1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. value_zg

Posts by value_zg

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• value_zg
    • March 10, 2025 at 2:46 PM
    Quote from goranlagea

Investiram isključivo dugoročno. U cijeloj prošloj godini izašao sam samo iz VLEN-a. I to vjerojatno ne bi, ali me je zasmetalo u revizorskom izvješću: Ulaganja u Dok 11, koja se, budući je riječ o njegovom povećanju vrijednosti i vijeka upotrebe, iskazuju kao dio poslovnog prihoda, iznosila su ukupno 15,6 milijuna eura, od čega u posljednjem tromjesečju 2,9 milijuna eura ili 19%, čime je primjetan trend smanjenja s obzirom na dovršetak ove faze planiranih ulaganja

Prekupljenost se uvijek gleda kratkoročno, u trenutku kada se pripremate ući u poziciju. Ovdje se vidi da je tijekom većeg dijela godine dionica bila u stanju prekupljenosti. Inače, što se tiče podcjenjeno-precjenjeno, radio sam to preko diskontirane vrijednosti za budućih 5 godina i tu se slažem s vama. Nikada ne gledam kratkoročno kretanje cijene, jer se radi o sentimentu, kao što ste naveli. Ne brine me nakvarcani. Oni imaju u backlogu posla za 2 godine, tako ako im nešto i otpadne, još uvijek je dobro. Neke pokazatelje sam ublažio, jer mi je izašlo " previše dobro". Meni kaže da bi KODT trebao biti 5-godinu 9.250 €.

I s moje strane poštovanje za vaše mišljenje, nadam se da sam vam ipak neki od stavova pojasnio. Svu sreću vam želim.

Pozdrav,

Zanimljiva mi je tema i rasprava pa bih se uključio da naučim nešto.
    Možete li objasniti graf koji ste priložili. Što na njemu promatrate i što predstavlja to kretanje?

Zahvaljujem

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• value_zg
    • March 5, 2025 at 8:57 AM
    Quote from smrznuti

Vremenom će, mislim, dolaziti razlozi za pad na ovoj našoj burzici... kako/ako bude kriza u HR jačala (zadnjih mjesec dva od nekih poduzetnika čujem da škripi, a ima još znakova) ... (bolje se) malo zakešat dok ne prođe dim ... a bilo je tu i margina (koji koštaju, a burza baš i nije davala znakove za daljni rast)

Sve navedeno je istina, ali isto je vrijedilo u bilo kojem trenutku u zadnjih 4-5 godina, a opet su mnogi ostvarili odlične prinose.

Ne kažem da nije dobar trenutak za zakešat se i zatvoriti neke pozicije, ali zbog previše opreza propuste se i neke prilike :)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• value_zg
    • February 28, 2025 at 3:25 PM
    Quote from Sheki

Rekao sam da ovo treba sve pokupit i dignut na 20 eura pa nek TPNG kupuje ako hoće.

Mislim da TPNG nema u planu kupovati, preokupirani su s ATPL i Turisthotelom, već im je i to velik zalogaj.
    Jadroplov nažalost nije vrijedan toga jer zapravo kupuješ 5 olupina i 2 LPG broda u najmu, koji su dani u trajni najam na dugi rok.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• value_zg
    • February 24, 2025 at 4:08 PM

Ima li netko ideju što bi moglo utjecati na ovakav pad danas po objavi izvještaja, u kojem su brojke vrhunske? Propuštam li nešto?

Kužim i priču s fondovima, ali opet ne vjerujem da bi fondovi prodavali baš danas po objavi izvještaja ovako male količine

1. Privacy Policy
  2. Kontakt