1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Roki

Posts by Roki

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • August 11, 2023 at 12:53 PM
    Quote from renchi

kada se piceo prodavati na IPO i rasti na krilima rezultata SPAN i kada su ga poceli kupvati fondovi tada nije bilo spomena o pivcima i NB. Oni su novijeg datuma. Ovo je njihovo.djelo.koje nema veze sa investicijama. Nego na peljesenju slabih i malih rucica. Pivac je, nazalost, jos djelomicno ostao. Stetu su napravili djelatnicima SPANA i cijeloj ZSE . A za SPAN se ne treba kao invsticiju bojati. U SPAN se može ulagati.

Sada te novce koje su ovdje zaradili, ali su i investirali i imali troskova (zato nece dijelove SPAMA koje imaju sada prodati nego cuvaju ili.polako izlaze ) ulazu u slijedecu zrtvu. Ja vam.govorim da obratite paznju na ZABA, PODR, KOEI i moguce ce tu biti jos diinica u koje ce tako ulagati kao i u SPAN i na isti nacina izaci kao i u SPAN, ali s VAŠIM novcima.

Vi se zapravo obraćate trejderima da ne jašu valove kada krenu kitovi pivci i bakić, jer kad kitovi krenu prodavati onda trejderi neće stić prodati svoje na vrijeme ili šta???

Majke mi mile, ja ne kužim šta točno hoćete reći.

ja inače slabo kopčam, nemojte se ljutiti.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • August 11, 2023 at 12:32 PM
    Quote from renchi
    Quote from Roki

Jel ovo neki sarkazam ili šta? ja sam glup pa ne kužim.

Nije sarkazam nego upravo gledate sto se dogadja kada se kitovi krenu hraniti planktonima :) . Dakle kada imate veliki free float i mogucnoat manipuliranja cijenom od strane " profesionalaca " koji utječu na cijenu i na taj nacin zaradjuju na lakim rukama iz velikog free floata. Ako mislite da ih mozete pratiti, samo napred....na nekome ce zaraditi, a ovaj forum citaju i oni na koje oni računaju...

Ali vi dajete savjet malima da ne kupuju. Zar savjet ne bi trebao biti da sada ne prodaju i da nadokupljuju? Govorim konkretno za span. Zbunjen sam. Očito drukčije promatramo situaciju :/

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • August 11, 2023 at 12:14 PM
    Quote from renchi

Znači tamo gdje su NB i Pivci ne ulažite novce. Ne kupujte te dionice, jer jedino na vasim.novcima mogu zaraditi. Ne dajte da vas navuku. U dionice u koje oni ulažu ne ulažite. Niti ZABA niti PODR.

Jel ovo neki sarkazam ili šta? ja sam glup pa ne kužim.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • August 11, 2023 at 10:56 AM
    Quote from mooji

Analiza Intercapitala, cijena 71.8 eur

[uklonjeno na zahtjev autora dokumenta]

Hvala za ovo, odakle vam to?

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • August 11, 2023 at 10:46 AM
    Quote from zlocesti

Uletila sam jučer sa prvom količinom ko' slon u staklarnu

Jutros peglam ulaz, pune ruke posla

Al' ovo je baš brutalno.

Bio je netko pisao da ide ovo na 50 eura, pa ste ga htjeli namazati katranom i perjem, al' čini se da je bio u pravu

Kolika je po vašem mišljenju fer cijena Spana, bez igrica i napucavanja

p/e 20

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • August 11, 2023 at 10:03 AM

Bome ovo je fina prilika za dokup. Nisam pri lovi ali ako se zadrži ovdje probat ću do kraja dana nešto ubost.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Roki
    • August 11, 2023 at 9:15 AM
    Quote from mikromakrto

Komercijalne nekretnine se ne vrednuju i ne prodaju po principu xy tisuća eura za kvadrat, već po njihovom NOIu, FCFu i drugim mjerilima.

Ima užasno ružnih nekretnina na periferijama gradova koje koštaju puste stotine milijuna eura, jer su igrom slučaja uspješni trgovački centri, a ima onih u centrima gradova koje se ne mogu prodati ni za vrijednost armature u njima jer ne prihode ništa.

Tako da, treba pričekati i vidjeti kakvo će biti poslovanje tog hotela pa onda donositi zaključke. Ako će i on biti u sklopu Maistre, bez obzira na poslovanje, cijena neće nigdje s 40 eura, kako je već više od 5 godina

Stoji sve što kažete i to baš i ide u prilogu Marjanu. Vjerujem da će biti hotel sa 4 ili 5 zvjezdica u samom centru Splita, na rivi. Novi moderan hotel na toj lokaciji, takve stvari se teško mogu kupiti i zaista će vrijediti mnogo. Prihodovat će sigurno mnogo a nadam se da će i dobit biti solidna. I da, ako bude u sklopu Maistre onda sigurno hoće.

S gornjih katova ćeš moći pljunuti u more, doslovno. Pa i to ima neku vrijednost, barem intrinzičnu :D :D :D

• Roki
    • August 11, 2023 at 8:10 AM
    Quote from plavi01

Adris gdje god je u zadnje vrijeme uložio nastala je pušiona a sad još načet i triglav.

Ja izgleda nešto fulam. Kakve veze ima Triglav sa Adrisom, jel može neko pojašnjenje?

Nešto razmišljam o tom mrtvom Marjanu. Nekretnine u centru Splita vrijede kao suho zlato, to sam saznao zimus iz prve ruke a sad viđam to i u medijima. Kada ga jednom obnove i otvore, pa njegova vrijednost će biti bolesno visoka. Možda to neće utjecati na cijenu dionice ali kad tad, vrijednost će se otključati. Ako ništa drugo bit će prihoda od tog hotela, pa neće tamo noćenje po sadašnjim cijenama biti ispod 400-500 eura...

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • August 10, 2023 at 10:08 AM
    Quote from Zlatek
    Quote from Roki

Meni se čini da brane cijenu. Generalno volim kad cijena padne pa dokupim kvalitetnu dionicu ali moram priznati da mi se sviđa i ova shema gdje trezor brani cijenu od jačeg pada, još kad bi poništili dionice bilo bi top!

A ako trezor kupuje od insajdera?

e jebig@ onda

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • August 10, 2023 at 10:04 AM
    Quote from mooji

Trezor kupuje dalje

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/51159

Meni se čini da brane cijenu. Generalno volim kad cijena padne pa dokupim kvalitetnu dionicu ali moram priznati da mi se sviđa i ova shema gdje trezor brani cijenu od jačeg pada, još kad bi poništili dionice bilo bi top!

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Roki
    • August 9, 2023 at 3:50 PM
    Quote from Junius
    Quote from Roki

Kod mene se drukčije manifestira, tako da u nevjerici počnem psovati, sve maštovitije i maštovitije...

Ovo smo lani isto prolazili na HPB-u, pa na kraju HPB nije platio ni lipe extra poreza, iako po medijima i stručnjacima je trebao barem 30 milijuna eura platiti.

Gledam u HPB vec 3 godine i nikad ga nisam kupio, šta ću kad volim tu dividendu više nego išta, al nebi sad o tome.

Ovaj porez me kopka zbog zabe a nje sam pun ko brod :D :D

• Roki
    • August 9, 2023 at 3:35 PM
    Quote from Junius
    Quote from Roki

https://www.nacional.hr/ministarstvo-f…a-dobit-banaka/

Kikiriki banana država, majko mila koja skupina d€bila nama vodi državu...

Ministarstvo financija kazalo je da analizira situaciju te da razmatra niz mjera iz područja porezne politike.

Naslov je koncipiran kao gotova stvar. Moje savjet je ne čitati ništa sljedećih dana što bude izlazilo po novinama u vezi banaka, jer je svrha svega stvaranje panike.

Kod mene se drukčije manifestira, tako da u nevjerici počnem psovati, sve maštovitije i maštovitije...

• Roki
    • August 9, 2023 at 3:31 PM
    Ministarstvo financija najavilo uvođenje jednokratnog poreza na dobit banaka
    Nakon što je i Italija najavila uvođenje dodatnog jednokratnog poreza na dobit banaka, Ministarstvo financija kazalo je da analizi...
    www.nacional.hr

Kikiriki banana država, majko mila koja skupina d€bila nama vodi državu...

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Roki
    • August 9, 2023 at 12:38 PM
    Quote from zlocesti

Neće nam biti do smijeha ako naši dođu na istu ideju.

A ne vidim kako ne bi, ni zašto ne bi.

Kako privući investitore u zemlju gdje ti postoji mogućnost da ti netko odjednom naaije porez na extra profit, prvo u koroni, sad iz čista mira i to retroaktivno. Ali da, s obzirom na kapacitet naših političara, moguće.

• Roki
    • August 9, 2023 at 10:48 AM

Iako nas ova naša banana vlada više ne može ni s čim iznenaditi, po meni je ovo ipak bila prilika za dobar dokup, jer strah je iracionalan, a ova i iduća godina će biti top za banke i očekuju nas masne dividende nakon toga. Teško je prognozirati što će se desiti sa kamatom ECB-a 2025. pa na dalje, ali dok god je barem 2% to i dalje za zabu sa ovakvom ili sličnom bilancom znači gomila novca od kamata na depozite držane u centralnim bankama.

Pišući ovaj post baš sam malo proguglao ECB rate i EURIBOR forecast, pa evo:

Forecasters expected the rate on the ECB's main refinancing operations (MRO) to increase to 4.25% in the third quarter of 2023 and to remain at this level up to the second quarter of 2024, before easing in the second half of 2024 and further in 2025, falling to 3.25%

EURIBOR FORECAST 2023, 2024 And 2025 - Long Forecast

Trenutno zaba ima 6 mlrd EUR u centralnim bankama. 2% kamate bi donijelo 120 mil EUR dobiti samo od toga.

• Roki
    • August 9, 2023 at 9:22 AM
    Quote from Mali korisnik

Puno hvala.

Još uvijek je to neoporezivo?

Znači, slijedeće godine biti će u zaostatku barem 10 godina. 😉

Da, to bi nam svima bilo u interesu da još godinama isplaćuju dividendu iz stare dobiti koja se neoporezuje. Al mislim da podatak koliko je te stare dobiti preostalo nije dostupan malim dioničarima. Rekao bih da bar jos 1-2 godine dividenda ide bez poreza, ako bude sreće možda i više...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Roki
    • July 28, 2023 at 12:36 PM

Nek malo padne, jeftiniji nam je dokup, kodt je i dalje jeftin i to podosta. Šteta što sam jučer potrošio svu municiju na kodt i zabu :D

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • July 27, 2023 at 1:34 PM
    Quote from Bull_over_Bear

Crni oblaci su iza nas... Ova godina će bit OK ali gledamo na sljedeću da se vrate na staru slavu zbog svih pripremnih aktivnosti koje trenutno rade.

Točno, trend je uzlazan već nekoliko kvartala i ovo je prvi kvartal da imamo neku pravu dobit koja nije potencijalno navučena kao prethodna dva kvartala.

Već 2025. bi mogla leć i neka dividenda :D :D

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• Roki
    • July 27, 2023 at 12:35 PM
    Quote from harpun

KONČAR – Elektroindustrija d.d. ostvarila je za prvo polugodište 2023. godine poslovne prihode u iznosu od 14,1 milijun eura,
    što je 32,4% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Normalizirani podaci u kojima su iz poslovnih prihoda isključene
    jednokratne stavke veći su za 15,6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
    U istom razdoblju prošle godine u poslovnim prihodima, značajan iznos odnosio se na jednokratne transakcije na poziciji ostalih
    poslovnih prihoda i to u iznosu od 8,5 milijuna eura, a koje su se odnosile na prihode ostvarene od ostvarene dobiti od prodaje nekretnina koje nisu u funkciji osnovne djelatnosti, prihode od naplate šteta, realiziranu dobit od iz otkupa potraživanja po zajmovima
    te prihode od ukidanja rezerviranja.

Konsolidirano izvješće izgleda ipak puno bolje. Al svejedno bježanija na burzi...

• Roki
    • July 25, 2023 at 10:24 AM

Nešto mi je ovo sumnjivo sa Lukinovićem. Pa šta se ne pomakne sad bar 10 centi gore? Zašto drži kotu od 12 koja je danas, bar kako je krenulo, neobranjiva...

Nisam inače sklon ovakvim stavovima ali ovo je danas baš neobično...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt