1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Roki

Posts by Roki

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Roki
    • November 16, 2023 at 10:10 AM
    Quote from smrznuti

Imaju 51% u toj firmi pa bi to bilo dodatno prihoda 24/2 ...?

točnije 24 mil *0,51, ali ne treba zanemariti da su i do sada imali 16% vlasništva koje se konsolidiralo u izvješćima. Ali ok, ovo će i dalje imati fini utjecaj na FI. Jedino ostaje pitanje koliko je to sve plaćeno.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Roki
    • November 16, 2023 at 9:29 AM

ADRS2 jer super jeftin (P/E=11,9) na ovim razinama i to treba iskoristiti. Ja sam dokupio po 53,80, a ako bude sreće opet ću na još nižoj razini. Da, cijena tone i nije lijepo gledati kad ti je papir u minusu, ali dividenda od nekih cca 4% bez poreza je ono što mi se sviđa i što me drži dok se vrijednost ne otključa.

Sad vi pitate pa koja vrijednost? E pa barem ona u zadržanoj dobiti:

Zadržana dobit 1.227.546.000 eura što je 78 eura po dionici (dionica košta oko 53 eura XD XD XD ). Ako ovo nije ludo i nerealno onda ne zna što jest. P/B je 0,63.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • November 9, 2023 at 3:48 PM
    Quote from Ledica
    Quote from josip100

Prođe 400 komada na 46 po asku...nakon toga 54 komada po 46,40 i onda netko stavi 500 komada na 46.

Pa, mogao je staviti na 46,30...dobio bi 150 eura više...ili mu to nije bitno

Po istom obrascu trgovanje i na Adrs2

300 kom po 54 €, pa 7 min kasnije u jednom šusu 21 kom po 53,60 € i 9 kom po 53,40€

Ako je tih 30 dionica prodavao nekakav mali dioničar mogao je barem pokušati staviti nalog na 54,80 € ili mu se tako žurilo ?

Pa čujte, ako stvarno netko štopa cijenu onda to treba iskoristiti i dokupljivati jeftino. Ako netko stvarno štopa cijenu, ne može to raditi u nedogled a do tad se punimo, ja imam vremena, godinama, u među vremenu dividenda redovno ide, nema problema...

• Roki
    • November 6, 2023 at 11:42 AM
    Quote from Brunos

Evo kolege malo razbibrige buduci da nas jos puno ceka do iduceg izvjestaja i da ne ocekujem neku bitnu dinamiku dogadanja na ovoj dionici molim zainteresirane da popune anketu. Trajanje je tjedan dana pa cemo vidjeti rezutate cijene dionice - forecast forumskog tijela.

J€biga, aj pravi novu anketu :D

• Roki
    • November 6, 2023 at 9:32 AM

Opet ATH odma na otvaranju, KODT2 770 eur. Neloše. A što je najjače i dalje je jeftin...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Roki
    • October 30, 2023 at 12:11 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Roki

Oho, šta nam je ovo? 7CASH?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

valjda trezorci ili obveznice koje jako brzo dospijevaju.

valja pratiti

Obavijesti izdavatelja - EHO

• Roki
    • October 30, 2023 at 9:56 AM

Nedostajalo je 1,4 mil eura da ove godine u prva 3 kvartala imaju dobit poput cijele 2022. U najmanju ruku neloše :D

• Roki
    • October 27, 2023 at 12:06 PM

Oho, šta nam je ovo? 7CASH?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • October 27, 2023 at 11:59 AM
    Quote from barbosa 2.0

može i bolje ali ok,:|

DOBIT RAZDOBLJA 403k - EBITDA 12.050k

. U prvih devet mjeseci poslovni prihodi Grupe viši su za 14,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznose 94,97 milijuna eura, a ostvareni prihodi na tržištima EU i Srbije viši su za čak 20,4 posto. EBITDA bilježi značajan rast od 350,5 posto na razini Grupe i iznosi 6,92 milijuna eura. Iako je ostvarena skromna neto dobit od 0,4 milijuna eura, razvidan je značajan napredak u odnosu na usporedno razdoblje.

Trenutno je aktivno 30 projekata u Europi, od čega do kraja godine očekujemo početak serijske proizvodnje tri projekta, a iduće nas godine očekuje početak serijske proizvodnje 22 projekta.

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/52015

Display More

očekivao sam bolje :/

• Što smo danas tržili

• Roki
    • October 26, 2023 at 8:51 AM
    Quote from chomli

Danas sam krenuo polako s rasprodajom svega osim zasad ADPL.

-ZABA

-HT

A bit ce uskoro i HPB, ADRS i 7SLO

Nije da se bojim krize već se prebacujem malo na nekretnine u Dalmaciji. Uletila dobra prilika pa eto :)

Jesu počele padati cijene u dalmaciji? Agent kojeg sam kontaktirao kaže da je sve stalo, nit tko hoće kupiti, nit tko može prodati po ovim cijenama...

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Roki
    • October 26, 2023 at 8:11 AM

Koliko je ovo sada, na 10-ak? Neda mi se računati a investiramo.com više ne vjerujem...

