Može li netko objasniti otkuda KODTu toliki porast prihoda i dobiti unazad nekoliko godina ? Ispada kao da do prije 3, 4 godine nisu "ništa" radili... što se to desilo/promijenilo ?
Ne čačkaj mečku i uživaj dok ide ...
Može li netko objasniti otkuda KODTu toliki porast prihoda i dobiti unazad nekoliko godina ? Ispada kao da do prije 3, 4 godine nisu "ništa" radili... što se to desilo/promijenilo ?
Ne čačkaj mečku i uživaj dok ide ...
Sto mislim da je vrijeme da potrazimo nove tvrtke koje jos nisu napravile bum. Naravno dio novaca treba ostaviti i u staroj zlatnoj koki.
Ma koje nove tvrtke? Na HR marketu?
A da. Muke su to ...
Kako to misliš hoće li naći kupce ?!? Tvoja teorija govori kako ne veijedi ulagati u dlkv, dakle cijena bi po tome trebala ici dolje. Vidjeti cemo da li se isolati ulagati ili ne kroz prije sam mislio nekoliko godina a sada vec mislim i debelo prije. Slične špekulacije bile su i na kodt-u i vrijeme je pokazalo. Kad bi to bila tako jednostavna matematika kako misliš svi bismo bili bogataši
nažalost nisam uspio ubrati tok misli.ovdje + tema je KOEI a ne DLKV. Generalno na KOEI postoji višak dionica koje se MORAJU prodati u narednom periodu kako bi se 2 MF uskladila sa Zakonom. Vrijednost dionica je nekoliko desetaka milijuna € ili drastičan pad cijene da se limit resetira. Ne vidim što je tu špekulacija.
Ahhh ko i uvijek multitask-am pa mi se omaklo. Mislio sam da sam u dlkv. Sto se tice cijene slazem se ja sa tobom da po logici za vrijeme velikog izlaza treba biti pad cijene, no uglavnom kod dobrih dionica ne mora uopce biti tako. Vodili smo slicne razgovore i u svezi kodt jer fondovi u odredenim momentima izlaze i ruse cijene i bilo je spekulacija o losim fundamentima, ovome i onome, a vidi sad. Cijena je od tada skočila 1000 % fundamenti su dobri I naravno sad je tamo grabez, tvrtka super posluje i sve 5 i posto smo lijepo zaradili mislim da je vrijeme da potrazimo nove tvrtke koje jos nisu napravile bum. Naravno dio novaca treba ostaviti i u staroj zlatnoj koki. Nadam se da sam uspio sad ukorito staviti tok
obzirom na presudu VUS-a, očekujete li sad zahtjeve (tužbe) za naknadu štete protiv društva? jasno je da je društvo učinjenim prekršajem uzrokovalo štetu dioničarima prije one legendarne skupštine
Nista od toga nazalost
A gle, čemu ko papagaji se ponavljati ? Sutimo trljamo ruke i brinemo sto se sve moze u ovoj korumpiranoj sredini dogoditi da nasteti tvrtci ....
Znači skratio si do kraja i sad spokojno čekaš loše vijesti?
Nedao bog da do kraja skratim. Nesto sam prikratio jer previse novaca bilo unutra ... Cekam samo dobre vijesti
Znači skratio si do kraja i sad spokojno čekaš loše vijesti?
Nema tu loših vijesti.
Sto se tice svega sve je za sada idila !!!
Odnosi li se tih 5% NAV na pojedini fond (kategorija A ili B) ili na cijelo društvo za upravljanje OMF PBZCO?
Zakon o MF, članak 128, točka 6.... rekao bi za svaki fond zasebno (navode A i B fond)
i još jedna deprimirajuća stvar... čak i da prodaju višak dionica, rastom cijene na npr 600 € opet imaju isti problem ovog limita. Uzmite u obzir i da je sama imovina MFima jako narasla zadnjih nekoliko godina.
A hoće li naći kupca za sadašnju količinu? Hoće li im uletjeti netko od druga 2 MF? Trezor? ili npr Norveški MF (koji drži nikad manje HR dionica, samo Adris, Atlantic i Valamar) ? Malo vjerojatno.
Tako da je vjerojatniji scenarij rušenja cijene da se limit resetira i da se kupi novo vrijeme.
Kako to misliš hoće li naći kupce ?!? Tvoja teorija govori kako ne veijedi ulagati u dlkv, dakle cijena bi po tome trebala ici dolje. Vidjeti cemo da li se isolati ulagati ili ne kroz prije sam mislio nekoliko godina a sada vec mislim i debelo prije. Slične špekulacije bile su i na kodt-u i vrijeme je pokazalo. Kad bi to bila tako jednostavna matematika kako misliš svi bismo bili bogataši
Nevjerovatna dionica .... firma odlična, dionica odlična, a nitko ni slova ... po listi prvih 10 dioničara "se vidi" razlog. To je, po mome mišljenju, i "prokletstvo" i "blagodat" ove dionice.. kome god da samunazad godinu dvije predlagao investiranje u kodt, svima se smežura lice od spomena transformator.kao da sam im predlozio da investiraju u gnojaru. To jednostavno nije atraktivno ... ali isti ti ljudi se raspričaju naveliko o turistima, bankama, atlantici, podravci jer tu se lako može pričati o svojem mišljenju. A što reći na temu transformatora ?!? Dooooosadno (jer se nema što za reći)
A gle, čemu ko papagaji se ponavljati ? Sutimo trljamo ruke i brinemo sto se sve moze u ovoj korumpiranoj sredini dogoditi da nasteti tvrtci ....
