Prodaja automobila u Europi se smanjuje, nakon nekoliko mjeseci blagog oporavka prodaja je zaustavljena zbog nedostatka čipova pa se više ne može mjeriti ni s prošlogodišnjim pandemijskim rezultatima.
Posts by Roki
-
-
očekujem prema dosadašnjoj politici dividenda od 6-9 kn, e sad ne kuzim naš narod drze u banci oko 300 miljardi sa kamatama oko nule, a propustaju ovu priliku da dobiju 10- tak posto u svega par mjeseci ulazuci u istu tu banke u kojoj drze pare.
Jesi probao ljudima spomenut dionice? Većina vjeruje da je to kockarnica i igra za bogate, ali zato svi pričaju o bitcoinu i kako tamo neki duplaju uložene novce.
Pa tu i tamo dođem na tu temu ali ju predstavim kroz priču o blue chipovima, "low risk, low reward" i diverzifikaciji portfelja i usporedbom sa garantiranim gubitkom zbog inflacije kod držanja love u banci mada uvijek na kraju zaključim da ne postoji 100% sigurna investicija. Uz to nikad ne propustim popi$ati se po špekulativnom ulaganju u tzv. stečajuše. Ljudi u pravilu reagiraju pozitivno na sve to mada vrlo rijetko naprave sljedeći korak tj. kupe nešto. Za sada je samo dvoje to napravilo, ali evo, i to je valjda uspjeh. Naravno, od tog sljedećeg koraka se uvijek ogradim, svatko mora sam smisliti šta želi, sam analizirati i sam odlučivati.
-
Vama bi se na kraju moglo desiti da jedini izađete van bez da dobijete po prstima na tržištu koje bi u to vrijeme moglo biti u korekciji
Pa će vam svaka kuna vrijediti kunu i pol
Doduše, tu smo po prstima već dobili.
To naravno nije istina. Ovdje se radi o podcjenjivanju i omalovazavanju, a u korist vladajuce stranke koja je poltron svojih šefova. Ovo je light Agrokor i pljacka dionicara bez presedana. Kako su pokrali male dionicare Agrokora, sada su ublazili pa oteli najmanje 1 EBITDA malim dionicarima. Te rabote ce im se razbiti o glavu. A glede novca i imovine, napustite ovu zabokrecinu i ne ulazite u Hrvatsku. Bilo je recentnih zbivanja gdje su ti isti sto hrače mislili da sve mogu pa su okretanjem domicilnog stanovnistva prptiv sebe shvatili da im je kraj blizu. Niti NATO ih nije spasio
Od 2016 pa na ovamo u zemljama pricing belta Hrvatske moraju se povlaciti.
Cijena prije objave o preuzimanju je bila cca mjesec dana uglavnom između 4,25 - 4,60 kn. Znači tržište tj. mi tu na forumu i ostali smo ju toliko vrednovali, toliko nam je dionica vrijedila u tom trenutku i na kraju dođe ponuda koja je 10-20% veća od toga, znači ispalo je vrlo dobro. Tko se vodio maštanjima o 12 i 15 kn popu$io je i sad kuka. Onaj ko ju je vrednovao prema trenutnom stanju na tržištu zaradio je laku paru i zadovoljan je. Sad ćete vi reći da je cijena par mjeseci prije toga bila 7 kn, pa bila je ranije i 8 i 8,80, moglo se izaći sa odličnom zaradom ili maštati o 12 kn, neki rijetki su čak bubetali kao do 20 kn...
I da, svako preuzimanje je priča za sebe i ne može se crno bijelo uspoređivati sa sličnim preuzimanjima. Previše je tu okolnosti i parametara koji se isprepliću i nije baš samo tako podvući crtu i pozbrajati i oduzimati vrijednosti.
-
Jel ima još itko problem da mu ne radi search na stranici
Pregled Tržišta - Zagrebačka Burza
Već cca mjesec dana je tako. Rješenje mi je da u URL ručno mijenjam ticker koji mora biti pisan velikim slovima...
-
Divka bi mogla bit u idućem mjesecu već..
držim vas za ozbiljnjog investitora, ali ovo napisano....!!!??? kaj neznate kak ide procedura!!?? sastanak UO i NO, sazivanje skupštine 30 dana prije održavanja iste, određivanje record date-a i tek onda isplata. to vam je minimalno dva i pol do tri mjeseca. a još nije niti 24.09. došao.
ili se nakaj promijenilo pa predsjednik uprave svakome ponaosob donese divku u kešu na kućnu adresu?
Milo ozbiljan investitor?
Ajd iskreno možda je ozbiljan investitor al brate mili ozbiljan forumaš nije :D:D
Živio
-
Kako cijena ista ,a skinut je moratorij i ocekuje se da pljusne??