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • October 23, 2023 at 2:08 PM
    Quote from mesetar
    Quote from josip100

Pivci su vjerojatno vani...sad još da izađu ovi što ne plaćaju porez...

I još možda dobar 3.kvartal, eto podloge za jači preokret.

Meni po cijeni više izgleda kao predstečaj...

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Roki
    • October 12, 2023 at 10:42 AM
    Quote from zdenkic

zaba je malo prebahata

dati 1 posto dok hpb ili kent daju 3+...

Ovo sam našao kod HPB-a

• Roki
    • October 12, 2023 at 10:21 AM
    Quote from Junius
    Quote from Roki

Pitam se sad koliko će postojećih depozita sada biti oročeno. Do sad su bili gotov na 0. Znači trošak kamata će se povećati značajno.

Kad??? Trošak u 3Q2024:)

Rastom kamata na depozite raste i NRS;)

Ako si dugoročni nebitno kad. Pitanje je koliko će ljudi koji već imaju brdo love na računu početi oročavati. Netko s 10 000 eur će možd areći ma neda mi se zezati za tih 100 eura za 6 mj. Netko sa 5 000 000 će vrlo rado pokupiti 100 000 kamata za 6 mj.

Ovdje ne govorim za nove štediše. Oni su dobro došli. Netko će doći s lovom, oročiti ju za 2,1%, a zaba će na taj depozit dobivati 4%. To je super. Pričam samo o postojećim štedišama čiji su novci već u zabi.

Interesantno mi je da Zaba misli da će ECB kamatna stopa pasti u roku od godinu dana. valjda oni znaju bolje od mene.

• Roki
    • October 12, 2023 at 9:17 AM
    Quote from tizian1
    Quote from havi

https://www.zaba.hr/home/stednja-i…r544=12&pr1=741

1% ?????????

Isprsili su se .

Da...dosad je bila 0% u Zabi.

Koje su to legende, zapravo brutalno zarađuju a ne vjerujem da su imali neki veći odljev depozita zbog toga.

Za prpčenje je kamata 2,1%. Pitam se sad koliko će postojećih depozita sada biti oročeno. Do sad su bili gotov na 0. Znači trošak kamata će se povećati značajno.

• Što smo danas tržili

• Roki
    • September 27, 2023 at 10:01 AM
    Quote from Driver

- Span SVE , dosadilo mi ovo padanje više. Dionica je po meni Best Buy u budučnosti ,ali po nekim nižim cijenama cca.40-45 Eur .Ako Pivci i Ipo prodavači stanu sa prodajom cijena će gore , ali dok je god ovi MM koji određuje cijenu meni se ovo gadi

Kako best buy a vi sve prodali na dnu? Nekog ste usrećili.

• Inflacija

• Roki
    • September 25, 2023 at 8:44 AM

Hm hm hm, očito je bila dezinformacija ili se slabo sjećam iako bih stavio ruku u vatru da sam vidio 20% na nekoj prezentaciji, ispričavam se. Evo stanja za M1 novac:

Ipak samo 10ak %. Izvor:

https://ycharts.com/indicators/eur…ne%20year%20ago.

• Inflacija

• Roki
    • September 25, 2023 at 8:36 AM
    Quote from zlocesti

Dar zaborava .

Ovako nam je bilo i u svibnju ove godine

Gledam kuda će crobex, i ne znam, naravno

Ništa se nije promijenilo od svibnja, inflacija i nadalje, kamatne stope porasle, novaca ko' salate

Da li će 3% kamate na banci privući dio kapitala sa Burze :/

Sklona sam vjerovati da će cijene na Burzi rasti, kako i rastu svemu i svugdje

Display More

A nije kolegice baš novca ko salate. Vidio sam podatak još početkom ljeta da je ECB povukao čak 20% novca iz opticaja. To su strašne brojke. ne znam do koliko su sada dogurali, možda netko pomno prati ECB pa zna...

• Roki
    • September 19, 2023 at 3:56 PM
    Quote from Junius
    Quote from Lynx

No, neke njegove nove članice rastu danas! Nije sve tako crveno :)

Dosta dionica se ove godine i "ohladilo" i to puno više da bi to nazvali samo korekcijom. Recimo cjelokupni turistički sektor se ohladio, brodari također, dio prehrambene industrije, IT itd...taj pad od 50 i nešto posto, što pojedinci čekaju, to da odmah razjasnimo, nećete dočekati.

Banke imaju ogorman potencijal rasta, s obzirom na P/E koji će u sljedeća dva Fi implodirati.

Po mojoj pretpostavki će banke iduće godine zaraditi isto ko i ove. Njihovo redovno poslovanje će vjerojatno opasti zbog visoke kamate ali baš zbog te kamate će i sljedeće godine zaraditi hrpu para zbog čuvanja depozita u centralnim bankama. Čisto sumnjam da će ECB naglo početi spuštati kamatnu stopu sa 4%.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Roki
    • September 15, 2023 at 2:47 PM

Bome to istresanje na ERNT traje već predugo. Nisam očekivao da će ga ovoliko cijediti, po meni nezasluženo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt