1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Roki

Posts by Roki

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Roki
    • December 22, 2020 at 9:35 AM

Uh, napeto je jutros na burzi. U prvih 5 minuta protrgovana je 1 (jedna) dionica :D :D

• Roki
    • December 22, 2020 at 8:17 AM
    Quote from Marielena

Vani burze padaju zbog mutacije korona virusa u Velikoj Britaniji.

Kod nas nije niti bio veliki pad. Sa dna tesko da mozes i puno pasti. Vidjeti cemo kuda to ide.

Ma s kojeg mrtvog dna? Nekim ljudima na forum će dno biti valjda i na 2000 razini od prije korone. Pa ak u zadnjih mj dana nije sve fino raslo onda ne znam kad je...

Jel vam sve skupo? Pa prodajite! Jel vam sve jeftino? Pa kupujte!

• Roki
    • December 21, 2020 at 1:00 PM
    Quote from hugh

samo surfing što se mene tiće......ispucali smo vijesti o cjepivu a sad raja razmišlja hoče il neče se cijepit, a i ako svi hoče cjepiva nema za sve tako brzo (a tko zna jel taj dop i vrijedi nešto) a sad nam izbacuju neke nove covide i covid 2021pro verzije......možda su burze na to imune ali treba vidjet jel nas val bude digo il poklopio........a kad smo kod valova bilo bi dobro da nam i neki "surferi" stignu ovog ljeta jel neče bit dobro ako raja sa mora bude morala selit u Slavoniju jel tamo se pak radi brale.....😃😂

Covid 19 Patch v2.0 je izgleda napravio totalnu pomutnju na burzi. Eto nama i v2.1 kad se na proljeće stvari počnu stabilizirati :D

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Roki
    • December 21, 2020 at 12:10 PM

Zaba je uvijek solidna i dobro drži cijenu. Sad se treba obuzdati od kupnje jer će joj cijena neminovno padati samo zato jer sve ostalo pada. Ako padne na 53 ili niže to je već super ulaz. Naučili smo svi u 3. mj da ne treba hvatati padajuće noževe, znači ne kupovati dok se ova vrlo neizvjesna situacija ne rasčisti.

• Roki
    • December 18, 2020 at 1:46 PM
    Quote from fond300

Po cemu je atgr u minusu na 1320 a jucer je zavrsilo na 1290 bar agram brokeri prikazuju????

To gledate na ZSEu? Meni se na njihovoj stranici x puta učinilo na različitim dionicama da netočno pokazuju - ili + u odnosu na prethodni dan ali nikad nisam imao volje izdvojiti 20 sec i provjeriti cijenu od prethodnog dana :D

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • December 18, 2020 at 12:26 PM
    Quote from Parica

https://www.acea.be/press-releases…2.0-in-november

Nije loše...pad od 12% u studenom, dok je lockdown je sasvim korektno i nije zabrinjavajuće...

Odma nakon vaše objave je netko očistio Ask do 162,5 kn. Možda je slučajno ali do tada je bilo mrtvilo...

• Roki
    • December 17, 2020 at 2:35 PM

https://www.poslovni.hr/trzista/zaba-s…gradana-4264095

Mislim da se radi o mrvicama. Možda netko kompetentniji ima nekakav komentar?

• Roki
    • December 17, 2020 at 12:23 PM

Jel ovo danas nastavak pada od prethodnih dana zbog novih najava ograničavanja kretanja ili je nešto drugo po srijedi? Nije mi današnji pad baš najjasniji s obzirom da je vrhunac broja zaraženih očito bio prošli tjedan a vani burze rastu. Možda su po srijedi samo normalne oscilacije ali nije mi baš jasno je li sada trenutak za kupnju ili će se burza generalno još korigirati. Pucam na jače papire, ne stečajuše... Dugoročno naravno očekujem rast.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • December 14, 2020 at 8:19 AM
    Quote from Milo

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/bbiznis izvuć će maksimalno i ove godine... oporavak sljedi...