Moja pretpostavka je da se to saznalo u trenutku označenom na grafu, vidi se nakon toga rast volumena i značajan rast cijene.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Danas su na vijest i cijena i volumen malo trznuli. Slično će se dogoditi i kad odluka HNBa bude crno na bijelo. Kad Zaba objavi kolika je dividenda opet će cijena malo trznuti ali ne previše. Svi ovdje pretpostavljam već dugo uračunavaju 6-7 kn dividende u cijenu.
-
Uzevši u obzir rizik od švicarca, delistiranja, uvođenja eura, Revoluta i sličnih ja i dalje smatram da je ovo vrlo dobra dionica, pa makar i samo za disperziju portfelja. Banke će se uvijek snaći, pogotovo jer drže cijelu populaciju za j@ja i uvijek će naći način da ljudima izvuku neku lovu.
-
I što kaže backtesting?
all in u stečajuše
-
evo malo zanimljivosti...
-
Ajde kolega kad ste već tako pričljivi pa mi dogovorite, zašto je ova tema mrtva? Jel ljudi bježe od ove dionice ili je "kupi i zaboravi".
Jel se uopće isplati kupovati jdos, u mom slučaju čisto malo zbog diverzifikacije portfelja...
-
moraju imati zbog solventnosti, regulatorno određeen izračun adekvatnosti kapitala
kao Basel II za banke
To se odnosi ako se ne varam za rezerve. Ali čemu tolika zadržana dobit, to me čudi.
-
Čemu oni drže 557 mil zadržane dobiti kada imaju uz to i 559 mil rezervi? Nisam nikad imao u fokusu ovu dionicu pa nisam pratio i nisam upućen...
-
nije jedan, dva su.
Onda nek ipak jedan digne na 1480
-
Ti na bidu sa 1470, bit ćeš prvi i sa 1420, zahvalit ćeš mi kasnije...
-
Malo su se zeznuli, tablica je poredana po prihodu a ne vidim ATGR pri vrhu koji imaju 5 mlrd kn prihoda...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ATGR/COI-ATGR-e0100ad9cdd8006305167bd6bd8b0f7a.pdf
S obzirom na vrlo ambiciozne planove rasta, politika isplate dividende Društva se temelji na konceptu
da se veći dio dobiti ostvarene u poslovnoj godini, zadrži u svrhu daljnjeg investiranja u razvoj
Društva.
Politika isplate dividende Društva će se provoditi u skladu s razvojnim planovima i stanjem na tržištu
kapitala, odnosno, sukladno rastu neto dobiti, razine prihoda, očekivanom porastu vrijednosti
imovine Atlantic Grupe, te drugim relevantnim čimbenicima. U slučaju ispunjenja gore opisanih
uvjeta, namjera je Društva da dioničarima isplaćuje do 45% konsolidirane dobiti u obliku dividende. -
nekima se žuri !
Ivana7 udara ne pita
-
Što se poluvodiča tiče:
Nekoliko indikativnih stavki:
-German technology and engineering group Bosch, which is the world’s largest car-parts supplier, believes semiconductor supply chains in the automotive industry are no longer fit for purpose as the global chip shortage rages on.
-Bosch has built a new 1 billion euro ($1.2 billion) semiconductor plant in Dresden — the capital of the German state of Saxony and one of Europe’s biggest semiconductor clusters — over the last two years and production started last month.
-Other chip heavyweights including Intel and TSMC are planning to set up new factories in the next few years as part of an effort to boost production.
-Kroeger said he expects the chip shortage to extend “way into 2022” adding that he hopes demand remains stable. “We need to ramp up supplies so we can fulfil that demand,” he said.
-“Europe has a demand of 20% and production of less than 10% right now,” Bosenberg said.
Nije baš bajno, europska proizvodnja nije dostatna ni za 50% svojih potreba kad sve funkcionira normalno a kamo li da sad nadoknade nekakve zaostatke, ovakvo stanje će se zadržati još minimalno godinu dana, doći će valjda sve na svoje pa tko preživi pričat će, živi bili pa vidjeli...
-
Evo da ima neka kladionica na temu kvartala, moja bi prognoza bila minimalno 35Mk. Pitate se kako je netko prodao tu veliku količinu, a nitko se ne pita tko je to uzeo i zašto...Pa normalno je ako netko mora izać sa tom količinom, da mu je sad vrijeme a ne iza divike... Ja da mislim izać, sad bi izaša a imam solidnu količinu..moje mišljenje je da će ova godina bit puno bolja od prošle i meni je to dovoljno😃
Kolega nemojte se ljutiti al nije Vam baš za vjerovat
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bio sam malo kritičan prema Vama i prije par mjeseci iz istog razloga pa sam od admina dobio po nosu a i poneki kolega s foruma me popljuvao. ja bih vam volio vjerovati ali ne mogu
-
Ah, da nisam vjerovao u ADPL vjerojatno se ne bih s njim natovario do ušiju, možda će ovo sad biti dobra prilika za dokup al da su dobra vremena za ADPL, evidentno nisu...