Bila su 2 postupka. Daklem ovaj su izgubili
koliko je iznos drugog?....5-6 mil. eura ako me sječanje dobro služi?.......
Mislim da je nesto preko 6 al u biti nebitni iznosi za tu tvrtku ako bude radila kako se čini da bude ...
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/59172
pad radi ovoga?
to bi bilo nešto više od 3M€
Bila su 2 postupka. Daklem ovaj su izgubili
A zasto mame ne uzmu HT ili Ernt ili ... ? Zlato
Dalekovod se može pokazati na burzi, što je nama važno, ali pokazatelji ne mogu napredovati tako brzo.
A znas kako to vec ide. Prvo 2-3-4 dobra izvješća za redom, onda dobri ugovori, pa malo reklame i krene i ako i dalje se tvrtka drzi dobro nastane stampedo. Eh i onda se pitas should i stay or shoul i go .... Tako je meni na kodt-u zadnjih par mjeseci .... I nije da nisam prikratio i nije da nisam spokojoniji .....
Dobro izvjesce, ali daleko je ero od blue chipa koji je bio. Mozda nas je kodt razmazio 😀
Ne možda !!!
Tu počinje moja briga jer nagrađivani poduzetnici i manageri u Hr obično za koju god završe opet u novinana u negativnom kontekstu. Držimo fige da ne bude tako i ovdje
Izvješće bolje od očekivanog.
Nešto se ipak događa i ostaje nada u dobru 2025 ✌️
Mislim da mjesta za brigu niti je bilo niti ce biti sljedecih godina
Display MoreJeli došlo vrijeme da se odustane od Trezoraca.
Dosta velik pad kamata. Padaju brže nego kod FED-a i ECB-a.
Dok inflacija raste brže i više nego li u drugim zemljama EU, kamate na Trezorce nam padaju.
Zar je moguće da Francuzi uz 40% manju inflaciju imaju gotovo duplo veću kamatu.
Do sad sam uzeo sve Trezorce i Narodne ali mislim kako treba sada udariti lagani bojkot. Teško da ću im posuditi novac za 2.xx kamatu.
Ponuda i potražnja. Dok god ljudi kupuju po 2.xx, Vladi odgovara.
Iskreno, a kada je uopce i bilo vrijeme za uzimati trezorce ?
Zasto ne dlkv ? Kodt je vec debelo skočio, a dlkv tek krenuo ...
Ključna je profitabilnost
Zanima me sto cemo reci za godinu dana, jer prije sam mislio da ce dalekovodu trebati nekoliko godina da pokaze svoje mogučnosti, al izgleda da sam se prevario te da cemo svjedočiti tome daleko ranije. A kodt je svoje pokazao i došao na vrh kapaciteta i bez obzira sto je top tvrtka mislim da za veći skok cemo se načekati ... Kako bi sev reklo tko je jamio jamio je.
S obzirom na pad cijene KOEI i komentare da će mirovinski fondovi još prodavati...
treba li ovdje privremeno izaći s idejom vraćanja kad oni završe prodaju?
Da !
I kupiti KODT koji je bolji i jeftiniji
Zasto ne dlkv ? Kodt je vec debelo skočio, a dlkv tek krenuo ...
Misliš pod time na neke parametre koncentracije? Ili vezano uz brzinu rasta dionice?
Jednostavnije. Jasno da je koncentracija tu ima možda i najvažniju ulogu. Ali svi koji određuju parametre jednostavno se ograde time da kada nešto prijeđe određeni postotak zarade, mora se ići van. Tako su sigurni da će nagrada biti dobra, voditeljima,, a reskir nikakav i svi zadovoljni.
Ne znam o kakvom riskiru pričaš ? . Kakvu odgovornost nose fond manageri i koji regulatori i kako kontroliraju obzirom da se ne radi o njihovom novcu ???
Kako si zakljucio da je upravi do zajebancije?
Dujmovic ima 30% firme kojoj je mcap 100m+ eura. Kad se span vrati na 70 eura (cijene gdje je vec bio), Dujmovic vrijedi 10m eura vise. Mislim da mu nije do zajebancije
A bome i upravi koja takoder ima solidan jednoznamenkasti % firme.
Ne mogu ti bas u kratkim crtama objasniti no tvrtka je radila odlično do negdje kraja 23 ili početka 24-te kada je uprava odlučila igrati igre sa prodajo/otkupom dionica, nisu investirali viskove novaca u partnera Microsoft a sam Dujmovic je malim dionicarima sa svojom prodajom pa ponovnim otkupom pa jovo nanovo poslao ne znam kakvu drugu poruku nego da se zajebava. Dionicar sam i zelio bih da se upravo uprava prestane zajebavati i prime se posla bez obzira sto imaju pravo se i bahatiti i kupovati jahte i tjerati luksuze jer novaca ima. Sto se tice poslovanja to je predugo da bih uopce poceo.
Bilo bi, al zasto samo 55 ?
a neznam iskreno tko zna što bude sada u reportu koja zarada bude i najvažnije koliko novaca misle dati u div, a koliko dalje u neka ulaganja.
Ono što me zanima daj Security i da li se pokrenuo sa mrtve točke ili ne.
Paa nekako mi se čini da je upravi više do zajebancije nego rada i očekujem da se opet malo uozbilje i pokrenu jer nije da ne mogu i ne znaju....