Mozemo li umjesto vase diskusije vratiti realnim temama. Koliko dionica Dalekovoda ustvari moze porasti. Firma ce evidentno poslovati dobro barem 5 godina i to sa dobiti neto od najmanje 20-25 miliona Eur godisnje. Sto to znaci za nas koji imamo dionice u vlasnistvu? Sto znaci nadolazeca objava rezultata za 2025 gdje ce se pokazati da je dobiti bilo 20 miliona Eur i da ce se rast nastaviti dalje. Moje pitanje onim koji se dionicama bave vise od mene, postoji li sansa da dionica vec ive godine ode preko 20eur/dionici?
Pri cijeni od 20€ po dionici market cap bi bio 825 mil.€
Po mom mišljenju, to bi trebalo značiti ili da dionica ostvaruje dobit od 50ak milijuna € godišnje ili da postoji jasan potencijal za to. Ako tržište prepozna potencijal, možda će se to odraziti na cijeni, ali osobno mislim da je optimizam oko budućih rezultata već dobrano "priced in". Dobit od 20 mil.€ koju spominješ već je očekivana i uključena u ovu cijenu.
To ne znači da ne mislim da će DLKV rasti, i sam sam podebljao poziciju i vrlo nedavno po cijeni od 10€ jer vjerujem da je firma odlično pozicionirana i da će dugoročno ostvarivati sjajne rezultate. Mislim jedino da je nezahvalno baviti se procjenama može li već ove godine preći 20€. Tržište će nam svakako pokazati.