Moram priznati da je vrlo neobično da je cijena ovoliko pala, moguće da se nešto valja iza brda. Možda odluka da ne ide dividenda do daljnjeg, zadnji put je na info o zabrani isplate dividende cijena pala 5 kn mada iskreno poklopilo se s potresom u ZGu. Moguće da stvarno kreće sr@nje sa švicarcem. Treća opcija je da ljudi izlaze i ulaze u sve ove papire koji su imali brutalna izvješća a bilo ih je mada je neobično da da zbog toga cijena ovoliko ode dolje. U svakom slucaju nije ugodna situacija...
Posts by Roki
-
-
Loše loše, ipak forecast bi nas mogao malo utješiti:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Izvor: link sa starog foruma:
Euro Area Car Registrations | 2021 Data | 2022 Forecast | 1990-2020 Historical | ChartCar Registrations In the Euro Area increased to 660.96 Thousand in September from 638.98 Thousand in August of 2021. Car Registrations in the Euro Area…tradingeconomics.com -
Zaba buy, buy, buy...
Ne bojite se ovih katastrofičara vezano za švicarac?
-
Ode cijena u bunar...
-
Pa izvješće je super, problem je što je cijena brutalno narasla pa su očekivanja bila prevelika.
-
Izvješće za 3. kvartal je užas ali dionica raste, logično...
No,no kolega. Ako vam se ne čita cijelo Izvješće, pogledajte bar str. 10 PRESS INFO-a
Ne znam na što pucate? U 3. kvartalu je ostvario 13,3 mil kn dobiti i na to sam se referirao, na zadnje tromjesečje koje za ERNT i nije nešto. To vam na 10. stranici uopće ne piše, piše Vam kumulativ od sva tri kvartala koji je brutalno dobar zahvaljujući dobrom 1. kvartalu i odličnom 2. kvartalu.
Ne brine mene taj jedan kvartal, brine me potencijalno loš trend. Nije da mi drhću noge, zapravo gledam kako bih i dokupio ernt ali mi je bilo neobično, i dalje jest, da cijena raste na ovakav rezultat...
-
Ne razumijem ovu paniku?
OK, gubitak u kvartalu je 8mkn, ali ukupna dobit za godinu je na razini prošle godine. Poslovni prihodi isto tako skoro isti kao prošle godine.
Naravno, trend nije dobar, ali da ima razloga za ovu paniku...?
Pa vjerujem da zbog trenda i je panika jer ako se ovako nastavi kao u zadnjem kvartalu onda bi moglo biti veselo. Nekako ne očekujem neke nagle pomake s tim problemom s poluvodićima i to je ono što vjerojatno plaši mnoge ovdje.
Kad se situacija popravi, da ljudi će krenuti kupovati vozila koja nisu sada mogli kupiti ali ne vjerujem baš da će se to sve ajmo reći nadoknaditi.
-
Ovu godinu treba prekrižiti. Mene zanima (a vjerojatno i većinu koji su ovdje dugoročni) koliko će ovakav trend potrajati, dugoročno ovo može rasturiti firmu.
-
ima i pozitivnih stavki u izvješću
nije baš gola kost.
Koliko vidim gubitak 3. kvartala je 9,4 mil kn. Potop.
Imam dojam da 4. kvartal neće biti ništa bolji. Potop.
-
-
Not great not terrible...
Prihodi padaju samo su rezervacije manje i to je ono što me ne veseli gledao kratkoročno ili kao trend... Rezervacije naviše dignu u zadnjem kvartalu tako da moguće da kao i prošle godine zadnji kvartal bude dosta slab.
S druge strane profit je ipak veći i to veseli, love na računu ko blata, kad se podvuče crta drago mi je što sam suvlasnik ove firme...
-
kolega
po čemu je to adpl cash mašina? 2019., dakle prije corone, prihod 1,5 mlrd, a dobit 90 milja!!?? zadnje dvije g i puno manje. npm su mizerne 5-6%. npr. jedni ckml koji su skoro pa čisti retailer ima mrvicu manje profitne marže od industrijskog proizvođača!!!??? znam da nije usporedivo, ali palo mi u oko. prihodi identični, a po dobiti su ih posljednje dvije g mljinari skoro dostigli.
Medika je donedavno imala maržu 1-2%. ADPL je otkad ga pratim, zadnjih par godina isplaćivao ~50% dobiti u divku i dividenda je bila masna, ovisi o ulazu ili trenutnoj cijeni ali moglo se bez brige računati na 5-6-7%, možda je to vama sića, meni je to cash mašina.
-
Danas veliki promet, vrag je odnio šalu, čini mi se.
Tvornice automobila se zatvaraju širom Europe, jer
nema čipova, pa tako nema potrebe ni za plastičnim
dijelovima, jer su skladišta već puna polugotovih auta
bez ugrađenih čipova.
VW u plusu 7% u tjedan,dana usprkos poteškočama.
hoće li zatvarati pogone nepoznato ?
Ma ne treba gledat cijene, treba pratiti količinu posla a izgleda da taj dio šteka na sve strane zbog chipova i magnezija. ADPL je odlična firma i nadam se da će ovo prebroditi bez većih posljedica ali nekako mislim da bi ovaj status quo mogao potrajati možda i nekoliko godina. Nekako mi preoptimistično djeluje da bi se već sredinom sljedeće godine stanje normaliziralo. U normalnim vremenima adpl je cash mašina samo kad će to doći na red pitaj ti boga...
Imam adpl, ne prodajem, držim fige.
-
Ha ja sam to tako doživio, eo možda griješim, tako mi je izgledalo, ispričavam se. U svakom slučaju cilj je da forum bude konstruktivan sa što više brojki i linkova a što manje druka jer svi smo ovdje da zaradimo ili sačuvamo nekakvu vrijednost.
-
Trenutno je stanje takvo, ja sam izaša prije mjesec dana i prebacio brodare.Ako padne do 150 opet ću kupnju.Teško da će ovdje stabilizacija prije sredine iduće godine...ali kad krene bilo bi dobro bit unutra...tako da treba pratiti situaciju...
Kakav druker, cijelo vrijeme ste drukali za odlični, sjajni, najbolji adpl a sad odjednom ste out već mj dana. Pa nisu ljudi koji čitaju temu ribice da zaborave tko šta piše. Bodete u oči na svakoj temi gdje očito imate dionice, ostale nisam toliko popratio ali ovo jesam. Čisto drukanje.
-
Pitanje za 7SLO ekipu. Na kojoj stranici gledate fundamente, pokazatelje, izvješća sastavnica 7SLO?
Treba mi nešto tipa naše platforme investiramo.com
-
ako predpostavimo da mi na forumu znamo malkice više od puka vulgaris neka mi neko onda proba objasniti koji su razlozi da atgr i ernt probijaju plafone dok isto tako fondovski ht tavori stalno na istoj razini. samo radi trezorskog povlačenja dionica ht bi morao malo živnuti bez da ulazimo u bilo kakve fi rezultate koji su manje više kod sve troje uvijek dobri. ja imam neko svoje obrazloženje ali zanimalo bi me i nečije drugo.
HT je dosta popularna dionica u hr i na forumu ali u mojim očima i nije baš nešto, preskupa mi je. ERNT i KODT fundamentalno stoje puno bolje.
Zato netko u portfelju drži ernt i kodt dok netko drugi drži ht. Bliže sam ovoj prvoj varijanti
-
Na najavu dividende, majstor prospe po bidu cca 7000 kom po 31.50...😉
Pa nije dividenda baš uvijek pozitivna stvar, nekad je pametnije ostaviti lovu za komotnije poslovanje. Tu trenutno vidim RIVP i ADPL, vjerojatno ima još kandidata na ZSE...
-
Nikad 7slo nije isplatila dividendu.
naravno Goran, nikad 7slo nije isplatila dividendu. Dividende su uključene u rast udjela, koliko je to nominalno možete računati ako znate koliko je % dividendni rast svake sastavnice posebno i naravno koliko je ukupno narastao ETF. Imam 7SLO , nije da ih reklamiram ali sam jako zadovoljan sadašnjim ukupnim prinosom ,
,,, ne bavim se dezinformacijama,,
naknada:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. I dalje puno manje od onih debelo preko 2% naknada koje se vrte po našim ostalim fondovima.
-
s polovicom može trejdati a drugu polovicu složiti jedan umjeren portfelj sačinjen od likviduša i teškaša ZSE-a...
pola prema Zakonu pripada ženi, tako da mi se rizik automatski smanjuje za 50% , pa ako se više ne budem javljao i pisao na forumu, onda znajte da je ona ovo pročitala i da sav ostatak pripada njoj i djeci opet po tom istom Zakonu
Kad smo kod bježanja s foruma, dobro jel itko zna gdje je Kvark??? Propala u zemlju čini mi se 10.8. i od tad je nema...