplate dividendePrilikom stjecanja dionica Adris grupe d.d., potrebno je dostaviti podatke potrebne za obračun i isplatu dividende navedene u obrascu dostupnom u prilogu ove…www.adris.hr
Jel im je ovaj obrazac za isplatu dividende potrebno ispunjavati svake godine prije isplate dividende, ili kada me jednom unesu u sustav to je to dok god imam njihove dionice?
-
A kako mali investitor puput većine nas sa do 100k eura kapitala može doći do nekih zanimljivih obveznica osin kad HR izda narodnu obveznicu. Što je sa njemačkim, mađarskim i sl. Ili napravit račun na interactive brokesr ili sličnoj platformi itražiti obvezničke fondove?
5 godina investiram u dionice, nekakav sam value investitor, o obveznicama nikad nisam razmišljao niti su me zanimale, ali možda nebi bilo loše 10-20% portfelja odvojiti za nekakve zanimljive obveznice sa 5 ili više % prinosa?
-
Jel ima naznaka da će opet izdati narodnu obveznicu. Pitam za frenda
Vidim da preko agrama mogu kupiti narodnu obveznicu ali mi uzimaju proviziju 0,3%. Ako ju kupim preko agrama jel mi ond anaplate 0,3% i kad ona istekne ili samo pri kupnji?
Koliko znam kod kupnje narodne obveznice kada su ju tek dali u ponudu nije bilo nikakvih troškova ili?
-
Crobex tek treba odradit inflaciju od 25% u zadnjih 24 mjeseca. Valjda vam je jasno da je BV svih dionica jako porastao radi inflacije, samo to uglavnom još nije provedeno kroz knjige.
Mene to isto pati, činjenica je da ti BV ili ajde da kažem generalno imovina zbog inflacije jednostavno vrijedi više, samo je pitanje koliko? Iako kad pričamo baš o dionicama, onda mi se ta činjenica direktno kosi sa drugom činjenicom koja kaže da bi dionice trebale rasti ako im se povećaju zarade. S druge strane index jest porastao u zadnjih dvije godine iako je porastao zbog svakakvih neuobičajnih događaja i politika. Kud će index, nitko ne zna, al da je jeftino, i nije baš. Eo detalji sa 7CRO prospekta:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
U prvih deset po veličini izvoza smo valjda već dvije godine (2021., 2022.). Sljedeća stepenica je prvih 5. Dobivamo one nagrade za “najboljeg velikog izvoznika”, ali još je dalek put do “najvećeg “.
Mislim da ćemo puno prije toga kao dionica biti jedna od onih glavnih (10 % cap) članica CROBEX-a.
Tu je prvi korak ući u njega. To možda već u rujnu? Mislim da ulazimo s oko 5 % težinom.
Kodt ili Kodt2?
-
Kd bih vam rekla targete za Arnt i rivp namazali bi me katranom i perjem.
Pa neću
Još malo, pa u shopping
Vani se zabavljam, ovdje se bogatimo, sve nice
Šapnite meni porukom za Rivp i učinite dobro djelo. Nemam ja puno za kupiti, planiram oko 800 kom, neću vam ja puno zasmetati.
-
Bok, jel itko gleda span i kodt/kodt2. Nedavno su dotakli ath i čini se da ide hlađenje. Jel radio itko ikakve analize?
-
Opet nas straše...
Europska središnja banka: Moguć je kaotičan pad cijena nekretnina u eurozoniCIJENE stambenog prostora u eurozoni mogle bi "kaotično" pasti jer stanovi zbog visokih kamatnih stopa postaju nedostupni građanima, a neprivlačni ulagačima,…www.index.hr -
Jel može netko objasnit trenutni downward trend?
Mogu ja, trljamo ruke i čekamo ga još niže kad još padne. Samo tiho i postavit se na oko 200, ako bog da...
-
lijep protuprijedlog ali ne vidim kak bi to moglo proći kad ovi koji predlažu 6 € imaju 49%, ne?.......
Možda je samo izraz nezadovoljstva. kao, ili dignite dividendu ili ćemo vam srušit cijenu
-
Je roki, al moraš i prodat da ti il netko uhvati niže, e sad kreni i prodavat
Prijatelju kod mene nema prodaje
Samo se povremeno nadokupljuje, po mogućnosti na sniženjima
-
Na nekim dionicama koje pratim sam danas uočio znatan pritisak na desnoj strani, tj. puno više je prodavatelja od kupaca. To su redom HT, ZABA, SPAN i RIVP. Logika nalaže čekat ih niže samo koliko? Šta misle kolege?
nije tajna da hoću dokupiti jeftinije, kao i većina ovdje...eto, čisto da se preventivno ogradim od kolega koji će reći da drukam na pad.
Jučer sam pisao da sam primjetio pritisak na strani prodaje na HT, ZABA, SPAN i RIVP. Danas je stanje isto, ali bih dodao i ATGR, KODT2 i ERNT na kojem se bid odjednom povukao za 5 eura niše i napravio rupu. Ovo su dionice koje pratim, za ostale ne znam jer ih ne pratim.
Otvorim europske burze i gle vraga:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Također vidim da je crobex na nekoj konstantnoj razini već neko vrijeme, status quo, lako moguće da bi mogli zaroniti na neku lošu vijest. Možda griješim i vjerojatno sam subjektivan. Ali ja za sada čekam, čekam niže sve od ovoga što sam gore naveo...
-
Otkud tako velika dividenda?
Zadržana dobit od ranije. Za točnu informaciju možeš pročitati raniju dokumentaciju, izvješća i objave.
dajte mi hint, kolika će biti sljedeća dividenda?
-
Ja stvarno nikad nisam pratio RIVP, jednostavno nisam imao turiste u fokusu. Da ne dužim, sad mi je zapeo za oko i htio bih svoj portfelj obogatiti s RIVPom i dići ga na nekih pristojnih 10-15%. Volio bih da me netko od vas upućenijih malo usmjeri, koji su vaši stavovi o dionici, Čini se da imaju dobru upravu i dobru viziju. Kakva im je dividendna politika? Vidim da su dividende nemale, zadnja preko 4%, al nema mi logike da isplate više nego što zarade, p/e je oko 30. Otkud onda tako velika dividenda? Jesu je podebljali da malo "nadoknade" neisplatu tijekom korone ili u čemu je kvaka. Što očekivati od sljedeće dividende ako prihodi ove sezone odu 10% gore, a dobit za npr 5%?
-
Na nekim dionicama koje pratim sam danas uočio znatan pritisak na desnoj strani, tj. puno više je prodavatelja od kupaca. To su redom HT, ZABA, SPAN i RIVP. Logika nalaže čekat ih niže samo koliko? Šta misle kolege?
Najbolje ti da uopće ne čekaš
Šta bi to značilo, da ih kupim odma ili da ih ni ne kupim?
-
Kupili su gubitaša ako dobro vidim?
Zadnje dvije godine bilježe gubitak u poslovanju...
...ali to nije sve...još se gubitak povećao -55,77%
u odnosu na godinu ranije...
Nešta su im smrdani postotci, gubitak je povećan za 156%, sa 107 na 274 tisuće eur. Isto tako npr na prihodima piše da je povećanje 115%, zapravo je 15%. Treba gledati iznose ako uopće i oni valjaju...
-
Petak je zadnji dan za kupnju s pravom dividende jel?
Jel pametnije pokupiti dividendu ili čekati sljedeći trgovinski dan bez prava na dividendu i očekivati pad dionice minimalno za taj iznos? Kako je bilo prošlih godina? nekako sumnjam da će biti neka rasprodaja nakon prava na isplatu dividende...