Što ste točno linkali?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • December 10, 2020 at 8:38 AM
    Quote from Jubito
    Quote from Milo

Od danas sam i ja dioničar, i smatram da je firma ok, i da će se ubrzo vratit na razine odakle je kliznula...

Ja očekujem da će cijena dionice AD Plastika ovaj put s lakoćom preskočiti 200 kn u slučaju da pandemija počinje jenjavati, odnosno ako se cjepivo pokaže djelotvorno i ljudi počnu živjeti koliko-toliko podnošljivim životom.

AD Plastik trenutno ima 177.568.617,00 kn zadržane dobiti prema bilanci zadnjeg FI, što je potencijal od 42,28kn dividende po dionici i posluju s dobiti unatoč svemu što se događalo ove šugave godine + sklapaju poslove za godine unaprijed, što ukazuje da su prilično žilavi.

Na proljeće su koristili potporu države za svoje radnike, tako da iduće godine ne smiju isplatiti dividendu, osim u slučaju da odluče vratiti državi iznos koji su primili kao potporu, što mi se također ne čini kao nemoguća solucija,

Ali ako odluče ne isplatiti dividendu iduće godine i na sada postojeću dobit se zadrži dobit iz poslovanja u 2021. godini, to bi onda 2022. godine za dioničare bila zlatna koka!

Poslodavac koji je tražio potporu za 50+ radnika morati vratiti potporu

PS

Vratija se Šime, opet sam u AD Plastiku od pretprošlog tjedna.

Display More

Sve potpisujem samo da naglasim da bi bez državnih potpora i bez prodane imovine u vrijednosti ~11 mil kn ipak u prva 3Q bili u minusu što je s obzirom na situaciju meni ipak prihvatljivo. Cijena je na 130 bila no brainer ali nisam imao slobodnog kapitala za veći dokup. Cijena je po meni do ~180 i dalje dobra za dugoročan ulaz.

Što mislite da će napraviti sa zadržanom dobiti? Inače u pravilniku im je da minimalno 50% godišnje dobiti moraju isplatiti kroz dividendu a ostatak ide u zadržanu dobit. E sad s obzirom na ovo što im zbog državnih potpora nije dozvoljeno da isplate dobit 2020. i 2021. znači da sva dobit trajno ostaje kao zadržana ili nakon ''zabrane'' moraju isplatiti onih 50%. Isplatili to ili ne, dionica je extra, znam da će lovu pametno uložiti što je dugoročno i bolje nego da isplate hrpu dividende...

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Roki
    • December 9, 2020 at 8:52 AM
    Quote from Sinner99

Dionica je u 2019 godini, kad je sve bilo normalno , imala cijenu od 33kn do 38kn. Sada nakon nikakve turističke sezone i dodatnog zaduživanja trebala bi ići do koje cijene? Ili ja nes krivo gledam.

Pametnom dosta.

• Roki
    • December 8, 2020 at 8:40 AM
    Quote from Milo

Da li ce dividenda bit uvećana, ako je budu isplaćivali iduće godine, pošto je nisu isplatili ove?

A tko to može reći? Vjerujem da će isplatiti dividendu čim budu mogli, valjda iza 30.4.2021. ali koliku, to se ne usudim prognozirati. Čisto sumnjam da će biti na razini od posljednjih nekoliko godina.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • December 1, 2020 at 2:25 PM
    Quote from BudFox

AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove za Suzuki u Mađarskoj vrijednosti 24 milijuna eura.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…50042d28400.pdf

I kao šećer na kraju objave:

AD Plastik Grupa po prvi puta je postala i razvojni partner za ovog kupca te dobavljač u tehnologiji bojenja.

• Roki
    • November 27, 2020 at 3:58 PM
    Quote from hugh

opet nam je baruština danas promašila smjer......al sigurno je sigurno.....bolje u blagi minis nego u plus.....

Kako misliš promašila smjer? Ide novi lockdown, kazne, privatni sektor samo što ne krene u prosvjed, opet u fokusu pad BDPa iako očekivan, opet bode u oči. Uz ovo sve, s obzirom da je petak, očekivao sam puno veći potop...

• CORONA virus

• Roki
    • November 27, 2020 at 10:08 AM
    Quote from 5. Element

Sto se tice privatizacija, nasi najradije ne bi nista, to je tocno. Ali morat ce zbog eurozone. Barem nesto.

Može malo više detalja pls

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • November 23, 2020 at 1:59 PM

Došen otpustio 1000 kom, opet...

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/1049

• Roki
    • November 20, 2020 at 8:31 AM
    Quote from rambo_5

Prije godinu dana sam napisao na drugoj temi da nikome u Hrvatskoj burza više nije u interesu. Lova se može dobiti jeftinim kreditima (nikad jeftiniji), a kad si izlistan na burzi moraš biti transparentan, slagati one dosadne kvartalne izvještaje, trpiti manjince i njihova pitanja na skupštinama itd. Puno je ugodnije biti GAZDA koji nikom ne polaže račune, raditi ispod stola i zaduživati se po 1-2% kamate. Još malo pa će se dionice na ZSE brojiti na prste jedne ruke. Vrijeme je da se kapital prenese vani gdje burza još nešto ljudima znači...

Tko te drži ovdje? Odi van...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • November 16, 2020 at 8:31 AM
    Quote from komot

Adpl je moja miljenica, prava proizvodna međunarodno konkurenta firma kakvih nedostaje kod nas u Hrvatskoj. Dionica je u najvišoj, kotaciji, uprava je transparentna i sposobna, vlasnička struktura je dobra, freefloat isto, nije prezadužena, uglavnom sve super. Poslovanje će se sigurno popraviti u bližoj budućnost. Međutim, malo me brine ta autonomna vožnja i car sharing. Moglo bi se ostvariti ono što Rimac najavljuje da će auti raditi 250000 km godišnje i da će biti autonomni i da ćemo jednostavno naručitivati prijevoz kad nam treba bez potrebe da posjedujemo auto. To će smanjiti ukupnu proizvodnju auta i dijelova za aute ako se ostvari za prognoza.

Taxy 5km=20 kn, u gradu gdje živim 5 km je dovoljna udaljenost za sve. Taxy je i sad smiješno jeftin i za iznos registracije, osiguranja i tehničkog bi svake godine mogao obaviti preko 150 lokalnih vožnji. Servise, gume i gorivo uopće neću ni spominjati. Ne pada mi na pamet vozat se u javnim prljavim vozilima dok god mogu imat svoj auto a ne vidim razloga zašto ga nebi mogao imati. Te priče o car sharing su meni nezamislive jer nebi si jednostavno nebi svoju komociju žrtvovao. Možda to nekom zvuči primamljivo i težio bi k tome ali meni ne i uopće ne vidim kako bi to moglo zaživjeti. Možda marginalno u urbanim sredinama. Car sharing uopće ne vidim kao prijetnju autoindustriji pogotovo ako nas nastave filati pričama kao što je ova s koronom, pa tad će tek sve više ljudi htjet svoje vozilo.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Roki
    • November 9, 2020 at 9:11 AM

Kad smo kod VLENa, meni je malo nejasno zašto oni sami svoje dionice ne kupuju i ne ponište ako je cijena toliko primamljiva. Preuzeli su je po 10 kn/kom pa valjda im je onda sada sve do 10, 15 ili čak i 20 kn puno povoljnije nego ondašnjih 10?? A valjda oni najbolje znaju na čem su a love imaju. S druge strane kad bi počeli s otkupom to bi po meni isto bio jedan od mogućih okidača da cijena krene gore.

• Što smo danas tržili

• Roki
    • November 5, 2020 at 12:51 PM
    Quote from diokidina

+ddjh

Kad krene bit ce za burek.

Ako krene dolje ostat će ti za burek...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt