Jel itko skužio kad je split?
Posts by Roki
-
-
Zanima me ne osnovu iskustava pojedinaca, koji su neki najbolji iznosi po jednom nalogu i koja je neka optimalna izloženost (u desetcima tisuća kuna) po pouzeću a da se nema problema s likvidnošću tržišta?
Kod agram brokera a vjerojatno je slično i kod ostalih je optimalno kupovati iznad 4750 kn jer je naknada 0,4% ali minimalno 19 kn (4750x0,004=19).
Drugi dio pitanja mi je malo nejasan jer ne znamo šta želiš na burzi. Dugoročno investirati, trejdati, day trejdati...S obzirom da postavljaš ovakva pitanja vjerojatno nemaš nikakvog iskustva pa preporučujem da igraš na sigurno. zapravo bi bilo najpametnije da prvo ne kupuješ ništa već da samo učiš i pratiš ponašanje dionica par mjeseci prije prve kupnje. Ako ipak želiš kupiti odmah i to je ok ali samo oprezno, prouči ove naše standardne perjanice na burzi, po mojoj preporuci obavezno one koje isplaćuju dividendu i odluči se za njih minimalno 5. Ravnomjerno rasporedi novac na 5-10 dionica, prati, čitaj, uči i malo po malo se profiliraj i skuži šta želiš i što ti odgovara. Napisat ću ti neke od tih dionica koje i sam držim u portfelju: Ht, Zaba, Agr, Ernt, Span, Kodt, Adrs. pošto pitaš za konkretne iznose evo ti ideja za utopit 35 tisuća kuna, po 5 na svaku od ovih 7 dionica...
-
Meni na PBZ tekući sjelo nešto prije 11:00h
-
Medo brunda iza brda i jako je gladan. Hrane ima u izobilju ( inflacija, rat, energetska kriza, rast kamata, globalna neizvjesnost).
Samo razmišljam na glas u ovo kišno jutro u gradu koji teče.
Ameri su se jučer raspali totalno:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Futuresi su im i danas u blagom minusu, u aziji je isto potop, europa danas pada, samo je pitanje koliko % a onda i mi s njima. Ako kojim slučajem (mada sumnjam) dax padne 4-5%, mi padamo na 6-8% kao što se dogodilo prije ~2 mj...
Ekipa bit će drž' gaće danas!
-
Jeftino, kao i ernt, atgr, kodt, zaba, adrs. ali nesigurna vremena su došla i ljudi jednostavno ne kupuju, drže cash, zlato, nekretznine, šta ja znam šta. Ovi što kupuju idu na vlen, atpl i slične gdje pokušavaju zgrnut lovu jer su još više zakucane od ostatka burze. jednostavno nece biti znacajnijih pomaka dok je statu quo...
-
Dobar dan želim.
-
Hm nisam ni gledao kako su fondovi, vidim da je ZSE tu oko nule +/- YTD... ja zadovoljan za svojih +41% ove godine, a brodari još nisu ni krenuli ozbiljnije
Ja u odnosu na 31.12. + 400.000 kn. Tako govori da te ceo svet razume a ne se izmotavat sa nekakvim postocima.
Huh, to je ko moj cijeli portfelj
-
Kakva neobična burza, atgr objavi veću dividendu od očekivanog i još najavi stock split i cijena niti da mrdne, zanimljivo. btw dividenda je 50 kn...
-
Samo što burza nije niti trepnula na ovu vijest, interesantno...
Cijena na 1640kn pa split na 410kn?
Cijena nije mrdnula na vijest o dividendi koja je 50 kn (veća od očekivane) niti na stock split koji je također dobra vijest i cijena bi morala gore bar nekoliko stepenica, međutim ne mrda, trenutno je na jučerašnjih 1590, čudna burza. Prilika za jeftin dokup al očito nitko nema love
-
50 kunića dividende po dionici (nominalne vrijednosti 40 kn), više no što sam očekivao, odlično. A onda kinder jaje, stock split, svaka dionica nominalne vrijednosti 40 kn dijeli se na 4 nove dionice nominalne vrijednosti 10 kn. Stvarno volim ovu firmu!
Ugodno iznenađenje. Stock split 4 za 1 im je kao da su mene pitali. Upravo to sam ovdje predlagao. 10kn nominale nije slučajnost, mislim. Lakše je povlačiti vlastite dionice kad je 10, nego 40. Najlakše je kad nema nominalnog iznosa.
Kompanija s brdom casha, a dionicom normalne cijene može povoljno raditi share buyback.
Samo što burza nije niti trepnula na ovu vijest, interesantno...
-
Agram rikne u 9:29, pa booooog teeeeee greeebo!
-
50 kunića dividende po dionici (nominalne vrijednosti 40 kn), više no što sam očekivao, odlično. A onda kinder jaje, stock split, svaka dionica nominalne vrijednosti 40 kn dijeli se na 4 nove dionice nominalne vrijednosti 10 kn. Stvarno volim ovu firmu!
-
Ni gore ni dole. Što se čeka? Kraj rata? Pozdrav ekipi punoj ERNT-a
Ovdje se šuti i radi (čitaj skuplja) u tišini. Firma ima brutalno dobre rezultate i stalno ih poboljšava, prihodi, p/e, dug, FCF, dividend yield, na svim stavkama su odlični, uz to sve imaju ogroman potencijal na tržištu, tako da ne znam šta još dodati. Svi šute i skupljaju. Netko sve to prodaje, vidi negdje bolje prilike a nakon Q1 izvješća vidjeli smo stvarno gro prilika na zse. Netko vjerojatno bježi i u cash jer je cijena solidna a realno je očekivati i padove burzi uslijed geoploitičke situacije i potencijalne stagflacije. Ja sam se nakrco i nema prodaje šta god se dešavalo
-
Prodaje se po bidu, baš bezveze.
Nikako mi nije jasno zašto cijena pada.
Nema mi to smisla.
Ha ne znam, vjerojatno je solidno izvješće ostalo u sjeni ovih brutalnih kojih je stvarno bilo puno, i što je najjače, ni te dionice većinom ne rastu nego su statične (evo npr. ernt i kodt). Tržište je oprezno, dok vani svi padaju unazad pola godine po 10ak %, mi smo rasli 5% i sad se držimo na nekom nivou iznad 2100. Neizvjesnost je velika i vjerojatno ljudi bježe u cash. Ja sam isto nit na nebu nit na zemlji. Imam ATGR i dokupljivao sam sada u padu...
-
Bok, jel itko crtao crobex u zadnje vrijeme?
-
Znači svi tipujete na rast i da nećemo roknut? Jel to sad treba ići protiv foruma i očekivat pad ili da i ja vjerujem u rast?
-
Sad baš gledam, u posljednjih 6 mjeseci S&P 500 je pao 10,41%, za nas možda i važniji Dax je pao 12,35%. Uz to sve Crobex je rastao 5,86%, nevjerojatno. Kako to komentirate? Što očekivati dalje s obzirom da vani i dalje svi lagano tonu, a mi smo rasli pa sada stagniramo na nekom nivou iznad 2100?
-
Recite koju tezu sam ja izvrnuo?
Kada sam ja ucio trgovati dionicama,
uvijek i svagdje je pisalo da treba kupovati
dionice kada su jeftine (mali rizik, osim ako firma ode u bankrot), a prodavati kada su skupe (veliki rizik da ce cijena pasti, a svi vec znaju da firma dobro posluje). Posto otvoreno pozivate na moj linč, molio bih da mi objasnite.
Vani je ista stvar, kupi jeftino, prodaj skupo.
Jedino tako mozes zaraditi novac.
Godinama sam trgovao iskljucivo vani, pa mi jos nije jasna logika Zagrebacke burze.
Jedino sto mi pada na pamet je da ekipa ovdje hvali dionicu kada je zele prodati (postoji ogranicena likvidnost), a pisu protiv neke dionice kada je zele kupiti, pa time nagovaraju ostale da im prodaju jeftino dionice.
Mi se ovdje vec svi toliko dobro poznajemo da svatko vec zna tko kada i kako druka😅
Mali forum. Za drukanje treba veca nova publika.
istina, prije je najgori bio Neo, sada vjerojatno Marin, šteta za Marina, čovjek zna napisati jako konstruktivne postove i ima znanje ali brate mili druka neumorno, bez milosti
-
Kolega, dovoljno je bilo cekanja, tko shvaca, shvaca, tko ne shvaca, nikad nece ni shvatit ili ce to uciniti prekasno.
Ovo nije volatilna brodogradnja ili brodarstvo, vec stabilan posao, stabilnih marzi sa otvorenom opcijom za Fintech i nove industrije.
Imam i dokupit ću još, to govori sve. Samo napominjem da za realniju sliku treba pričekati Q2 zbog navedene situacije. Kvartalni rezultati su točni ali nisu precizni jer ne daju jasnu sliku, puno bolji je godišnji FI. Eo primjer, pogledajte dobit Q2 za 2021 iznosila je 0,4 mil. kn a kvartal iza toga 7,25 mil. kn.
-
Vrlo lijepo je ali ipak treba pričekati Q2 da vidimo pravo stanje zbog ukrajine.